KWSN_Men Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 γιατι παρανομα τα xenon? Γιατί δεν περιλαμβάνουν ούτε πλυστικό μηχανισμό ούτε μηχανισμό που τα ανεβοκατεβάζει στις στροφές και τις ανωμαλίες του δρόμου, όπως ορίζει για τα φώτα Xenon η κοινοτική νομοθεσία.
johnnyestia Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Στα σύγχονα αυτοκίνητα ο φωτισμός των "κανονικών" προβολέων φτάνει και περισσεύει. Τα ξένον ναι μεν έχουν σημαντική διαφορά, αλλά είναι πλεονασμός.
KWSN_Men Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Στα σύγχονα αυτοκίνητα ο φωτισμός των "κανονικών" προβολέων φτάνει και περισσεύει. Τα ξένον ναι μεν έχουν σημαντική διαφορά, αλλά είναι πλεονασμός. Από τη στιγμή που είναι θέμα ασφάλειας τα καλύτερα φώτα τη νύχτα, γιατί είναι πλεονασμός (και δεν είναι οι ζάντες αλουμινίου για παράδειγμα);
million_voices Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Από τη στιγμή που είναι θέμα ασφάλειας τα καλύτερα φώτα τη νύχτα, γιατί είναι πλεονασμός (και δεν είναι οι ζάντες αλουμινίου για παράδειγμα); ετσι σημαντικα καλυτερος φωτισμος και ποιο ξεκουραστη οδηγηση
Alxnks Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Γιατί δεν περιλαμβάνουν ούτε πλυστικό μηχανισμό ούτε μηχανισμό που τα ανεβοκατεβάζει στις στροφές και τις ανωμαλίες του δρόμου, όπως ορίζει για τα φώτα Xenon η κοινοτική νομοθεσία. ετσι παντως..πολλα μαμα xenon ηταν και ειναι παρανομα επισης..ακομα και τωρα (ποσο μαλλον οταν πρωτοβγηκαν τα xenon σαν μοδα στα αυτοκινητα) το μεγαλυτερο ποσοστο αυτοκινητων που τα φερουν δεν εχουν ειτε στο συνολο τους αυτα που ανεφερες η στην καλυτερη δεν εχουν παραπανω απο πλυστικο μηχανισμο. ακομα και σημερα..μετρημενα στα δαχτυλα ενος χεριου εχουν το μηχανισμο που λες για ανεβοκατεβασμα κτλ (αντε στην καλυτερη να εχουν για να ακολουθει τις στροφες συμφωνα με το τιμονι). (και να διευκρινισω....απο αυτα που ειπες, απο οτι καταλαβα δεν ανεφερες το μηχανισμο που τα ανεβοκατεβαζουμε μονοι μας συμφωνα με το φορτωμα του αυτοκινητου αλλα κατι αλλο)
kage Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 ειναι παρανομα...γιατι πολυ απλα το απλο φαναρι δεν ειναι για xenon.ta xenon εχουν projectora φαναρι κ πανω απ ολα ρυθμιζονται αυτοματα αναλογα με το βαρος του αυτοκ.επιπλεον ειναι ρυθμισμενα ωστε στο μιζαρισμα να σβηνουν τα φωτα για να μην καουν...Τελος υπαρχει οριο στα κελβιν προσωπικη αποψη. αν ολοι οσοι βαζαν αφτερμαρκετ με 4-5000κελβιν δεν θα στραβωναν τους μπροστα κ απεναντι με το καγκουρισιο μπλε φως κ δεν θα το συζηταγαμε τωρα.αλλα πριν 3-4 χρονια που ειχε αρχισει η μοδα φερναν 6-10000Κ..
vazpapaz Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Εμένα σε μία Lancia Y 1.4 μου έκαναν πατακια και συναγερμό. Απο οτι εχω καταλαβει οσο ποιο παλιό το μοντέλο στην αγορα τοσο ποιο ανοιχτοί ειναι στα δωρα.
million_voices Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Εμένα σε μία Lancia Y 1.4 μου έκαναν πατακια και συναγερμό. Απο οτι εχω καταλαβει οσο ποιο παλιό το μοντέλο στην αγορα τοσο ποιο ανοιχτοί ειναι στα δωρα. και οσο λιγοτερο εμπορικο
johnnyestia Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Από τη στιγμή που είναι θέμα ασφάλειας τα καλύτερα φώτα τη νύχτα, γιατί είναι πλεονασμός (και δεν είναι οι ζάντες αλουμινίου για παράδειγμα); Φυσικά και οι ζάντες αλουμινίου είναι πλεονασμός, δεν λέω το αντίθετο. Και για τα ξένον λέω πως όντως έχουνε σημαντική διαφορά από τους κοινούς λαμπτήρες. Πιό άνετα ίσως είναι, ναί, αλλά να το προάγουμε και σε θέμα ασφαλείας είναι υπερβολή μιας και οι σύγχρονοι προβολείς με κοινούς λαμπτήρες είναι επαρκέστατοι. Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να διαθέσω τα 600-1000 ευρώ των (εργοστασιακών) ξένον σε άλλο αξεσουάρ. Και μιας και το θέμα λέει για δώρα, εμένα μου κάνανε συναγερμο+αισθητήρες παρκαρίσματος + πατάκια + ένα τρακοσσάρι ευρώπουλα σε αυτοκίνητο segment B (μικρό). Καλά είναι?
adamakos Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 Δημοσ. 13 Μαΐου 2009 εμενα μου εδωσαν radio cd (ναι δεν ειχε) , 2 σετ πατακια, συναγερμο το αμαξι ειναι ενα Mitsubishi lancer evolution ix
tsomoloko Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Σε Toyota Yaris 1300αρι τι δινουν σήμερα ρε παιδια ? Ενα φιλαρακι θελει να παρει τις επομενες μερες απο Αθηνα. Μου ειπε κατι για εκδοση Λουνα (αν σας λεει κατι...).
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δηλαδή, τοποθετούν Xenon του εμπορίου, ΚΑΙ οι επίσημοι έμποροι σε καινούργια αυτοκίνητα;; :mad: Αυτή τη γυφτιά δεν την ήξερα..
ikaruga24 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Στα σύγχονα αυτοκίνητα ο φωτισμός των "κανονικών" προβολέων φτάνει και περισσεύει. Τα ξένον ναι μεν έχουν σημαντική διαφορά, αλλά είναι πλεονασμός. Πλακα κανεις τωρα? Ο καλυτερος φωτισμος τη νυχτα ειναι πλεονασμος? Μιλαμε για αρκετα μεγαλυτερη ασφαλεια και αποφυγης ατυχηματων. Αν δεν ζεις σε κανενα χωριο να δεις τι σημαινουν πλατφορμες και αγροτικες μηχανες χωρις ιχνος φωτον απο πισω τους τοτε απλα δεν μπορεις να καταλαβεις την αξια του καλυτερου φωτισμου το βραδυ. Μιλαμε εχει σκοτωθει κοσμος και κοσμακης απο τετιου ειδους ταρζανιες απο αγροτες που απλα δεν εχουν την οδηγικη παιδεια για να συμπεριφερθουν αναλογα. Με αρκετα καλυτερο φωτισμο πολλα απο αυτα τα ατυχηματα θα μπορουσαν να ειχαν αποφευχθει. On topic: Εγω με το scirocco πηρα δωρο τις 18" ζαντες, τα εργοστασιακα Xenon και το RCD 510 (Γερμανια FTW). Τα πληρωσα βεβαια στο τελωνειο αλλα ο ανθρωπος που μου το εδωσε την τιμη του εργοστασιου για τα συγκεκριμενα extra μου τηνα αφαιρεσε και με το παραπανω.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Πλακα κανεις τωρα? Ο καλυτερος φωτισμος τη νυχτα ειναι πλεονασμος? Μιλαμε για αρκετα μεγαλυτερη ασφαλεια και αποφυγης ατυχηματων. Αν δεν ζεις σε κανενα χωριο να δεις τι σημαινουν πλατφορμες και αγροτικες μηχανες Απάντησες μόνος σου....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.