feodor Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Καλησπερα, θα ηθελα λιγη βοηθεια οσον αφορα την dev c++ Συγκεκριμενα εχω την εκδοση Dev-C++ 4.9.9.2 Το προβλημα εχει ως εξης: προσπαθω να κανω compile εναν απλουστατο πηγαιο κωδικα να ο κωδικας #include<stdio.h> main() { printf("ayth einai h C!"); } Οταν παω να τον κανω compile, δεν γινεται compile ενω απο κατω μου βγαζει το μηνυμα : Δεν ηταν δυνατη η ευρεση του καθορισμενου αρχειου απο το συστημα Ξερει κανεις παιδια να βοηθησει? Μηπως πρεπει να κατεβασω και τπτ αλλο?? Θενξ προκαταβολικα
Technology fan Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Καταρχήν βεβαιώσου οτι το σώζεις με κατάληξη .c και όχι .cpp Ύστερα μετά την printf βάλε απο κάτω: system("pause");
feodor Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 βασικα τη βρηκα τη λυση απο εδω http://forums.devshed.com/c-programming-42/gnu-make-file-412916.html επρεπε να κατεβασω αλλη εκδοση του cpp γιατι αυτη που ειχα, δεν ειχε GNU make file thnx παντως ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:22 ---------- ωστοσο, οταν βαζω την εντολη system("pause") ο compiler μου βγαζει λαθος Να ο κωδικας #include <stdio.h> int main(void) { printf("ayth einai h C!"); system("pause"); } Επισης, επειδη μου εβγαζε λαθος ο compiler, το void main (void) το εκανα int main (void)
WordUp Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Κάθε συνάρτηση στη C επιστρέφει μια τιμή. Ακόμα και main. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιστρέψει 0, όταν εκτελεστεί χωρίς σφάλματα. Επίσης, κατά το C99 τα prototypes της main, afaik, είναι: >int main(void); int main(int argc, char *argv[]); Άρα >#include <stdio.h> int main(void) { printf("Hello, world!\n"); system("pause"); //αυτή χρησιμεύει καθαρά στο να μην σου κλείνει στιγμιαία το command line window. return 0; //<-εδώ είμαστε }
Evgenios1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Κάθε συνάρτηση στη C επιστρέφει μια τιμή. Ακόμα και main.Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιστρέψει 0, όταν εκτελεστεί χωρίς σφάλματα. Επίσης, κατά το C99 τα prototypes της main, afaik, είναι: >int main(void); int main(int argc, char *argv[]); Άρα >#include <stdio.h> int main(void) { printf("Hello, world!\n"); system("pause"); //αυτή χρησιμεύει καθαρά στο να μην σου κλείνει στιγμιαία το command line window. return 0; //<-εδώ είμαστε } Που κολλαει η C?
jtsc21 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 επισης κατι ακομα που εχω παρατηρησει οτι βολευει αρκετους οταν προγραμματιζουν σε Dev η σε αλλο IDE σε windows, ειναι να τρεχουν το προγραμμα κατευθειαν απο το τερματικο ωστε να μην βαζουν στο τελος τις σπαστικες εντολες οπως "getchar();" κλπ προκειμενου να μην κλεινει κατευθειαν το command prompt
WordUp Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Που κολλαει η C? Συγγνώμη μάστερ, αλλά εγώ είδα να παραθέτει hello world σε C... Και απάντησα στο γιατί δεν γίνεται compile.
Evgenios1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Συγγνώμη μάστερ, αλλά εγώ είδα να παραθέτει hello world σε C...Και απάντησα στο γιατί δεν γίνεται compile. Οτι νανε... Δεν ειμαι καν προγραμματιστης. Τελος παντων, μην ποσταρετε ασχετα πραγματα, ο τιτλος ειναι "προβλημα με Dev C++"
WordUp Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Οτι νανε... Δεν ειμαι καν προγραμματιστης. Τελος παντων, μην ποσταρετε ασχετα πραγματα, ο τιτλος ειναι "προβλημα με Dev C++" Δεν ποστάρω άσχετα πράγματα, απλά λέει το παλικάρι πως δεν του έκανε compile ο κώδικας που ποστάρε, και είπα πως λείπει κάτι, και έδωσα και μερικές πληροφορίες παραπάνω, εγκυκλοπαιδικά. Τέλος πάντων, σταματάμε.
feodor Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 ok guys, thnx παντως το compile το εκανε τελικα, και με το system("pause") δεν ξερω για ποιο λογο δεν το κανε τη πρωτη φορα με το system("pause") και γιατι το εβρισκε λαθος.. το αρχειο το αλλαξα σε .c οπως μου ειπες, ωστοσο και σε cpp μια χαρα δουλευει...αυτα Ωστοσο ισως ξαναχρειαστω τη βοηθεια σας... Χρωσταω τη C βλεπετε, οποτε σκεφτηκα οτι ειναι ευκαιρια τωρα το πασχα να ασχοληθω ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:29 ---------- καλησπερα παλι εχω ενα αλλο κωδικα, που δεν γινεται compile να ο κωδικας: #include<stdio.h> int main (void) { int i, j, k, p, m, n; float a, b, c, d, e, f, g, h, x, y; i=5; j=5; k=11; p=3; x=3.0; y=4.0; printf("......Arxikes Times......\n"); printf("i=%4d, j=%4d\nk=%4d, p=%4d\nx=%4.2f, y=%4.2f\n\n",i, j, k, p, x, y); /*------------------tmhma 1------------------*/ a=x+y; b=x-y; c=x*y; d=x/y; e=d+3.0; i=i+1; j=j+1; print("......tmhma 1 eksodos......\n"); printf("a=%5.2f, b=%5.2f\nc=%5.2f, d=%5.2f\n" "e=%5.2f, f=%5.2f\ni=%5d, j=%5d\n\n",a, b, c, d, e, f, i, j); system("pause"); /*------------------tmhma 2------------------*/ m=k%p; n=p%k; i++; j++; e--; --f; printf("......tmhma 2 eksodos......\n"); printf("m=%4d, n=%4d\ni=%4d, j=%4d\n" "e=%4.2f, f=%4.2f\n",m,n,i,j,e,f); system("pause"); } Αν εχει κανεις την ορεξη να ασχοληθει, μπορει να δει που υπαρχει το λαθος? Το εχω σωσει σε .c επισης, μου βγαζει τα παρακατω μηνυματα: C:\Users\user\AppData\Local\Temp\ccoTbaaa.o(.text+0xdf) In function `main': [Linker error] undefined reference to `print' C:\Users\user\AppData\Local\Temp\ccoTbaaa.o(.text+0xdf) ld returned 1 exit status
teo64x Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Διόρθωσε το print σε printf και βάλε στον κώδικα το stdlib.h
feodor Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Οκ παιδια, σορρυ που σας πρηζω και παλι! Απλα ειμαι αρχαριος και ακομα και τα απλα πραγματα ρουτινας για εσας, εμενα με παιδευουν. Τωρα εχω ενα κωδικα με ενα pointer για να διαβαζει ενα αρχειο. Ενω εχω δωσει τη διευθυνση του αρχειου, δεν διαβαζει αυτα που εχει μεσα το αρχειο αλλα ο,τι να ναι. Να κι ο κωδικας: #include<stdio.h> int main (void) { double xx; int ii,kk; FILE *inptr; inptr=fopen("C:\\C3_6.ΙN","r"); fscanf(inptr,"%d%",&ii); fscanf(inptr,"%d%lf",&kk,&xx); fclose(inptr); printf("ii=%5d\nkk=%5d\nxx=%9.3lf\n",ii,kk,xx); system("pause"); } Το αρχειο C3_6.IN εχει μεσα 36 123 456.78 Οταν το εκτελω λοιπον, δεν μου βγαζει αυτους τους αριθμους αλλα ii=2 kk=60 xx=501547049273149540000000000000000000000000000000000000000000 ...και πολλα αλλα μηδενικα lol Το αρχειο πρωτα το εσωσα σε εγγραφο κειμενου και μετα το δοκιμασα σαν εγγραφο εμπλουτισμενου κειμενου... Thnx again εκ των προτερων.. σορρυ που γινομαι κουραστικος
teo64x Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Με τύπους int, int και float (%d %d και %f για την print) το αρχείο διαβάζεται σωστά: >#include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main(int argc, char *argc[]) { int ra, rb; float rc; FILE *f; f=fopen("C3_6.IN","r"); fscanf(f,"%d",&ra); fscanf(f,"%d %f",&rb,&rc); printf("A: %d\nB: %d\nC: %f\n",ra,rb,rc); system("pause"); return 0; }
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.