Προς το περιεχόμενο

Sagem Fast 2404 Δεν κανει Restart οταν ριχνει το ιντερνετ

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εν λογω ρουτερ και οταν το μπουκωνω, (κατεβαζει ο ενας φουλ και μπαινω ιντερνετ απο τον αλλο), πεφτει το ιντερνετ. Με ενα απλο restart φτιαχνει το ζητημα, αλλα το προβλημα μου ειναι πως θα επρεπε το ιδιο το ρουτερ να το κανει αυτοματα, και οχι εγω χειροκινητα. Γιατι αμα πεφτει ενω εγω λειπω, οταν γυρναω ειναι σε φαση αδρανειας και σταματανε ολες οι ληψεις.

Υπαρχει καποια λυση για αυτο?

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν το εχω δοκιμασει ακομα, γιατι φοβαμαι μην παει κατι στραβα και μετα δεν συνδεεται καν! Αλλα η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο τις τελευτεες μερες.

Αν αναβαθμισω το firmware, θα πρεπει να το ξαναρυθμισω απο την αρχη? Κωδικους/παραμετρους ασυρματου/πορτες κτλ?

Δημοσ.

θεωρητικα ναι

αλλα στην πραξη αυτο εχει φανει οτι δεν ειναι παντα απαραιτητο, λειτουργει με τις ηδη υπαρχουσες ρυθμισεις

Δημοσ.
θεωρητικα ναι

αλλα στην πραξη αυτο εχει φανει οτι δεν ειναι παντα απαραιτητο, λειτουργει με τις ηδη υπαρχουσες ρυθμισεις

+1.συνηθως τα νεα ρουτερ δεν χανουν ρυθμισεις γιατι τις αποθηκευουν σε διαφορετικο σημειο να το πω απλα απο το firmware.

Δημοσ.

Ναι δεν τις εχασε τελικα. Το update το τρεχεις μεσα απο μενου του web interface κανει reboot και τελος.

Αλλα το θεμα ειναι πως απο κεινο το σημειο και μετα την ακουσε ασχημα. Δεν ξερω αν χτες υπηρχε γενικο προβλημα γραμμης η αν βοηθησε και η αναβαθμιση η και τα δυο παντως δεν ειχα γραμμη απο την ωρα που εκανα το ποστ και μετα.

Σημερα το πρωι δεν προλαβα να το κοιταξω, καθως εφυγα απευθειας απο το γραφειο απο οπου και μπαινω.

Παντως χθες επεφτε συνεχως, εκανα manual reboot, εκανε ενα στιγμιαιο connect ισα για να ανοιξεις μια σελιδα, και μετα ξαναπεφτε.

Προβλημα γραμμης θα ταν ε?

Παντως στο Interface μια εγραφε ISP down μια ADSL Down, την αλλη Access Denied.

Δηλαδη ειχα ενα σωρο απο διαφορετικα μυνηματα.

Επισης απο οτι μου χαν πει πριν 2 βδομαδες που εβαλα και την γραμμη, κανουν αναβαθμιση και θα διπλασιαστουν οι ταχυτητες σε καθε υπαρχουσα. Μηπως φταιει δηλαδη οτι γινονται αναβαθμισεισ? Η αυτο ειναι η κλασσικη δικαιολογια?

Δημοσ.

Σημερα εχω γραμμη το προβλημα παντως δεν εχει λυθει ακομα και με την αναβαθμιση του τελευτειου firmware.

Για πειτε μου ρε παιδια τι κανω, επειδη το ρουτερ φαινεται πως ειναι παρακμιακο και την εχει ακουσει για τα καλα.

Δημοσ.

το sagem ειναι για πεταμα.μαλον τα εργα θα εφταιγαν χτες για αυτο εγιναν αυτα απλα μαλλον συνεπαισαν.αν και απο την αλλη η αναβαθμιση θα γινει μια και καλη.δεν κανουν εργα.απλα θα αφησουν την συνδεση να παει στα 8 και αυτο θα γινει λιγο ακαριεα και μετα θα κανουν και τα accounts 8 aria.εκτος αν κανουν πειραματισμους που παλι χλωμο.mono μεσα απο το itnerface θα μπορουσες να βλεπες αν εχει τιποτα παραξενα χαρακτηριστικα και επεφτε η γραμμη.

Δημοσ.

δεν καταλαβαινω τι εννοεις οταν λες οτι το μπουκωνεις

Σημερα εχω γραμμη το προβλημα παντως δεν εχει λυθει ακομα και με την αναβαθμιση του τελευτειου firmware.

Για πειτε μου ρε παιδια τι κανω, επειδη το ρουτερ φαινεται πως ειναι παρακμιακο και την εχει ακουσει για τα καλα.

Δημοσ.

και πως συμπεριφερεται δηλαδη ενα τελειο και καλο ρουτερ;

εχω το wag354 και οτι και να του κανω δεν εχει παθει τιποτα (μεσα σε 2 χρονια ειναι ζητημα να το εχω κανει ρεσταρτ πανω απο 10 φορες)

αλλα εχω δοκιμασει και το 2404 και μου φανηκε αξιοπρεπες

εχει το ιδιο μενου με usrobotics, ειναι ουσιαστικα το ιδιο

Δημοσ.

παντα ειναι πως θα κατσει στον καθενα τι δουλεια κανει στον ρουτερ αν το θελει σταθερο αν το θελει γρηγορο κτλ.

Δημοσ.
και πως συμπεριφερεται δηλαδη ενα τελειο και καλο ρουτερ;

εχω το wag354 και οτι και να του κανω δεν εχει παθει τιποτα (μεσα σε 2 χρονια ειναι ζητημα να το εχω κανει ρεσταρτ πανω απο 10 φορες)

αλλα εχω δοκιμασει και το 2404 και μου φανηκε αξιοπρεπες

εχει το ιδιο μενου με usrobotics, ειναι ουσιαστικα το ιδιο

Καλο ρουτερ ειναι αυτο που δεν ριχνει την γραμμη οταν το λιωνω στα connection οπως ειπε και ο φιλος Poulinow, αλλα ακομα και αν δικαιοματικα δεν την παλεψει ας κανει frequent checks και αμα διαπιστωσω πως παιζει προβλημα να το λυσει, και να μην χρειαστει Manual restart ειτε κλεινοντας τον διακοπτει ειτε reboot απο το web interface!

Αυτο ειναι γενικοτερο προβλημα, καθως το ιδιο παθαινω και στο Πειραια που εχω το ιδιο.

Στην Αιγινα εχω δυο conn-x ενα στο γραφειο και ενα στο σπιτι.

Στο γραφειο εχω ενα thomson isdn και σε συνδυασμο με το οτι το γραφειο βρισκετα ακριβως απεναντι απο τον ΟΤΕ, η γραμμη φυσαει και δεν πεφτει και ποτε. Ουτε ομως το ρουτερ την ριχνει ακομα και οταν το μπουκωσω.

Στο σπιτι ομως γινεται αυτο που περιγραφο. Το απογευμα ομως την ακουει ασχημα, και πεφτει η γραμμη ακομα και οταν σερφαρω στο ιντερνετ που μαλλον σημαινει οτι κανουν καποια εργα. Απλως επαναλαμβανω, ειτε κανουν εργα ειτε οχι και οποιοσδηποτε να ειναι ο λογος, το καλο θα ηταν να ξανασηκωνει την γραμμη απο μονο του οταν πεφτει και να μην χρειαζεται να το πλακωνω στα ρεσετ.

Καποιο ρουτερ σκυλι, λοιπον?

(Σε λιγο θα ποσταρω και screenshots, αμα δεν εχει πεσει ξανα η γραμμη)

Δημοσ.

a.σκυλι speedtouch.βεβεα σε πολλες περιπτωσεις αμα μια γραμμη ειναι τρελα χαλια μπορει να μην την χανασηκωνει ευκολα.β.οταν κλειδωσει η γραμμη γραψε και στατιστικα.margin attenuation να δουμε τι παιζει και ποσο καλη ειναι.γιατι για διπλασιασμο εργα με την εννοια εργα δεν κανουν.πειραματα στα dslam ναι.και ενα ρουτερ οταν μπουκωνει πηγαινει πιο αργα.δεν χανει την συνδεση.

Δημοσ.

Πρωτη εικονα τα πολλα προσοπα του Sagem, ολα τα ξεχωριστα μυνηματα που βγαζει οταν πεφτει. Μερικες φορες συνδεεται και εικονα και σε ταχυτητες κοντα στα 4096 οπως φαινεται και στα τελευτεα δυο κουτακια. Οταν συνδεεται ομως κανονικα κλειδωνει καρφι στα 4096.

Δευτερη εικονα τα χαρακτηριστικα.

post-1518-129063004151_thumb.jpg

post-1518-129063004153_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...