Προς το περιεχόμενο

Πάσχα, μήπως να το γιορτάζαμε όλοι μαζί?

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας, αν είναι εφικτό να γίνει το μεγάλο βήμα και να γιορτάζουμε και εμείς οι ορθόδοξοι το Πάσχα την ίδια ημερομηνία με τους υπόλοιπους χριστιανούς.

είναι τόσο δύσκολο να γίνει? υπάρχει άραγε καποιος λόγος που δεν συζητείται κάτι τέτοιο? ή μήπως έχει συζητηθεί?

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Άντε να δω πόσα θρεντς θα φτιάξετε για το Πάσχα.Την Εβδομάδα των Παθών περνάνε και οι μοντς.

Δημοσ.

Δε γίνεται κάτι τέτοιο, φαντάσου να γιόρταζαν όλοι οι χριστιανοί ανά τον κόσμο την ίδια μέρα. Κάποιοι δε θα προλάβαιναν να προμηθευτούν τα απαραίτητα αξεσουάρ και η εκκλησία θα είχε ζημία.

Δημοσ.

Οχι, οι καθολικοί νομίζουν ότι ο Πάπας είναι κάτι σαν 2ος Θεός, ενώ οι ευαγγελικοί (δημιούργημα των Εβραίων) ότι η Σωτηρία σου έχει καθοριστεί από την στιγμή της γέννησης σου. Δεν πα να εφαρμόζεις τους Μακαρισμούς κατά γράμμα, παίζει και να μη σωθείς.

Δημοσ.
Οχι, οι καθολικοί νομίζουν ότι ο Πάπας είναι κάτι σαν 2ος Θεός [...]

Μη γενικεύεις, στον καθολικισμό υπάρχει ένας εχμ... συντηρητισμός αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά παραμένει μόνο στους γέρους και δε μεταδίδεται και στους νέους.

Δημοσ.

Η "πλάκα" (πως να το πει κανείς) με τις διάφορες θρησκείες και τα διαφορετικά δόγματα είναι πως ο καθένας από τη μεριά του θεωρεί πως όλοι οι άλλοι είναι λάθος...

:mrgreen:

Δημοσ.
Μη γενικεύεις, στον καθολικισμό υπάρχει ένας εχμ... συντηρητισμός αλλά πιστεύω πως σιγά σιγά παραμένει μόνο στους γέρους και δε μεταδίδεται και στους νέους.

WAT ???

Πες μου ότι το γραψες για πλάκα pleeeeeeeaaaazzzzeeeee!

Πολύ προοδευτική η Ορθοδοξία.

Δημοσ.

Να κανονισετε να τον γιορταζετε οποτε θελετε :-)

Αλλα προσοχη, γιατι δεν θα ανασταινεται για πολλα χρονια ακομη, οτι προλαβατε προλαβατε :P

Δημοσ.

Σε καθολικές εκκλησίες, προσκυνάω (όταν πάω ταξίδια), στις ευαγγελικές μπαίνω από περιέργεια.

Δημοσ.
WAT ???

Πες μου ότι το γραψες για πλάκα pleeeeeeeaaaazzzzeeeee!

Πολύ προοδευτική η Ορθοδοξία.

Γιατί να κάνω πλάκα, δε σε πιάνω :P

Σε καθολικές εκκλησίες, προσκυνάω (όταν πάω ταξίδια), στις ευαγγελικές μπαίνω από περιέργεια.

Αυτό τι σχέση έχει;

Δημοσ.

Αυτό τι σχέση έχει;

Δε τους θεωρω Χριστιανούς, έχουν δικά τους πιστεύω. Και οι Μωαμεθανοί θεωρούν ότι ο Χριστός είναι προφήτης, αλλά δεν πιστεύουν στη Θεότητα Του

Δημοσ.
Γιατί η Ορθόδοξη εκκλησία μου φαίνεται πιο συντηριτική απο την Καθολική

Η αλήθεια είναι ότι ξέχασα να αναφέρω πως είμαι παιδί καθολικών γονέων. Στο συμπέρασμα αυτό περί συντηρητισμού κατέληξα λοιπόν μετά από προσωπικές εμπειρίες. Πρόσεξε όμως, αναφέρομαι κυρίως στο μέσο πιστό και σε διάφορους τραγόπαπες (μέσα κι ο πάπας) όχι σε επιστήμονες ας πούμε που έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτόμυαλοι και αμφισβητούν. Ίσως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι με την ορθοδοξία δεν έχω και πολλές σχέσεις (πέρα από κάποιες επισκέψεις μου σε εκκλησίες ως μαθητής) και γι' αυτό βλέπω έτσι τα πράματα.

Πίστεψε με έχω δει πολλούς καμένους καθολικούς πάντως. :P

Δε τους θεωρω Χριστιανούς, έχουν δικά τους πιστεύω. Και οι Μωαμεθανοί θεωρούν ότι ο Χριστός είναι προφήτης, αλλά δεν πιστεύουν στη Θεότητα Του

Και πάλι ρε όμνι... από τον πάπα άρχισε η συζήτηση και κατέληξε εδώ. ΠΩΤΣ ΓΙΝΕΝ ΑΥΤΟ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...