Προς το περιεχόμενο

LinkSys WAG 200G - Conn-x 1-> 24mbs

cmi30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν 5 μέρες άλλαξα την ταχύτητα της γραμμής μου (Conn-x) από 1 mb σε 24

Η αναβάθμιση έγινε κανονικά άλλα παρατηρώ κάποιες μικροδιακοπες στην ροή των δεδομένων. Μήπως πρέπει να κάνω κάποια αλλαγή στις ρυθμίσεις του router (Linksys 200G) τώρα που άλλαξα σε 24αρα γραμμή;

Ευχαριστώ πολυ

Δημοσ.

Pppoe/llc>βαλε το τελευταιο firmware.μπορει η γραμμη να εχει ασταθεια οποτε να πρεπει να σε ριξουν λιγο σε ταχυτητα.γραψε ταχυτητα που κλειδωνεις και χαρακτηριστικα γραμμης .και φιλτρα σε ολα τα τηλεφωνα κτλ.

Δημοσ.

Ακόμα τελικά έχω πρόβλημα....εκεί που η σύνδεσή μου δείχνει μία χαρά...

20zpmcn.png

και ξαφνικά γίνεται έτσι (χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο)

2dujr5u.png

Έχει κανείς να προτείνει κάτι για αυτό το πρόβλημα;

Δημοσ.

dokimase το 1.01.08 απο forthnet και δες.β.δοκιμη με αλλορ ουτερ αλλιως βλεπω να σου αλλαζουν προφιλ και να πας σε χαμηλοτερη ταχυτητα.το τεραστιο margin νουμερο στην πραξη ειναι αρνητικο που στην πραξη δεν υπαρχει οποτε το βγαζει ετσι.

Δημοσ.

Είναι πρόβλημα καλωδίωσης και SNR margin από τον πάροχο.

Αν δεν μπορείς να κάνεις τα παρακάτω μόνος σου, ζήτα τη βοήθεια κάποιου που ασχολείται με ηλεκτρονικά ή κάποιου ηλεκτρολόγου που έχει κολλητήρι.

Θα χρειαστείς τα εξής:

1. Κολλητήρι.

2. Κόλληση.

3. Μονωτική ταινία

4. Περίπου τρία μέτρα (3 m) τηλεφωνικό καλώδιο.

5. Διπλή τηλεφωνική πρίζα

6. Διακλαδωτήρα από 1 σε 2 πρίζες

7. ADSL splitter over PSTN. Προτεινόμενα κατά σειρά ποιότητας είναι τα CRYPTO και Speedtouch.

Βήματα επίλυσης προβλήματος:

1. Προεραιτκά ζητάς από τον πάροχο να θέσει για το προφίλ σου ως κατώτατο Downstream SNR Margin την τιμή των 6 db, για την αποφυγή αποσυνδέσεων σε περιπτώσεις απότομης και μεγάλης αύξησης του θορύβου της γραμμής σου (π.χ. RFI).

2. Ανοίγεις το κουτί του ΟΤΕ ή του εναλλακτικού παρόχου σου.

Κόβεις μία μία τις συνδέσεις και για κάθε μία απογυμνώνεις τα όλα τα καλώδια (δύο τρία, όσα ήταν μαζί), στρίβεις τα απογυμνωμένα άκρα, τα κολλάς με καλάι και τα μονώνεις καλά με μονωτική ταινία.

3. Κάνεις το ίδιο για όλα τα κουτιά διακλαδώσεως μέσα στο σπίτι, εκτός από το κουτί διακλαδώσεως που βρίσκεται επάνω από την πρώτη πρίζα του σπιτιού που παίρνει πρώτο τη γραμμή του τηλεφώνου από το καλώδιο που έρχεται από έξω.

4. Στο κουτί αυτό, (διακλαδώσεως) της πρώτης πρίζας που συνήθως είναι ακριβώς από πάνω της, αποσυνδέεις όλα τα καλώδια.

Περνάς το επιπλέον τηλεφωνικό καλώδιο από αυτό το κουτί μέχρι την πρίζα που εξυπηρετεί.

5. Συνδέεις το νέο καλώδιο στο μεν κουτί με τη γραμμή που έρχεται από έξω χρώμα με χρώμα με τον τρόπο του βήματος δύο (2) και στη δε διπλή πρίζα στη μία υποδοχή της την οποία μαρκάρεις ως LINE.

6. Συνδέεις το προηγούμενο καλώδιο που κατέβαινε στην πρίζα στην άλλη υποδοχή της διπλής πρίζας και τη μαρκάρεις ως PHONE.

7. Συνδέεις με τον τρόπο του βήματος δύο (2) όλα τα υπόλοιπα καλώδια στο κουτί χρώμα με χρώμα, π.χ. όλα τα μπλε μαζί και όλα τα κόκκινα μαζί.

8. Τοποθετείς το διακλαδωτήρα πριζών από 1 σε 2 στη μαρκαρισμένη ως PHONE υποδοχή της νέας διπλής πρίζας και συνδέεις το ADSL splitter με καλώδια σύνδεσης τηλεφώνου (αφού πρώτα τα ελέγξεις για την καλή λειτουργία τους), ως εξής:

- To LINE του splitter στη μαρκαρισμένη ως LINE υποδοχή της νέας διπλής πρίζας.

- To PHONE του splitter στη μία έξοδο του διακλαδωτή από 1 σε 2 πρίζες. Η άλλη έξοδος του διακλαδωτή θα σου χρησιμεύσει για να συνδέσεις την τηλεφωνική σου συσκευή.

- Το modem σου στην υποδοχή MODEM ή ADSL (αναλόγως πως αναγράφεται) στο splitter με όσο μήκος καλωδίου χρειάζεται.

9. Σφίγγεις όλες τις συνδέσεις των καλωδίων σε όλες τις υπόλοιπες πρίζες για να έχεις και σωστό τηλέφωνο παντού.

10. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί τότε υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα του χαλκού του ΟΤΕ και δηλώνεις βλάβη στον ΟΤΕ.

Με αυτή τη διάταξη δεν χρειάζεται να τοποθετήσεις πουθενά αλλού κάποιο άλλο φίλτρο, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεις τη μέγιστη ταχύτητα και ποιότητα.

Αν θελήσεις ποτέ να καταργήσεις το splitter από αυτή τη θέση θα πρέπει να ενώσεις τις δύο υποδοχές της διπλής πρίζας εσωτερικά με τηλεφωνικό καλώδιο (χρώμα με χρώμα) και να σβήσεις τα μαρκαρίσματα PHONE και LINE.

Εύχομαι καλή επιτυχία!

Σε αναμονή του post με το νέο Status της DSL Connection από το modem σου, για να δούμε τη διαφορά παλιού-νέου στα δύο attenuation (downstream & upstream) και τις νέες ταχύτητες.

Agrb :mrgreen:

Δημοσ.

Φίλε agrb δεν έχω καθόλου καλή σχέση με κολλητήρια΄καλώδια κτλ....Μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος τεχνικός;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το μεγάλο σου post αν και ομολογώ ότι όταν το διάβασα,πελάγωσα....:shock:

Δημοσ.

πριν μπει στον κοπο να κανει ολα αυτα ας κανει μια δοκμη χωρις το υπολοιπο σπιτι πανω γιατι το πιο πιθανο ειναι να ειναι θεμα γραμμης εξω απο το σπιτι του.

Δημοσ.
Φίλε agrb δεν έχω καθόλου καλή σχέση με κολλητήρια΄καλώδια κτλ....Μπορεί να το κάνει αυτό κάποιος τεχνικός;

Ευχαριστώ πάρα πολύ για το μεγάλο σου post αν και ομολογώ ότι όταν το διάβασα,πελάγωσα....:shock:

Φυσικά και μπορεί, για ένα καλό τεχνικό αυτή η διαδικασία είναι ρουτίνα.

Πρόσεξε γιατί υπάρχουν και αυτοί που τα ξέρουν όλα...

Καλύτερα να ρωτήσεις πρώτα.

Και προσοχή με το splitter να πάρεις κάποιο από τα προτεινόμενα γιατί είναι κρίσιμο εξάρτημα!

πριν μπει στον κοπο να κανει ολα αυτα ας κανει μια δοκμη χωρις το υπολοιπο σπιτι πανω γιατι το πιο πιθανο ειναι να ειναι θεμα γραμμης εξω απο το σπιτι του.

Μπορείς να κάνεις πρώτο βήμα αυτό που λέει ο Poulinos, δηλαδή πας στου κουτί του OTE αποσυνδεεις καλώδια και συνδέεις το modem στο τέρμα των καλωδίων του ΟΤΕ.

Αν και πολύ φοβάμε ότι το πρόβλημα από τα νούμερα που είδα είναι στην καλωδίωση του σπιτιού σου.

Agrb :mrgreen:

Δημοσ.

για να εχει margin που πεφτει συνηθως απεξω κατι γινετε.β.απειροι ασχετοι ηλεκτρολογοι οπως και τεχνικοι συναγερμων.εγω απλα βαρεθει να διορθωνω καγκουριες απο ασχετους που δεν ξερουν τιποτα .οι μισοι ηλεκτρολογοι συνδεουν και τα αναπληρωματικα για να μην ψαχνουν.

Δημοσ.
για να εχει margin που πεφτει συνηθως απεξω κατι γινετε.β.απειροι ασχετοι ηλεκτρολογοι οπως και τεχνικοι συναγερμων.εγω απλα βαρεθει να διορθωνω καγκουριες απο ασχετους που δεν ξερουν τιποτα .οι μισοι ηλεκτρολογοι συνδεουν και τα αναπληρωματικα για να μην ψαχνουν.

Όταν πέφτει το noise margin στα 3 db και μετά από λίγο πάει άπειρο είναι καθαρή ένδειξη ότι η γραμμή κάνει μικροδιακοπές και μετά υπάρχει διακοπή της γραμμής. Έτσι εξάλλου δουλεύει το πρωτόκολλο ADSL.

Προσωπικά έχω Linksys modems από τότε που ήρθε το ADSL στην Ελλάδα και φυσικά την αντίστοιχη εμπειρία από αυτά. Απλά φοβερά. Μόνο στις οριακές γραμμές προτείνω το TG585V7. Σε όλες τι άλλες τα μεγάλα μοντέλα της Linksys.

Τώρα αν κάποιος θέλει, μπορεί να επαναλάβει το πρόβλημα τραβώντας βάζοντας και ξανατραβώντας το καλώδιο του ADSL από το Router αυτό αρκετά γρήγορα για να δει τα σχετικά νούμερα.

Με λίγο παιχνίδι το πιάνεις το τρελό νούμερο.

Eίναι καθαρή διακοπή γραμμής και έχω διορθώσει ήδη δύο περιπτώσεις ακριβώς ίδιες. Tο πρόβλημα εντοπίστηκε σε χαλαρές συνδέσεις σε κουτιά διακλάδωσης και σε κακή πρίζα στον ένα από τους δύο.

Τέλος η τοπολογία που προτείνω είναι η ΙΔΑΝΙΚΗ και δεν υπάρχει περίπτωση μια κακή τηλεφωνική συσκευή να του επηρρεάσει ποτέ το ADSL λόγω του πολύ καλού φίλτρου.

Αν κάτι θα το επηρεάσει αυτό θα είναι μόνο κακή γραμμή χαλκού από ΟΤΕ, αλλά εκεί δηλώνει βλάβη και του τη διορθώνουν.

Επίσης κατά κανόνα αυτή η τοπολογία πιάνει σταθερά τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στο PSTN ενώ για το ISDN είναι φυσικά μονόδρομος λόγω Netmod.

Agrb

Δημοσ.

a.και εγω απειρες φορες το εχω πει οτι το linksys παιζει καλα σε καλες γραμμες.εχω καλη γραμμη και με σωστο firmware επαιζα τελεια το ιδιο και με speedouch.ναι αν βγαλεις το καλωδιο βλεπεις το Margin να πεφτει κατω απο το μηδεν η να βγαινει αυτο το νουμερο.απλα και εγω απειρες φορες εχω δει τελειες εγκαταστασεις σπιτιου που ακομα και στον κατανεμητη με ρουτερ το margin εκανε βουτια απο 15 σε -3 κτλ και ηταν γραμμη οτε in Most of the cases.εχω φτιαξε και απειρες φορες εσωτερικη καλωδιωση με διαφορα προβληματα οπως ΄.σκουριασμενα πριζακια.αναπληρωματικα καλωδια συνδεδεμενα,οξειδωμενα καλωδια σε ενωσεις σε χωνευτη που υποτιθεται οτι κλεινουν αεροστεγως:PPP και αλλα τοσα αλλα ειναι πολλες φορες η μειονοτητα αυτα μπροστα στα τελεια φανταστικα καλωδια του οτε που ειναι χιλιοκομμενα και χιλιοραμμενα.και δυστυχως θα διαφωνισω αυτο που λες οτι το δινεις βλαβη και ο οτε το φτιαχνει.σπανια ο οτε φτιαχνει τετοια και γενικως δεν αλλαζει ζευγαρια ευκολα και τις μισες φορες πας ειτε σε πιο σταθερο ρουτερ ειτε σε παραπανω noise margin .

Δημοσ.

Παιδιά κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας...

Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι το σπίτι είναι μονοκατοικία και καινούργιο (2 ετών)...

Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση μου; Τι είδους τεχνικό και πού μπορώ να τον βρω;

Δημοσ.
Παιδιά κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας...

Απλά θα ήθελα να τονίσω ότι το σπίτι είναι μονοκατοικία και καινούργιο (2 ετών)...

Ποια νομίζετε ότι πρέπει να είναι η επόμενη κίνηση μου; Τι είδους τεχνικό και πού μπορώ να τον βρω;

Τουλάχιστον την αλλαγή τοπολογίας (το modem στην πρώτη πρίζα) πρέπει να την κάνεις.

Αλλά αν μπεις στον κόπο γι' αυτό τότε είναι κρίμα να μην φτιάξεις και τα υπόλοιπα σε καινούργια οικοδομή.

Όσο αφορά τεχνικό κοίτα να βρεις κάποιο Ηλεκτρονικό Mηχανικό Τ.Ε. ή Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Τ.Ε. (ΤΕΙ) και άνω, που να ασχολείται με εγκαταστάσεις και να γνωρίζει καλά το ADSL ή οποιονδήποτε άλλο με αντίστοιχο ή ανώτερο επίπεδο γνώσεων.

Αυτοί μπορούν να σου φτιάξουν το κύκλωμα σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες, να κάνουν μετρήσεις και να σου πουν αν και που υπάρχει πρόβλημα.

Agrb

Δημοσ.

δεν ξεκιναμε με το θεμα να δεις αν φτεει το καλωδιο του οτε πριν αρχισει να πληρωνει σε ηλεκτρολογους και αμα βρει κανεναν σωστο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...