Προς το περιεχόμενο

Αγορά δέκτη GPS bluetooth

Voodooman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

ποιόν δέκτη GPS προτείνετε για αγορά; Θα το χρησιμοποιήσω και με λάπτοπ και με κινητό, κατά 90% μόνο μέσα σε αυτοκίνητο. Δεν με νοιάζει τόσο η αυτονομία του, όσο περισσότερο το δυνατό σήμα.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Θα σου πω τη γνώμη μου για το δικό μου, μια και το έχω δοκιμάσει.

Έχω αγοράσει το Nokia LD-3W.

Στη συσκευασία είχε αυθεντικό Nokia φορτιστή αυτοκινήτου με το λεπτό βύσμα που κάνει και για κινητά Nokia , ενώ και η μπαταρία του που το συνοδεύει είναι το μοντέλο BL-5C η οποία κάνει και για κάποια Nokia κινητά ( σε περίπτωση που δε θελήσεις να τη χρησιμοποιήσεις μόνο για το δέκτη GPS ).

Από άποψη διάρκειας μπαταρίας δεν υπάρχει για μένα θέμα , θα πω ότι κρατάει πάρα πολύ μέχρι να χρειαστεί να το φορτίσω ξανά .

Από άποψη έντασης σήματος GPS, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Να σου πω ότι χαλαρά πιάνει μέσα από μια τσέπη ή μέσα σε ένα σπίτι; Πόσο μάλλον σε δρόμο με ψηλά κτίρια, που ακούω ότι άλλοι δέκτες δυσκολεύονται να πιάσουν σήμα και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί; (κρίνοντας από το δικό μου που δεν είχε πρόβλημα πουθενά)

Από άποψη εμβέλειας bluetooth, χωρίς να έχω δοκιμάσει ακραία πράγματα, θα πω ότι ποτέ δεν είχα θέμα απόστασης και εμβέλειας του bluetooth.

Από άποψη του χρόνου που θέλει για να εντοπίσει δορυφόρους, δεν ξέρω γιατί δεν έχω μέτρο σύγκρισης, πάντως αυτά που ακούω ότι άλλοι δέκτες θέλουν μέχρι και λεπτά για να κλειδώσουν μου φαίνονται υπερβολικά.

Νομίζω πάντως ότι ένα θέμα υπάρχει με την ακρίβεια του στίγματος που εμφανίζει γιατί κάποιες φορές που είμαι μέσα στο σπίτι συμβαίνει ενώ εγώ είμαι ακίνητος , αυτό να παίζει απειροελάχιστα (ίσως έχει να κάνει με την αυξημένη ευαισθησία του δέκτη, με αποτέλεσμα να εμφανίζει και σφάλματα ).

Επίσης κάποιες ελάχιστες φορές μοιάζει να παγώνει σα να κολλάει και θέλει restart για να ξεκολλήσει , αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει να κάνει με το δέκτη GPS ή με το κινητό και το λογισμικό του.

Τέλος για τη συνεργασιμότητά του με κινητό και υπολογιστή, με το κινητό Nokia που έχω δε βλέπω κανένα πρόβλημα , για δε τον υπολογιστή δε μπορώ να ξέρω : παλιά είχα δοκιμάσει να το συνδέσω μέσω bluetooth με τον υπολογιστή για να βρω το στίγμα μου στο Microsoft AutoRoute αλλά δεν είχα καταφέρει κάτι (βέβαια δεν το έψαξα περισσότερο οπότε δε μπορώ να πω αν και τί δεν έκανα σωστά).

Για την τιμή, μπορείς να το ψάξεις στο skroutz. Είναι αλμυρή. Για το μέγεθος, δεν είναι ούτε φτερό αλλά ουτε και τούβλο, ενώ εξωτερικά από κάτω έχει κάτι λαστιχένιο για να μη γλιστράει.

Αυτά από μένα , δεν ξέρω αν θα σου κάνει συνολικά πάντως από θέμα ισχύος σήματος δε νομίζω ότι έχει κανένα πρόβλημα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για το αναλυτικότατο review!

Η τιμή δεν είναι και τρελή,απλά επειδή δεν θα το δουλέψω με nokia, αλλά με HTC και netbook, ψιλοφοβάμαι. Δεν θα έπρεπε κανονικά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Κανένας άλλος με εμπειρία από κανένα άλλο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...