maitsos Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Γεια χαρά παιδιά το προβλημά μου είναι το εξής. Εδώ και κάποιο καιρό μετέφερα ένα εσωτερικό σκληρό δίσκο IDE από τον υπολογιστή μου σε έναν άλλο υπολογιστή σαν δεύτερο σκληρό μόνο για αρχεία . τον αναγνώρισε ως απλό τόμο ( αυτον με το λαδί χρωμα) και εκτελούσε όλες τις εντολές κανονικά χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.εδώ αρχίζει το μπλέξιμο τα windows xp τερματίσανε ένα ωραίο πρωί και αναγκαστικά τα ξαναεγκαταστήσαμε . τώρα αναγνωρίζει μεν τον σκληρό σαν απλό τόμο αλλά δεν μπορεί να τον ανοίξει κ ζητάει διαμόρφωση η οποία τίθεται εκτος θέματος γιατί θα χαθούν 250 GB αρχείων.Το ερώτημα μου είναι μπορώ να ανακτήσω με κάποιο τρόπο τα αρχεία μου?ευχαριστώ. αν χρειάζεται οποιαδήποτε άλλη πληροφορία να τη δώσω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:51 ---------- α και επίσης προσπάθησα να τρέξω τον δίσκο απο DOS και παίρνω το μήνυμα : ο τόμοσ δεν περιέχει κάπιο γνωστό σύστημα αρχείων βεβαιωθείται οτι έχουν φορτωθεί όλα τα προγράμματα οδήγησης του συστήματος αρχείων και οτι ο τόμος δεν έχει καταστραφεί.
washcloud Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 ...κατ' αρχάς τα αρχεία σου είναι (κατά....πάσα πιθανότητα) στη...θέση τους, οπότε don't worry. Κάπου, πρόσφατα, υπήρχε ένα παρόμοιο thread, αλλά δεν το βρήκα που κοίταξα. Σε γενικές γραμμές πάντως, κάποιος έλυσε το ζήτημα με μετατροπή του parttition σε basic, μέσω κάποιας εφαρμογής της Acronis (δεν ξέρω/θυμάμαι ποιά, αλλά φαντάζομαι κάποια που έχει να κάνει με...partitioning). Εγώ πάντως πρώτα θα έπαιρνα τα αρχεία που θέλω μ' ένα recovery πρόγραμμα (πχ το Test Disk, με την εφαρμογή photorec_win.exe), και μετά θα δοκίμαζα κάτι άλλο.
epivitor Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δοκιμασες να βαλεις το δισκο σε αλλο pc? Παντως αν το προβλημα ειναι οτι το partition ειναι primary αντι για logical αυτο μπορεις ευκολα να το αλλαξεις με το Acronis Disk Director Suite.Ξεκινας με manual mode, μετα δεξι click στο δισκο, convert και τον αλλαζεις απο primary σε logical.
maitsos Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 τοποθέτησα τον δισκο κ σε άλλο pc και μου αναγνώρισε τον άδειο χώρο κοντά 128 GB σαν δίσκο βάσικο με μλε χρώμα νομίζω και τον γραμμένο χώρο καθόλου (μαυρο χρώμα).το test disk το δοκίμασα και έχει δύο exe μέσα. Mε το TestDisk.exe δεν έβγαλα άκρη ακολούθησα και τις οδηγίες σε ένα thread μόνο που δεν φαινόταν οι εικόνες. Mε το photorec_win.exe νομίζω οτι βλέπει τα αρχεία αλλά δεν ξέρω πως να το χειριστώ και φοβάμαι μη κάνω καμιά πατάτα.Αν μπορείτε να μου πείτε βήμα βήμα πως γίνεται θα σας είμαι υπόχρεος
washcloud Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 επιλέγεις τον δίσκο με τα βελάκια του πληκτρολογίου proceed (πατάς enter) intel (enter) search (enter) other (enter) whole (enter) y + enter (εκεί σου λέει και σε ποιό φάκελο του Test Disk θα τα βρεις) και ξεκινάει "Λάθος", δεν μπορείς να κάνεις. Ζημιά δλδ δε γίνεται. Αλλά αν επιλέξεις κάτι λάθος, απλά κλέισε το πρόγραμμα και ξανα-ξεκίνα το * για το test_disk.exe, δεν το χρειάζεσαι τώρα, αλλά αν το χρειαστείς για άλλη περίπτωση, κι αν εννοείς το sticky thread εδώ στο insomnia "τα έχασα όλα;", κάνε μία παράθεση, ακύρωση και μετά refresh, και θα φανούν οι φωτός
maitsos Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Ευχαριστω φιλε θα ξανακάνω για να πω αποτελέσματα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:02 ---------- Σε εξωτερικό σκληρό με σύνδεση usb 2 πώς γίνεται να τα αποθηκεύσει? ότι και να διαλέξω τα αποθηκεύει στο C:documents and settings κτλ κτλ και ο δίσκος C δεν τα χωράει όλα οκ το βρήκα ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:28 ---------- Εντάξει παιδιά αψογα ευχαριστώ πολυ. Για χάρη πειραματισμού τώρα μπορώ με το acronis disc director να επαναφέρω τον δίσκο στην προηγούμενη κατάσταση και αν ναι πω γίνεται αυτό? ευχαριστώ πολύ και πάλι κάνετε άψογη δουλειά
washcloud Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 εγω δεν το ξέρω αλλά ψάξε στο forum με την αναζήτηση αν και το μενού του πρέπει να είναι εύκολο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.