@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Όχι. Με πειράζει που μας πρήζουν που δεν πιστεύουμε εμείς και που θεωρείται αυτονόητο ότι θα έπρεπε να πιστεύουμε. Γι' αυτό μιλάμε για θεοκρατία, γιατί στην Ελλάδα μία είναι η θρησκεία και Έλληνας=χριστιανός. Μουσουλμάνος=Τούρκος, άθεος=πολίτης Β' κατηγορίας. Αυτό μας πειράζει. Πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλες χώρες με πολίτες διαφόρων θρησκειών/άθεους, εδώ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Με πειράζει που έχει άποψη για το πως πρέπει να ζήσω την ζωή μου ο κάθε αγράμματος,ρατσιστής,σεξιστής παπάς και βγαίνει στην τηλεόραση και κράζει για πράγματα που δεν θα 'πρεπε να έχει λόγο. Πώς θα θαφτώ, πως θα παντρευτώ κ.ά. Κλασική απάντηση: "Πάνε ζήσε αλλού". Βρε, τι μας λες! Σωστός και συμπληρώνω ότι εμένα με πειράζει και η εκμετάλλευση .Ενώ καταγγέλουν διάφορους" θαυματοποιούς "για εκμετάλλευση του κόσμου αυτοί φτιάχνουν ματζούνια και αντιγράφω από http://roides.wordpress.com/2009/04/16/16apr09/ : " Άγιο Μύρο ονομάζεται ένα μείγμα λαδιού και 57 φαρμακευτικών φυτών και αρωματικών ουσιών, το copyright αυθεντικής παρασκευής του οποίου διαθέτει κατ’αποκλειστικότητα το οικ.πατριαρχείο που έχει και τα πνευματικά δικαιώματα της συνταγής και στην αυλή του οποίου γίνεται η μεγάλη Σύναξη των Ρωμιών Επισκόπων του που μαγειρεύουν σε καζάνια το ελιξήριο.[...] Yπάρχουν δυο-τρία ακόμη όπως το (υψηλών λιπαρών) Ευχέλαιο που θεραπεύει πάσαν νόσον. Oι κινηματογραφόφιλοι θα θυμούνται την κλασσική σκηνή με τον Ιβάν τον Τρομερό στην ομώνυμη ταινία, βαριά άρρωστο στο κρεβάτι του περιστοιχισμένο από παπάδες που κάνουν ευχέλαιο. Οι επίσκοποι όμως όταν αρρωστήσουν τρέχουν στον γιατρό. Κάποιος ολιγόπιστος αρχιεπίσκοπος μάλιστα αντί να αρκεστεί στο ιαματικό Μύρο, στο αγιασμένο λάδι και σε τίποτα ιερά λείψανα, έτρεξε καταξοδεύοντας το Δημόσιο να αρπάξει εκτός σειράς στις ΗΠΑ ένα μόσχευμα και για τη ζαβολιά του τιμωρήθηκε να συναντήσει το θεό του μια ώρα αρχύτερα, κάτι που καθόλου δεν του άρεσε. Ανάμεσα στο ευχέλαιο και στην ασπιρίνη, οι επίσκοποι θα προτιμήσουν τη δεύτερη για τον πονοκέφαλό τους. Όταν υποφέρεις δεν έχεις την πολυτέλεια να υποκρίνεσαι. Άλλωστε ο Ιπποκράτης έχει εξηγήσει πως “αν ήταν να φεύγουν οι αρρώστιες με ιεροτελεστίες και θεραπείες τέτοιου είδους, τότε τι τις εμποδίζει να πέφτουν στους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο” («Περί ιερής νόσου», 3). " Tα δικά μας δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας .
DeathBoy Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δεν πάει έτσι.Ακόμα και αν εγώ μπορούσα να είμαι κλεισμένος σπίτι και να απέχω από τα πάντα όπως λες, είναι καταστάσεις οι οποίες δεν είναι στο χέρι μου. Μερικές αναφέρθηκαν ήδη, ο όρκος στο ευαγγέλιο, το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε όλοι μας, το ότι το άγιο φως θέλει αεροπλάνα για να έρθει και πάλι όλοι μας τα πληρώνουμε, τα θρησκευτικά στα σχολεία,το ότι αν δεν βαφτίσω το παιδί μου θα πέσουν όλοι να με φάνε κτλ. Μην το παρουσιάζεις σαν να είστε μια ομάδα ανθρώπων που έχει απλά τα πιστεύω της και θέλετε να σας αφήσουν ήσυχους να πιστεύετε και όποιος θέλει μπορεί να σας ακολουθήσει. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. ΟΛΟΙ πρέπει να έρθουν μαζί σας και όποιος δεν συμφωνεί είναι ΕΧΘΡΟΣ. Δες κανάν παπά να μιλάει στην τηλεόραση σε κανά παράθυρο αν τύχει και συμβεί κάτι που είναι ενάντια στα συμφέροντα της εκκλησίας/θρησκείας και θα δεις για το πόσο ισχύει το "όποιος θέλει πιστεύει, οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι γουστάρουν". Μεγάλε ο Χριστός Ποτέ δεν έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν, ούτε υποχρέωσε με το ζόρι τους ανθρώπους να τον ακολουθήσουν, αυτά που ακούω είναι πράγματα που τα λέει κάποιος που δεν σέβεται τα πιστεύω του άλλου. Τότε και στην Ρωσία που επικρατεί ο Χριστιανισμός ας σταματήσουν τις παραδώσεις να μην υποδέχονται με τιμές το Άγιο Φως,αυτοί γιατί δεν το κάνουν?και στο φινάλε άμα δεν σου αρέσουν αυτά βγες να διαμαρτυρηθείς ή ακόμα καλύτερα άλλαξε χώρα, εμάς έτσι μας αρέσει, δεν πάει να πει δλδ ότι επιδεί εσύ είσαι άθεος εγώ δε θα γιορτάσω τα ήθη και τα έθιμα της πίστης μου, μην τρελαθούμε κιώλας........αφου υπάρχει ελευθερία στην πίστη ο καθένας κάνει οτι θέλει αυτά.......
Chris_85 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ο Χριστόδουλος όπως και κάθε Ελληνας πολίτης, είχε δικαώμα να εκφράζει την άποψη του επί παντός επιστητού. Το ίδιο και ο Άνθιμος. Σε γελασανε. Ο Χριστοδουλος και ο καθε Χριστοδουλος δεν ειναι ''ο καθε Ελληνας πολιτης''. Οι θεσεις και τα αξιωματα που εχουν, προυποθετουν να ενεργουν και να εκφραζονται με περισσια συνεση, κατι που κανει ευτυχως ο νεος Αρχιεπισκοπος και γι αυτο του βγαζω το καπελο. Ουτε τα εθνικα, ουτε τα πολιτικα, ουτε αλλα τετοια θεματα πρεπει να μπαινουν στα χωραφια τους. Τι διαφορές έχει ο Ιερώνυμος από το Χριστόδουλο εκτός από τη στάση τους στα εθνικά θέματα? Καμιά,
Sellers Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μάλιστα. Δηλαδή για όλους εμάς που δεν πιστεύουμε μας κάθεται υπερβολικά βαρύ που μας λένε ''Χρόνια πολλά'' και ''Χριστός Ανέστη'' καμιά 100ριά φορές για μια εβδομάδα τον χρόνο ε? Πολύ βαρύ ε? Κανονικά θα έπρεπε να λένε ''Πιστεύετε? Α όχι ε? Ε εντάξει τότε. Πως πάς σήμερα?'' Ή έχετε την εντύπωση πως όλοι αυτοί που σας είπαν χρόνια πολλά, είχαν την διάθεση να σας το πουν και δεν το είπαν απλά και μόνο επειδή το έφερε η μέρα? Και μας πρήζουν κιόλας. Χαλαρώστε λίγο. Ουτέ εγώ πιστεύω σε όλα αυτά αλλά 4 χειραψίες και 5 ευχαριστώ στο χρόνια πολλά για την γιορτή μου τα είπα. (Wash εσύ? Ξεκίνησες ατελείωτα αντιχριστιανικά μανιφέστα ή αρκέστηκες σε ένα απλό ευχαριστώ πολύ?) ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:19 ---------- Επίσης, για όλους όσους ακόμα πιστεύουν πως οι χρισιτανοί θέλουν να κάνουν τους Άθεους να πιστέψουν (τρομάρα μας), και όχι το αντίθετο. Μια ματιά στο Μπλά Μπλά: Θεοκρατικά καθεστώτα (Τόπικ σχετικά με το πόσο θεοκρατική είναι η Ελλάδα και το πόσο κουραστικό είναι που μας εύχονται να ζήσουμε πολλά χρόνια όλους εμάς τους επανστάτες άθεους.) Η σφαγή του Πάσχα (Τόπικ σχετικά με το γιατί ο χριστινιανισμός είναι υπεύθυνος της εξάλειψης της πανίδας) Συλλογικές αυταπάτες ή αλήθεια;Ο ιστορικός Ιησούς (Τόπικ που αναζητεί την αλήθεια, για το αν υπάρχει τελικά ο ηγέτης των πιστών του χριστιανισμού ή αν όχι.) Επίσης άνοιξε και ένα θέμα απο κάποιος που θέλαν να πουν τα χρόνια πολλά προφανώς διότι πιστεύουν, και μιλάω για αυτό εδώ: Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση αλλά οι mods αναγκάστηκαν να σβήσουν μηνύματα απο ότι διαβάζω και επιπλεόν ένας mod έγραψε: Το θρεντ είναι για όσους θεωρούν πως αξίζει τον κόπο να εύχονται ο ένας στον άλλο καλό πάσχα, αν θέλετε να το κριτικάρετε, ανοίξτε ένα άλλο ή ποστάρετε στο περί ιστορικότητας του Ιησού. Και εγώ το θεωρώ ανούσιο όντας άθεος, αλλά δε βρίσκω το λόγο να τους το χαλάμε, δεν είναι δα και καμιά τρελή απαίτηση. Και δεν έχω προχωρήσει καν στις επόμενες σελίδες. Και πιστεύετε ακόμα πως μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πιστέψουμε???
Arcanaloth Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 "Και δεν έχω προχωρήσει καν στις επόμενες σελίδες. Και πιστεύετε ακόμα πως μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πιστέψουμε???" Εσύ από το Ινσόμνια και το πόσα threads υπάρχουν υπέρ ή κατά του χριστιανισμού σχηματίζεις γνώμη για το τι γίνεται εκεί έξω; Πιστεύεις ειλικρινά ότι καταπιέζονται οι χριστιανοί στην Ελλάδα για τα πιστεύω τους από τους κακούς άθεους; Και καλά κάνανε και φτιάξανε thread και λένε χρόνια πολλά ο ένας στον άλλο και φυσικά δεν μπήκα να μπω λέξη εκεί μέσα γιατί δεν μ'αφορά, ούτε ειρωνικά σχόλια έκανα ούτε τίποτα. (εγώ προσωπικά, άλλοι ίσως, κακώς κατά την γνώμη μου, το κάνανε). Αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει η μία αλήθεια (η δικιά τους) και οι υπόλοιποι θα πρέπει να απολογηθούμε για το δικαίωμα μας να λέμε την γνώμη μας. Στο κάτω κάτω όπως αν εγώ βγω και πω "πιστεύω στον Όντιν" θα βγούνε να με κράξουνε επειδή θα το βρούνε αστείο, έτσι και αυτοί πρέπει να δεχτούν ότι ίσως κάποιοι άλλοι βρίσκουν αστείο το ότι εύχονται "Αναστήθηκε ο Χριστός" και ο άλλος απαντάει "Αλήθεια!" "και στο φινάλε άμα δεν σου αρέσουν αυτά βγες να διαμαρτυρηθείς ή ακόμα καλύτερα άλλαξε χώρα" Διάβασε την τελευταία γραμμή από το προηγούμενο ποστ μου. "αφου υπάρχει ελευθερία στην πίστη ο καθένας κάνει οτι θέλει αυτά......." Αυτό ευχόμαστε όλοι να υπάρξει και για αυτό παλεύουμε αλλά δεν το καταλαβαίνετε δυστυχώς όσο και να το αναλύσουμε, όπως και να το πούμε. Το λέω απλά, το αναλύω, αλλά δυστυχώς στο μυαλό κάποιων το 'ελευθερία ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει' σημαίνει "Ορθοδοξία ή άλλαξε χώρα μεγάλε".
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Επίσης, για όλους όσους ακόμα πιστεύουν πως οι χρισιτανοί θέλουν να κάνουν τους Άθεους να πιστέψουν (τρομάρα μας), και όχι το αντίθετο. Μια ματιά στο Μπλά Μπλά: Είναι , κατά την γνώμη μου, ατυχέστατο το παράδειγμα σου. Τους άθεους η εκκλησία δεν μπορεί να τους προσηλυτίσει . Μπορεί όμως να προσηλυτίσει άλλους : ποίημα για την 25 Μαρτίου , και στην κορφή κανέλλα. Τώρα όσο για το insomnia , NAI έχει κάτι " μυαλά".... ξουράφια , για αυτό κόλλησα και εγώ σαν κομήτης για να τα διαβάζω . Και πιστεύετε ακόμα πως μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό για να πιστέψουμε??? Αν κάποιος-α διατηρήσει έναν αυστηρό διαχωρισμό ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία δεν θα αισθανθεί κανένα μαχαίρι στον λαιμό.
tacticalcube138 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 @Sellers Έτσι είναι μαν. Σε ελεύθερη αγορά ιδεών ζούμε, όλα αμφισβητούνται, όλα κρίνονται και όλα συγκρίνονται. Δεν δεχόμαστε τίποτε ως θεόπνευστο και αυταπόδεικτο, ειδικά αν έχει λεχθεί από ναζωραίους πριν χιλιάδες χρόνια. Ο κόσμος δεν είναι κάτι το στατικό και άκαμπτο όπως θέλετε να νομίζετε και να επιβάλλετε. Τα πάντα ρει. Ούτε είναι δυνατόν να δεχτούμε τρικυμίες σε αβαθείς λιμνούλες, θαύματα και σφαγές χιλιάδων νηπίων σε χωριά με πληθυσμό το πολύ 1.000 κατοίκων. Καλώς ήρθες λοιπόν στην πραγματικότητα και ακόμα δεν είδες τίποτα, όπως σωστά ανέφερες. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:12 ---------- Το λέω απλά, το αναλύω, αλλά δυστυχώς στο μυαλό κάποιων το 'ελευθερία ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει' σημαίνει "Ορθοδοξία ή άλλαξε χώρα μεγάλε". Είναι το εξευγενισμένο Ορθοδοξία ή θάνατος.
Sellers Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Εσύ από το Ινσόμνια και το πόσα threads υπάρχουν υπέρ ή κατά του χριστιανισμού σχηματίζεις γνώμη για το τι γίνεται εκεί έξω; Όχι, φίλε μου. Αλλα μια μικρή κοινωνία δεν είμαστε και εδώ? Πιστεύεις ειλικρινά ότι καταπιέζονται οι χριστιανοί στην Ελλάδα για τα πιστεύω τους από τους κακούς άθεους; Όχι, δεν πιστεύω ότι καταπιέζονται. Αλλά ότι τους πρίζουμε λίγο τα ούμπαλα (ακόμα και εγώ που τώρα κάνω τον καμπόζο -έτσι δεν γράφεται- και τον ανώτερο), τους τα πρίζουμε. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει η μία αλήθεια (η δικιά τους) και οι υπόλοιποι θα πρέπει να απολογηθούμε για το δικαίωμα μας να λέμε την γνώμη μας.Στο κάτω κάτω όπως αν εγώ βγω και πω "πιστεύω στον Όντιν" θα βγούνε να με κράξουνε επειδή θα το βρούνε αστείο, έτσι και αυτοί πρέπει να δεχτούν ότι ίσως κάποιοι άλλοι βρίσκουν αστείο το ότι εύχονται "Αναστήθηκε ο Χριστός" και ο άλλος απαντάει "Αλήθεια!" Ναι φίλε μου συμφωφνώ μαζί σου. Αλλά αυτό το κάνουν μόνο οι τυφλωμένοι απο την πίστη τους πιστοί, και οι ανόητοι. Έχω μιλήσει με πολλούς ανθρώπους της εκκλησίας οι οποίοι όντως κάτι είχαν να μου πούν. Είναι αυτό που λέμε ότι σε κάθε θέμα υπάρχουν οι χαζοί και οι σοβαροί. Ε εντάξει μην αρχίσω με το τι μαλακίες λέει ο κάθε ανόητος άθεος για να υποστηρίξει την αθεία του... Φιλικά...
Chris_85 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Όχι, δεν πιστεύω ότι καταπιέζονται. Αλλά ότι τους πρίζουμε λίγο τα ούμπαλα (ακόμα και εγώ που τώρα κάνω τον καμπόζο -έτσι δεν γράφεται- και τον ανώτερο), τους τα πρίζουμε. Ποιος πρηζει ποιον, οταν ακομα απ το δημοτικο τα παιδακια ειναι αναγκασμενα να ανεχονται καθημερινα την προσευχη και την εικονα στην ταξη?? Τελειως αστοχο αυτο που γραφεις..
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ποιος πρηζει ποιον, οταν ακομα απ το δημοτικο τα παιδακια ειναι αναγκασμενα να ανεχονται καθημερινα την προσευχη και την εικονα στην ταξη?? Τελειως αστοχο αυτο που γραφεις..Και αναπόδεικτο θα συμπλήρωνα.
-nick- Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 "Άλλοι λένε Χριστός Ανέστη. Εγώ θα πω : Καλή Ανάσταση στην Ψυχή μας."
De@th L0rd Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Αν γίνεται οι πιστοί να χρησιμοποιούν την λέξη ανάσταση όπως ο Νίκος παραπάνω και όχι τη λέξη νεκρανάσταση, γιατί ακούγεται κάπως και το μυαλό μου πάει σε ταινίες του George A. Romero.
tacticalcube138 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ε εντάξει μην αρχίσω με το τι μαλακίες λέει ο κάθε ανόητος άθεος για να υποστηρίξει την αθεία του... Φιλικά... Όχι μην πεις. Φιλικά... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:46 ---------- Αν γίνεται οι πιστοί να χρησιμοποιούν την λέξη ανάσταση όπως ο Νίκος παραπάνω και όχι τη λέξη νεκρανάσταση, γιατί ακούγεται κάπως και το μυαλό μου πάει σε ταινίες του George A. Romero. Jesus Christ Ζombie Attack;
Αδμιν Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Καπως ασχετο αλλα στη γειτονικη Μακεδονια η διδασκαλια των θρησκευτικων κριθηκε αντισυνταγματικη, καθως ερχεται σε συγκρουση με τον διαχωρισμο του Κρατος και της Εκκλησιας. Ξερετε τι λεει το συνταγμα της Ελλαδας; http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/04/2009_275585
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.