Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για ψυχτρα του επεξεργαστη!

panosno1com

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με ότι και στην s1283 1.432 real.

Και την S1283 την εχω σε χειρότερο κουτί. Νο name με εναν 80αρι για intake και εξάτμιση μόνο τον 12αρη του psu...

Εχω 2 SS ανεβασμένα. Κοίτα τα.

Ο Ε5200 απο το feedback που πέρνω ζεσταίνεται αρκετά πάνω απο τα 35:mad:00.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εχω 2 SS ανεβασμένα. Κοίτα τα.

Ναι,οκ τωρα τα ειδα.

Ειχα διαβασει μονο τα σχολια που εκανες για την V8 και ποσταρα κατευθειαν.

Ο 5200 δεν παει αλλο με τοσο ρευμα,ή ειναι απο τις γνωστες μπανανες;

Δημοσ.

Μπανανούλες. Πάνε και πιο πάνω αλλά 100% σίγουρος νιώθω με 1,432 εκεί 3560-3590.

Και παίζουν και 1.4 termination που λογικά δε έπρεπε να χρειάζεται λόγο χαμηλού fsb.

Όταν ανεβάζεις fsb πάνω απο 350 τρελένονται και άλλα τέτοια όμορφα. Τέσπα 118 τους πήρα και τους 2 μαζί τι άλλο να περιμένω.:lol:

Γιατι να μην σε πιστεψω ρε;

Γιατί σε σένα δουλεύει μια χαρά.;)

Δημοσ.

καλησπερα..δε βρηκα αυτη που λεγαμε και πηρα την:

red scorpion S1283

για πειτε μου τωρα:

καταφερα με κοπο να τη συνδεσω...[απ την αποψη οτι ημουν ψιλονευριασμενος και δε κουμπωσα με τη πρωτη τα μαυρακια που γυριζουν].Απο τις πλαινες τρυπουλες[του κουτιου] τη βλεπω οτι αναβει...οκ..βαζω real temp sto idle eimai 40-43 κελσιου...ελα ομως που οπως εκκινει ο υπολογιστης,κατα το POST βγαζει:

cpu fan error please press F1 to resume...

μπαινω κανονικα στα windows,μια χαρα..δε παρατηρω κολληματα κτλ..δε εχω δει κατι παραξενο...εκτος απο το κωλομηνυμα οταν ξεκιναει ο υπολογιστης.

να σας πω οτι spread sprectum κτλ τα χω απενεργοποιημενα,λογω του οβερκλοκιν...δε τα εχω επανεργοποιησει...για πειτε τι να κανω,ειμαι σιγουρος οτι η ψυχτρα δουλευει,την βλεπω [αναβουν τα λεντακια,βλεπω τον ανεμιστηρι της που γυριζει] ακουω και το φυσημα της νομιζω [δε ειμαι σιγουρος].

καμια ιδεα??με ζωνουν μαυρα φιδια..

Δημοσ.

χιγματεκ +1 κ απο μενα. Απλα αν πας για την red scorpion ή την achilles τσεκαρε το πλατος του κουτιου σου να ειναι 205-210mm λογω μεγεθους

Δημοσ.
χιγματεκ +1 κ απο μενα. Απλα αν πας για την red scorpion ή την achilles τσεκαρε το πλατος του κουτιου σου να ειναι 205-210mm λογω μεγεθους

νταξει στο δικο μου η σκορπιον χωρεσε απλα παιδευτηκα επειδη πρωτη φορα εβαζα ψυχτρα αλλα +επειδη ημουνα και λιγο εκνευρισμενος και ξερεις..[βρισιδια,έκτατη συγκληση αγίων κτλ]

πλιζ δειτε το παραπανω ποστ.. :)

εντιτ:στο οποιο προσθετω:

εκανα το τεστ του real temp και στο 98,9-99%,βγαζω 60 βαθμους!!!

sas dinw kai cpu-z screenshot na deite volts ktl

deite.th.jpg

να πω οτι με τη μανισια ψυχτρα με τις ρυθμισεις που βλεπετε πηγαινε 80 βαθμους σε φουλ λοαντ..

Δημοσ.

Άνοιξε το κουτί και βεβαιώσου ότι πατάει καλά και είναι σφιχτά τοποθετημένη.Αν όχι βγάλε την και ξαναβάλε την.Έβαλες πάστα;Την άπλωσες καλά;Αν όχι να την σκουπίσεις και να την ξαναβάλεις.

Δημοσ.
Άνοιξε το κουτί και βεβαιώσου ότι πατάει καλά και είναι σφιχτά τοποθετημένη.Αν όχι βγάλε την και ξαναβάλε την.Έβαλες πάστα;Την άπλωσες καλά;Αν όχι να την σκουπίσεις και να την ξαναβάλεις.

xm κοιτα η αληθεια ειναι οτι καπου σαν λασκαρει λιγο,παταει μεν καλα και σταθερα απλα δε ξερω νιωθω οτι ειναι λιγο καπως...παστα εβαλα αυτη που χε μεσα,αρχαριος ομως δε ξερω απλα καλυψα το μερος που δειχναν οι οδηγιες...τωρα αμα τη βγαλω εντελως θα ναι μανικι να την ξαναβαλω πιστευω...

Δημοσ.

Τσέκαρε τα push pins αν εχουν κουμπώσει και τα 4.

Τσέκαρε και τον ανεμιστήρα αν γυρίζει και στα πόσα RPM.

Αν εχεις κάποιον περιοριστή στροφών απο το bios απενεργοποίησέ τον!!!

Εκτός αν εχεις καύσωνα μες το κουτί σου, πολύ ψηλά είσαι σε temps.

10+++ βαθμούς κάτω θα έπρεπε να σαι.

Όχι πως είναι χάλια οι temps αλλά σίγουρα δε σου δίνουν περιθώριο για παραπάνω overclocking-overvolting...

Πιστεύω να βγαλες το σελοφαν που προστατεύει τη βάση τις ψύκτρας όπως έρχετε το πακέτο και επίσης να έπληνες την βάση με οινόπνευμα να φύγουν οι κόλλες.

Πάστα θέλει σύμφωνα με κάποιους να την βάλεις έτσι.

http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5

Εγω απλά πασάληψα τo cpu heat spreader με λίγη AS5 με το δάχτυλο... Ότι και να κάνεις μη βάλεις πάρα πολύ πάστα. Μισό χιλιοστό και όταν το λέω μισό κυριολεκτό. Και πάρε καμιά Arctic Silver 5 ή Arctic Ceramic καλύτερα.

Για να την βάλεις έβγαλες το motherboard ή απλά την έβαλες πάνω όπως έβαζες και την στοκ της Intel???

Αν όχι βγάλτην mobo εξω και βάλτην ψύκτρα σωστά. Με φορά να σπρώχνει τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού και όχι προς τα πάνω.

Και σίγουρα όχι προς τα κάτω ή μέσα στο κουτί.:P Common sense...

PS Και μη με βρίζεις όταν δεν βλέπω κάποιο PM:p

Δημοσ.

μονο με τη συγκεκριμενη ψυκτρα πρεπει να βαλεις πανω της παστα ή γενικοτερα εχει καλυτερα αποτελεσματα ετσι;...εγω μεχρι τωρα στον cpu εβαζα:-)

Δημοσ.

Σε όλες τις τύπου Direct touch στις οποίες τα heatpires ακουμπούν την επιφάνεια του cooler.

Και τονίζω πως έιναι και λίγο θεωριτικά όλα αυτά.

Και εγω την σελίδα με αυτόν τον τρόπο απλώματος την είδα αφότου είχα τοποθετήση την S1283 με τον κλασσικό τρόπο.

Παρόλα αυτά δουλεύει άριστα και δεν την έβγαλα να κάνω την θεωρητικά καλύτερη αυτή επάληψη.

Δημοσ.

Αν εχεις κάποιον περιοριστή στροφών απο το bios απενεργοποίησέ τον!!!

δηλαδη????

βασικα εχω απενεργοποιηση το C1E,cpu spread spectum [καπως ετσι γραφεται]..ο,τι έλεγε το guide για το οβερκλοκιν!

α και για την θερμοαγωγιμη πάστα,και γω ετσι πασαλειψα την επιφανεια,οπως ειπες μισο χιλιοστο..και ναι την εβαλα οπως την κλασσικη...ισως αμα βρω χρονο να τη βγαλω τη μητρικη έξω και να τη βγαλω ξαναβαλω τη ψυχτρα...ελπιζω μονο να μπει ευκολα...κι μια γενικη ερωτηση,οταν "Χτιζουμε" πυργο και εχουμε να βαλουμε αφτερ μαρκετ ψυχτρα,τοτε:

βαζουμε επεξεργαστη,την ψυχτρα αφτερ μαρκετ,[πιθανων τις ραμ τις pci καρτες ] και μετα την κουμπωνουμε (τη μητρικη) στο κουτι?ειναι σωστος αυτος ο τροπος??[το λεω καθαρα εγκυκλοπαιδικα,απλα να μαθαινω για μελλοντικα...χτισιματα!

Δημοσ.

Οχι απαραίτητα για όλο το hardware.

Ειδικά για τις καινούριες ψύκτρες που δεν μπορεις να τις κουμπώσεις λόγω μεγέθους ή ακόμα χειρότερα επειδή έχουν backplate και όχι Push pins μόνον έτσι γίνεται.

Αν πχ έπερνες τη V8 πρέπει να σηκώσεις τη μητρική να κολλήσεις κάτω απο το mobo το backpate και να βιδώσεις την ψύκτρα απο πίσω απο το mobo κτλ κτλ κτλ.

Δηλαδή δε σου δίνει και άλλη επιλογή.

Στο θέμα μας τώρα προς τα που την εχεις προσανατολίσει γιατί απο τις temps σου κάτι δε μαρέσει.

Πρέπει κανονικά να φυσάει προς το πίσω μέρος του κουτιού τον αέρα.

Και επίσης αυτό για που λες πως έιναι λίγο λάσκα δε μου αρέσει. Κανονικά αν κουμπώσουν σωστά και τα 4 clips όσο και να την πιέζεις δεν κουνιέται ούτε χιλιοστό!!!

Μήπως είσαι μόνο με κάποια κουμπωμένα και η ψύκτρα κάνει σούζες???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...