Προς το περιεχόμενο

thermalright σε i7

konstantinos77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απλα μην ξεχασουμε να πουμε οτι ολα ειναι σχετικα και οτι πρεπει να εχεις και ενα σωστο κουτι για ολα αυτα.

• Απαντ. 99
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
απλα μην ξεχασουμε να πουμε οτι ολα ειναι σχετικα και οτι πρεπει να εχεις και ενα σωστο κουτι για ολα αυτα.

εννοειται ...

εχουμε φτασει στο σημειο να δινουμε 180 και 200 ευρω για κουτι και 50 ευρω minimum για ψυκτρα και αν βεβαια δεν αλλαξουμε κατι ενδιαμεσα.Μετα σου λεει ο αλλος να παρεις υπολογιστη με λιγοτερα απο 1500 και 2000 ευρω

Δημοσ.

ναι και εγω πηρα το lian Li.μαμησε τα τιμη .οσο κανει ενα απλο pc Κανει το lian li και βεβεα εβαλα την v8 της coolermaster μεσα αν και σκεφτομουν στο τελος να τα βαζα ολα πανω σε ενα παγκο χωρις κουτι.

Δημοσ.
ναι και εγω πηρα το lian Li.μαμησε τα τιμη .οσο κανει ενα απλο pc Κανει το lian li και βεβεα εβαλα την v8 της coolermaster μεσα αν και σκεφτομουν στο τελος να τα βαζα ολα πανω σε ενα παγκο χωρις κουτι.

:lol::lol::lol::lol:

να ρωτησω κατι ...Στο Monitor hardware στo bios παρατηρησα οτι μπορω να το βαλω το fan της cpu στο turbo .Πιστευετε θα εχω καλυτερα αποτελεσματα?

ΑΥτη την στιγμη ειναι στο standard mode δηλαδη αυξομειωνει την ταχυτητα αναλογα με την θερμοκρασια του cpu .

Δημοσ.

το βλεπεις και μονο σου αυτο.σκοπος ειναι να μην σου παιρνει τα αυτια.αλλα δεν νομιζω οτι θα αλλαξει πολυ.αντε να εχεις σε λιγο φορτο λιγο πιο κατω θερμοκρασια .σκοπος ειναι σε full load να μην περνας τρελα ορια που ετσι και αλλιως ειτε turbo ειτε οχι θα δουλευει το fan sto full

Δημοσ.
παιδες μολις την αγορασα και γω μεσω internet αλλα αποτι ακουω απο εσας μαλλον θα την παω πισω γιατι δεν παιζει να με καλυψει:-D εχω τον i7 920 στα 4,2 με την μαμα βεβαια χωρις να εχω τρεξει prime, orthos αλλα αποτι βλεπω σε τετοιες συχνοτητες παμε υδροψυξη....

θα τον καψεις βρε που πας με μαμισια 4,2

Δημοσ.

εδω σας δειχνω και ορισμενες photo απο την εγκατασταση της ψυκτρας,οπου φενεται το προβλημα του χωρου που πιανει πανω στην (κενη ) slot 1 των RAM.Παρατηρηστε επισης οτι η Mugen παταει πανω στο air duct αν και οπως ειπα αφηνει μια σχισμη για να ρουφαει τον αερα απο κατω.Αλλιως αν ηταν στην καταθλιψη το εμποδιο η ροη θα γινονταν τυρβωδης με αποτελεσμα να μην ειχαμε 100% απαγωγη του ζεστου αερα απο τις θερμοαγωγιμες διακλαδωσεις της ψυκτρας.

Σκεφτομαι αν μπορω να τοποθετησω ενα επιπλεον ανεμιστηρα απο την απεναντι μερια αλλα με δεματικα .Δεν ξερω αν θα τα καταφερω.Το προβλημα μου ειναι οτι στην Μητρικη εχει μια υποδοχη για 4Pino που ειναι το cpu fan .Αν βαλω ενα επιπλεον ανεμιστηρα που θα τον τοποθετησω?ΕΚτος αν γινεται να διακλαδωσω τους 2 ανεμιστηρες σε 1 τετραπινο.Πειτε καμια γνωμη...

dsc00767e.th.jpg"]dsc00767e.th.jpg[/url]

dsc00760p.th.jpg"]dsc00760p.th.jpg[/url]

dsc00759s.th.jpg"]dsc00759s.th.jpg[/url]

Δημοσ.

Υπερτούμπανο η ψύκτρα σου,καλορίζικη.Παίζει να είναι διπλάσια απο την Thermalright.Δέν ξέρω που θα βρείς συρματάκια (παραγγελία μεσω site της Scythe παίζει; ),καλό είναι να μήν φορτώσεις το τετράπινο της μητρικής με 2 ανεμιστήρες.Προτιμότερο είναι να βάλεις αντάπτορα και να συνδέσεις τους επιπλέον ανεμιστήρες κατευθείαν στο τροφοδοτικό.

Πέρα απο το 4pin cpu fan η μητρική δέν διαθέτει κανένα άλλο 4pin;

Δημοσ.

εχει ενα αλλα απο οτι βλεπω και στο σκαριφημα της Asus ειναι ακριβως πισω απο την καρτα γραφικων .Για αυτο αλλωστε και ο εσωτερικος ανεμιστηρας δεν τον συνδεσανε στο 4pin που περισσευει απο την μητρικη αλλα το πηγε ο τεχνικος με adaptora στο τροφοδοτικο κατευθειαν οπως ειπες και εσυ .Μιλαω για τον ανεμιστηρα που βλεπεις διπλα στο τροφοδοτικο.

Βασικα θα παρω ανταπτορα και θα συνδεσω στο τροφοδοτικο σε 4Pin υποδοχη παλι?Πρεπει να συνδεσω σε καποια συγκεκριμενη η μπορει να ειναι οποιαδηποτε?

Δημοσ.

Συνδέοντας τους ανεμιστήρες στα pin headers της μητρικής,μπορείς να έχεις εικόνα τον στροφών του ανεμιστήρα και επίσης μπορείς να αυξομοιώσεις και την ταχύτητά του με κάποιο πρόγραμμα πχ.speedfan.

Αν κάνει σύνδεση κατευθείαν πάνω στο τροφοδοτικό, ο ανεμιστήρας θα δουλεύει σταθερά σε μια ταχύτητα (μέγιστο νομίζω),εκτός και αν διαθέτει σένσορα ή παρεμβάλλεται κάποιο καλώδιο/αντάπτορας που ρίνει την τάση απο 12V σε 9,5V~7V ή ακόμα και 5V.

Αν κατάλαβα καλά η μητρική έχει δύο 4pin για PWN ανεμιστήρες.H πρώτη είναι η cpu fan που χρησιμοποιείς ήδη και η δεύτερη μάλλον κάποια chassis fan που απλά δέν είναι προσβάσιμη λόγω κάρτας γραφικών;Αν ναί kai σε περίπτωση που βάλεις 2ο ανεμιστήρα στην mugen,είναι εφικτό να βγάλεις την 295 για να συνδέσεις το 4pin και μετά να την ξανατοποθετήσεις;

Δημοσ.

στα 4.2 με την μαμισια? τι θερμοκρασιες εφτασες? εγω με αξιοπρεπες νερο και δεν τον αφηνω 24/7 και ειναι και ο 940..

Δημοσ.
Οχι ...εχει 4 3πινα για chassis( rotation,+12v,GND) και 1 για cpu 4pino(cpu fan pwm,cpu fan in,cpu fan pwr,gnd) .

Οκ,πάρε έναν οποιονδήποτε 3pin ανεμιστήρα (οι Nexus εχουν καλό value/money/απόδοση),βάλ'τον στο chassis και θα έχεις push pull με την mugen2.;)

Δημοσ.

μπορεις και διακλαδωτη αλλα μπορεις και απο molex σκληρου να βαλεις για να μην το επιβαρυνεις με δυο φαν.αν βεβεα τα φαν ειναι μικρα σε amprere δεν εχεις θεμα.και το Mobo πρεπει να εχει 2-3 υποδοχες για fan.epishς ισως βρεις και επεκταση αφου λες οτι εχει 4 3πινες οποτε να τον συνδεσεις σε μια εκει.

Δημοσ.

αυτο εξηγουσα και πριν .Η μια μονο 3 πινη ειναι κενη και αυτη ειναι πισω απο την καρτα και δεν ξερω αν χωραει εκει να κουμπωσει το φισακι.Προτιμω να το παω κατευθειαν στο τροφοδοτικο.Αν παρω πχ ενα ανεμιστηρα Noctua 120 αυτος ειναι 4πινος η 3πινος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...