Προς το περιεχόμενο

Θεοκρατικά καθεστώτα

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ξεθαψω να βάλω τη φωτό με τον άρη και τους παπάδες να δω τι θα μου λέτε μετά. Η αυτοί ήταν καλοί παπάδες και οι άλλοι "δεξιοί"?

Δεν νομίζω να περιμένεις απάντηση σε αυτό .:-)

αλλά το επόμενο μάλλον θα σε ενοχλήσει περισσότερο :-D

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Είμαι απόλυτος όμως, όποιος πίνει ούζο ανήμερα το πάσχα συνοδεία του αρνιού είναι εχθρός μου. Προσβάλλει τη γευστική αισθητική μου.

Kαλά ναι, δεν περιμέναμε τπτ άλλο. Είπαμε εσύ μεγάλωσες στα σαλόνια, με βούτυρα και νταντάδες, γι' αυτό και ακολουθησες την ιδεολογία που ασπάζεσαι σήμερα.

@@sos@@, το πρώτο βίντεο είναι από ένα μπλογκ που μονίμως τα βάζει με έναν ξυλοκόπο με τσεκούρι, γενικά είναι "αντιφασιστικό", αλλά "δημοκρατικό", οπότε πρεσβεία ξένου κράτους που βρίσκεται στην κατεχάκη μου βρωμάει

Το 2ο το θυμάμαι, το χα δει, και είχα γελάσει. Δεν τρέφω κανέναν σεβασμό ούτε προς τους βουλευτές, ούτε προς τους παπάδες, ίδιοι είναι στα μάτια μου. Απλά όπως σήμερα μπορούν και μιλάνε αυτοί που πήγαν με τη βία να υφαρπάξουν την εξουσία, τότε έχουν δικαιωμα και οι παπάδες.

Δημοσ.
Δηλαδή με λίγα λόγια λέτε οτι σας πειράζει που οι υπόλοιποι πιστεύουν στον Θεο...;

Πονηρούτσικη ερώτηση.

Μάλλον τους θρησκόληπτους ενοχλούν οι διαφορετικές πεποιθήσεις.

Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι είναι κατ'όνομα χριστιανοί.

Πάντως η θεοκρατία σίγουρα ενοχλεί.

Δημοσ.
Πονηρούτσικη ερώτηση.

Μάλλον τους θρησκόληπτους ενοχλούν οι διαφορετικές πεποιθήσεις.

Και μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι είναι κατ'όνομα χριστιανοί.

Πάντως η θεοκρατία σίγουρα ενοχλεί.

Χμμ... διίστανται οι απόψεις, ξέρω άτομα χριστιανούς που δεν πολυπηγαίνουν στην εκκλησιά, αλλά το σταυρό τους τον κάνουν. Γενικά πάντως δεν έχω γνωρίσει κανένα που να τον ενοχλεί ο αθεϊσμός. Η θεοκρατία ενοχλεί εξίσου με τη δημοκρατία. Μη ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα βύσματα στο στρατό τα χουν οι μητροπολίτες. Μετά έρχονται οι βολευτές.

Δημοσ.

Αναφερεστε σε θεοκρατικα καθεστωτα και ξεχνατε την προωθηση των ''δικων μας παιδιων'' της καθε θρησκοληπτης κοτας που εχει τον παπα η το δεσποτη απο πισω και χτυπαει οποια θεση θελει.

Απο κει και περα, εμενα το μονο που μ ενοχλει ειναι η αφορολογητη εκκλησιαστικη περιουσια και το ''δικαιωμα'' που νομιζε πως ειχε ο πρωην Αρχιεπισκοπος καθως και μερικα τσιρακια του (βλεπε Ανθιμος) να νομιζουν οτι μπορουν να εχουν ρολο στην πολιτικη ζωη του τοπου.

Αλλα παλι βλεποντας τους σε ''εκπομπες κοινωνικης κριτικης'', σε ροζ σκανδαλα και σε ''ιερες μπιζνες'', καταλαβαινω τι σουργελα και νοητικα καθυστερημενα ειναι ενα μεγαλο μερος των παπαδων και των εκκλησιαστικων βαθμοφορων (εξαιρω τον Ιερωνυμο), ριχνω ενα γελακι και παυω ν ασχολουμαι.

Τωρα τα εθιμα, το που θα κανεις ανασταση που σε ρωταει ο γειτονας, τα κοκκινα αβγα κτλ, τα βλεπω σαν χαριτωμενιες που για λογους παραδοσης και μονο, μου αρεσει να τιμω. Δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να τρελαινομαστε τοσο.

Δημοσ.
Χμμ... διίστανται οι απόψεις, ξέρω άτομα χριστιανούς που δεν πολυπηγαίνουν στην εκκλησιά, αλλά το σταυρό τους τον κάνουν. Γενικά πάντως δεν έχω γνωρίσει κανένα που να τον ενοχλεί ο αθεϊσμός. Η θεοκρατία ενοχλεί εξίσου με τη δημοκρατία. Μη ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα βύσματα στο στρατό τα χουν οι μητροπολίτες. Μετά έρχονται οι βολευτές.

Αυτοί οι χριστιανοί που λες είναι οι κατ'όνομα, οι οποίοι ακολουθούν κάποια τυπικά, χωρίς τίποτε περισσότερο. Αυτοί κατά τη γνώμη είναι και η πλειοψηφία των θρησκευόμενων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού.

Οι κατ'όνομα χριστιανοί γενικώς δεν ενοχλούνται, εκτός και αν αρχίσουν κάποιοι τα εκβιαστικά περί παραδείσου-κόλασης, κρίση των νεκρών, εσχατολογικά, υπαρξιακά κ.λπ.

Άποψή μου το πρόβλημα ξεκινά όταν η θρησκεία θεωρείται σημαντικότερη από τις ακόλουθες αξίες: δικαιοσύνη για όλους, υγεία, ειρήνη, ελευθερία, σεβασμός στη φύση, αξιοπρέπεια και ζητάει να ελέγχει τα εγκόσμια μαζί με την πατρίδα και την οικογένεια. Τότε μιλάμε για θεοκρατία και σκοταδισμό.

Απλά πράγματα. Όσο η θρησκεία κάθεται στα αυγά της και δεν ζητάει εξουσία όλα καλά.

Δημοσ.
Δηλαδή με λίγα λόγια λέτε οτι σας πειράζει που οι υπόλοιποι πιστεύουν στον Θεο...;

Κανεναν δεν πειραζει αυτο. Ο καθενας πιστευει οπου γουσταρει, οπως γουσταρει σε οποιον γουσταρει. Δεν θα συζηταμε τα αυτονοητα... Και ο καθενας ας κοιταει με οσο στραβο ματι αυτον που δεν γουσταρει την ανασταση, τις νηστειες και τα τελετουργικα

Με πειραζουν τα προνομια τους, το αφορολογητο τους, το lobby τους που διαχειριζεται κρατικα χρηματα.

Με πειραζουν που διαπλεκονται με την πολιτικη εξουσια και ασκουν επιρροη σε αυτην.

Με πειραζουν εξισου με τους γιατρους και τους πολεοδομους που "φακελωνονται", τους εκπαιδευτικους που προαγουν την παραπαιδεια αλλα... τι σχεση εχουν ολα αυτα?:-(

Δημοσ.

Απο κει και περα, εμενα το μονο που μ ενοχλει ειναι η αφορολογητη εκκλησιαστικη περιουσια και το ''δικαιωμα'' που νομιζε πως ειχε ο πρωην Αρχιεπισκοπος καθως και μερικα τσιρακια του (βλεπε Ανθιμος) να νομιζουν οτι μπορουν να εχουν ρολο στην πολιτικη ζωη του τοπου.

Η εκκλησιαστική περιουσία δεν είναι αφορολόγητη από τη φύση της. Να τα πεις στους κυβερνώντες. Τι λες να μην το ξέρουν ή κάνουν τα στραβά μάτια. Ο Χριστόδουλος όπως και κάθε Ελληνας πολίτης, είχε δικαώμα να εκφράζει την άποψη του επί παντός επιστητού. Το ίδιο και ο Άνθιμος.

καταλαβαινω τι σουργελα και νοητικα καθυστερημενα ειναι ενα μεγαλο μερος των παπαδων και των εκκλησιαστικων βαθμοφορων (εξαιρω τον Ιερωνυμο)

Τι διαφορές έχει ο Ιερώνυμος από το Χριστόδουλο εκτός από τη στάση τους στα εθνικά θέματα? Καμιά, δεςεδώ τα κατορθώματα του. Κανείς βέβαια δε μιλάει γι' αυτό, αφού είπε και το περίφημο πως οι αριστεροί πιστεύουν περισσότερο από τους δεξιούς. :lol: Εχει βγάλει και πιστόμετρο

Αυτοί οι χριστιανοί που λες είναι οι κατ'όνομα, οι οποίοι ακολουθούν κάποια τυπικά, χωρίς τίποτε περισσότερο. Αυτοί κατά τη γνώμη είναι και η πλειοψηφία των θρησκευόμενων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και αλλού.

Ναι αλλά αυτοί στηρίζουν το θεσμο της Εκκλησίας με το να πηγαίνουν στις εκκλησιες. Και διαχωρισμός κράτους εκκλησίας να γίνει, πάλι οι αρχηγοί κομμάτων θα πηγαίνουν στις εκκλησιές τη Λαμπρή, το Δεκαπενταύγουστο, όχι γιατί θα εξαρτώνται από τους παπάδες, αλλά από παράδοση.

Δημοσ.
Ναι αλλά αυτοί στηρίζουν το θεσμο της Εκκλησίας με το να πηγαίνουν στις εκκλησιες. Και διαχωρισμός κράτους εκκλησίας να γίνει, πάλι οι αρχηγοί κομμάτων θα πηγαίνουν στις εκκλησιές τη Λαμπρή, το Δεκαπενταύγουστο, όχι γιατί θα εξαρτώνται από τους παπάδες, αλλά από παράδοση.

Ας πηγαίνουν να σταυροκοπιούνται και να φιλάνε τα χέρια των παπάδων, αφού έτσι τους αρέσει. Η παράδοση δεν είναι κάτι στατικό και συντηρητικό όπως διαδίδουν κάτι μικρόνοες, αλλά κάτι που αλλάζει και προσαρμόζεται. Κάποιοι έχουν συμφέρον να τη θεωρούν άκαμπτη, δεν είναι όμως, έθιμα πεθαίνουν και νέα γεννιούνται συνέχεια.

Ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας σαφώς και πρέπει να γίνει, άνευ όρων από τη μεριά της εκκλησίας. Δεν θα πει η εκκλησία στην πολιτεία πώς θα γίνει ο διαχωρισμός.

Η ανεξιθρησκεία προϋποθέτει διαχωρισμό, αλλιώς δεν υπάρχει ανεξιθρησκεία. Καιρός οι εν Ελλάδι παπάδες να καταλάβουν ότι στην ελεύθερη αγορά ιδεών δεν θα έχουν τα δεκανίκια του κράτους (δηλαδή των φορολογουμένων), για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του καθενός.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:04 ----------

Βλέπεις ένα βίντεο με παπάδες να βρίζονται, μετά ένα άλλο με παπάδες να πηδιούνται και σου γεννάται το ερώτημα: Δηλαδή με λίγα λόγια λέτε οτι σας πειράζει που οι υπόλοιποι πιστεύουν στον Θεο...;

Παραλογισμός;

Δημοσ.

Arcanaloth συμφωνώ απόλυτα.

Σήμερα είχα ένα τρομερό καυγά με αδελφό και πατέρα στην Ελλάδα (τηλέφωνο), γιατί δεν γιορτάζω το Πάσχα εδώ Αγγλία!! Και θα έπρεπε τουλάχιστον να έχω καλέσει την οικογένεια της γυναίκας μου στο σπίτι, και να βάλω ένα αρνί στο φούρνο!

Η κατάσταση ήταν τραγελαφική.

Άσχετα αν δεν πιστεύω σε θεούς, και είμαι χορτοφάγος!! Άντε βγάλε άκρη.

Δημοσ.

"Δε σας φταίμε εμείς που είστε ομοφοβικοί"

Ομοφοβικός είναι αυτός που έχει πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους.

Δεν ξέρω τί ακριβώς νόμιζες πως σημαίνει η λέξη και την πέταξες.

"Εχω δώσει μπροστά στο πρύτανη, εκεί δε σε πείραξε ο όρκος? "

Με πείραξε. Όπως με πείραξε και στον στρατό.

Όπως με πείραξε που υποχρεωτικά έπρεπε να μάθουμε όλοι την

προσευχή και να την λέμε πρωί-βράδυ.

"Σε πείραξαν τα ποσά που δίνουμε για τους παπάδες, τους μόνους δημόσιους που δουλεύουν και δε σε πείραξε..."

Πάλι με πείραξε. Για το πόσο δουλεύουν οι παπάδες είναι άλλη κουβέντα, ας μην την πιάσουμε. Αλλά το επιχείρημα 'δες το άλλο είναι στραβό, γιατί να διορθώσουμε αυτό το

στραβό πρώτα' είναι παιδικό. Όλα τα λάθη να τα διορθώσουμε, τώρα μιλάμε για την θρησκεία εδώ, δε μιλάμε για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια.

"Τα θρησκευτικά στα σχολεία τα κάνει όποιος θέλει πλέον, δε στα πανε καλά οι καθοδηγητές σου"

Αυτό τώρα έγινε και φυσικά και το γνωρίζω. Τόσα χρόνια που δεν ίσχυε τα κάναμε γαργάρα; Ή μήπως η εκκλησία ήταν υπέρ του μέτρου αυτού;

Ό,τι καλό γίνεται γίνεται παρά τις σκληρές αντιθέσεις της εκκλησίας.

"Τρως στις 8 ενάντια στο απολυταρχικό κατεστημένο, που μας θέλει όργανα της κάθε ενορίας. Ειναι κατόρθωμα αυτο, σπουδαίο. Τώρα οι 20 που προείπα, φάγαν όλοι μαγειρίτσα και κανέναν δεν είδα να μην "επιτίθεται" στο αρνί. Ισα ίσα, το αντίθετο συνέβη. Αλλά ναι έχεις δίκιο, ειναι λιγο μπανάλ το αρνί και το κοκορέτσι. Τι προτείνεις εσύ να τρώμε, αστακομακαρονάδα ή ογκραντεν (πωςτολεν), για μας τους απολίτιστους και αμόρφωτους?"

Είπε κανείς τίποτα γιατί τρως κοκορέτσι και αρνί;

Αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο, ότι ο καθένας μπορεί να τρώει

ό,τι γουστάρει όποτε γουστάρει χωρίς να έχω εγώ τον άλλο απέναντι να μου λέει

"μα καλά, Μ. Παρασκευή σουβλάκια;;;" Ναι, σουβλάκια. Έτσι γουστάρω.

Αυτά περί αστακομακαρονάδων και απολίτιστων ασχολίαστα, κανείς δεν είπε τίποτα

τέτοιο, ίσα ίσα είναι το ακριβώς αντίθετο από ό,τι λέμε.

"Και ξέρετε τι θα συμβεί μόλις διαχωριστεί ο κράτος από την εκκλησία..."

Πού τα διάβασες αυτά; Είπε κανείς κάτι τέτοιο;

Απλά λέμε ότι μια ΕΤΑΙΡΙΑ όπως είναι η εκκλησία, θα έπρεπε να πληρώνει κανονικά τους φόρους της και να πληρώνει τους υπαλλήλους της από την τσέπη της, όχι από την δικιά μου. Δεν ζήτησα να πάρω εγώ λεφτά ή να μοιραστεί η περιουσία της στους πολίτες.

Πού είναι το παράλογο;

"Δεν έχουν άποψη μόνο οι "αριστεροί" σ αυτή τη χώρα"

??? Οι αριστεροί;;

"Δηλαδή με λίγα λόγια λέτε οτι σας πειράζει που οι υπόλοιποι πιστεύουν στον Θεο...;"

Όχι. Με πειράζει που μας πρήζουν που δεν πιστεύουμε εμείς και που θεωρείται αυτονόητο ότι θα έπρεπε να πιστεύουμε. Γι' αυτό μιλάμε για θεοκρατία, γιατί στην Ελλάδα μία είναι η θρησκεία και Έλληνας=χριστιανός. Μουσουλμάνος=Τούρκος, άθεος=πολίτης Β' κατηγορίας. Αυτό μας πειράζει. Πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα σε άλλες χώρες με πολίτες διαφόρων θρησκειών/άθεους, εδώ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Με πειράζει που έχει άποψη για το πως πρέπει να ζήσω την ζωή μου ο κάθε αγράμματος,ρατσιστής,σεξιστής παπάς και βγαίνει στην τηλεόραση και κράζει για πράγματα που δεν θα 'πρεπε να έχει λόγο. Πώς θα θαφτώ, πως θα παντρευτώ κ.ά.

Κλασική απάντηση: "Πάνε ζήσε αλλού". Βρε, τι μας λες!

Δημοσ.
Πάλι με πείραξε. Για το πόσο δουλεύουν οι παπάδες είναι άλλη κουβέντα, ας μην την πιάσουμε. Αλλά το επιχείρημα 'δες το άλλο είναι στραβό, γιατί να διορθώσουμε αυτό το

στραβό πρώτα' είναι παιδικό. Όλα τα λάθη να τα διορθώσουμε, τώρα μιλάμε για την θρησκεία εδώ, δε μιλάμε για τους γιατρούς που παίρνουν φακελάκια.

Οι παπάδες βεβαίως και δουλεύουν. Κάθε χριστούγεννα και πάσχα μόνο τότε τρώνε κάποιο ζόρι. Για αυτό και τους πιάνουν οι κακές τους τέτοιες μέρες και γαϊδούρια μας ανεβάζουν, γαϊδούρια μας κατεβάζουν.

Ναι έχει πλάκα αυτό το κοπροεπιχείρημα, αφού επιπλέουν ένα σωρό φελλοί, γιατί να μην επιπλέουν και οι παπάδες...

Δημοσ.
Το ενοχλητικό είναι που ο καθένας υποθέτει αυτόματα ότι πιστεύεις και συμπεριφέρεται ανάλογα. Είναι πολύ κουραστικό να ακούς από την σερβιτόρα στην καφετέρια "Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά","καλά να περάσετε,καλή ανάσταση", από όποιον και να συναντήσεις "τί λέει, πού θα πάτε για το Πάσχα","που θα κάνεις ανάσταση","νηστεύεις;",μέχρι την τύπισσα στα goody's που σε κοιτάει περίεργα επειδή Μ.Παρασκευή παραγγέλνεις goody's grill και ό,τι άλλο γουστάρεις.

Η Ελλάδα είναι ημι-θεοκρατικό κράτος επειδή ακριβώς ΚΑΙ ΚΑΛΑ το 98% του πληθυσμού είναι Χ.Ο.

Γενικά το Πάσχα μου την σπάει απίστευτα, υπολειτουργούν τα πάντα, όλοι σε κάνουν να νιώθεις ενοχές επειδή κάνεις αυτό που έκανες πάντα (καφέ, πιτόγυρα) και επειδή δεν είσαι μέρος αυτού του "κατανυκτικού" κλίματος όλοι σε κοιτάνε περίεργα.

Και ενώ γενικά δεν διατυμπανίζω τις ιδέες μου ή τα πιστεύω μου και πάντα το γυρνάω στην πλάκα, σε κάποια φάση θα μαλώσω πολύ άσχημα με την επόμενη κυράτσω που θα με πετύχει στο ασανσέρ και θα με ρωτήσει που θα κάνω ανάσταση ή πόσες μέρες νηστεύω.

Δεν πάει έτσι.

Ακόμα και αν εγώ μπορούσα να είμαι κλεισμένος σπίτι και να απέχω από τα πάντα όπως λες, είναι καταστάσεις οι οποίες δεν είναι στο χέρι μου.

Μερικές αναφέρθηκαν ήδη, ο όρκος στο ευαγγέλιο, το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε όλοι μας, το ότι το άγιο φως θέλει αεροπλάνα για να έρθει και πάλι όλοι μας τα πληρώνουμε, τα θρησκευτικά στα σχολεία,το ότι αν δεν βαφτίσω το παιδί μου θα πέσουν όλοι να με φάνε κτλ.

Μην το παρουσιάζεις σαν να είστε μια ομάδα ανθρώπων που έχει απλά τα πιστεύω της και θέλετε να σας αφήσουν ήσυχους να πιστεύετε και όποιος θέλει μπορεί να σας ακολουθήσει.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. ΟΛΟΙ πρέπει να έρθουν μαζί σας και όποιος δεν συμφωνεί είναι ΕΧΘΡΟΣ.

Δες κανάν παπά να μιλάει στην τηλεόραση σε κανά παράθυρο αν τύχει και συμβεί κάτι που είναι ενάντια στα συμφέροντα της εκκλησίας/θρησκείας και θα δεις για το πόσο ισχύει το "όποιος θέλει πιστεύει, οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι γουστάρουν".

Συμφωνώ απόλυτα.

Πως απαντάς στους φίλους και στους συγγενείς, όταν σου'ρχονται Κυριακή πρωί και σε πνίγουν στις αγκαλιές ευχόμαινοι "χριστός ανέστη"? Προσωπικά το μόνο που εύχομαι είναι ένα χρόνια πολλά, το οποίο δεν δηλώνει τίποτα για τα πιστεύω μου, και το αφήνω μέχρι εκεί.

Αλλά πως εξηγείς στη γιαγιά σου, που πάσχει απο βαρηκοΐα, και έχει μεγαλώσει μέσα στην αμορφωσιά και την θρησκοληψία, ότι δεν πιστεύεις στον χριστούλη και την παναγίτσα, την ώρα που σου πιάνει το κύρηγμα? Γιατί δε σου πάει η καρδιά να την στεναχωρέσεις λέγοντας "ξέρεις γιαγιά, δε πιστεύω στον χριστό.."

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γαμότο κατά τη γνώμη μου. Οι δικοί σου άνθρωποι. Και στον επιτάφιο και στην ανάσταση πήγα μόνο για τη φουκαριάρα τη μάνα μου. Δεν είναι θρήσκα, αλλά μια χάρη που μου ζητάει πως να της το χαλάσω?

Το αποκορύφωμα ήταν ότι στον επιτάφιο. Περπάταγα παρέα με τους φίλους μου (μαλλιάδες όλοι), και ακριβώς δίπλα μας ήταν μια οικογένεια με δυο παιδάκια, τα οποία μας κοιτάζανε επίμονα. Δεν άργησε πολύ, και πέφτει η φοβερή ατάκα.

Η μάνα προς τα παιδιά της:

"Όχι, χριστιανοί ορθόδοξοι είναι, σαν και σένα"

Δε ξέρω πως αντιστάθηκα και δεν τη διέψευσα...

Σήμερα στο τραπέζι ήμασταν καμιά εικοσαριά άτομα, κανά-δυο να ταν τακτικοί θαμώνες στην Εκκλησία, κανείς φανατίλα όμως. Ηπιαμε τα ουζάκια μας, φάγαμε το αρνάκι μας, το κοκορετσάκι μας, ακούσαμε τη μουσικούλα μας, όπως κάθε χρόνο. Κανένα δεν πειράξαμε, κανένας δε μας πείραξε. Ισα ίσα που κάναμε και την καθιερωμένη βόλτα στα σπίτια των γειτόνων.

Στο πρώτος έτος της σχολής μιλάγαμε μια φορά για το που πηγαίναμε διακοπές. Ολοι λέγαμε τις εμπειρίες μας εκτός από ένα τυπάκι, του οποίου

α)δεν μπορούσε τα πλοία

β)τον κόσμο

γ)το πήγαινε έλα. Ιδιορρυθμος , θα πείτε με την πρώτη ανάγνωση. Μετά βέβαια διαπιστώσαμε πως ο παλήκαρος ήταν ακοινώνητος, δεν είχε ούτε έναν φίλο/η γι 'αυτό και δε γούσταρε τις διακοπές. Οπότε όσοι έχουμε οικογένειες και στενές σχέσεις με τους δικούς μας, δε φταίμε σε τπτ να ακούμε τα παράπονα των άλλων. Δε σας φταίμε εμείς που είστε ομοφοβικοί.

Ορκο στο Ευαγγέλιο δεν έχω δώσει ακόμα και κανείς από όσο ξέρω. Εχω δώσει μπροστά στο πρύτανη, εκεί δε σε πείραξε ο όρκος? Η σε πειράζουν συγκεκριμένοι όρκοι? Να ξέρω. Που να ορκίζομαι. Σε πείραξαν τα ποσά που δίνουμε για τους παπάδες, τους μόνους δημόσιους που δουλεύουν και δε σε πείραξε

α) το φακελάκι στο "γιατρό"

β)στην πολεοδομία

γ)για να βγάλεις δίπλωμα

δ)τους 1.5εκ άλλους δημόσιους

ε)τους λαθρομεταναστες (εκ τουρκίας προερχόμενους), που είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε ιατρική περίθαλψη (και καλά κάνουμε)

στ)τα δημοτικά τέλη

ζ)την ΕΡΤ

η)...

τα ταξίδια υπουργών με λεφτά δικά μας (πολλαπλάσια σε σχέση με το πήγαινε έλα). Τόσα λεφτά ξοδεύονται σε αυτή τη χώρα, το ταξίδι του Αγίου Φωτός μας μάρανε. Τα θρησκευτικά στα σχολεία τα κάνει όποιος θέλει πλέον, δε στα πανε καλά οι καθοδηγητές σου (ε παρεδώσε?). Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι πρέπει να βαφτίσεις το παιδί σου. Πρώτον δεν είναι δικό σου, ούτε της γυναίκας σου βέβαια, το φέρατε στον κόσμο και είστε υποχρεωμένοι από τη Φυση να του παρέχετε τα προς το ζήν. Αν δεν το βαφτίσεις, δε θα σου πει κανείς τπτ, ούτε θα έχει λιγότερα δικαιώματα. Θα σχολιαστέις ναι, και εγώ σχολιάζομαι στον κύκλο μου που δεν έχω σταθερές σχέσεις, τι να κάνω να γίνω μονιμάς? Αν εσύ φοβάσαι τους γύρω σου δε φταίει η εκκλησία. Τώρα βέβαια έχεις δημιουργήσει φαντασιακούς εχθρούς, τους παπάδες οι οποίοι είναι κανονικοί άνθρωποι με τις αδυναμίες τους. Τώρα όπως κάθε εξουσιαστής έτσι και ο παπάς έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, όπως και οι πολιτικοί ή οι δημοσιογράφοι. Αν βγεις στον Παπαδάκη και πεις ο Κυριακού μπαινοβγαίνει στην πρεσβεία του Ισραήλ, λες να σου πει μπράβο?

Φοράς παντελόνια, αυτό αποδεικνύεις. Τρως στις 8 ενάντια στο απολυταρχικό κατεστημένο, που μας θέλει όργανα της κάθε ενορίας. Ειναι κατόρθωμα αυτο, σπουδαίο. Τώρα οι 20 που προείπα, φάγαν όλοι μαγειρίτσα και κανέναν δεν είδα να μην "επιτίθεται" στο αρνί. Ισα ίσα, το αντίθετο συνέβη. Αλλά ναι έχεις δίκιο, ειναι λιγο μπανάλ το αρνί και το κοκορέτσι. Τι προτείνεις εσύ να τρώμε, αστακομακαρονάδα ή ογκραντεν (πωςτολεν), για μας τους απολίτιστους και αμόρφωτους?

Και ξέρετε τι θα συμβεί μόλις διαχωριστεί ο κράτος από την εκκλησία

α)Βασικός 1500

β)6ωρο 4ημερο 24ωρο

γ)2 μήνες άδεια

δ)σύνταξη στα 35.

ε)στρατιωτική θητεία στους 3 μήνες

στ)οι γιατροί που λαδώνονται θα τιμωρούνται παραδειγματικά

ζ)λύνονται τε ελληνοτουρκικά

η)δε θα υπάρχει κίνηση στους δρόμους

κι οτι βάνει ο νους σας? Μα θα μου πείτε ρε μεγάλε μας δουλεύεις?που θα τα βρεις τα φράγκα? Μα από πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας φυσικά. Μα και η χρηματοοικονομική κρίση από κει προήλθε, από την εκκλησία, τι νομίζατε?

Ολοι έχουν δική τους άποψη, και όσοι το κάνουν από παράδοση και όσοι επειδή πιστεύουν. Δεν έχουν άποψη μόνο οι "αριστεροί" σ αυτή τη χώρα

Θα ξεθαψω να βάλω τη φωτό με τον άρη και τους παπάδες να δω τι θα μου λέτε μετά. Η αυτοί ήταν καλοί παπάδες και οι άλλοι "δεξιοί"?

Ψάχνω μάσκαρα για το πρόσωπο, ειδική για κοκκινάδες.

Μας μούρλανε στα facepalms ο όμνι..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...