burnin Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 καλησπερα εφτασε η ωρα να αλλαξω τους 3 σκληρους που εχω στο πισι μου και να παρω 2 ιδιους εσωτερικους ενα γκιγκα τον καθενα. θα παρω αυτους http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303728 λιγο οφτοπικ σε αυτο που θελω να ρωτησω, αλλα καλοι δεν ειναι αυτοι? δεν εχει ακουσει κανεις κατι κακο για αυτους ε? λοιπον. καθομαι και μεταφερω τωρα ολα τα αρχεια σε εναν wdεξωτερικο που εχω οι αποριες ειναι οι εξης. με το που βαλω τους σκληρους θα τοιυς κανω ενα format se ntfs και μετα θελω να τους κανω ενα γερο τεστ για να σιγουρευτω οτι ειναι οκ , γιατι πολλα διαβασα σημερα στο φορυμ για προβληματα και αγχωθηκα πρωτη απορια ξερετε καποιο καλο και αξιοπιστο προγραμμα να κατεβασω? προγραμματα υπαρχουν πολλα αλλα απο την εμπειρια σας ενα πολυ καλο πιο ειναι? δευτερη απορια ο εξωτερικος μου που εχω ειναι σε φατ 32 φαιλ σιστεμ ετσι ηταν απο τοτε που τον πηρα. τωρα που θα παρω μεγαλους εσωτερικους, εχω την ευκαιρια να του αλλαξω φαιλ σιστεμ να τον κανω ντφσ. το θεμα ειναι αν επιτρεπεται να γινει ο εξωτερικος ντφσ. δηλαδη ειναι οκ, ή απαγορευεται οι εξωτερικοι να ειναι ντφσ? ισως ειναι ηλιθια η απορια αλλα δε ξερω τι παιζει με τους εξωτερικους οποτε δε θελω να κανω κουτουραδα αυτα ειναι κατι αλλο που πρπει ρε παιδια να προσεξω στους σκληρους? θα μεταφερω πολυ πραμα και αγχωνομαι μη κανω καμια πατατια.... ευχαριστω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:18 ---------- το πιο σημαντικο που με καιει ειναι αν οι εξωτερικοι σκληροι , κανει να τους διαμορφωσω σε tntfs. η απορεια δημιουρφηθηκε γιατι οποιον εξωτερικο σκληρο εχω δει ειναι σε φατ 32.γινεται ρε μαγκες ή οχι κανεις δε ξερει? αν ξερετε και κανα καλο προγραμμα για να τεσταρω το σκληρο... θενξ
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 απάντηση πρώτη : κάθε εταιρία δίσκων έχει το δικό της πρόγραμμα για έλεγχο. Μπες, ψάξε, κατέβασε, σκάναρε. απάντηση δεύτερη : μια χαρά γίνεται Όσο για το τί σκληρό θα πάρεις, πάνω-κάτω, γουρούνι στο σακκί παίρνεις αγοράζοντας σκληρό, και δεν ξέρεις τί θα του ξημερώσει αύριο. Απλά φρόντισε να έχει τη μέγιστη δυνατή=5 χρόνια εγγύηση (ούτως ώστε αν χαλάσει όσο διαρκεί η εγγύηση, να μη "χάσεις τα λεφτά του" - για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα). Και πάντα τα πολύ σημαντικά σου αρχεία να τα αντιγράφεις αλλού, άμεσα, και να μην έχεις "μοναδικά" (σημαντικά) αρχεία. Κατά τη μεταφορά, το μόνο που πρέπει να "προσέξεις", είναι να σιγουρευτείς πρώτα ότι η αντιγραφή επέτυχε, και μετά να σβύσεις (αν είναι πχ να πουλήσεις τους παλιούς δίσκους) τα αρχικά αρχεία. Εννοείται επίσης να κάνεις αντιγραφή/επικόλληση, και όχι αποκοπή.
burnin Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε ναι τα πολυ σημαντικα αρχεια τα εχω διπλά για τι προγραμμα που λες οτι καθε εταιρια εχει το δικο της,δεν υπαρχει δηλαδη καποιο απο εταιρια ασχετη με τους σκληρους που να εχει ενα οβεραλ γαματο προγραμμα? οταν λεσ να δω αν η αντιγραφη πετυχε προφανως να κανω λες ενα προπερτιες και να δω αν τα αρχεια ειναι τα ιδια και στους 2 σκληρους ε? σε ευχαριστω τωρα οσον αφορα τις ασυμβατοτητες, λετε να αφησω τον εξωτερικο σκληρο σε φατ32 για να παιζει αν τον συνδεσω μελλοντικα σε καμια τιβι? η και με ντφς δεν εχω τετοιο προβλημα? ευχαριστω και παλι
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δεν κατάλαβα αυτό με την τιβι - δεν ξέρω τί εννοείς. Για την αντιγραφή λέω να τσεκάρεις ενδεικτικά κάποια αρχεία αν ανοίγουν κανονικά . Τις ιδιότητες (μέγεθος) δε νομίζω να χρειάζεται να τις κοιτάξεις. Αν είναι να μην αντιγραφεί κάτι, θα σου πετάξει μήνυμα σφάλματος άλλωστε. Όσο για τα utilities ελέγχου, καλύτερα να πάρεις τη γνώμη του προγράμματος της εταιρίας του. Κατά τ' άλλα, σαφώς και υπάρχουν και άλλες εφαρμογές τρίτων. Το HDTune πχ.
burnin Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 απλα φιλε καπου διαβασα οτι αν ειναι σε ntfs ο σκληρος και τον συνδεσεις σε μια τηλεοραση που εχει usb η σε ενα dvd τοτε παιζει να μη τον αναγνωριζει ενω αν ειναι σε φατ να τον αναγνωριζει. δε ξερω αν ισχυει αυτο 100% ομως...
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 αν υπάρχει περίπτωση να τον χρησιμοποιήσεις για κάτι τέτοιο, τι να σου πω, άφησέ τον σε FAT. Άλλωστε το μόνο "ουσιαστικό" μειονέκτημα του FAT, είναι ότι δεν καταλαβαίνει αρχεία μεγαλύτερα των 4GB. Κι αν πάλι στο μέλλον θελήσεις να μετατρέψεις το FAT σε NTFS, γίνεται (το ανάποδο όχι)
burnin Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 σε ευχαριστω πολυ για τις απανυτησεις σου φιλε
burnin Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 παιδια σοσ μολις εβαλα το νεο μου σατα 2 σκληρο και δεν τον αναγνωριζει. φανταζομαι οτι εχει να κανει με τοyσ sata drivers της motherboard σωστα? στο σαιτ της wd δεν εχει τιποτα. στο ψδ της μαδερμπορντ παλι δεν εχει κανα driver poy na kanei leei, ti kanv tvra? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 07:51 ---------- ρε παιδια εχω την εεξης μαδερβορντ LANPARTY nF4 SLI-DR παιζει να δουλευει σατα σκληρος αλλα να μην υποστηριζει σατα 2?
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Kατ' αρχάς, πήγες να βάλεις windows στον δίσκο ; Αν ναι, xp ; Aν όχι, και ο δίσκος είναι "δεύτερος" ("αποθήκη" δηλαδή), όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, τον αναγνωρίζει μαζί με τους πιθανούς άλλος δίσκους και πιθανά dvd ; Αν όχι, στο BIOS setup ξέρεις να μπεις να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις του ; Αν και πάλι όχι, στο disk management (διαχείριση δίσκων) των windows, φαίνεται ;
burnin Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 μετα απο πολλα format εστρωσε.απλα ηλπιζα να εμπαιναν οι sata drivers χωρις format.αμ δε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.