metatron Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 χρόνια πολλά αρχικά σε όλους κ Χριστός Ανέστη! έχω το msi nettop με διπύρηνο atom με windows vista basic (http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=134&prod_no=1747) το πρόβλημά μου είναι το εξής: στα καλά του καθουμένου ο ένας από τους 4 πυρήνες (συμφωνα με το γράφημα της διαχείρισης εργασιών ) ανεβαίνει στο 100% ενώ οι άλλοι δουλεύουν κανονικά (δείτε φωτό)! αποτέλεσμα αυτού είναι να χάνω 25% υπολογιστικής ισχύς! το περίεργο είναι ότι καμία από τις διεργασίες δεν χρησιμοποιεί cpu σύμφωνα με τις πληροφορίες της διαχείρισης εργασιών! έχω avast antivirus κ με το windows defender φαίνονται όλα καλά...! τι μπορεί να συμβαίνει? τι να κάνω?
metatron Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! αναγκάστηκα για άλλη μια φορά να κάνω restart! μόλις μου το ξαναβγάλει θα το κοιτάξω κ θα postάρω το αποτέλεσμα! ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:08 ---------- παιδιά μου το ξανάβγαλε! η διεργασία που κορυφώνει τον επεξεργαστή είναι η/: Hardware Interrupts τι διάλο είναι αυτό? τι να κάνω?
PCharon Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Kάποιο κομματάκι H/W κρατά απασχολημένους τους πόρους. Πιθανόν και θέμα οδηγών. Τώρα για να βρεις ποιο είναι... ίσως αν την ώρα που το βλέπεις δοκιμάσεις α) να αποσυνδέσεις ό,τι έχεις σε εξωτερικές USB, β) να ανοίξεις τον device manager και να απενεργοποιήσεις προσωρινά μία μία κάποιες συσκευές. Όχι οτιδήποτε, ξεκίνα με κάρτα δικτύου, WiFi και κάρτα ήχου, μήπως είναι από αυτά και γ) έλεγξε αν όλοι οι οδηγοί έχουν περαστεί και στην ανάγκη αναζήτησε νέες εκδόσεις οδηγών για το netbook από τον κατασκευαστή. Υ.Γ. Από τη μάνα του είχε Vista?
metatron Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 ναι από τη μάνα του έχει vista... υπάρχουν όλοι οι οδηγοί για xp αλλά φοβάμαι να το κάνω γιατί θα πρέπει να κάνω format στο partition που έχει το λειτουργικό κ το recovery (ξέρεις κατά το bootάρισμα πατάς f3 κ ξεκινάει η επανεγκατάσταση των vista...) κ άμα παει κάτι στραβά την έκανα...! από οδηγούς έχω τις πιο πρόσφατες εκδόσεις σε όλα... το τσέκαρα!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 θα πρότεινα να του βάλεις Windows 7 RC1 όταν βγουν με το καλό τον άλλο μήνα... αν και Release Candidate (όχι final) θα είναι σίγουρα καλύτερη από τα Vista...
metatron Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 το θέμα είναι αν πρέπει να ανησυχώ με αυτό το πρόβλημα κ τι μπορώ να κάνω για να σταματήσει γιατί είναι πολύ ενοχλητικό! να απευθυνθώ στην αντιπροσωπεία???
PCharon Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Έχω την εντύπωση πως δεν διάβασες όλο μου το μήνυμα, οι οδηγοί ήταν το τρίτο που ανέφερα. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να το λύσεις όπως αναφέρω, ούτε να εγκαταστήσεις άλλο λειτουργικό για δοκιμή, απλά κάνεις υπομονή.
metatron Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι! έκανα ότι μου είπες με την σειρά που μου είπες και τίποτα... αν δεν έκανα restart δεν έφτιαχνε! τελικά δεν άντεξα κ δοκίμασα να περάσω xp, είχε 3 partition ο δίσκος, το πρώτο ήταν κρυφό κ έχει το recovery της msi... οπότε δεν θα έχανα τίποτα σε περίπτωση αποτυχίας! οι drivers ήταν διαθέσιμοι από το επίσημο site κ όλα πήγαν μια χαρά με την εγκατάσταση! έβαλα μια lite έκδοση των xp κ παρόλο που δεν είχα παράπονο με την ταχύτητα των vista, πραγματικά το μηχανάκι πετάει με τα xp k τα 2g μνήμης! το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα έχω κ με τα xp αυτά τα Hardware Interrupts! ας ελπίσουμε πως όχι... θα ξανά postάρω αν προκύψει πρόβλημα!
PCharon Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Λογικό να πετάει, τα XP έχουν πολύ μικρότερες απιτήσεις σε μνήμη. Μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση που έβαζα στον παλιό μου ΡΙΙΙ με 256ΜΒ μνήμης έπιανε μόνο τα 130ΜΒ και ο υπολογιστής δούλευε μια χαρά. Γι αυτό απόρησα αν τα Vista ήταν από τη μάνα τους, δεδομένου πως ο Atom είναι μικρών δυνατοτήτων. Για να ιδούμε λοιπόν, καλή τύχη.
metatron Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 είναι έκδοση με διπύρηνο atom... οπότε πήγαινε μια χαρά κ με vista...! πάντως με τα xp είναι έτη φωτός πιο γρήγορος κ στο λειτουργικό μέρος κ στα προγράμματα...! παρακαλάω κ εγώ να πάνε όλα καλά κ να μην δω πάλι αυτό το κουλό! ευχαριστώ για τη βοήθειά σου ως τώρα PCharon!
metatron Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 postάρω για να ενημερώσω ότι μετά από 6 μέρες λειτουργίας με τα xp το "πρόβλημα" δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά! όλα λειτουργούν ρολόι! μα καλά τόσο προβληματικά αυτά τα vista??? τα ίδια ακριβώς προγράμματα είχα βάλει κ στα δυο λειτουργικά (απλά προγράμματα, στις τελευταίες τους εκδόσεις, συμβατά κ με τα δυο λειτουργικά) κ το ίδιο επιπλέον hardware...! τι να πω... πάλι καλά που η Msi δίνει τους drivers για τα xp κ κακώς που σταμάτησε να βάζει τα xp κ το γύρισε σε vista...!
PCharon Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Με τους drivers κάτι έπαιζε, απλά δε μπόρεσες να εξακριβώσεις με ποιον ακριβώς. Με διαφορετικό "φτιάξιμο" των Vista μάλλον θα είναι ΟΚ (μην το ρισκάρεις και παιδευτείς πάντως, άσ'το, καλά είναι κι έτσι ).
metatron Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2009 εννοείται δεν την ψάχνω άλλο με vista...! με τα xp είμαι super! σε ευχαριστώ πολύ PCharon για τη συνολική βοήθειά σου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.