Προς το περιεχόμενο

msi U100 πρόβλημα μπαταρίας

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
σε 6αρες και σε 9άρες απο οτι εχω διαβάσει σε ξένα forums.

Ναι οπως λεει και ο Χριστοφορος , μονο σε 6αρες τουλαχιστον απ'οτι διαβασα κι εγω σε ξενα και σε ελληνικα φορουμ.

Και τελικα κατ'εμε ειναι καθαρα προβλημα μπαταριας σε σχεση με την bios.

Θα περιμενω και την απαντηση απο την msi , αλλα θα ψαξω και για αναβαθμιση bios , για μενα αυτο ειναι το προβλημα.

Το μηχανημα ξεκινησε και πουλιοταν με 3αρα μπαταρια και με 1gb ram.

Μετα για τον ανταγωνισμο και μαλλον μονο εδω στην Ελλαδα , εβαλαν 6αρα μπαταρια , και 2gb ram.

Αλλα την bios για την 6αρα την ξεχασανε.

Εγω απο πολυ καλους φιλους και οχι απλα γνωστους , ηλεκτρονικους , εχω αυτη την πληροφορηση , και απο τα καποια τεχνικα που θυμαμαι κι εγω απο την σχολη , που δυστυχως ειχα παρατησει.Αλλο θεμα αυτο.

Τεσπα.ΕΙδομεν.

Παντως με την alman δεν θα ασχοληθω μαλλον....ξανα.

Εχω και σοβαροτερα πραγματα στην ζωη μου να κανω , οπως ολοι μας πιστευω.

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όταν σου απαντήσει η msi πες κι εμάς να μάθουμε.

Εννοειται βεβαια.

Στο online support βεβαια εγραψα γιατι δεν βρηκα καποιο συγκεκριμενο mail τους στο site τους.

Απλα τα εγραψα με τον αυτοματο μεταφραστη και δεν ξερω κατα ποσο και τι θα καταλαβουν για να μου απαντησουν.

Αληθεια Κατερινα μηπως τα γραπτα Αγγλικα σου ειναι καλυτερα απο τα δικα μου η τουλαχιστον απο τον αυτοματο μεταφραστη , και φυσικα θες και μπορεις να βοηθησεις αν σου εστελνα το ολο κειμενο και ιστορικο μου , με pm?

Βασικα αν γενικα καποιος/α που ξερει καλα αγγλικα και μπορει και θελει να βοηθησει και γενικα απο αυτη την απαντηση που θα μου δωσουν να βοηθηθουμε ολοι?

Συγνωμη κιολας που πηρα το θαρρος , απλα λεω μηπως.

Ευχαριστω.:-)

Δημοσ.
Εννοειται βεβαια.

Στο online support βεβαια εγραψα γιατι δεν βρηκα καποιο συγκεκριμενο mail τους στο site τους.

Απλα τα εγραψα με τον αυτοματο μεταφραστη και δεν ξερω κατα ποσο και τι θα καταλαβουν για να μου απαντησουν.

Αληθεια Κατερινα μηπως τα γραπτα Αγγλικα σου ειναι καλυτερα απο τα δικα μου η τουλαχιστον απο τον αυτοματο μεταφραστη , και φυσικα θες και μπορεις να βοηθησεις αν σου εστελνα το ολο κειμενο και ιστορικο μου , με pm?

Κοίτα έχω proficiency αλλά είμαι άσχετη γενικά, μπορώ να προσπαθήσω βέβαια αν δεν βρεθεί κάποιος που να ξέρει καλά αγγλικά. Στείλε αν θες.

Συγνωμη κιολας που πηρα το θαρρος , απλα λεω μηπως.

Ευχαριστω.:-)

Καλά έκανες και πήρες το θάρρος, αυτό είναι το νόημα του forum, η συνεργασία.

Δημοσ.

Το πρόβλημα βρίσκεται κυρίως στις 6-cell μπαταρίες που έρχονται εργοστασιακά, δηλαδή στην "αρχική" έκδοση του υπολογιστή που αγοράζεις.Οι 3-cell δεν έβγαλαν προβλήματα γενικώς.

Επίσης παιδιά μπορείτε να βρείτε συμπάσχοντες και παρόμοια προβλήματα στο msiwind.net. Καλό είναι να κοινοποιήσετε το πρόβλημα και εκεί, μπορείτε να πάρετε ενδιαφέρουσες ιδέες και συμβουλές, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση από την MSI διεθνώς (και όχι από την αντιπρόσωπο Alman).

Δημοσ.

Γιάννη δεν ειναι θέμα bios. Μην μπεις στον κόπο. Λογικά έχεις το 1.09 που είναι οτι καλύτερο. Υπάρχει και στο site της MSI ένα μεταγενέστερο αλλά δεν προσφέρει κατι παραπάνω ουτε και λύνει το πρόβλημα της μπαταρίας. Ειναι καθαρά θέμα μπαταρίας.

Δημοσ.
Παιδιά καλή επιτυχία σε όλους τους συμπάσχοντες, που έχουν να αντιμετωπίσουν ελαττωματικά προϊόντα και...ελαττωματικό service εκτός αυτού.

Εμένα έκανε 2 1/2 εβδομάδες να γυρίσει το netbook (μένω εντός Αττικής), και μάλλον με όσα είδα θα πρέπει να χαίρομαι.

Γενικώς η MSI είχε αρκετά προβλήματα με τις 6-cell μπαταρίες της. Κρίμα, γιατί γενικά μου είναι άκρως συμπαθητική ως εταιρία.

Εσένα αν θυμάμαι καλά άλλαξαν μπαταρία? Η καινούργια τι λέει? Σου έστειλαν 4400mAh η 5200mAh?

Δημοσ.

Μόλις ήρθε επιτέλους, είχα ξεχάσει πως είναι...

Φθορές δεν έχει, το s/n είναι το ίδιο, το βάζω να φορτίσει να δω αν θα βγάλει το πρόβλημα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:14 ----------

Τι να πω είναι άνθρωποι είναι εντελώς ^%$^%$^&.

Μόλις εμφάνισε το πρόβλημα,

τους πήρα, βγήκε η γνωστή αντιπαθητική, μου είπε ότι δεν είναι πρόβλημα σύμφωνα με την msi. Λέω μητρική μου αλλάξατε? Λέει ναι, 2 φορές. Λέω γιατί δεν διορθώθηκε τότε το "μη πρόβλημα"? Λέει δεν είναι πρόβλημα γι αυτό (έλεος). Ναι λέω ΟΚ δεν είναι αλλά από την στιγμή που δεν το κάνουν όλα έπρεπε με την αλλαγή της μητρικής να μην το κάνει και το δικό μου. Άρα δεν φταίει η μητρική λέω, οπότε τι φταίει? Δεν ξέρω λεει. Καλά λέω, τότε να μου στείλεται εγγράφως ότι δεν είναι πρόβλημα. Όχι λέει από την msi αν το ζητήσετε, εμείς θα στείλουμε μόνο email ότι σας αλλάξαμε 2 φορές μητρική.

Αυτά.

Υπάρχει κανένα νέο από την επικοινωνία με την msi?

Έχω νευριάσει εντελώς, δεν θέλω να το αφήσω έτσι το ζήτημα.

Δημοσ.

Κατερίνα και Γιάννη, πρέπει με κάποιο τρόπο να τους πείσετε να σας αλλάξουν την ελαττωματική μπαταρια. Στείλετε μόνο αυτή στην ανάγκη και οχι και το netbook.

Εμένα σήμερα ήρθε η δικιά μου (όπως περίμενα είναι 5200 αντί 4400 και άλλου κατασκευαστή (Mitac). Από οσο ξερω αυτή έχει στοιχεια Panasonic. Την έβαλα και δούλεψε οπως ήρθε απο 70%. Προς το παρόν δεν εχει σβήσει στα 50% (οπως εκανε η άλλη)... τη δοκιμάζω ξεφορτίζοντας την ακόμα. Το βράδυ θα τη βάλω να φορτίσει και ο Θεός βοηθός...

Δημοσ.

Ρε παιδιά μόλις διαπίστωσα ότι δεν λειτουργούν τα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Δεν έτυχε να πατήσω τίποτα το μεσημέρι και τώρα που το άνοιξα να το δουλέψω δεν λειτουργούν. Τι συμβαίνει? Υπάρχει κανένα πλήκτρο κλειδώματος και δεν το ξέρω ή θα κατέβω στην Αθήνα να τους κάνω το μαγαζί καλοκαιρινό?

Δημοσ.

Κατερίνα Στο Device Manager τι δείχνει? (δείχνει πληκτρολόγιο)?...(σκέφτομαι μήπως όντως άλλαξαν motherboard και οι λαμακες ξεχασαν κλείνοντας το να κουμπώσουν το πληκτρολόγιο). Αν δείχνει μπορείς να δοκιμάσεις...

a)....Βγάλε μπαταρία κάνα 10λεπτο, βαλε την, μπες στο bios (del) και κανε load setup defaults...save settings...exit

B)....Αν δεν δουλεψει το πάνω: αφού κάνεις backup για τυχόν αρχεία που δεν θες να χάσεις, δοκίμασε οταν μπουτάρει, και όταν στη μαυρη οθόνη βγει η έδειξη F3, πάτησε το και θα μπει σε διαδικασία επαναφοράς ρυθμίσεων (λογικά δεν θα χαθεί κατι ουτε τα προγραμματα που εχεις εγκαταστησει θα πειραχθουν). Απλά θα γίνει επαναφορά ρυθμίσεων. Αν και μετά απο αυτό πάλι κάνει το πρόβλημα βλέπουμε

Δημοσ.

Καλημερα παιδια.

Λοιπον απο το online support της msi μου ζητανε πληροφοριες τιμολογιου αγορας και αριθμο RMA.

Για δωστε τα φωτα σας , γιατι εχω κολλησει.

Τι ακριβως να τους γραψω για το τιμολογιο αγορας , και ποιος ειναι ο αριθμος RMA??

Εγω τους ειχα στειλει αυτο που σας ειχα πει και για τα αγγλικα μου.

<<I HAVE BOUGHT NOTEBOOK WIND U100 WITH 6 CELL BATTERY FROM 07.05.2009 AND IMMEDIATELY IT PRESENTED TO ME A PROBLEM WITH THE LIGHT OF BATTERY.

WHEN THEY WAS COMPLETE THE BATTERY TURNED ON AND IT EXTINGUISHED THE ORANGE LIGHT, WHILE IT WOULD NOT BE SUPPOSED AS IT SAYS AND MANUAL.

DELEGATION IN GREECE THEY IS OR ALMAN HELLAS AND IT SAID TO ME THAT THIS THEY IS PROBLEM AND CAME ALSO HIM THEY TOOK FOR SERVICE. AFTERWARDS FROM 2 DAYS THEY SAID TO ME THAT HAS PROBLEM OR MOTHER BOARD AND HAS BECOME ORDER MOTHER BOARD.

AFTER FROM 15 DAYS THAT IS TO SAY TODAY ME HIM THEY SENT AS THEY SAID READY.

I RECEIVED HIM TODAY AND AS SOON AS HIM I OPENED THEY WAS AS PRECISELY HIM I HAD GIVEN.

SAME REGULATIONS AND WALLPAPER, BUT MOST SERIOUS THEY WAS THAT THE LIGHT OF BATTERY AS SOON AS IT WAS ALSO CONNECTED WITH THE CURRENT TOGETHER AND WITH THE BATTERY BEGAN AGAIN TO TURN ON AND TO EXTINGUISH ORANGE.

THAT IS TO SAY DID NOT BECOME NOTHING IN THE SERVICE AFTER I TOOK HIM AND PRECISELY AS HIM I HAD GIVEN AND THE PROBLEM IT HAD NOT BEEN UNTIED.

IMMEDIATELY I CALLED IN THE DELEGATION AND THEY SAID TO ME THAT OR MSI SENT E-MAIL AND SAYS THAT THIS THEY IS NOT PROBLEM AND THUS WORKS.

I ASKED THEY SEND TO ME THIS E-MAIL AND TO ME THEY SAID HIM TO ASK FROM YOU.

SAY ME YOU I REQUEST A LOT WHO THEY IS THE TRUTH AND IF THEY IS OR NO THIS PROBLEM WITH THE LIGHT OF BATTERY.

IT RIGHT WHEN THEY IS IN THE CURRENT TO CLOSE THE LIGHT OR TO TURN ON AND IS TO EXTINGUISH ORANGE?

SEND SUCH E-MAIL DID YOU IN THE DELEGATION IN GREECE, THAT SAYS THAT WHEN IT TURNS ON AND EXTINGUISHES THEY IS'NOT PROBLEM?

I REQUEST YOU INFORM WITH IMMEDIATELY!!!

BECAUSE I WILL LEGALLY ALSO MOVE ITSELF IN THE EUROPEAN COURT BECAUSE SOMEBODY SAYS TO ME LIES.

I THANK AND APOLOGIZE MY FOR ENGLISH FROM THE AUTOMATIC TRANSLATOR.>>

Συγκεκριμενα μου εδωσαν αυτην την απαντηση.

<<Dear ....,

Thank you for appreciating our netbook! I have passed your issue to the related department, please tell me more detail infromation, such as purchase Invoice, RMA number. Thank you in advance!

Best wishes,

MSI NB Technical Application Department >>

Συγνωμη για τις επικολλησεις και το μεγαλο post , αλλα δεν γινεται κι αλλιως , εδω που φτασαμε.

Ευχαριστω πολυ.

EDIT : Τελικα τους απαντησα στο online support και τους γραφω ολα τα νουμερα και ημερομηνιες αποδειξης αγορας και των αποδειξεων της Alman και που το πηρανε και που το φερανε.

Ελπιζω να τους καλυψα και με αυτο το RMA που ζητανε , που απ'οτι καταλαβα μαλλον αυτα τα νουμερα θελουν.

Δημοσ.
Κατερίνα Στο Device Manager τι δείχνει? (δείχνει πληκτρολόγιο)?...(σκέφτομαι μήπως όντως άλλαξαν motherboard και οι λαμακες ξεχασαν κλείνοντας το να κουμπώσουν το πληκτρολόγιο). Αν δείχνει μπορείς να δοκιμάσεις...

a)....Βγάλε μπαταρία κάνα 10λεπτο, βαλε την, μπες στο bios (del) και κανε load setup defaults...save settings...exit

B)....Αν δεν δουλεψει το πάνω: αφού κάνεις backup για τυχόν αρχεία που δεν θες να χάσεις, δοκίμασε οταν μπουτάρει, και όταν στη μαυρη οθόνη βγει η έδειξη F3, πάτησε το και θα μπει σε διαδικασία επαναφοράς ρυθμίσεων (λογικά δεν θα χαθεί κατι ουτε τα προγραμματα που εχεις εγκαταστησει θα πειραχθουν). Απλά θα γίνει επαναφορά ρυθμίσεων. Αν και μετά απο αυτό πάλι κάνει το πρόβλημα βλέπουμε

Τα δοκίμασα και τα 2 αλλά τίποτα, τους το ξαναστέλνω πίσω. Εν τω μεταξύ απορώ με την ψυχραιμία μου. Οι άνθρωποι είναι τελείως ερασιτέχνες.

Παιδιά προσοχή όποιος δεν έμπλεξε ακόμα να προσέξει, μακριά από msi και alman!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:10 ----------

Καλημερα παιδια.

Τελικα τους απαντησα στο online support και τους γραφω ολα τα νουμερα και ημερομηνιες αποδειξης αγορας και των αποδειξεων της Alman και που το πηρανε και που το φερανε.

Ελπιζω να τους καλυψα και με αυτο το RMA που ζητανε , που απ'οτι καταλαβα μαλλον αυτα τα νουμερα θελουν.

Περιμένω με αγωνία να δω τι θα σου πούνε...

Δημοσ.
Περιμένω με αγωνία να δω τι θα σου πούνε...

Κι εγω το ιδιο , αρκει να με καταλαβαινουν εστω καπως σαν νοημα , για να μου απαντησουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...