Προς το περιεχόμενο

Θεοκρατικά καθεστώτα

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εξαιρέσουμε τα συμπόσια,τη χαρά και τη συνεύρεση συγγενικών προσώπων αυτές τις μέρες με κάποια από τα συγκεκριμένα έθιμα και δε σας δίνουν την ασφύγκτική αίσθηση θεοκρατικών καθεστώτων;Εγώ προσωπικά αισθάνομαι όμορφα που σήμερα τελειώνει αυτή η ιστορία.

Όχι θα σας άφηνα:devil::devil::devil:

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τι θεωρείς καθεστώς ? Δεν σου επιβάλλει κανείς να κάνεις κάτι αυτές τις μέρες. Μπορείς να απέχεις απο τα πάντα ;)

Δημοσ.

Το ενοχλητικό είναι που ο καθένας υποθέτει αυτόματα ότι πιστεύεις και συμπεριφέρεται ανάλογα. Είναι πολύ κουραστικό να ακούς από την σερβιτόρα στην καφετέρια "Καλησπέρα σας, χρόνια πολλά","καλά να περάσετε,καλή ανάσταση", από όποιον και να συναντήσεις "τί λέει, πού θα πάτε για το Πάσχα","που θα κάνεις ανάσταση","νηστεύεις;",μέχρι την τύπισσα στα goody's που σε κοιτάει περίεργα επειδή Μ.Παρασκευή παραγγέλνεις goody's grill και ό,τι άλλο γουστάρεις.

Η Ελλάδα είναι ημι-θεοκρατικό κράτος επειδή ακριβώς ΚΑΙ ΚΑΛΑ το 98% του πληθυσμού είναι Χ.Ο.

Γενικά το Πάσχα μου την σπάει απίστευτα, υπολειτουργούν τα πάντα, όλοι σε κάνουν να νιώθεις ενοχές επειδή κάνεις αυτό που έκανες πάντα (καφέ, πιτόγυρα) και επειδή δεν είσαι μέρος αυτού του "κατανυκτικού" κλίματος όλοι σε κοιτάνε περίεργα.

Και ενώ γενικά δεν διατυμπανίζω τις ιδέες μου ή τα πιστεύω μου και πάντα το γυρνάω στην πλάκα, σε κάποια φάση θα μαλώσω πολύ άσχημα με την επόμενη κυράτσω που θα με πετύχει στο ασανσέρ και θα με ρωτήσει που θα κάνω ανάσταση ή πόσες μέρες νηστεύω.

Δημοσ.

Η θεοκρατια περισσοτερο εγκειται στην εκκλησιαστικη περιουσια,στο πωςαυτη φορολογειται στις οικονομικες ευκολιες.

Σε ολα αυτα βεβαια μπορουμε να προσθεσουμε και τον θρησκευτικο ορκο στη βουλη, και την πρωινη προσευχη στα σχολεια, τις εικονες στα δημοσια κτιρια την συμμετοχη του στρατου στην περιφορα του επιταφιου αλλα ολα αυτα ειναι συμβολικα και μικρης σημασιας μπορει να πει καποιος.

Αληθεια οι ιερεις απο που πλρωνονται?

Δημοσ.
Τι θεωρείς καθεστώς ? Δεν σου επιβάλλει κανείς να κάνεις κάτι αυτές τις μέρες. Μπορείς να απέχεις απο τα πάντα ;)

Ακριβώς αυτό τα Λέει όλα, όποιος θέλει ακολουθεί και όποιος θέλει απέχει.

Δημοσ.

Σωστά, η Ελλάδα είναι ημιθεοκρατικό καθεστώς.

Για θεοκρατία έχουμε τη μέση ανατολή. Δίπλα είναι.

Το ότι 98% των νεοελλήνων είναι χ.ο. είναι μύθος.

Άμα βγάλετε τους άθεους, λογής πολυθεϊστές, βουδιστές, μουσουλμάνους και κυρίως τους κατ' όνομα χριστιανούς, μένει ένας σκληρός πυρήνας, 1-2%, θρησκόληπτων που σκούζουν όταν τους κάνει νόημα το ιερατείο.

Δημοσ.

Kαι γιατί να πληρώνoυμε εμείς την μεταφορά του υποτιθέμενου "αγίου φωτός "το οποίο υποδέχεται η πολιτεία με τιμές αρχηγού κράτους . Ενα φαναράκι . Ρε πόσο ....... ;;; Να... τσάκ ...το άναψα και εδώ .

Δημοσ.
Ακριβώς αυτό τα Λέει όλα, όποιος θέλει ακολουθεί και όποιος θέλει απέχει.

Δεν πάει έτσι.

Ακόμα και αν εγώ μπορούσα να είμαι κλεισμένος σπίτι και να απέχω από τα πάντα όπως λες, είναι καταστάσεις οι οποίες δεν είναι στο χέρι μου.

Μερικές αναφέρθηκαν ήδη, ο όρκος στο ευαγγέλιο, το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε όλοι μας, το ότι το άγιο φως θέλει αεροπλάνα για να έρθει και πάλι όλοι μας τα πληρώνουμε, τα θρησκευτικά στα σχολεία,το ότι αν δεν βαφτίσω το παιδί μου θα πέσουν όλοι να με φάνε κτλ.

Μην το παρουσιάζεις σαν να είστε μια ομάδα ανθρώπων που έχει απλά τα πιστεύω της και θέλετε να σας αφήσουν ήσυχους να πιστεύετε και όποιος θέλει μπορεί να σας ακολουθήσει.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. ΟΛΟΙ πρέπει να έρθουν μαζί σας και όποιος δεν συμφωνεί είναι ΕΧΘΡΟΣ.

Δες κανάν παπά να μιλάει στην τηλεόραση σε κανά παράθυρο αν τύχει και συμβεί κάτι που είναι ενάντια στα συμφέροντα της εκκλησίας/θρησκείας και θα δεις για το πόσο ισχύει το "όποιος θέλει πιστεύει, οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι γουστάρουν".

Δημοσ.

O Αrcanaloth με ένιωσε.Είναι καθεστώς.Δηλ. για σας τι έπρεπε να γίνετε για να θεωρείται καθεστώς,να σας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;Αυτό το κάνουν εμμέσως.Και να θες δε μπορείς να απέχεις όταν περικλύεσαι από στενό οικογενειακό κύκλο.Βέβαια χθες βράδυ όπως και καθε χρόνο τους έγραψα κανονικά κι έκανα ένα νορμαλ γεύμα στις 8 το βράδυ κι όχι μαγειρίτσες στις 12 τα μεσάνυκτα,κ μετά να στριφογυρνάω στο κρεβάτι με βαρυστομαχιά επειδή το απαιτεί ένα ηλίθιο έθιμο.Εννοείται πως τα γεύματα κτλ δεν ακολουθούσαν νηστείες κτλ.Αν τρώς υγιεινά όλο το χρόνο δεν χρειάζεσαι ούτε νηστείες ούτε τπτ.Αφορμή για το συγκεκριμένο θρεντ,σχόλια του τύπου" Τρως αυγά Μ.παρασκευή¨" ,"Τα τσουρέκια τα έκανα για την ανάσταση" κ μαζί με αυτά μου κάνουν κ τα @@ τσουρέκια.

Δημοσ.
Kαι γιατί να πληρώνoυμε εμείς την μεταφορά του υποτιθέμενου "αγίου φωτός "το οποίο υποδέχεται η πολιτεία με τιμές αρχηγού κράτους . Ενα φαναράκι . Ρε πόσο ....... ;;; Να... τσάκ ...το άναψα και εδώ .

Διότι εκτός από την θρησκοληψία, υπάρχει κάτι "ανώτερο", η ηλιθιότητα.

Αυτή θα υπάρχει ακόμα και όταν εκλείψουν οι θρησκείες.

Οι θρησκείες είναι μια παραλλαγή της ηλιθιότητας με κεντρική δομή και οργάνωση και με λειτουργούς, τοποτηρητές, απολογητές και πιστούς.

Τίγράφωοπούστης.

Δημοσ.
Γιατί δεν τους γράφετε όλους στα λιόκια σας και να τελειώνει η ιστορία;

Μαζί σου βρε δικέ μου αλλά δε σε αφήνουν σε ησυχία εκεί είναι το θέμα.Αν αδιαφορούσαν απλά πιστεύεις οτι θα υπήρχε λόγος να ασχολούμαστε;Όλοι χαρούμενοι θα ήταν!Αυτοί με τα έθιμά τους,εμείς στο κόσμο μας,καθένας τη δουλειά του.Ποσο απλά ακούγονται κ πόσο δύσκολα γίνονται.

Δημοσ.

Ε, αδιαφόρησε κι εσύ. Δε νομίζω δα οτι δέχεται και ολόκληρη κοινωνική απομόνωση κάποιος που τρώει ντάμπλ μπέικον και παραγγέλνει φραπέ με γάλα μεγάλη Παρασκευή. Ισα ίσα που οι περισσότεροι τυφλά και προβατοειδώς κάνουν ο,τι κάνουν. Νηστεύουν δήθεν και τσακίζουν τηγανιτά καλαμαράκια και αστακομακαρονάδες στις ταβέρνες, και προσπαθούν να επιβεβαιωθούν λέγοντάς την σε όποιον παραγγείλει μπριζόλα. Καλά εντάξει, μας έπεισες, χτύπα μια γάβρο τηγανιτό ακόμα. Ρε γράφτους σου λέω, τουλάχιστον εσύ έχεις άποψη δική σου, αυτοί όχι.

Δημοσ.

Σήμερα στο τραπέζι ήμασταν καμιά εικοσαριά άτομα, κανά-δυο να ταν τακτικοί θαμώνες στην Εκκλησία, κανείς φανατίλα όμως. Ηπιαμε τα ουζάκια μας, φάγαμε το αρνάκι μας, το κοκορετσάκι μας, ακούσαμε τη μουσικούλα μας, όπως κάθε χρόνο. Κανένα δεν πειράξαμε, κανένας δε μας πείραξε. Ισα ίσα που κάναμε και την καθιερωμένη βόλτα στα σπίτια των γειτόνων.

Στο πρώτος έτος της σχολής μιλάγαμε μια φορά για το που πηγαίναμε διακοπές. Ολοι λέγαμε τις εμπειρίες μας εκτός από ένα τυπάκι, του οποίου

α)δεν μπορούσε τα πλοία

β)τον κόσμο

γ)το πήγαινε έλα. Ιδιορρυθμος , θα πείτε με την πρώτη ανάγνωση. Μετά βέβαια διαπιστώσαμε πως ο παλήκαρος ήταν ακοινώνητος, δεν είχε ούτε έναν φίλο/η γι 'αυτό και δε γούσταρε τις διακοπές. Οπότε όσοι έχουμε οικογένειες και στενές σχέσεις με τους δικούς μας, δε φταίμε σε τπτ να ακούμε τα παράπονα των άλλων. Δε σας φταίμε εμείς που είστε ομοφοβικοί.

Δεν πάει έτσι.

Ακόμα και αν εγώ μπορούσα να είμαι κλεισμένος σπίτι και να απέχω από τα πάντα όπως λες, είναι καταστάσεις οι οποίες δεν είναι στο χέρι μου.

Μερικές αναφέρθηκαν ήδη, ο όρκος στο ευαγγέλιο, το ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνουμε όλοι μας, το ότι το άγιο φως θέλει αεροπλάνα για να έρθει και πάλι όλοι μας τα πληρώνουμε, τα θρησκευτικά στα σχολεία,το ότι αν δεν βαφτίσω το παιδί μου θα πέσουν όλοι να με φάνε κτλ.

Μην το παρουσιάζεις σαν να είστε μια ομάδα ανθρώπων που έχει απλά τα πιστεύω της και θέλετε να σας αφήσουν ήσυχους να πιστεύετε και όποιος θέλει μπορεί να σας ακολουθήσει.

Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει. ΟΛΟΙ πρέπει να έρθουν μαζί σας και όποιος δεν συμφωνεί είναι ΕΧΘΡΟΣ.

Δες κανάν παπά να μιλάει στην τηλεόραση σε κανά παράθυρο αν τύχει και συμβεί κάτι που είναι ενάντια στα συμφέροντα της εκκλησίας/θρησκείας και θα δεις για το πόσο ισχύει το "όποιος θέλει πιστεύει, οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι γουστάρουν".

Ορκο στο Ευαγγέλιο δεν έχω δώσει ακόμα και κανείς από όσο ξέρω. Εχω δώσει μπροστά στο πρύτανη, εκεί δε σε πείραξε ο όρκος? Η σε πειράζουν συγκεκριμένοι όρκοι? Να ξέρω. Που να ορκίζομαι. Σε πείραξαν τα ποσά που δίνουμε για τους παπάδες, τους μόνους δημόσιους που δουλεύουν και δε σε πείραξε

α) το φακελάκι στο "γιατρό"

β)στην πολεοδομία

γ)για να βγάλεις δίπλωμα

δ)τους 1.5εκ άλλους δημόσιους

ε)τους λαθρομεταναστες (εκ τουρκίας προερχόμενους), που είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε ιατρική περίθαλψη (και καλά κάνουμε)

στ)τα δημοτικά τέλη

ζ)την ΕΡΤ

η)...

τα ταξίδια υπουργών με λεφτά δικά μας (πολλαπλάσια σε σχέση με το πήγαινε έλα). Τόσα λεφτά ξοδεύονται σε αυτή τη χώρα, το ταξίδι του Αγίου Φωτός μας μάρανε. Τα θρησκευτικά στα σχολεία τα κάνει όποιος θέλει πλέον, δε στα πανε καλά οι καθοδηγητές σου (ε παρεδώσε?). Αλλά το πιο ωραίο είναι ότι πρέπει να βαφτίσεις το παιδί σου. Πρώτον δεν είναι δικό σου, ούτε της γυναίκας σου βέβαια, το φέρατε στον κόσμο και είστε υποχρεωμένοι από τη Φυση να του παρέχετε τα προς το ζήν. Αν δεν το βαφτίσεις, δε θα σου πει κανείς τπτ, ούτε θα έχει λιγότερα δικαιώματα. Θα σχολιαστέις ναι, και εγώ σχολιάζομαι στον κύκλο μου που δεν έχω σταθερές σχέσεις, τι να κάνω να γίνω μονιμάς? Αν εσύ φοβάσαι τους γύρω σου δε φταίει η εκκλησία. Τώρα βέβαια έχεις δημιουργήσει φαντασιακούς εχθρούς, τους παπάδες οι οποίοι είναι κανονικοί άνθρωποι με τις αδυναμίες τους. Τώρα όπως κάθε εξουσιαστής έτσι και ο παπάς έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του, όπως και οι πολιτικοί ή οι δημοσιογράφοι. Αν βγεις στον Παπαδάκη και πεις ο Κυριακού μπαινοβγαίνει στην πρεσβεία του Ισραήλ, λες να σου πει μπράβο?

O Αrcanaloth με ένιωσε.Είναι καθεστώς.Δηλ. για σας τι έπρεπε να γίνετε για να θεωρείται καθεστώς,να σας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό;Αυτό το κάνουν εμμέσως.Και να θες δε μπορείς να απέχεις όταν περικλύεσαι από στενό οικογενειακό κύκλο.Βέβαια χθες βράδυ όπως και καθε χρόνο τους έγραψα κανονικά κι έκανα ένα νορμαλ γεύμα στις 8 το βράδυ κι όχι μαγειρίτσες στις 12 τα μεσάνυκτα,κ μετά να στριφογυρνάω στο κρεβάτι με βαρυστομαχιά επειδή το απαιτεί ένα ηλίθιο έθιμο.Εννοείται πως τα γεύματα κτλ δεν ακολουθούσαν νηστείες κτλ.Αν τρώς υγιεινά όλο το χρόνο δεν χρειάζεσαι ούτε νηστείες ούτε τπτ.Αφορμή για το συγκεκριμένο θρεντ,σχόλια του τύπου" Τρως αυγά Μ.παρασκευή¨" ,"Τα τσουρέκια τα έκανα για την ανάσταση" κ μαζί με αυτά μου κάνουν κ τα @@ τσουρέκια.

Φοράς παντελόνια, αυτό αποδεικνύεις. Τρως στις 8 ενάντια στο απολυταρχικό κατεστημένο, που μας θέλει όργανα της κάθε ενορίας. Ειναι κατόρθωμα αυτο, σπουδαίο. Τώρα οι 20 που προείπα, φάγαν όλοι μαγειρίτσα και κανέναν δεν είδα να μην "επιτίθεται" στο αρνί. Ισα ίσα, το αντίθετο συνέβη. Αλλά ναι έχεις δίκιο, ειναι λιγο μπανάλ το αρνί και το κοκορέτσι. Τι προτείνεις εσύ να τρώμε, αστακομακαρονάδα ή ογκραντεν (πωςτολεν), για μας τους απολίτιστους και αμόρφωτους?

Και ξέρετε τι θα συμβεί μόλις διαχωριστεί ο κράτος από την εκκλησία

α)Βασικός 1500

β)6ωρο 4ημερο 24ωρο

γ)2 μήνες άδεια

δ)σύνταξη στα 35.

ε)στρατιωτική θητεία στους 3 μήνες

στ)οι γιατροί που λαδώνονται θα τιμωρούνται παραδειγματικά

ζ)λύνονται τε ελληνοτουρκικά

η)δε θα υπάρχει κίνηση στους δρόμους

κι οτι βάνει ο νους σας? Μα θα μου πείτε ρε μεγάλε μας δουλεύεις?που θα τα βρεις τα φράγκα? Μα από πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας φυσικά. Μα και η χρηματοοικονομική κρίση από κει προήλθε, από την εκκλησία, τι νομίζατε?

Ρε γράφτους σου λέω, τουλάχιστον εσύ έχεις άποψη δική σου, αυτοί όχι.

Ολοι έχουν δική τους άποψη, και όσοι το κάνουν από παράδοση και όσοι επειδή πιστεύουν. Δεν έχουν άποψη μόνο οι "αριστεροί" σ αυτή τη χώρα

Θα ξεθαψω να βάλω τη φωτό με τον άρη και τους παπάδες να δω τι θα μου λέτε μετά. Η αυτοί ήταν καλοί παπάδες και οι άλλοι "δεξιοί"?

Δημοσ.

Είμαι απόλυτος όμως, όποιος πίνει ούζο ανήμερα το πάσχα συνοδεία του αρνιού είναι εχθρός μου. Προσβάλλει τη γευστική αισθητική μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...