Προς το περιεχόμενο

USB StartUp Disk Creator

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνηθως οι μπροστα usb θυρες ειναι υποδεεστερες απο αυτες που ειναι "κολλημενες" στη μητρικη. Θα δεις πχ αυτες που ειναι "κολλημενες" να ειναι usb 2 ενω οι μπροστα να ειναι usb 1.1.

@parsifal

Γινεται με καποιο τροπο να βρω ποιες usb θυρες ειναι οι "καλες"?

Εχω μια gigabyte p35-ds3r και ειμαι σιγουρος οτι οι usb θυρες που ειναι διπλα στις spdif και optical out εχουν παρουσιασει καποιο προβλημα απο της πολλες διακοπες ρευματος.

motherboard_productimageback_ga-p35_2.x_big.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Μιλας για αυτην την μητρικη ετσι? MSI 875P NEO-FIS2R (MS-6758) διοτι αυτην εχω.

Βασικα φιλε parsifal μεχρι τωρα μονο σε μια θεση usb το δοκιμαζα το στικακι, η οποια ηταν μια απο τις 2 μπροστινες του κουτιου, πισω οχι δεν τις δοκιμασα καθολου.

Θατο δοκιμασς. Γιατι ομως να εχει διαφορα? αφου ολες usb θυρες ειναι οι οποιες πανω στην μητρικη κουμπωνουν.

Γράφουν εκεί "MSI 875P Neo", όχι περισσότερες λεπτομέρειες. Βέβαια, ακόμη κι αν το όνομα μοντέλου ήταν ακριβώς το ίδιο, υπάρχουν μοντέλα με διαφορετικό PCB revision που μπορεί να παίρνουν και διαφορετικά BIOS versions. Όμως να έχουν τέτοια μοντέλα και διαφορές σε τόσο σημαντική λειτουργικότητα όπως το boot από USB το κόβω λίγο χλωμό.

Τώρα, για τις USB θύρες: Ναι, θεωρητικά αφού όλες κουμπώνουν επάνω στη μητρική, θα έπρεπε να συμπεριφέρονται και όλες με τον ίδιο τρόπο. Εμπειρικά όμως, διαπιστώνεται ότι αυτό δεν ισχύει πάντα στην πράξη δυστυχώς.

@jim_p: Χμμμ, ίσως να γίνεται με ένα πολύμετρο, αν υπάρχει; Τα specifications του USB είναι διαθέσιμα εδώ. Χοντρικά, κάθε θύρα θα πρέπει να δίνει κοντά στα 5 volts και 500mA συνεχούς ρεύματος.

Γράφουν εκεί "MSI 875P Neo", όχι περισσότερες λεπτομέρειες. Βέβαια, ακόμη κι αν το όνομα μοντέλου ήταν ακριβώς το ίδιο, υπάρχουν μοντέλα με διαφορετικό PCB revision που μπορεί να παίρνουν και διαφορετικά BIOS versions. Όμως να έχουν τέτοια μοντέλα και διαφορές σε τόσο σημαντική λειτουργικότητα όπως το boot από USB το κόβω λίγο χλωμό.

Τώρα, για τις USB θύρες: Ναι, θεωρητικά αφού όλες κουμπώνουν επάνω στη μητρική, θα έπρεπε να συμπεριφέρονται και όλες με τον ίδιο τρόπο. Εμπειρικά όμως, διαπιστώνεται ότι αυτό δεν ισχύει πάντα στην πράξη δυστυχώς.

Ενα εχω να πω, εισαι Αρχηγος με Α κεφαλαιο.

Το δοκιμασα εκει που ειπες(πισω) και επαιξε κανονικα, το ειδε το στικακι δυναμικα το bios και το επελεξα μαλιστα σαν πρωτο boot device!

Eκτος αυτου μετα το ξαναδοκμασα και μπροστα και λειτουργι πλεον και στις μπροστα θυρες του κουτιου το bootstrap κανονικοτατα, το πηρε πρεφα μαλλον!!

Μπραβο parsifal και παλι μπραβο!

Αν μου πεις τωρα και πως θα κανω bootable windows 7 image μεσα απο το ubuntu θα σε μνημονευω στην προσευχη μου.

Δεν το κανω μεσα απο windows γιατι εδ και 3 μερες καθε 10 λεπτα τρωει ρεσταρτ το συστημα με δικαιολογια:

PAGE_FAULT_IN_NOΝPAGED_AREA

Εχω δοκιμασει τα πντα και δεν γινεται τιποτα, ουτε μνημη ουτε δισκος ειναι χαλασμενοι γιατι αλλιως το ubuntu πως δεν κολλαι καθολου, εχω ανοιξει σχετικο νημα αν θεςλεις ριξε μια ματια μπορει και εκει να σταθω τυχερος και να με βοηθησεις.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2678714#post2678714

Εχυαριστω παρα πολυ!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:12 ----------

parsifal μηπως ειδες το σχετικο νημα και εχςι καμια καλη ιδεα?!

Το είδα, αλλά πέραν των όσων προτάθηκαν ήδη στο νήμα δεν έχω κάτι άλλο. Θα έλεγα να επιστρέψεις στο Win 7 build που δούλευε χωρίς προβλήματα. Αν μάλιστα στείλεις και σχετικό feedback στη Microsoft, περιγράφοντας το πρόβλημα και το ακριβές hardware του PC, ίσως να διορθωθεί το πρόβλημα σε επόμενα builds...

σχετικα με το πως να αυξησω το voltage στη μητρικη μου μηπως γνωριζεις πανω σε αυτο κατι?

Φοβαμαι μην την καψω, διατο εχει επιλογες αλλα δεν αναφερει πουθενα northbridge κυκλωμα...

Mαλιστα οποτε το αφηνω ως εχει λοιπον.

Εσυ δηλαδη πιστευει οτι το προβλημα ωφειελται καθατα στο λειτουργικο ετσι?

Εχω ποσες μερες με το ubuntu 9 και δεν μου κολλησε καθολου ενω με win7 κολλαει το πολυ μεσα σε 10 λεπτα.

Τι στο καλο αν ειχε hardware προβλημα θα το παρουσιαζε και στο ubuntu ετσι δεν ειναι?

Λες να εφαρμοσω την λυση του αλλου παιδιου και να φησω μεσα στο κουτι μονο τα πολυ βασικα και μετα να βαζω ενα ενα εξαρτηματα η θα ειναι ασκοπο?

Ναι, από την περιγραφή φαίνεται να μην είναι hardware πρόβλημα, αλλά του λειτουργικού συστήματος. Τώρα τί ακριβώς άλλαξε μεταξύ του Win 7 build που σου πήγαινε καλά και των μεταγενέστερων που να το προκάλεσε: κάποιος hardware driver; Κάτι άλλο; Δύσκολο να απαντηθεί με ακρίβεια...

Ναι πολυ μπερδεμα θα περιμενω το επομενο build για να δουμε τι θα συμβει και να βγουν συμπερασματα.

Παντως καινουργιο hardware εκτος απο εναν εξτρα ανεμιστηρα δεν προσεθεσα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:32 ----------

Και το unetbootin προγραμμα που αφορα το linux ειναι και ας τρεχει μεσα απο windows.

Κανει ενα bootable usb με χρηση του .iso της εκαστοτε διανομης.

δοκιμασα το usb creator για να φτιαξω bootable usb flash disk απο ubuntu9.iso και δεν το κανει παρολο που εχω unmounted to φλασακι και unallocated to free space.

Mου λευ πως /dev/sdc cannot fit ubuntu iso 699 MB.

Πως θα γινει?

Επισης με ενδιαφερει να μπορω να φτιαχνω εκτος απο ubuntu bootable usb disks kai windows bootable usb disks.

Mε το unetbootin μπορω να τα κανω ολα υατα μεσα απο περιβαλλον ubuntu?

Οσο αφορα τα bootable usb sticks με windows, πρεπει πρωτα να βεβαιωθεις οτι τα ιδια τα windows επιδεχονται αλλαγες ωστε να μπορουνε να κανουν boot απο usb.

Το φλασακι που πηγες να εγκαταστησεις το ubuntu εχει αρκετο ελευθερο χωρο? Δοκιμασε να το κανεις format σε ext3 μηπως το συστημα αρχειων "κοβει" την διαδικασια της εγκαταστασης.

Οσο αφορα τα bootable usb sticks με windows, πρεπει πρωτα να βεβαιωθεις οτι τα ιδια τα windows επιδεχονται αλλαγες ωστε να μπορουνε να κανουν boot απο usb.

Τι εννοειςνα βεββαιωθω οτι επειδεχονται αλλαγες? Αφου απλα ενα .iso θα επιχειρησω να ριξω στο φλασακι.

Το φλασακι που πηγες να εγκαταστησεις το ubuntu εχει αρκετο ελευθερο χωρο? Δοκιμασε να το κανεις format σε ext3 μηπως το συστημα αρχειων "κοβει" την διαδικασια της εγκαταστασης.

Βασικα εχεις δικιο.

Οταν του εσβανα ολα τα διαμερισματα και αφηνα ενα μεγαλο unallocates space μου εβγαζε το μηνυμα caanot fit to disk.

Τωρα που δημιουργησα ενα διαμερισμα μονον και το εκανα ext3 μετα μεσα απο το usb creator του εκανα απλα μια διαμορφωση και μπηκε κανονικα το .ισο για να ακνει bootable to φλασακι.

Πολυ ςραια εδω. Τωρα πως θα μπορεσω να κανω το ιδιο και για .iso tων windows 7 or vista μεσα απο λινουξ. Θαμου χρειαστει και αυτο!

Κατεβασα το unibootin αλλα αυτο μπορει να σου κατεβασει ινσταλλερσ μονο για λινουξ διανομες και οχι για windows.

Πως θα γινει?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:57 ----------

Και αλλο προβλημα συν τοις αλλοις:

α) Αν και εκανα τελικα το bootable ubuntu flash disk οταν παει να βοοταρι το συστημ,α απο το στικακι και ενω παει να φορτωσει απο αυτο ωγαζει την επιγραφη του Debian πανω πανω μετα αμεσως απο κατω λεει "Boot:" περιμενοντας να του δωσω κατι.

β) Μολις παρατηρησα πως χαθηκε το Βοοτ Record twn Windows 7 και δεν εκινουν πλεο απο τον δευτερο σκληρο αλλα αντιθετως ξεκιναει το λινουξ απαθθεις απο τον πρωτο σκληρο.

Ως λυση προσπαθησα αυτο:

>
title		Ubuntu 9.04, kernel 2.6.28-11-generic
uuid		e7a1117c-2fd0-4ace-b6a0-d234dfc24011
kernel		/boot/vmlinuz-2.6.28-11-generic root=UUID=e7a1117c-2fd0-4ace-b6a0-d234dfc24011 ro quiet splash 
initrd		/boot/initrd.img-2.6.28-11-generic
quiet

title		Windows 7
root		(hd1,0)
makeactive
chainloader	+1

αλλα οταν επιλεγω την δευτερη επιλογη παιρνω

BootMGR error

Press ctrl-al-del

Eν το μεταξυ εμσα απο λινουξ με χρηση wine den mporv να τρεξω EasyBCD γιατι λεειπει ενα .ΝΕΤ component

ουτε μπορω να δημιουργησε με bootsect.exe /nt60 ena bootable flasaki γιατι δεν μπορω να δωσω ονομα drive.

Γμτ εχω ζαλιστει δεν ξερω πως να επαναφερω το βοοτrecord twn windows 7 και αυτα μεσα απο λινουξ γιατι το cd των Windows 7 δεν ειναι bootable για να κανω απλα και ςραια ενα recovery. Δοκιμασα να εκκινησω με τον Vista to cd ξεκιναει αλλα μετα δεν βρισκει ενεργο vista partition για να κανει recovery(το δοκιμασα μπας και το βοοτ record vista kai windows 7 ητνα το ιδιο)

Εχω πελαγωσει.

Γενικα...

Το linux μπορει να κανει boot απο οπουδηποτε (δικτυο, αλλο σκληρο, cdrom, usb), και να εγκατασταθει οπουδηποτε. Για τα windows το μονο που εχω ακουσει ειναι μεσω δικτυου και με την κλασικη μεθοδο του cdrom.

Γιαυτο λεω παλι:

Εισαι σιγουρος οτι τα windows, σαν λειτουργικο, μπορουν να κανουν boot απο usb?

Ειχα δει πριν χρονια κατι αναλογο ενος livecd μονο που ηταν xp. Φυσικα, για να μπορεσουν τα xp να τρεξουν ενα live περιβαλλον, χρειαστηκαν να γινουν ΟΙ επεμβασεις και πατεντες, γιατι απλουστατα δεν εινια φτιαγμενα για αυτο το σκοπο.

Ναι γινεται ο συμφορουμιτης μας random με αυτον τρον τροπο εγκαθιστα ολες τις νεες εκδοσεις των windows χρονια τωρα, μου το εχει επιβεβαιωσει και μου εχει πει και τον τροπο αλλα δυστυχως δεν ειμαι μεσα σε περιβαλλον windows για αν τον εφαρμοσω.

πχ δεν μπορω να τρεξω 'bootsect.exe /nt60 <εδω θελει drive letter toy usb drive>' αυτην την εντολη μεσα απο ubuntu 9 επειδη απλουστατα δεν μπορω αντι για 'Ε:' να βαλω '/dev/sdc1', παρολο που τρεχω την bootsect.exe εντολη μεσω wine windows simulation.

To πιοα στειοτ ης υποθεσης ειναι οτι εχω win7 installed αλλα με χαλασμενο bootmanager ακιδ εν ξεκινανε καθολου και επισης το cd τους δεν ειναι bootable.

Ενω δηλαδη υπαρχουν λυσεις σε μενα δεν ειναι διαθεσιμες.

Αν καταφερω να φτιαξω ενα bootable win7 usb flah disk και bootarv με αυτο θα επαναδημιουργησω και το b0rked win boot sector.

Any ideaw HOW?!

parsifal?, random? nske?

Γιαυτο λεω παλι:

Εισαι σιγουρος οτι τα windows, σαν λειτουργικο, μπορουν να κανουν boot απο usb?

Τα Windows σίγουρα μπορούν να κάνουν boot από USB, υπάρχουν αρκετοί οδηγοί στο διαδίκτυο που απευθύνονται σε κατόχους netbooks για εγκατάσταση Windows από USB stick (αφού πρώτα μεταφέρεις εκεί τα περιεχόμενα του installation disc, περιγράφουν και το πώς γίνεται αυτό).

Τώρα, γιατί το Unetbootin δε συνεργάζεται με Windows install discs: Είναι εγγενής περιορισμός του syslinux (που χρησιμοποιεί το Unetbootin) όσον αφορά boot κώδικα από Windows. Δείτε τον σχετικό πίνακα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_boot_loaders

@Nik0s: Από Ubuntu δε μπορείς να κατεβάσεις κάποιο ISO image των Win 7, να το κάψεις σε νέο δισκάκι και να εκκινήσεις με αυτό; Στη συνέχεια, μπορείς να διορθώσεις το σύστημά σου από το περιβάλλον του Win Preinstallation Environment, νομίζω υπάρχει κάτι αντίστοιχο της Recovery Console που είχαν και παλαιότερες εκδόσεις Windows CDs.

Τα netbooks που εχουν xp προεγκατεστημενα, εχουν και ενα αναλογο utility για να κανεις "image" το σκληρο του netbook σε φλασακι και αν γινει κατι να κανεις restore απο εκει. Τιποτα παραπανω.

Οπως χαρακτηριστικα μου ειπε και ενας πωλητης: "για να κανετε εγκατασταση απο cdrom, πρεπει να αγορασετε ενα εξωτερικο cd rom drive που συνδεεται με το netbook μεσω usb"! +70-80Ε παραπανω δηλαδη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...