Προς το περιεχόμενο

Μαύρες μπάρες στο πλάι του βίντεο μετά το encoding

w4tt4n4b3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η πηγή μου είναι Pal, 25fps και 16:9 ή τουλάχιστον έτσι την έχω ορίσει. Βέβαια η ανάλυση του capture είναι 720x576. Πειραματίζομαι με το aspect ratio στα pixel και στο display.

Μετά το τέλος του encoding το βίντεο ακόμα και αν επιλέξω stretch from outside και 16:9 παραμένει στον video player μια κάθετη μαύρη γραμμή-μπάρα στο πλάι.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο...

Είναι μόλις 1723kb.

>http://rapidshare.com/files/222584277/Video_0417-2353_COMPONENT_.avi

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς πώς προέκυψε το video αυτό. Το έκανες capture από κάποιο τηλεοπτικό/δορυφορικό σήμα και μετά το ξαναπέρασες από κάποιο video encoding πρόγραμμα ή όχι;

Οι μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά προφανώς υπάρχουν εξαρχής στο σήμα που έκανες capture. Αν το πρόγραμμα με το οποίο έγινε η σύλληψη δεν έχει κάποια επιλογή για αυτόματο cropping σε πραγματικό χρόνο, πώς περιμένεις να πάρεις video χωρίς μαύρες μπάρες; Θα πρέπει είτε να ισχύει το προηγούμενο είτε (αν κάνεις reencoding του video) να εφαρμόσεις εσύ κάποιο cropping φίλτρο, μέσω Avisynth ή μη.

edit: Βλέπω και κάτι άλλο αξιοπερίεργο, H.264 video stream μέσα σε AVI container; Απαγορεύεται δια ροπάλου! Να το αποφεύγεις...

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα ακριβώς πώς προέκυψε το video αυτό. Το έκανες capture από κάποιο τηλεοπτικό/δορυφορικό σήμα και μετά το ξαναπέρασες από κάποιο video encoding πρόγραμμα ή όχι;

Οι μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά προφανώς υπάρχουν εξαρχής στο σήμα που έκανες capture. Αν το πρόγραμμα με το οποίο έγινε η σύλληψη δεν έχει κάποια επιλογή για αυτόματο cropping σε πραγματικό χρόνο, πώς περιμένεις να πάρεις video χωρίς μαύρες μπάρες; Θα πρέπει είτε να ισχύει το προηγούμενο είτε (αν κάνεις reencoding του video) να εφαρμόσεις εσύ κάποιο cropping φίλτρο, μέσω Avisynth ή μη.

edit: Βλέπω και κάτι άλλο αξιοπερίεργο, H.264 video stream μέσα σε AVI container; Απαγορεύεται δια ροπάλου! Να το αποφεύγεις...

Το ξέρω απλώς προσπαθησα να χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα της κάρτας που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις capture και να κάνεις ταυτόχρονα encoding... Για αυτό βγήκε .avi το αρχείο.

Τώρα έκανα capture σε uncompressed avi.

Άνοιξα το avidemux και στο video πρόσθεσα ένα φίλτρο και πάτησα autocrop. Μου έκανε το 720->708 αλλά μου βγάζει μήνυμα ότι το 708 δε διαιρείται ακριβώς με το 8 και μπορεί να έχω πρόβλημα με avi files. Ωστόσο εγώ θέλω το output να είναι mkv.

Να το αφήσω 708 ή να το κάνω 704; Επίσης αν θέλω να πάρω 16:9 θα πρέπει να το κάνω πχ 708 χ 400;

Στο avidemux εχει ρύθμιση Pixel Aspect as input ή να επιλέξεις εσύ.

Δε βλέπω Display aspect ratio...

Έχω και megui, staxrip και Super σαν επιλογές για προγράμματα encoding. Έχω και VD...

Τώρα ανοιξα το Avidemux

Δημοσ.

1. Να προτιμήσεις λίγο overcropping, για να πάει η οριζόντια ανάλυση στα 704 pixels

2. Μην ανησυχείς για το display aspect ratio κατά το encoding. Άσχετα από το encoding GUI που θα επιλέξεις, μπορείς πάντα να ανοίξεις το MKV όποτε θέλεις με το mkvmerge GUI και να ορίσεις το DAR σε όποια τιμή θέλεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ θα το βάλω στα 704 και θα αφήσω την κάθετη 576...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:18 ----------

Στο bitrate τι προτείνεις; Το έβαλα constant και στα 1500, έχει κινούμενα οχήματα το βιντεο.

Επίσης πρόσθεσα και ενα deninterlacing filter. το yadif...

Δημοσ.

Για το bitrate, είναι καλύτερο να φιξάρεις μία τιμή σε Megabytes που θέλεις να έχει το μέγεθος του τελικού αρχείου και να δουλέψεις με encoding 2 περασμάτων που θα στοχεύσει σε αυτό το filesize και θα αυξομειώνει το bitrate ανάλογα με τη «δυσκολία» κάθε σκηνής.

Δημοσ.
Για το bitrate, είναι καλύτερο να φιξάρεις μία τιμή σε Megabytes που θέλεις να έχει το μέγεθος του τελικού αρχείου και να δουλέψεις με encoding 2 περασμάτων που θα στοχεύσει σε αυτό το filesize και θα αυξομειώνει το bitrate ανάλογα με τη «δυσκολία» κάθε σκηνής.

To αρχείο που θέλω να κάνω encoding είναι 160gb μέγεθος διάρκειας 2 ώρες και 17 λεπτά, αν το βάλω στο 1,5gb είναι καλά έτσι;

Δημοσ.

Ναι, 1.5 GB για 137 λεπτά video σε ανάλυση 704x576 είναι αρκετά καλά νομίζω.

Μπορείς εξάλλου να κάνεις και ένα χειροκίνητο test σε τμήμα του αρχείου (π.χ. 5%, δηλαδή 6min51sec και 76.8ΜΒ) για να δεις στο περίπου την ποιότητα που θα έχει το τελικό αποτέλεσμα με αυτό το bitrate...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...