Hal9000 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Η Oracle ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Sun Microsystems με το τελικό ποσό να φτάνει τα 7.5 δισεκατομμύρια δολάρια η αλλιώς τα $9.5 ανά μετοχή. Μόλις δύο εβδομάδες πριν, η Sun είχε απορρίψει πρόταση εξαγοράς της IBM που έφτανε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι σχέσεις των δύο εταιρειών ήταν ήδη αρκετά στενές εξαιτίας του λογισμικού βάσεων δεδομένων που τρέχει στα συστήματα της Sun ενώ όπως σημειώνει η Oracle το Fusion Middleware βασίζεται στη Java. Η εξαγορά αυτή αναμένεται να κάνει πολύ πιο ισχυρή τη θέση της Oracle στην αγορά των βάσεων δεδομένων αφού θα μπορεί να κατασκευάζει servers που όχι μόνο θα τρέχουν τις δικές τις εφαρμογές αλλά και να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό της Sun. Όπως ανακοίνωσε η Oracle, θα μείνει πιστή στο Linux και θα επενδύσει σημαντικά ποσά στη Java και στο λειτουργικό σύστημα Solaris το οποίο αναπτύσσει η Sun. Επιπλέον η Sun έχει τα δικαιώματα της MySQL που κυριαρχεί ως βάση δεδομένων στο Internet αν και παράλληλα συνεργαζόταν με την Oracle για την PostgreSQL κάτι για το οποίο μπορεί να έχουμε εξελίξεις στο μέλλον. Η συμφωνία των δύο εταιρείων αναμένεται να εγκριθεί από τους μετόχους και την αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή των Η.Π.Α. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Oracle, θα είναι άμεσα κερδοφόρα αφού θα αποφέρει στα ταμεία της κέρδη ύψους 1.5 δισεκατομμυρίου από το πρώτο χρόνο !! Πηγή: electronista Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Εεε! Εγω την εβαλα πρωτος http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=311735!!! 23 ολοκληρα λεπτα και 2 ψηφους πριν απο τον κυριο με τα κοκκινα γραμματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hal9000 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Εεε! Εγω την εβαλα πρωτος http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=311735!!! 23 ολοκληρα λεπτα και 2 ψηφους πριν απο τον κυριο με τα κοκκινα γραμματα. sorry απλά την ανέλυσα λίγο παραπάνω γι'αυτό κλείδωσα τη δική σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 είναι να αναρωτιέσαι, τόσο cheapηδες ήταν στην IBM που δεν μπορούσαν να δώσουν 500m $ παραπάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JaguarOne Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 μάχες τεράτων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elven Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 είναι να αναρωτιέσαι, τόσο cheapηδες ήταν στην IBM που δεν μπορούσαν να δώσουν 500m $ παραπάνω? cheapηδες ήταν της Sun που δεν δεχτήκαν να πουλήσουν 500m $ παρακάτω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosCS Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 [off] sorry απλά την ανέλυσα λίγο παραπάνω γι'αυτό κλείδωσα τη δική σου Άμα γράψω δηλαδή εγώ μία έκθεση από άλλη πηγή θα κλειδωθεί αυτή και θα μπει η δική μου? [/off] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hal9000 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Έξυπνο. Θα πρέπει να τη γράψεις σε αυτό το topic. Οτιδήποτε άλλο με pm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gmeles Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 έχω την εντύπωση ότι από αυτή την ιστορία, έχει να κερδίσει πολλά η Java. Για την mySQL δεν ξέρω τι υποστήριξη θα έχει από την Oracle. Τι λέτε για αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geioannou Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 λες να αφησουν τη mySQL στην μοιρα της ? εκτος του οτι κηριαρχει στις βασεις δεδομενων σε παγκοσμιο επιπεδο, τωρα αυτο το προιων ειναι δικο τους παιδι σε καμια περιπτωση δεν μπορω να πιστεψω οτι μπορει να το αφησουν χωρις την υποστηριξη που αναλογη.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 To χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα. Μια μεγάλη εταιρία κλειστού λογισμικού αγοράζει μια καθαρά ανοιχτού λογισμικού εταιρία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
random Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 αυτός ο κύριος το έλεγε (το πρότινε; το προέβλεπε; έχει τα σωστά κονέ; δεν ξέρω ) απο τις 9 Απριλίου, και έτυχε να το διαβάσω πριν καμια βδομάδα : Neil McAllister @infoworld.com : What if Oracle bought Sun Microsystems? April 09, 2009 σημάδια των καιρών: κάποτε η Ορακλ έσκαγε 8,5 και 10,3 δις $ για να αγοράζει κάτι... BEA Systems και PeopleSoft , και σήμερα με μόνο 7,5 πακέτα, έκανε δική της ολόκληρη SUN. μου θυμίζει τις κατασχεμένες Φεράρι που πουλιούνται κοψοχρονιά στις μάντρες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mandos Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 έχω την εντύπωση ότι από αυτή την ιστορία, έχει να κερδίσει πολλά η Java. Για την mySQL δεν ξέρω τι υποστήριξη θα έχει από την Oracle. Τι λέτε για αυτό; αν έστω και λίγα πράγματα πάνε από την πλεύρα της oracle προς την MySQL τότε θα υπάρξεί μεγάλη ανάπτυξη φυσικά και το αντίθετο, αλλά πιο συχνά θα πηγαίνει υλικό από την My προς την Oracle τα άσχημα νέα είναι για την MS, υποψιάζομαι ότι ο SQL Server θα ζωριστεί πολύ, πιθανά ακόμα και σε Windows Servers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
r00t Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Η αλήθεια είναι ότι η Sun ήτανε κάποτε κολοσσός ! Το είχα ζήσει από πρώτο χέρι όταν δούλευα για την Sun το 2001 στην Καλιφόρνια. Από τότε όμως μέχρι σήμερα έχανε συνεχώς έδαφος ! Αν και προσπάθησαν πολλές φορές να ανακάψουν ήρθε η ώρα που τελικά αγοραστήκανε ! Το μόνο καλό ότι είχα μετοχές όταν η Sun είχε το κομμάτι $3.8 οπότε η απόδοση τώρα είναι πολύ καλή ! Από την άλλη προτιμώ την Οracle παρά την IBM ! Για να δούμε τι καρπούς θα φέρει .....αυτή η παντρειά ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ας ελπίσουμε να να μην έχουν προβλήματα τα open source projects mysql Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα