Προς το περιεχόμενο

Adobe Premiere πρόβλημα με .avi

_hopelesscase_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις εγκατεστημένους τους απαραίτητους codecs που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν το συγκεκριμένο τύπο video και ήχου που περιέχουν τα AVI σου... ;

Δημοσ.

Γιατρέ μου, τα διάβασα αλλά δεν το'χω, αυτό είναι σίγουρο.

Εγκατέστησα το K-lite γιατί κάποιος μου το πρότεινε ως το κατάλληλο για όλους τους codecs. Αν το k-lite δεν έχει καμία σχέση, πώς θα μάθω ποιους codecs πρέπει να κατεβάσω;

Στη συνέχεια πρέπει να ξαναμετατρέψω το αρχείο του dvd σε avi για να κάνει σωστά το compression, και να το εισάγει χωρίς προβλήματα το premiere?

(Η μετατροπή από dvd σε avi είχε γίνει και θα ξαναγίνει με το Any Video Converter.)

Πες μου από πού μπάζει ο συλλογισμός μου. Τελευταία φορά ξαναμόνταρα βίντεο το 2004, και τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα να εισάγω αρχείο στο premiere.

Δημοσ.
Έχεις εγκατεστημένους τους απαραίτητους codecs που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν το συγκεκριμένο τύπο video και ήχου που περιέχουν τα AVI σου... ;

ερώτνηση... αν τα παίζει κανονικά το πισι του δεν σημαίνει ότι τους έχει;

ή είναι άλλοι για αναπαραγωγή και άλλοι για επεξεργασία :rolleyes:

(πόντιος detected)

Δημοσ.
Εγκατέστησα το K-lite γιατί κάποιος μου το πρότεινε ως το κατάλληλο για όλους τους codecs. Αν το k-lite δεν έχει καμία σχέση, πώς θα μάθω ποιους codecs πρέπει να κατεβάσω;

Για το κάθε ένα AVI, μπορεί να είναι διαφορετικός ο codec που χρειάζεται. Ποιον ακριβώς θα το δεις ανοίγοντας το AVI με το utility MediaInfo ή κάποιο παρόμοιο και τσεκάροντας τί γραφει στο πεδίο Codec ID. Κάνε το και γράψε εδώ το αποτέλεσμα, ακόμη καλύτερα κάνε copy-paste όλες τις πληροφορίες που βγάζει το MediaInfo όταν επιλέξεις View > Text.

Υπάρχει ένα «πονηρό» σημείο όμως: Το Premiere χρησιμοποιεί ή όχι το υποσύστημα DirectShow των Windows για την αποκωδικοποίηση των video; Την απάντηση δεν τη γνωρίζω, υπέθεσα ότι το χρησιμοποιεί. Θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιεί μόνο codecs τύπου VfW ή να βασίζεται μόνο σε δικό του ενσωματωμένο κώδικα, προσπερνώντας τα video codec interfaces που παρέχουν τα Windows (όπως π.χ. κάνουν players όπως VLC, έχω αναφέρει αυτό το ενδεχόμενο στο άρθρο στο οποίο σε παρέπεμψα πιο πάνω).

Στη συνέχεια πρέπει να ξαναμετατρέψω το αρχείο του dvd σε avi για να κάνει σωστά το compression, και να το εισάγει χωρίς προβλήματα το premiere?

(Η μετατροπή από dvd σε avi είχε γίνει και θα ξαναγίνει με το Any Video Converter.)

Εδώ με έχασες. Τα αρχεία που θέλεις να εισάγεις τώρα στο Premiere για επεξεργασία δεν είναι ήδη AVI όπως ανέφερες στο 1ο post; Η μετατροπή από/προς DVD που κολλάει;

ερώτνηση... αν τα παίζει κανονικά το πισι του δεν σημαίνει ότι τους έχει;

ή είναι άλλοι για αναπαραγωγή και άλλοι για επεξεργασία :rolleyes:

(πόντιος detected)

Δες το δεύτερο σκέλος της απάντησης που δίνω στο πρώτο ερώτημα, στο παρόν post.

Δημοσ.
Δες το δεύτερο σκέλος της απάντησης που δίνω στο πρώτο ερώτημα, στο παρόν post.

ότι το βλέπω... το βλέπω... ότι θα με κάνεις να το ψάξω και εγώ το κατάλαβες; :P

δουλειά δεν είχαμε...

Δημοσ.

Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω, έβαλα όμως το http://www.divx.com/ αλλά και πάλι δεν λύθηκε 100% δηλαδή εισάγετε το video στο Premiere αλλά κάπου κάπου κολάει και είναι ασυχρόνιστος ο ήχος με το video.

Πως κάνω την δουλειά μου?? Απλά κάνω rip τα DVD σε mov ή mpg. Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος.

Δημοσ.

>General
Complete name                    : C:\Documents and Settings\*****\Desktop\AVI\VTS_02_1_xvid.avi
Format                           : AVI
Format/Info                      : Audio Video Interleave
File size                        : 169 MiB
Duration                         : 26mn 23s
Overall bit rate                 : 897 Kbps
Writing application              : MEncoder Sherpya-SVN-r27811-4.2.5
Writing library                  : MPlayer

Video
Format                           : MPEG-4 Visual
Format profile                   : Simple@L3
Format settings, BVOP            : No
Format settings, QPel            : No
Format settings, GMC             : No warppoints
Format settings, Matrix          : Default (H.263)
Codec ID                         : XVID
Codec ID/Hint                    : XviD
Duration                         : 26mn 23s
Bit rate                         : 768 Kbps
Width                            : 320 pixels
Height                           : 240 pixels
Display aspect ratio             : 4/3
Frame rate                       : 25.000 fps
Resolution                       : 24 bits
Colorimetry                      : 4:2:0
Scan type                        : Progressive
Bits/(Pixel*Frame)               : 0.400
Stream size                      : 145 MiB (86%)
Writing library                  : XviD 1.1.2 (UTC 2006-11-01)

Audio
Format                           : MPEG Audio
Format version                   : Version 1
Format profile                   : Layer 3
Codec ID                         : 55
Codec ID/Hint                    : MP3
Duration                         : 26mn 22s
Bit rate mode                    : Variable
Bit rate                         : 117 Kbps
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 44.1 KHz
Resolution                       : 16 bits
Stream size                      : 22.1 MiB (13%)
Alignment                        : Aligned on interleaves
Interleave, duration             : 26 ms (0.65 video frame)
Interleave, preload duration     : 531 ms

Λοιπόν αυτά μου βγάζει το MEdiaInfo όταν πάω στο view/text.

Kαι στο view/basic έδειξε αυτό που έχωστο συνημμένο. Κατέβασα αυτό που μου λέει στο First Video Stream (στο first audio stream με στέλνει κάπου όπου δεν βρίσκω τι πρέπει να κατεβάσω) και στη συνέχεια πήγα να το εισάγω στο Premiere. Αποτέλεσμα: Το premiere έπαθε κλακάζ (κόλλησε) και το'κλεισα με ctrl+alt+del και τις 3 φορές, και μετά από restart.

:eek::eek::eek::eek:

Στο μεταξύ περνάνε οι μέρες και γω δουλειά δεν έχω κάνει (^%$*#&)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...