Προς το περιεχόμενο

Αδυναμία εγγραφής BR-R σε LG GGW-H20L

Innersense

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά χαρά

έχω αγοράσει εδώ και 4 μήνες το LG GGW-H20L για το Media Center μου και δυστηχώς λόγω χρόνου δεν έχω προλάβει να ασχολήθω ιδιαίτερα μαζί του παρά ελάχιστα ως player.

Ως player λειτουργεί κανονικά σε 2-3 BR που έχω δει.

Ως recorder με έχει προβληματίσει ιδιαίτερα καθότι όλες ανεξεραίτως οι προσπάθιες εγγραφής έχουν στεφθεί με πλήρη αποτυχία

Η πρώτη προσπάθια εγγραφής ήταν με το μαμήσιο firmware του σε δισκάκι BD-R Platinum απ ότι θυμάμαι έδειξε ότι ξεκίνησε την εγγραφή και κάποια στιγμή διακόπηκε.

Η δεύτερη προσπάθεια ήταν με ένα δισκάκι BD-RE LG το οποίο περιεχόταν στη συσκευασία του. Ειλικρινά δεν θυμάμαι τι έκανε, έβγαλε αποτυχία εγγραφής και ακόμα και σήμερα (σύστημα Win 7 7057, Nero 8.6 Lite και το LG φοράει firmware YL05 συμφωνα με το οποίο αποκτάει συμβατότητα με περισότερα δισκάκια αδυνατεί να το φορμάρει ξανά).

Η 3 και 4 αρτη προσπάθεια ήταν με δισκάκια BD-R Verbatim στα οποία δεν ξεκίνησε καν την εγγραφή και έγραψε κατευθεία fail. Στην συνέχεια δείχνει ότι τα δισκάκια δεν έχουν χώρο για εγγραφή = καμένα.

Σε πρώτη φάση ακόμα δεν έχω καταλάβει πως έμπλεξα εγώ με αυτή την ανώρημη τεχνολογία και δεν έδωσα τα ωραία μου ευρωοπυλάκια να πάρω κανένα σκληρό 1 twrra ακόμα κάβα για τα mkv.

Σε δεύτερη φάση νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να πειραματίζομαι καίγοντας δισκάκια των 7 - 10 euro το οποίο θεωρώ άκρως αντοικονομικό.

Σε τρίτη φάση έχει πραγματοποιίσει κανένας εγγραφή με το συγκεκριμένο recorder και με ποια δισκάκια;

Σε τέταρτη φάση υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο και να μου το αλάξουνε στο e-shop ή πρέπει να το πάω κατευθείαν στην LG;

Δημοσ.

Έχω κι εγώ το συγκεκριμένο μοντέλο και κάνει κανονικά εγγραφές. Με το που το πήρα πέρασα άμεσα το firmware YL05. Έκανα μία εγγραφή BD-R Verbatim 2x με το Nero (με επιτυχία), αλλά όλες τις υπόλοιπες με το BurnAware, με το οποίο γράφω τα συγκεκριμένα δισκάκια σε ταχύτητα 6x χωρίς πρόβλημα (με το Nero δεν γράφονταν πάνω από 2x). Δοκίμασα εγγραφή και στο επανεγγράψιμο της συσκευασίας πάλι χωρίς πρόβλημα. Εγκατέστησα επίσης το InstantBurn, το οποίο λειτουργεί άψογα με τα BD-RE.

Τώρα στην περίπτωσή σου δεν ξέρω τι φταίει. Μήπως η έκδοση του Nero; Δοκίμασες άλλο πρόγραμμα; Αν όχι, δεν δοκιμάζεις το BurnAware;

Δημοσ.

Το Nero 9.2.6 HD μου είχε βγάλει επιλογή να γράψω τα Verbatim σε 6x παρόλα αυτά δεν δοκίμασα προς αποφυγή προβλημάτων. Αν έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς εγγραφή με το BurnAware σε 6χ είσαι super

Θα δοκιμάσω το InstantBurn που λες για erase του ΒD-RE της LG και αν όλα πάνε καλά θα δοκιμάσω το BurnAware...

Το erase του Nero δε σου δουλεύει;

Μια βασική ερώτηση το BD-RE σε πόση ώρα σβήνετε αν υποθέσουμε ότι το κάνουμε σε wuick mode (έχει επιλογή το InstantBurn) ;

Βόηθα συνάδελφε γιατί πιάνουν οι ζέστες και μου έρχετε να το κάνω φρισμπι...

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε πόση ώρα σβήνεται γιατί δεν έχω κάνει πλήρες erase σε BD-RE ως τώρα (πολύ λίγο τα έχω χρησιμοποιήσει τα BD-RE, έτσι για δοκιμές έγραψα καμιά 10αριά GB), αλλά πιστεύω ότι μάλλον χρειάζεται όσος χρόνος απαιτείται και για την εγγραφή, δηλαδή ... πολύς (με 2x ταχύτητα κοντά στο 50λεπτο). Τώρα για το quick erase, λογικά ο χρόνος πρέπει να είναι πολύ λίγος, όπως περίπου και στα DVD-RW. Ούτε αυτό όμως το έχω δοκιμάσει.

Το Nero δεν το ξαναχρησιμοποίησα με τα BD-R/BD-RE δισκάκια παρά μόνο το BurnAware.

Δημοσ.

Αυτή την έκδοση έχω κι εγώ. Αλλά και όλες οι προηγούμενες δεν μου παρουσίασαν κανένα πρόβλημα με τις εγγραφές που έκανα, όχι μόνο με το LG και ούτε μόνο με Bluray δισκάκια.

Αν μπορείς δοκίμασε το LG σε άλλο PC κι αν σου κάνει τα ίδια, τότε μάλλον φταίει η συγκεκριμένη συσκευή (ελαττωματική ίσως).

Δημοσ.

Γκρρρ... έκαψα και άλλο Verbatim με το BurnAware Free 2.3.3 (μόνο αυτό έβλεπε το LG)

Το BD-RE δεν επανέρχεται. Στο Nero δείχνει ότι ολοκληρώνεται το erase αλλά στο Burnaware και στο InstantBurn βγάζει πρόβλημα.

Το LG το έχω δοκιμάσει ήδη σε 2 PC

Μάλον ψάχνω για αντιπροσωπεία LG... αυτή δίπλα στο Media Markt/Village Φαλήρου είναι;

Δημοσ.

Τι να σου πω, δεν ξέρω πού είναι η αντιπροσωπεία (δεν μένω Αθήνα). Πάντως εγώ μόλις έγραψα ένα Verbatim BD-R σε 6x (αρχεία από εξωτερικό σκληρό με usb σύνδεση, κάτι που δεν είχα επιχειρήσει ξανά) και όλα πήγαν καλά (χρόνος 22 λεπτά, μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 16,5 MB/s). Όπως φαίνεται, η συσκευή σου είναι προβληματική.

Δημοσ.

thanks accipio

καλά αμα έμενες αθήνα ερχόμουνα επιτόπου να το δοκιμάσουμε γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα

είναι τρομερά σπαστικό να μην ξέρεις για πιο λόγο δεν δουλεύει σωστά μια συσκευή όταν παίζουν ρόλο τόσοι παράγοντες...

θα την πάω αύριο μαζί με τα 5 καμένα br και σε περίπτωση που δω να μου κάνουν τους δύσκολους θα τους ζητήσω να μου αποδείξουν μπροστά μου ότι μπορεί να ολοκληρώσει εγγραφή...

σε ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ελπίζω να μη σου δημιουργήσουν προβλήματα και να ξεμπερδέψεις γρήγορα. Ενημερωτικά, παραθέτω το γράφημα του Nero DiscSpeed (test ανάγνωσης-transfer rate) από το δισκάκι που έγραψα.

post-3335-129063002301_thumb.png

Δημοσ.

ωραίος! αχ πότε θα τα δω και εγώ αυτά...

πάντως με έφτιαξες που μου είπες ότι υπο κανονικές συνθήκες πραγματοποιεί επιτυχώς εγγραφή σε 6χ με τα Vebatim, αυτό είναι πολύ θετικό

Η αλήθεια πάντως είναι ότι όταν το αγόρασα τον Οκτωβριο περίμενα ότι θα είχε ανοίξει περισότερο η αγορά των BR-R και σε ποικιλία και σε τιμές.

Τώρα να παίρνεις 7 Euro το 25G και 25+ Euro το 50G είναι ξεφτίλα και νομίζω ότι οδηγεί προς την αδιαφορία στα br-recorders όταν ήδη εδώ και πολύ καιρό οι ταινίες ξεκινάνε απο τα 20 Euro... Τεσπα τα έχουμε αναλύσει σε άλλα thread αυτά αλλά ώρες ώρες είναι να απορείς που περνάει ο καιρός και τίποτα δεν πάει μπροστά...

Είμαι απο τα χριστούγεννα με 3 br-rip στο σκληρο για 25 G δισκάκια και με τα προβλήματα στις εγγραφές κρατάω τόσο καιρό τον χώρο....

Δημοσ.

Να προσθέσω οτι πριν λίγες μέρες έγραψα επιτυχώς με το imgburn ένα panasonic bd-r 2x στα 2χ, και μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα με 2 bd-re (LG & TDK).

Δημοσ.

Τελικά το πήγα πίσω στο E-shop και μου το αλλάξανε. Είμαι λίγο καχύποπτος σε αυτά αλλά ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να είναι όντως καινούργο...

Κατάφερα για πρώτη φορά να ολοκληρώσω εγγραφή με Varbatim BD-R (απο πλαίσιο) Η εγγραφή σε 2χ είχε διάρκεια 1:40 λεπτά περίπου πράγμα μη φυσιολογικό, έγινε απο εξωτερικό usb σκληρό WD Vook, όμως το lead out στο τέλος δεν έγινε κανονικά και έβγαλε write error.

Παρόλα αυτά δοκίμασα το BR μετά και δείχνει να το παίζει οκ.

Νομίζω ότι είμαι σε καλό δρόμο και τώρα που βλέπω να υπάρχει τουλάχιστον αποτέλεσμα έχω περισσότερη διάθεση να το ψάξω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...