Προς το περιεχόμενο

USB StartUp Disk Creator

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Περιμενω με ανυπομονησια την απαντηση σου φιλε μου!

Μολις κατεβασα το καινουργιο build των Windows 7 και θελω αντι να το ξαψω σε dvd να το ριξω στο στικακι και να βοοταρω και να κανω setup απο αυτο.

Θα με βοηθησεις?

Υπόσχομαι σήμερα το απόγευμα να απαντήσω, δυστυχώς υπάρχει μιά σχετική πίεση χρόνου :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Υπόσχομαι σήμερα το απόγευμα να απαντήσω, δυστυχώς υπάρχει μιά σχετική πίεση χρόνου :-(

Σε ευχαριστω παρα πολυ, θα περιμενω τηνα απαντηση σου χωρις να υπαρχει πιεση η αν δεν μπορεις τωρα να απαντησει το μακροσκελες ποστ μου τουλαχιστον μονο για τεν τελευταια ερωτηση που εκανα τι μπορω να δοκιμασω για ν α ριξω το win7 .iso στο στικακι και να bootαρω απο αυτο.

Ευχαριστω!

Πάλι έμπλεξα και δεν προλαβαίνω να απαντήσω αναλυτικά. Στα γρήγορα πάντως:

Χρειάζεσαι τα εξής, ένα boot sector από Windows, αυτό μπορεί να σου κάνει.

Χρειάζεσαι επίσης και το syslinux όπως σου ανέφερα παραπάνω. Εγκατέστησέ το στη διανομή σου και διάβασε το man του.

Τέλος χρειάζεσαι τα αρχεία που θα αντιγράψεις στο usb flash. Εγκατέστησε τα Windows σε virtual machine και κάνε copy όλα τα περιεχόμενα του δίσκου στον οποίο τα εγκατέστησες χωρίς hibernation file και pagefile για λόγους χώρου.

ΓΙα να φτιάξεις το flash stick, χρησμιμοποίησε το boot sector που σου έδωσα με το syslinux σε UNMOUNTED stick ώστε να αντιγραφεί το boot sector. Κάνε copy τα αρχεία από τα Windows και δοκίμασε να bootάρεις. Δοκίμασε διαφορετικές επιλογές του BIOS ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή του motherboard.

Συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι τα options του syslinux απ' έξω και τώρα δέν μπορώ να τα ψάξω. 2 παρατηρήσεις μόνο:

1. το bootsector που σου έδωσα μπορεί να μη δουλεύει, ψάξε για άλλο στο internet ή φτιάξε μόνος σου όπως σου είπα σε προηγούμενο post μου.

2. Δεν είμαι σίγουρος εάν χρειάζεται κάποια αλλαγή στη registry των Windows για να ξεκινήσουν.

Δέν το έχω κάνει ποτέ αυτό που ζητάς οπότε όλα αυτά είναι λίγο θεωρητικά.

Καλή επιτυχία.

Με ποιον τροπο θα γραψω το boot sector στο usb flash disk? me thn dd? πχ dd if=~/nt5boot.bin of=/dev/sdc1 ?

Πρεπει να τα δω σε εντολες.

γιατι λες Κάνε copy τα αρχεία από τα Windows αφου τα εγκαταστησω πρωτα? Μα αφιου εχω κατεβασει το .iso απο το νεο build. Αυυα δεν πρεπει να ριξω μεσα στο σταικαι αφου το αποστμπιεσω πρωτα?

Εχω μπερδευτει.

Οχι, το boot sector θα το γράψεις με το syslinux, διάβασε το help του. Αν αντιγράψεις τα αρχεία που έχει μέσα το iso των Windows όταν boot-άρει το flashάκι, θα ξεκινήσει το setup τους, αν αυτό θέλεις OK. Άν θέλεις να τρέξεις τα Windows από το USB, τότε πρέπει πρώτα να τα κάνεις install και να πάρεις το filesystem

Aυτο γιατι να μην δουλεψει?

dd if=~/nt5boot.bin of=/dev/sdc1

με το syslinux δεν εβγαλα ακρη.

Βασικα ναι για να κανς setup το θελω οχι για να το τρεχω.

http://www.debianhelp.co.uk/ddcommand.htm

έκανες κάποια δοκιμή ;

.

ναι με το image file tou NullScan.

>
nik@dell:~$ sudo dd if=./nt5boot.bin of=/dev/sdb1 count=1 bs=446
1+0 records in
1+0 records out
446 bytes (446  copied, 0,0438747 s, 10,2 kB/s 

Το εκανα αλλα δυστυχως το MBR δεν επανηλθε δηλαδη θελω να πω στο boot menu του grub δεν ξεκινανε τα win7

αλλα εβγαλε το μηνυμα CDBOOT: Cannot Boot from CD - Code: 5

Μαλλον το image αυτο ητανε για βοοταρισμα απο cd. Θα το ριξω στο usb stick μπας και εχω τυχη bootarismatow apo to flashaki αλλα απο την αλλη λεει θελει και βηθεια του syslinux.

Ρε γμτ παλι μπερδευτηκα...... :(

Θυμαμαι ομς οτι ειχα πειραξει πριν λιγες μερες το grub.conf, δεσ το λιγο και πεςμου.

>
## ## End Default Options ##

title           Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic
uuid            e7a1117c-2fd0-4ace-b6a0-d234dfc24011
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=e7a1117c-2fd0-4ace-b6$
initrd          /boot/initrd.img-2.6.28-11-generic
quiet

title           Windows 7
root            (hd1,0)
makeactive
chainloader     +1

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST

Exω κανει καποια βλακεια?

Μηπως τελικα δεν εφταιγε το boot record του /dev/sdb1 στο οποιο εχω isnalled τα win7 αλλα η λαθος εγγραφη που εχω στο grub.conf?

As βεβαιωθουμε πως εχω σωστο grub. Στειλε μου λιγο το δικο του καποιος απο το οποιο βοοταρει με επιτυχια win7

Δηλαδη δν εφταιγε ο boot record αλλα ο boot loader?

υ.γ.:το count=1 bs=446 γιατι το βαλαμε 446 ακι οχι 512. Δεν το καταλαβα. Για αν μην γραφει το part table λεει αλλα δεν το πολυκαταλαβα.

Μήν γράφεις το bootsector στο partition sdb1, πρέπει να το γράψεις στην αρχή του device. Αντικατέστησε το sdb1 με sdb και δοκίμασε πάλι.

Sorry αλλά πάλι δεν προλαβαίνω να διαβάσω τί έκανες αναλυτικά, αυτό μόνο είδα σαν παρατήρηση στην τελευταία σου εντολή.

Μήν γράφεις το bootsector στο partition sdb1, πρέπει να το γράψεις στην αρχή του device. Αντικατέστησε το sdb1 με sdb και δοκίμασε πάλι.

Sorry αλλά πάλι δεν προλαβαίνω να διαβάσω τί έκανες αναλυτικά, αυτό μόνο είδα σαν παρατήρηση στην τελευταία σου εντολή.

Bρες λιγο χρονο σε παρακαλς γιατι και γω καιγομαι να εγκατασηστω τα win7 απο usb stick και αλλα παιδια θελουν να μαθουν πολυ πως λειτουργει.

Θελεις δηλαδη να ριξω το image στο ΜΒR του δευτερου σκληρου και οχι στο boot sector του πρωτου partition.

Mα σε αυτο το νημα σε μια απαντηση με κοκκινα γραμματα διαβασα

πως το MBR = 1 sector του 1ου partition ενος hdd αρα το ιδιο πραμγμα δεν ειναι?

Ενταξει φυσικα και αθ το δοκιμασω αλλα πολυ φοβαμαι πως εχω καποιο λαθος και στο grub.conf γιαυτο παρακαλς καποιον να μου κανει paste το σωστο γιατι και να μπει το σωστο boot record στο σωστο boot sector αν το boot loader(grub) ειναι λανθασμενο παλιδ εν θα παιξει τιποτα, σωστα?

Παιδια γινεται με αυτο το tutorial να φτιαξουμε ενα στικακι που να bootarei windows?

http://debian.org/releases/stable/i386/ch04s03.html.el#usb-copy-flexible

Ayto einai gia linux βεβαια δεν μου επαιξε αλλα τι αλλαγες χρειζοντε για αν βοοταρει px win7 απο ενα .iso pou exv?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 17:50 ----------

ή με αυτο που εκανε paste ο the_eye μπορει καποιος να δημιουργησει bootable Win7 usb key?

Αυτο το turotiral βεβαια ειναι για δημιουργια bootable dos usb key(το δοκιμασα αλλα δεν μου παιξε) και ισως με καποιες αλλαγες να μπορει να βοοταρει τα παντα

linux, windows, dos floppy emulation.

Σας εχω ζαλισει αλλα please ασ δοκιμαεις καποιος εμπειρος στο ubuntu να φτιαξει ενα bootable win7 usb key please και να μας πει τι ακριβες χρειαζεται.

Ευχαριστω.

Δες το UNetbootin http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?ν=9&t=3899 εμένα μου έκανε το φλασάκι Boot και δουλεύει

Μπορω να χρησιμοποιησω το "USB StartUp Disk Creator" για να δημιουργησω ενα bootable usb stick apo ena windows 7 .iso που εχω το οποιο θα ξεκιναει windows 7

ή ειναι μονο για να bootarei ubuntu αυτο το εργαλειο?

α) Θελω να γινει μεσα απο λινουξ περιβαλλον, δεν εχω windows

β) και το usb creator alla kai to unetbootin ειναι φτιαγμενα για να φτιαχνουν bootable usb keys apo linux distos, οχι απο win7(to σω δοκιμασει δεν το κανουν)

γ) θελω να γινει μεσω εντολςω απο κονσολα και με χρηση της dd γι να μαθω την διαδικασια αν ειναι εφικτο και οχι με ενα ready gui tool.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...