Προς το περιεχόμενο

Any Video Converter: εξαναγκασμός 16:9

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα video με ανάλυση 512 x 288 (είναι 16:9) και θέλω με το Any Video Converter να το μετατρέψω σε βίντεο με container .avi και mpeg4 encoder ανάλυσης 320x240 για να το περάσω στο mp4 μου (Creative ZEN X-Fi).

Το πρόβλημά μου είναι ότι καθώς το μετατρέπει του αλλάζει το aspect ration σε 4:3 με αποτέλεσμα να φαίνεται τραβηγμένο στον κάθετο άξονα.

Πως μπορώ να αναγκάσω το Any Video Converter να το μετατρέψει σε αναλογίες 16:9.

Υ.Γ. Επίσης δοκίμασα να το μετατρέψω και με το Super αλλά πάλι το ίδιο γίνεται...

Δημοσ.

Μα η fullscreen προβολή ενός video 320χ240 σε μία συσκευή με ανάλυση οθόνης επίσης 320x240 υπαγορεύει display aspect ratio ίσο με (320 / 240) = 1.333, δηλαδή 4/3. Και απ΄όσο θυμάμαι από τα ZEN (είχα παλιότερα το απλό ZEN των 8GB):

1. Δε διαβάζουν το custom display aspect ratio με το οποίο θα μπορούσες π.χ. να «μαρκάρεις» το video stream του αρχείου AVI ώστε να εκμεταλλευτείς τυχόν αναμορφική κωδικοποίηση (δηλαδή, το video κωδικοποιημένο σε 320x240 και flag που να ορίζει αναπαραγωγή σε διαφορετική κάθετη ανάλυση)

2. Δεν έχουν κάποιο μηχανισμό "stretch" των πλευρών του προβαλλόμενου video, για να κανονίσεις όπως θέλεις το aspect ratio

Άρα, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κωδικοποίησεις το αρχείο σου σε ανάλυση τέτοια που να δίνει aspect ratio ίδιο με το αρχείο-πηγή. Συγκεκριμένα, θέλεις ανάλυση 320 pixels στον οριζόντιο άξονα και στον κάθετο 320 x (9 / 16) = 180 pixels. Όχι 320x240.

Δημοσ.

Έχεις (κάποιο) δίκαιο !

Απλά όταν μετατρέπω ένα 16:9 βίντεο με τον Converter της Creative τότε δεν του χαλάει το aspect ratio ή μάλλον (σωστότερα) αλλάζει το aspect ratio με αλλαγή της ανάλυσης (όπως είπες και εσύ) με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται σαν 16:9 στην οθόνη του Zen.

Το πρόβλημα είναι ότι ο converter της creative δεν αναγνωρίζει τα .flv videos.

Επίσης το Any Video Converter δεν έχει ως επιλογή 320χ180 και το Super έχει 320χ196.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Δημοσ.

Έχω και μια άλλη ερώτηση: Τα βίντεο που περνάω στο Zen (και γενικά που κρατάω στον υπολογιστή) πρέπει να είναι στα 25fps (PAL) ή στα 30 fps (NTSC) ?

Δημοσ.

Δε θα έχεις πρόβλημα ό,τι fps και να έχουν τα videos: 23.976, 24, 25, 29.97. Άρα, σε μετατροπές προτιμάς να κρατήσεις ρυθμό fps ίδιο με το αρχείο-πηγή, ώστε να έχεις κέρδος σε ποιότητα τελικού αποτελέσματος και σε απαιτούμενο χρόνο κωδικοποίησης, αφού τα frame rate conversions γενικώς φέρνουν επιδείνωση σε αυτούς τους τομείς...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...