Προς το περιεχόμενο

Θεοκρατικά καθεστώτα

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καπως ασχετο αλλα στη γειτονικη Μακεδονια η διδασκαλια των θρησκευτικων κριθηκε αντισυνταγματικη, καθως ερχεται σε συγκρουση με τον διαχωρισμο του Κρατος και της Εκκλησιας. Ξερετε τι λεει το συνταγμα της Ελλαδας;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/04/2009_275585

Ε σαιν απόγονοι του Μεγαλέκου είναι μπροστά οι άνθρωποι

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ως άθεος, έχω πάψει να ασχολούμαι με τον χριστιανισμό ως καταπίεση της επιλογής μου. Εντάξει δίνω τα συγχαρίκια μου,χρόνια πολλα,αληθώς και τα ρέστα και συνεχίζω τη ζωή μου. Δηλαδή, τι έγινε ; Θα προδώσω τις ιδέες μου ;

Ούτε διατυμπανίζω τις ιδέες μου, ούτε μπλέκω σε τέτοιες συζητήσεις.

Το χω κάνει, είναι άσκοπο.

Δημοσ.
Ως άθεος, έχω πάψει να ασχολούμαι με τον χριστιανισμό ως καταπίεση της επιλογής μου. Εντάξει δίνω τα συγχαρίκια μου,χρόνια πολλα,αληθώς και τα ρέστα και συνεχίζω τη ζωή μου. Δηλαδή, τι έγινε ; Θα προδώσω τις ιδέες μου ;

Ούτε διατυμπανίζω τις ιδέες μου, ούτε μπλέκω σε τέτοιες συζητήσεις.

Το χω κάνει, είναι άσκοπο.

Χμμ, η κουβέντα αυτή χρήζει ενδελεχούς ανάλυσης.

Πρώτον, γνωρίζω πολύ καλά εκ πείρας ότι η καλύτερη αντίδραση όταν έχεις να κάνεις με θρησκόληπτους είναι η αδιαφορία. Τους ενοχλεί, αντιθέτως η σύγκρουση τους ευνοεί. Βέβαια σαφώς και δεν είναι όλοι θρησκόληπτοι, οι περισσότεροι είναι κατ'όνομα θρησκευόμενοι.

Δεύτερον, η συζήτηση περί παντοδύναμου όντος είναι no-win situation.

Σαν το σενάριο του Kobayashi Maru. Άπαξ και δεκτείς να λάβεις μέρος είσαι χαμένος από χέρι. Διότι είναι σενάριο παγίδα, είναι έτσι στερεωμένο, ώστε δεν μπορείς να νικήσεις, απλά δεν γίνεται. Το ίδιο ακριβώς είναι και οι έννοιες απόλυτο, άπειρο, παντοδύναμο, παντοδύναμο ον. Προϊόντα της ανθρώπινης φαντασίας, τα οποία άπαξ και δεκτείς να συζητήσεις για αυτά, ακόμα και αν δεν τα δέχεσαι, είσαι χαμένος από χέρι.

Το no-win scenario θυμίζει πολύ το Διπλό-Αδιέξοδο, άλλη μια διανοητική παγίδα. Ρωτάει ο πρόεδρος τον κατηγορούμενο: έχεις σταματήσει να χτυπάς τη γυναίκα σου, ναι ή όχι; Ότι και να απαντήσει, έχει δεκτεί ότι την χτυπάει. Δεύτερο παράδειγμα: το ξέρουν οι γονείς σου ότι είσαι μαλ@κας, ναι ή όχι; Ότι και να απαντήσεις είσαι χαμένος. Το κόλπο είναι να αδιαφορήσεις. Ουσιαστικά είναι η μόνη λύση.

Έτσι λοιπόν όλα τα ερωτήματα περί παντοδύναμου αρχιτέκτονα-θεού είναι εξαρχής μια διανοητική παγίδα, διότι από τη στιγμή που δεκτείς να τα συζητήσεις, έχεις πέσει στη φάκα και αυτό φυσικά είναι που θέλουν οι κατηχητές, άσχετα αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί τους. Εξάλλου η δυσφήμιση είναι διαφήμιση.

Από το no-win scenario της ύπαρξης οποιοδήποτε παντοδύναμου στοιχείου προκύπτει το εξής "παράδοξο", το οποίο κάθε άλλο από παράδοξο είναι: αν υπάρχει παντοδύναμο ον μπορεί να φτιάξει μια πέτρα τόσο μεγάλη που να μην μπορεί να την σηκώσει, ναι ή όχι;

Ένα no-win scenario από την αρνητική πλευρά, κάτι που το επιτρέπει η ύπαρξη της θετικής πλευράς. Το "παράδοξο" εξαφανίζεται μόλις διαγραφεί η έννοια του παντοδύναμου στοιχείου, έτσι απλά δεν μπορεί να υπάρξει κάτι παντοδύναμο, εξάλλου αν υπήρχε και είχε και αυτοσυνείδηση, τίποτε δεν θα μπορούσε να το εμποδίσει να επεμβαίνει συνέχεια στα δρώμενα και να κατευθύνει γεγονότα, όπως κάθε ανήσυχη συνείδηση. Κάτι που όμως δεν βλέπουμε να παρατηρείται, εκτός των θαυμάτων...

Επίσης λέμε ότι όλα είναι σχετικά, τίποτε απόλυτο και το μόνο απόλυτο είναι ότι όλα είναι σχετικά. Παρατηρείται την έλλειψη λογικής σαφήνειας; Πώς γίνεται όλα να είναι σχετικά και αυτό να είναι απόλυτο; Απλά δεν γίνεται, η έννοια απόλυτο είναι πλαστή.

Όλα είναι σχετικά και τέλος, είναι η μόνη λογική προσέγγιση αυτού του ζητήματος και πάλι λέω προσέγγιση και όχι λύση. Εξάλλου ούτε η λογική είναι παντοδύναμη. Ωχ έπεσα σε loop, είπαμε δεν υπάρχει παντοδύναμο στοιχείο.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ισχυρά εργαλεία, όπως τα μαθηματικά ή η επαγωγική λογική, για παντοδυναμία ούτε λόγος.

(Θα τολμούσα να πω ότι έννοιες όπως παντοδυναμία, απόλυτο, άπειρο αποτελούν συχνά καταφύγιο αδύναμων και ασταθών μυαλών, είναι σαν διανοητική πανούκλα που εξαπλώνεται με σκοπό να διαβάλει υγιείς τρόπους σκέψης και αντίληψης. Χμμ εκτός και αν αυτός ο "ιός" εξυπηρετεί κάποιου είδους σκοπό)

Δημοσ.

Ασχολεισαι κι εσυ με κατι λεπτομερειες τωρα ενω εχουμε τοση θεοκρατεια και σφαγες αμνων και εριφιων

Δημοσ.
Καπως ασχετο αλλα στη γειτονικη Μακεδονια η διδασκαλια των θρησκευτικων κριθηκε αντισυνταγματικη' date=' καθως ερχεται σε συγκρουση με τον διαχωρισμο του Κρατος και της Εκκλησιας. Ξερετε τι λεει το συνταγμα της Ελλαδας;

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a...04/2009_275585 [/quote']

Απο την άλλη το 70% των δικών μας ζητάνε να διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών κανονικά στα σχολεία.

Δημοσ.
Ας πηγαίνουν να σταυροκοπιούνται και να φιλάνε τα χέρια των παπάδων, αφού έτσι τους αρέσει. Η παράδοση δεν είναι κάτι στατικό και συντηρητικό όπως διαδίδουν κάτι μικρόνοες, αλλά κάτι που αλλάζει και προσαρμόζεται.

Τα ήθη και τα έθιμα δεν μεταβάλλονται όμως όπως γουστάρεις εσύ κι εγώ. Είναι μια διεργασία που πραγματοποιείται αντιιεραρχικά, με αυτοοργάνωση από τα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας. Τα έθιμα των Αποκρεών από τα αρχαία χρόνια έχουν επιβιώσει με κάποιες παραλλαγές μέχρι σήμερα.

Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας σαφώς και πρέπει να γίνει, άνευ όρων από τη μεριά της εκκλησίας. Δεν θα πει η εκκλησία στην πολιτεία πώς θα γίνει ο διαχωρισμός.

Καλά κι αν βγει κανάς τρελάρας και πει να γκρεμίσουμε τις εκκλησίες γιατί μου τη βαράνε μήπως να το δεχτεί αυτό και η εκκλησία? Η εκκλησία είναι μια μορφή κοινωνικοποιησης για τα γερόντια, θεωρούν ότι συμμετέχουν και αυτοί σε κάτι. Θα μου πεις πάνε να σώσουν την ψυχή τους, για ιδιοτέλεια. Ε πες μου κάτι που δε γίνεται με ιδιοτελή σκοπό και σου βγάζω το καπέλο. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η εκκλησία έχει κτήματα σε κάτι κατσικοχώρια που δεν πατάει σώφρων άνθρωπος. Πως θα μοιραστούν αυτά και σε ποιους και από ποιους? Με βάση τη φορολογική δήλωση? χα, χα?

Όπως με πείραξε που υποχρεωτικά έπρεπε να μάθουμε όλοι την

προσευχή και να την λέμε πρωί-βράδυ

Οι 40000 φετινές μεταθέσεις που γίνανε φέτος για χάρη κάποιων προνομιουχων δεν σε πειράξανε? Οι άθλιες εγκαταστάσεις των στρατοπέδων δεν σε πειράξανε? Τα γερμανικά δε σε πειράξανε? Τα σκωροφαγωμένα κρεβάτια δεν σε πειράξανε? Το ότι το 99% των συστρατιωιτών σου είναι γλέιφτες και σε καρφώνουν για ψύλλου πήδημα δεν σε πείραξε? Τα σκοινάκια, ούτε αυτά σε πειράξανε? Και σε πείραξε η προσευχή που έπρεπε να μάθεις. Οκ, δεν είσαι βαλτός, μας έπεισες.

Αυτό τώρα έγινε και φυσικά και το γνωρίζω. Τόσα χρόνια που δεν ίσχυε τα κάναμε γαργάρα; Ή μήπως η εκκλησία ήταν υπέρ του μέτρου αυτού;

Ό,τι καλό γίνεται γίνεται παρά τις σκληρές αντιθέσεις της εκκλησίας.

Το καλό και το κακό είναι έννοιες υποκειμενικές. Και η εκκλησια τη δουλειά της κοίταγε τόσα χρόνια? Τι περίμενες να κάνει?

ό,τι γουστάρει όποτε γουστάρει χωρίς να έχω εγώ τον άλλο απέναντι να μου λέει

"μα καλά, Μ. Παρασκευή σουβλάκια;;;" Ναι, σουβλάκια. Έτσι γουστάρω.

Καταρχήν τα σουβλατζίδικα είναι κλειστά Μ.Παρακευή. Τώρα δε νομίζω να κάτσω να την πω σε κάποιον που τρώει κρέας. Μπορώ να πω, κοίτα ένα βλάκα από μέσα μου, αλλά δε νομίζω αυτό να σε πειράξει. Εσύ μπορεί να θεωρείς βλάκα εμένα.

Γι' αυτό μιλάμε για θεοκρατία, γιατί στην Ελλάδα μία είναι η θρησκεία και Έλληνας=χριστιανός. Μουσουλμάνος=Τούρκος, άθεος=πολίτης Β' κατηγορίας

Ναι, ξέρεις κανά τούρκο στη Δ.Θράκη που να δηλώνει ορθόδοξος? Να μου τονε δείξεις και μενα? Τώρα πες μου ποια δικαιώματα του άθεου καταπατούνται? Δεν μπορεί να βρει δουλειά? Δεν μπορεί να κάνει οικογένεια? Να παντρευτεί? Να βρει γκόμενα? Να μπει σε κωλόμπαρο?

Με πειράζει που έχει άποψη για το πως πρέπει να ζήσω την ζωή μου ο κάθε αγράμματος,ρατσιστής,σεξιστής παπάς και βγαίνει στην τηλεόραση και κράζει για πράγματα που δεν θα 'πρεπε να έχει λόγο. Πώς θα θαφτώ, πως θα παντρευτώ κ.ά.

Πρώτον είσαι μεγάλος ρατσιστής, για να θεωρείς πως οι αγράμματοι δεν πρέπει να έχουν γνώμη. Ο παπάς λέει τι πιστεύει αυτός. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις ό,τι λέει αυτός, ούτε και να δώσεις σημασία στα λόγια του. Τυγχαίνει να ξέρω παπάδες που παντρεύουν ζευγάρια που ενώ συζούσαν είχαν ήδη αποκτήσει παιδί. 2 τέτοιες περιπτώσεις από τον κύκλο μου.

Συμφωνώ απόλυτα.

Πως απαντάς στους φίλους και στους συγγενείς, όταν σου'ρχονται Κυριακή πρωί και σε πνίγουν στις αγκαλιές ευχόμαινοι "χριστός ανέστη"? Προσωπικά το μόνο που εύχομαι είναι ένα χρόνια πολλά, το οποίο δεν δηλώνει τίποτα για τα πιστεύω μου, και το αφήνω μέχρι εκεί.

Καταρχήν και μόνο που εύχονται να σε φιλήσουν και να σου ευχηθού είναι απαράδεκτο. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα? Να φτιάξεις μια ταμπέλα του χρόνου και να λες "προσοχή, άθεος δαγκώνει όσους του εύχονται". Αλήτες παιδί μου, άσε που μπορεί να σε φιλάει καμία ξαδέλφη με τέτοιο τρόπο ώστε να προδωθείτε. Δεν παίζουνε με τέτοια πράγματα

Αλλά πως εξηγείς στη γιαγιά σου, που πάσχει απο βαρηκοΐα, και έχει μεγαλώσει μέσα στην αμορφωσιά και την θρησκοληψία, ότι δεν πιστεύεις στον χριστούλη και την παναγίτσα, την ώρα που σου πιάνει το κύρηγμα? Γιατί δε σου πάει η καρδιά να την στεναχωρέσεις λέγοντας "ξέρεις γιαγιά, δε πιστεύω στον χριστό..

Aν κάθεσαι και συζητάς με τη γιαγιά σου τέτοια πράγματα δεν σου φταίει κανείς. Αλλάζεις τη συζήτηση ή την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γαμότο κατά τη γνώμη μου. Οι δικοί σου άνθρωποι. Και στον επιτάφιο και στην ανάσταση πήγα μόνο για τη φουκαριάρα τη μάνα μου. Δεν είναι θρήσκα, αλλά μια χάρη που μου ζητάει πως να της το χαλάσω?

Ε ναι, καλά έκανες γιατί είσαι και 10 χρονών παιδάκι και αν δεν πας θα φας ξύλο. πλησιάζεις τα 20 και εδώ και 5-6 χρόνια θα πρεπε να είχες ξεκαθαρίσει τις σχέσεις σου με τους γονείς σου. Ελπίζω η μαμά σου να μη σου λέει με ποιον θα κάνεις παρέα και ποια θα πηδηξεις? Η μήπως σου λέει?

Το αποκορύφωμα ήταν ότι στον επιτάφιο. Περπάταγα παρέα με τους φίλους μου (μαλλιάδες όλοι), και ακριβώς δίπλα μας ήταν μια οικογένεια με δυο παιδάκια, τα οποία μας κοιτάζανε επίμονα. Δεν άργησε πολύ, και πέφτει η φοβερή ατάκα.

Η μάνα προς τα παιδιά της:

"Όχι, χριστιανοί ορθόδοξοι είναι, σαν και σένα"

Δε ξέρω πως αντιστάθηκα και δεν τη διέψευσα...

Κριμα έχασες το βραβείο της ανοιχτής παλάμης. Δυσεύρετο. Αφού λοιπόν εσύ και οι φίλοι σου δεν είστε ΧΟ, τι στο καλό κάνατε εκεί πέρα? Σαν να πάω σε αγώνα του Παο και να βρίζω το Βύντρα. Δε μου πέφτει λόγος. Αλλά όπως ξανάπα, ακόμα κάποιοι μαμακίζουν επικίνδυνα και φοβούνται μην μπουν τιμωρία. Φαντάζομαι διάλογος

-"Αν δεν έρθεις εκκλησία, δεν έχει ινσόμνια για 1 βδομάδα

-Καλά μαμά, έγινε θα ρθω. :lol:

Σε γελασανε. Ο Χριστοδουλος και ο καθε Χριστοδουλος δεν ειναι ''ο καθε Ελληνας πολιτης''. Οι θεσεις και τα αξιωματα που εχουν, προυποθετουν να ενεργουν και να εκφραζονται με περισσια συνεση, κατι που κανει ευτυχως ο νεος Αρχιεπισκοπος και γι αυτο του βγαζω το καπελο. Ουτε τα εθνικα, ουτε τα πολιτικα, ουτε αλλα τετοια θεματα πρεπει να μπαινουν στα χωραφια τους.

Κάνω εγώ μια συνάθροιση, με θέμα τα προτερήματα του πρωκτικού. Στο τέλος της συνεύρεσης, επειδή πείθω εύκολα αποφασίζουν τα ζευγάρια να το ρίξουν εκεί. Εσύ μπορεί να μη γουσταρεις το πρωκτικό, γιατί έτσι η γυναίκα υποτάσσεται στον άντρα. Μάντεψε τι, δεν σου πέφτει κανένας λόγος, να μπουκάρεις μέσα στο χώρο μου και να πεις τα δικά σου πιστεύω. Αρα ο Χριστόδουλς είχε κάθε δικαιωμα να λέει στο ποίμνιο του ότι του καπνίσει, το ότι ήταν χαρισματικός ρήτορας και έπειθε τον κόσμο, κάτι που κανείς αριστερός ηγέτης δεν είχε (εκτός του Λένιν), δε νομίζω ότι του απαγορεύει να εκφράζεται.

Μπορεί όμως να προσηλυτίσει άλλους :poiima+25+martiou.jpg ποίημα για την 25 Μαρτίου , και στην κορφή κανέλλα.

Και γω προτείνω να αφορίσουμε Σικελιανό, Σεφέρη, Ελύτη, Ριτσο γιατί όλοι τους αναφέρουν εκκλησάκια και ξωκλησσια στα ποιήματα τους. Ειναι ηλίου φαεινότερον ότι ήταν πράκτορες την εκκλησίας.

Ποιος πρηζει ποιον, οταν ακομα απ το δημοτικο τα παιδακια ειναι αναγκασμενα να ανεχονται καθημερινα την προσευχη και την εικονα στην ταξη?? Τελειως αστοχο αυτο που γραφεις..

Μπορείς να μου εξηγήσεις με ποιο τρόπο μια εικόνα στα παιδάκια ενός δημοτικού σχολείου μπορεί να δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα? Ανάθεμα και αν 1 στα 1000 την παρατηρεί. Δεν ανέχεται κανένα παιδάκι την εικόνα. Σημασία δεν της δίνει καν. Ισα ίσα που βοηθάει και στη διακόσμηση της τάξης. Το ίδιο και η προσευχή. Το ότι εσύ άκουγες την προσευχή μικρός δεν σε εμπόδισε να γίνεις άθεος? Και το κυριότερο το 90% των Ελλήνων σέβεται το θεσμό της εκκλησίας, όχι τους παπάδες. Επομένως, σε δημοκρατία ζούμε και αφού το 90% γουστάρει την προσευχή και τον Σταυρό, πρέπει κι εσύ να τα υπομείνεις. Και γω δε γουστάρω τους βολευτές, αλλά είμαι υποχρεωμένος από το σύνταγμα να σέβομαι τη γνώμη των ψηφοφόρων.

Δημοσ.
Τα ήθη και τα έθιμα δεν μεταβάλλονται όμως όπως γουστάρεις εσύ κι εγώ. Είναι μια διεργασία που πραγματοποιείται αντιιεραρχικά, με αυτοοργάνωση από τα μέλη μιας τοπικής κοινωνίας. Τα έθιμα των Αποκρεών από τα αρχαία χρόνια έχουν επιβιώσει με κάποιες παραλλαγές μέχρι σήμερα.

Κάνεις λάθος..

Τα ήθη και τα έθιμα δεν έπεσαν ως μάνα εξ' ουρανού, αλλά τα δημιούργησαν οι άνθρωποι, όχι ένας, αλλά διάφοροι, βάζοντας από ένα λιθαράκι. Αυτή η διαδικασία δεν σταματάει ποτέ. Δες για παράδειγμα τις "αναβιώσεις" εθίμων για εμπορικούς λόγους. Αν πιστεύεις ότι οι αναβιώσεις είναι πιστές αναπαραστάσεις και όχι προσαρμογές στις σημερινές συνθήκες, είσαι εξαιρετικά αφελής.

Καμία οργάνωση, ο καθένας κάνει ότι γουστάρει και αν περάσει στη επόμενη γενιά, πέρασε..

Καλά κι αν βγει κανάς τρελάρας και πει να γκρεμίσουμε τις εκκλησίες γιατί μου τη βαράνε μήπως να το δεχτεί αυτό και η εκκλησία? Η εκκλησία είναι μια μορφή κοινωνικοποιησης για τα γερόντια, θεωρούν ότι συμμετέχουν και αυτοί σε κάτι. Θα μου πεις πάνε να σώσουν την ψυχή τους, για ιδιοτέλεια. Ε πες μου κάτι που δε γίνεται με ιδιοτελή σκοπό και σου βγάζω το καπέλο. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η εκκλησία έχει κτήματα σε κάτι κατσικοχώρια που δεν πατάει σώφρων άνθρωπος. Πως θα μοιραστούν αυτά και σε ποιους και από ποιους? Με βάση τη φορολογική δήλωση? χα, χα?

Ρε μαν σε βρίσκω ενημερωμένο, αλλά όχι τόσο όσο εγώ.

Για ρίξε μια ματιά σε αυτό το βιβλίο και μετά έλα να μου πεις για κατσικοχώρια:

Φάκελλος Εκκλησία

Δημοσ.
Είναι τρομακτικό το πόσο συμφωνώ με τον όμνι σε ότι διαβάζω σήμερα...

Ή με πείραξε το πολύ κατσίκι ή....

μια χαρα τα λεει

Μάλλον συμφωνείτε επειδή είστε ομόθρησκοι.

Δημοσ.

Μπα στο γενικότερο context και τρόπο σκέψης/αντιπαράθεσης συμφωνώ. Μία προς Μία όλες οι απαντήσεις μου φάνηκαν σωστές. Δέν έκανα και ερμηνευτική των πόστ σας βέβαια..

Τώρα τα ομόθρησκοι κτλ είναι μεταξύ μας πίπες που αποπροσανατολίζουν το +1(χ2) πόστ... Αλλα όταν είσαι κολλημένος αντι-something είσαι..

Αλλα "να" μου...

Δημοσ.

No worries :)

Οντόπικ στη δική μας κοινωνιούλα οτιδήποτε έχει να κάνει με θρησκοτέτοια δεν είναι αναγκαστικό και το κόλλημα συνήθως έγκειται στο "τί θα πεί ο κόσμος".

Αυτό όμως δεν κάνει σε καμία περίπτωση το καθεστώς θεοκρατικό αλλα δείχνει οτι ο κόσμος φοβάται να εκφραστεί.. Άλλου (παπα; ) (ευαγγέλιο; ) αυτό.

Δεν φταίνε οι μουσουλμάνοι αν εγώ πάω έξω απο ένα τζαμί και φοβάμαι να σταυροκοπηθώ randomly μήπως και με κοιτάξουνε στραβά. Το κόλλημα το έχω εγώ και όχι αυτοί.. Ακόμα και στην περίπτωση που με κοιτάξουνε στραβά.. πάλι εγώ το έχω το κόλλημα.. Μπορώ κάλλιστα να τους γράψω στα @@ μου..

Αυτό το δικαίωμα στον στ@@δισμο είναι που γουστάρω.. και είναι και αυτό που καθιστά το "θεοκρατικό καθεστώς" όρο μη δόκιμο για την περίπτωση μας.

Απο την άλλη αν εγώ πάω όμως μέσα στο τζαμί και σταυροκοπιέμαι ή πάω και πετάω αυγά στους παπάδες θα φανεί οτι είμαι κομπλέξας μέγιστος και οτι δεν είμαι απλα άθεος αλλα αντι-something. Όρος κακός και άραχνος.

Αυτά χωρίς την παραμικρή όρεξη αντιπαράθεσης.. Καλό σας βράδυ.

Δημοσ.
No worries :)

Οντόπικ στη δική μας κοινωνιούλα οτιδήποτε έχει να κάνει με θρησκοτέτοια δεν είναι αναγκαστικό και το κόλλημα συνήθως έγκειται στο "τί θα πεί ο κόσμος".

Αυτό όμως δεν κάνει σε καμία περίπτωση το καθεστώς θεοκρατικό αλλα δείχνει οτι ο κόσμος φοβάται να εκφραστεί.. Άλλου (παπα; ) (ευαγγέλιο; ) αυτό.

Δεν φταίνε οι μουσουλμάνοι αν εγώ πάω έξω απο ένα τζαμί και φοβάμαι να σταυροκοπηθώ randomly μήπως και με κοιτάξουνε στραβά. Το κόλλημα το έχω εγώ και όχι αυτοί.. Ακόμα και στην περίπτωση που με κοιτάξουνε στραβά.. πάλι εγώ το έχω το κόλλημα.. Μπορώ κάλλιστα να τους γράψω στα @@ μου..

Αυτό το δικαίωμα στον στ@@δισμο είναι που γουστάρω.. και είναι και αυτό που καθιστά το "θεοκρατικό καθεστώς" όρο μη δόκιμο για την περίπτωση μας.

Απο την άλλη αν εγώ πάω όμως μέσα στο τζαμί και σταυροκοπιέμαι ή πάω και πετάω αυγά στους παπάδες θα φανεί οτι είμαι κομπλέξας μέγιστος και οτι δεν είμαι απλα άθεος αλλα αντι-something. Όρος κακός και άραχνος.

Αυτά χωρίς την παραμικρή όρεξη αντιπαράθεσης.. Καλό σας βράδυ.

Ανοησίες, για να μην πω κάτι πιο χοντρό.

Το θέμα είναι ότι έχουμε ή δεν έχουμε ανεξιθρησκεία; Αν έχουμε όλες οι θρησκείες και οι ιδεολογίες δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά ιδεών χωρίς δεκανίκια από το κράτος (θεοκρατία). Ας αποφασίσουν οι νεοέλληνες τελεσίδικα τί θέλουν, θεοκρατία ή ανεξιθρησκεία. Τα άλλα είναι θολούρες και αμπελοφιλοσοφίες.

Τόσο απλό ζήτημα και κατάφερες να το σκ@τώσεις τόσο πολύ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...