Kostaskouk Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει στο να μεταφέρω ταινίες από δίσκους DVD στο Σκληρό μου Δίσκο; (Σημ. Οι εγραφές στο DVD είναι: άλλες σε AVI, και άλλες σε MPEG2)
Kostaskouk Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Χμ. Copy. Paste. Profit. Οι ταινίες που περιέχουν τα DVD's αντιγράφονται στον σκληρό δίσκο με δεξιό κλικ και "Αντιγραφή εδώ..." αλλά αντιγράφονται σαν φάκελοι με ονομασία VIDEO_TS (που περιέχουν αρχεία VIDEO_TS, VTS_01_0, VTS_01_1, VTS_01_2, κλπ), και όχι σαν εκτελέσιμα αρχεία που να μπορεί να τα αναπαράγει ο Windows Media Player και το κυριότερο, να μπορώ να τις επεξεργασθώ με το Nero Vision. Υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν στο PC με τη μορφή εκτελέσιμου αρχείου (Mpeg2, AVI, κλπ) ?
parsifal Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δηλαδή το παρακάτω δεν ισχύει τελικά; (Σημ. Οι εγραφές στο DVD είναι: άλλες σε AVI, και άλλες σε MPEG2) Εκτός από αυτά, έχεις και δισκάκια με ταινίες σε μορφή DVD-VIDEO; Αν ναι, τότε θα πρέπει να καταφύγεις σε DVD ripping. Δες π.χ. το άρθρο DVD Decrypting με το DVDFab HD Decrypter και στη συνέχεια το MeGUI HOWTO στο Insomnia Wiki...
Kostaskouk Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δηλαδή το παρακάτω δεν ισχύει τελικά; Εκτός από αυτά, έχεις και δισκάκια με ταινίες σε μορφή DVD-VIDEO; Αν ναι, τότε θα πρέπει να καταφύγεις σε DVD ripping. Δες π.χ. το άρθρο DVD Decrypting με το DVDFab HD Decrypter και στη συνέχεια το MeGUI HOWTO στο Insomnia Wiki... Τα δισκάκια που έχω, "τα έκαψα" εγω από ταινίες που είχα αντιγράψει από την TV, με τη βοήθεια της κάρτας τηλεόρασης που διαθέτει το PC μου. Κατόπιν, τις ταινίες αυτές της διέγραψα από το PC, για λόγους οικονομίας χώρου. Τώρα που θέλω κάποιες από αυτές είτε να τις επεξεργαστώ, είτε να τις αποθηκεύσω σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, ρωτάω άν υπάρχει κάποιος γρήγορος και εύκολος τρόπος να τις ξανα-επαναφέρω από τα δισκάκια, στο PC.
micos000 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Πάλι copy-paste. Κάνε φάκελο με το όνομα της ταινίας και βάλτα εκεί μέσα όπως είναι με τους φακέλους AUDIO_TS & VIDEO_TS. Αφού δεν είναι προστατευμένα τα δισκάκια ισχύει το ίδιο ή κάν' το με το dvd derypter/dvd fab, δεν παίζει ρόλο. Για να τις επεξεργαστείς, αυτό είναι άλλο καπέλο και πρέπει να τις μετατρέψεις σε αρχεία avi, καθότι το mpeg2 format και ιδίως όταν είναι σε container όπως π.χ. τα VOB δεν είναι και ότι καλύτερο για επεξεργασία. Το περίεργο είναι γιατί η κάρτα τηλεόρασης που είχες στα έκανε vob. Δεν το συνηθίζουν, εκτός αν το έκανες εσύ μετά.
Kostaskouk Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Ίσως να μην έχω γίνει κατανοητός στο τί ακριβώς (και μόνο) ζητάω. Γι' αυτό το ξανα-επαναλαμβάνω επιγραμματικά: 1. Έχω στο σκληρό μου δίσκο μία ταινία video (σε μορφή avi ή mpeg) 2. "Καίω" σ' ένα δισκάκι αυτή την ταινία, και κατόπιν τη διαγράφω από το σκληρό δίσκο 3. Το ερώτημά μου είναι: Πώς μπορώ να ξανα-επαναφέρω την ταινία από το δισκάκι στο σκληρό δίσκο, ακριβώς όπως ήταν (στη μορφή του ενός αρχείου, και όχι ενός φακέλου με καμιά δεκαριά αρχεία που μου δίνει το copy-paste, ή το DVD Decripter)
parsifal Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Αν η ταινία είναι ένα μοναδικό αρχείο στο σκληρό δίσκο και στο δισκάκι καταλήγει να είναι περισσότερα από ένα, τότε στο βήμα 2 κακώς γράφεις «καίω σ' ένα δισκάκι αυτή την ταινία». Δεν τα έχεις «κάψει» απλώς, αλλά έκανες μετατροπή σε άλλη μορφή (DVD-VIDEO, όπως π.χ. τα DVD που νοικιάζουμε από το video club) από αυτήν στην οποία ήταν αρχικά (AVI ή MPEG-2). Γι' αυτό πήρες και απαντήσεις τύπου "copy-paste". Για να τα μεταφέρεις στο σκληρό δίσκο με τρόπο ώστε να πάρεις πάλι ένα μοναδικό AVI, σου απάντησα ήδη στο post #5. Η διαδικασία όμως πρέπει να ξέρεις ότι έχει μερικά μειονεκτήματα: 1. Είναι απωλεστική. Εριξες την ποιότητα εικόνας την πρώτη φορά που μετέτρεψες τα AVI σε DVD-VIDEO, και τώρα τα ξαναπερνάς από απωλεστική κωδικοποίηση, ξανά ρίχνοντας περαιτέρω την ποιότητα 2. Είναι αναγκαστικά χρονοβόρα λόγω της επανακωδικοποίησης Τα παραπάνω αν χρειάζεσαι σώνει και καλά η ταινία να είναι σε μορφή AVI. Αν το μόνο μέλημά σου είναι να πάρεις την ταινία σε ένα μοναδικό αρχείο (άσχετα από τη μορφή του), υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως μεταφορά της ταινίας DVD στο σκληρό δίσκο ως ISO image (υπάρχουν players που ανοίγουν αρχεία ISO με ταινία DVD, π.χ. ο VLC player) ή ως ένα μοναδικό VOB αρχείο (από τις ρυθμίσεις του DVD Decrypter) που μπορούν να αναπαράγουν αρκετοί players...
liopyr Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 + copy paste ολα τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί στο DVD σε ένα νέο φάκελο στο σκληρό, το οποίο μπορείς να ανοίξεις με PowerDVD χρησιμοποιόντας την λειτουργία "DVDonHDD mode" (ή κάπως έτσι). (btw, μπορούμε να διαβάσουμε και το default μέγεθος γραμματοσειράς, δεν έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας).
micos000 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 (btw, μπορούμε να διαβάσουμε και το default μέγεθος γραμματοσειράς, δεν έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας). Όπως και με μικρότερο από το default μέγεθος... Όποιος δεν μπορεί υπάρχει και η μεγέθυνση στον firefox (CTRL + / CTRL -). Τέλος πάντων, αν πρόκειται για κινηματογραφικές ταινίες υπάρχουν και τα video club ή το internet (για avi). Αλλιώς ακολούθησε τις οδηγίες του parsifal για μετατροπή από dvd σε avi.
Kostaskouk Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Τα παραπάνω αν χρειάζεσαι σώνει και καλά η ταινία να είναι σε μορφή AVI. Αν το μόνο μέλημά σου είναι να πάρεις την ταινία σε ένα μοναδικό αρχείο (άσχετα από τη μορφή του), υπάρχουν κι άλλες επιλογές όπως μεταφορά της ταινίας DVD στο σκληρό δίσκο ως ISO image (υπάρχουν players που ανοίγουν αρχεία ISO με ταινία DVD, π.χ. ο VLC player) ή ως ένα μοναδικό VOB αρχείο (από τις ρυθμίσεις του DVD Decrypter) που μπορούν να αναπαράγουν αρκετοί players... Ο.Κ. Κατάλαβα. Όπως θα κατάλαβες ίσως, οι γνώσεις μου πάνω σ' αυτό το θέμα είναι πολύ λίγες. Απλά, επειδή είχα γράψει από την TV πολλές καλές ταινίες οι οποίες όμως δεν χωρούσαν στο σκληρό μου δίσκο, τις πέρασα σε δισκάκια. Όταν όμως διάβασα κάπου πως τα δισκάκια έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής, θέλησα να επαναφέρω τις ταινίες στο PC, για να τις αποθηκεύσω μετά σ' ένα μεγάλο εξωτερικό σκληρό δίσκο (κάτι που θα έπρεπε να κάνω εξ' αρχής). Απ' ότι μου λες όμως δεν υπάρχει λύση, γιατί οι μετατροπές αυτές ρίχνουν την ποιότητα. Παρ' όλα αυτά σε ευχαριστώ, γιατί η απάντησή σου είναι κατατοπιστική
parsifal Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μα υπάρχει λύση: Μεταφέρεις - χωρίς μετατροπή που ρίχνει την ποιότητα - τις ταινίες στο σκληρό σου δίσκο, είτε ως ISO είτε με τη δομή που έχουν ήδη στο DVD, δηλαδή σετ αρχείων IFO, BUP και VOB. Εκτός από τα ISO, για τα οποία ανέφερα ήδη λύση αναπαραγωγής με τον VLC, πολλοί video players μπορούν να ανοίξουν και την τελευταία μορφή, απλώς φορτώνοντας το αρχείο VIDEO_TS.IFO. Π.χ. οι Media Player Classic και Media Player Classic - HomeCinema που χρησιμοποιώ έχουν αυτήν τη δυνατότητα και μάλιστα κάνουν κανονικό IFO parsing, εμφανίζοντας τυχόν DVD menus, extras, οθόνες αλλαγής subtitle και audio streams κλπ. Και άλλοι players νομίζω το κάνουν (BSPlayer, KMPlayer, GOM Player), ψάξε το λίγο. Με λίγα λόγια, η μετατροπή σε μοναδικό αρχείο AVI ή MPEG δεν είναι μονόδρομος. Εκτός αν σε ενδιαφέρει και η σημαντική μείωση του απαιτούμενου χώρου ανά ταινία, που είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους παρουσίαζε μεγάλο ενδιαφέρον στο παρελθόν το DVD ripping+encoding. Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος για μετατροπή. Κάνεις αυτά που αναφέρω παραπάνω.
Kostaskouk Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 (btw, μπορούμε να διαβάσουμε και το default μέγεθος γραμματοσειράς, δεν έχουμε πρόβλημα με τα μάτια μας). Ξέρεις, άν και δεν θα ήθελα πολύ να το αναφέρω, ο λόγος που προτιμώ τις μεγάλες γραμματοσειρές δεν είναι γιατί έχεις εσύ πρόβλημα με τα μάτια σου, αλλά επειδή έχω εγώ, και μάλιστα σημαντικό. Γι' αυτό και δουλεύω πάντα το ζουμ ή κάποιο μεγεθυντικό φακό. Για να μη σου χαλάσω όμως την καρδιά, θα προσπαθήσω να χρησιμοποιήσω το default μέγεθος. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:11 ---------- πολλοί video players μπορούν να ανοίξουν και την τελευταία μορφή, απλώς φορτώνοντας το αρχείο VIDEO_TS.IFO. Π.χ. οι Media Player Classic και Media Player Classic - HomeCinema που χρησιμοποιώ έχουν αυτήν τη δυνατότητα και μάλιστα κάνουν κανονικό IFO parsing, εμφανίζοντας τυχόν DVD menus, extras, οθόνες αλλαγής subtitle και audio streams κλπ. Και άλλοι players νομίζω το κάνουν (BSPlayer, KMPlayer, GOM Player), ψάξε το λίγο. Εκτός αν σε ενδιαφέρει και η σημαντική μείωση του απαιτούμενου χώρου ανά ταινία 1. Ναι, το δοκίμασα ήδη, και παίζουν αυτές οι ταινίες, αλλά μόνο στο PC. Άν όμως θελεις να τις ξανα-περάσεις σε δισκάκια για να τις δεις στην τηλεόραση από DVD Player, τότε τί γίνεται; 2. Σαφώς και με ενδιαφέρει η μείωση του απαιτούμενου χώρου ανά ταινία, γιατί έχω καμιά διακοσαριά από δαύτες. Οπότε και θα υπάρξει πρόβλημα αποθηκευτικού χώρου
micos000 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 1. Αφού είπες ότι τα έχεις ήδη σε δισκάκια. Γιατί να τα ξαναγράφεις. Μπορείς αν θέλεις να κάνεις απευθείας αντιγραφή τα δισκάκια (αν φοβάσαι μην τα χάσεις) σε καινούργια καλής ποιότητας ή όπως είπες να τα βάλεις σε έναν εξωτερικό 1TB, που έχουν πέσει οι τιμές τους αρκετά πλέον. 2. Αν θέλεις να τις επεξεργαστείς, τότε ναι είναι πρόβλημα, αλλά η λύση είναι χρονοβόρα και θα έχεις απώλειες. Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο όσον αφορά τις ταινίες. Θα συμφωνούσα για προσωπικό υλικό από δικιά σου κάμερα. Είπες στο #12ο μήνυμα "επειδή είχα γράψει από την TV πολλές καλές ταινίες οι οποίες όμως δεν χωρούσαν στο σκληρό μου δίσκο, τις πέρασα σε δισκάκια" θα ήθελα να διευκρινήσεις πως το έκανες. Χρησιμοποίησες κάρτα τηλεόρασης για να κάνεις την σύλληψη και εγγραφή στον δίσκο; Αν ναι, σε τι μορφή γράφτηκαν, σε avi μήπως; Μετά πως τις πέρασες στα dvd, με κάποιο πρόγραμμα μετατροπής από avi σε dvd όπως το convertxtodvd ή το nero vision, ή απλή εγγραφή με το nero σε Data DVD (δίσκος δεδομένων); Η κάθε ταινία που έχεις είναι μία σε ένα dvd ή έχεις βάλει περισσότερες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.