Nik0s Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 @Nik0s: Από Ubuntu δε μπορείς να κατεβάσεις κάποιο ISO image των Win 7, να το κάψεις σε νέο δισκάκι και να εκκινήσεις με αυτό; Στη συνέχεια, μπορείς να διορθώσεις το σύστημά σου από το περιβάλλον του Win Preinstallation Environment, νομίζω υπάρχει κάτι αντίστοιχο της Recovery Console που είχαν και παλαιότερες εκδόσεις Windows CDs. Ναι σιγουρα αυτη η λυση θα ηταν εφικτη αλλα δυστυχως το iso που κακατεβασω και θα καψω παλι δεν θα ειναι bootable. Θελω να το κανω με usb βεβαια για να μαθω και την διαδικασια μεσα απο την οποια ενα φλασακι γινεται bootable αλλα τωρα που το σκεφτομαι το ιδιο iso που δεν ειναι bootable apo cdrom επισης δεν θα ητανε bootable και απο usb flash disk. Σωστα? Παντως χρειαζομαι ενα γενικο εργαλειο μεσα απο περιβαλλον ubuntu alla kai apo win7 για να μπορω να φτιαχνω bootable flasakia απο το εκαστοτε .iso οποιουδηποτε ελιτουργικου. Με το Unetbootin σιγουρα δει γινεταi? Ρωταω επειδη εχει μια επιλογη που λεγεται diskimage. Απο εκει αν του εδινα ενα win7 iso image δεν θα μπορουσε να το καψει σε ενα δισκακι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 http://www.bootdisk.com/pendrive.htm http://articles.techrepublic.com.com/5100-22_11-5928902.html http://www.weethet.nl/english/hardware_bootfromusbstick.php http://www.nu2.nu/pebuilder/ και http://www.nu2.nu/contact/bart/ για απ' ευθείας επικοινωνία με τον Bart καλή επιτυχία . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik0s Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δεν εχω floppy drive και ειμαι σε linux περιβαλλον, αυτα δεν εχουν εφαρμογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δεν εχω floppy drive και ειμαι σε linux περιβαλλον, αυτα δεν εχουν εφαρμογη. τότε ξεκινάς ένα project ανάλογο και επιβεβαιώνεις τη δύναμη του Open Source ! συγγνώμη που ήμουν και είμαι εκτός θέματος χρόνια πολλά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik0s Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Xριστος Ανεστη! Χρονια Πολλα! Αν ηξερα καλο προγραμματισμο θα εφτιαχνα μια εφαρμογη μονος μου Μα καλα μια ετοιμη εφαρμογη δεν υπαρχει να τα ακνει αυτα? Τι ζηταω δηλαδη? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Τι ζηταω δηλαδη? κολύμπι σε βαθειά νερά ! χρειάζεται λίγη προετοιμασία . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik0s Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Οντως! Κανεις αλλος? Δεν μπορει καποιος τροπος θα υπαρχει να γινουν ολα αυτα μεσα και απο λινουξ. Θα σκασω αν δεν καταφερω να κανω bootable usb .... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Αν δεν υπάρχουν σε Linux αντίστοιχα utilities με αυτά που χρησιμοποιούν τα σχετικά tutorials για δημιουργία bootable Windows USB stick (δεν το γνωρίζω, δεν τα χρειάστηκα και ποτέ. Μπορεί πράγματι να μην υπάρχουν), δοκίμασες με έμμεσο τρόπο; Π.χ. να τα τρέξεις μέσω Wine ή virtualization; Ή ακόμη και από ReactOS (OK, λίγο τραβηγμένο!) ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nik0s Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Με wine ναι αλλα δυστυχως δεν γινεται επειδη πχ h bootsect.exe εντολη θελει να τις προσδιορισεις drive toy styl E: με virtulazization oxi den δοκιμασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
the_eye Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Αυτό http://en.gentoo-wiki.com/wiki/FreeDOS_Flash_Drive Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Ρε παιδια, με την dd δεν γινεται αυτο που θελει; dd /path/to/windows.iso /dev/usbstick η μηπως δεν καταλαβα καλα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Και να καταλήξεις με ένα στικάκι που θα έχει ISO-9660 (CDROM) filesystem; Μπορεί να μπουτάρει καν αυτό το πράγμα... ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Αδμιν Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δεν μπορει, ε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Χωρίς να το έχω δοκιμάσει, θα έλεγα «όχι»... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2009 Δεν παίζουν ακριβώς έτσι αυτά τα πράγματα. Καταρχάς, όπως και αν αντιγράψεις τα αρχεία στο USB stick, θα πρέπει να ρυθμίσεις το boot sector της συσκευής. Το πώς θα ρυθμιστεί το boot sector έχει άμεση σχέση με το medium που θέλεις να κάνεις emulate. Αν δηλαδή θέλεις να ξεκινήσεις από USB CDROM συσκευή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το El Torito (Specification in PDF format) standard που είναι και εύκολο σχετικά γιατί υποστηρίζεται από το isolinux. Θα χρειαστείς βέβαια το boot sector για να φτιάξεις το USB stick bootable αλλά αυτό γίνεται με ένα απλό perl script. Αυτό βέβαια προυποθέτει οτι το image ή το CD των Windows χρησιμοποιεί το el torito extension αλλά αυτό μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις τρέχοντας το script. Αν είναι, θα σου κάνει extract το boot sector αλλιώς θα αποτύχει. Η εναλλακτική είναι να bootάρεις κάνοντας emulate boot από USB HDD. Γιά να το πετύχεις αυτό θα χρειαστείς τη βοήθεια του syslinux αλλά θα πρέπει να έχεις το σωστό boot sector το οποίο δέν είμαι 100% σίγουρος πώς θα αποκτήσεις. Μιά ιδέα θα ήταν οτι αφού το MBR είναι 512 bytes, να έκανες boot με LiveCD Linux (οποιοδήποτε) ένα σύστημα με εγκατεστημένα Windows και εγκατεστημένο τον ntldr (ο boot loader των Windows NT λειτουργικών) στο MBR, και να έδινες την εντολή: >dd if=/dev/hda of=~/bootsect.bin bs=512 count=1 το οποίο ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα σου έδινε ένα image από το actual MBR στο αρχείο bootsect.bin και το οποίο θα χρησιμοποιούσες μετά με το syslinux γιά να κάνεις το σύστημα να πιστέψει οτι το USB stick σου είναι bootable σκληρός. Επίσης, θα μπορούσες να ψάξεις και στο Internet για κάποιο τέτοιο έτοιμο image του bootsector. Στην παραπάνω εντολή υποθέτω οτι τα Windows θα είναι εγκατεστημένα στον σκληρό hda, φυσικά αυτό αλλάζει κατά περίσταση. Disclaimer: Δέν ευθύνομαι, αν τελικά αποφασίσεις να κάνεις αυτή τη διαδικασία, και πεταχτούν Gremlins από το PC ή σε απαγάγουν εξωγήινοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.