Panahs Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Φίλε, αν είναι για Dell θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σχεδόν αποκλειστικά Ebay. Τη δικιά μου την 24άρα την πήρα πριν ένα χρόνο από Ebay (Αγγλία) καινούργια και με 4 χρόνια διεθνή εγγύηση επιβεβαιωμένη από Dell Ελλάδας και γλίτωσα και περίπου 200 ευρώ από το αν την έπαιρνα από εδώ! Και εννοείται ότι ήρθε μια χαρά στο κουτί της. Στο overclockers.co.uk μου είχαν πει και εμένα ότι δε στέλνουν Ελλάδα. Αν θέλεις 2 οθόνες, να φροντίσεις η μια να είναι μια απλή οθόνη για τα εργαλεία και η δεύτερη που θα κάνεις τη δουλειά σου να είναι καλή. Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πάρεις ούτε δυο ακριβές ούτε δυο μούφες.
therock Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μου ηρθε κιολας απαντηση απο overclockers. Στελνουν εδω και το κοστος για την συγκεκριμενη ειναι 46 λιρες (50 Ευρω) αρα οκ. Βεβαια δεν μου ειπαν ποσες εργασιμες θελει και με ποια μεθοδο πληρωμης, παροτι τους το ρωτησα. Ελπιζω να υποστηριζουν PayPal για να μην χρειαστει να δωσω πιστωτικη ετσι ξερή. Τελικα αν περισσευουν χρηματα ισως χτυπισω την Dell σαν βασικη οθονη για το σχεδιαστικο υποβαθρο, και παρω και μια LG/Samsung 26 για τις γραμμες εργαλειων, οπως προτεινε και ο φιλος παραπανω.
liopyr Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Τελικα αν περισσευουν χρηματα ισως χτυπισω την Dell σαν βασικη οθονη για το σχεδιαστικο υποβαθρο, και παρω και μια LG/Samsung 26 για τις γραμμες εργαλειων, οπως προτεινε και ο φιλος παραπανω. Noμίζω πως αυτή θα είναι και η καλύτερη λύση.
therock Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Τελειως πληροφοριακα. Η Ειζο γιατι ειναι ακομα πιο ακριβες? ΘΕωρειτε πωε ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για γραφιστες? Επισης εχει και μια NEC 30αρα το overclockers στην αναλυση με 6ms αντι για 8 και κοστιζει 600 λιρες παραπανω. Αυτη τι προσφερει περισοτερο που να δικαιολογει την διαφορα τιμης? Εχει καταρχας η NEC την απαιτουμενη τεχνογνωσια? ΜΕχρι προτεινος δεν γνωριζα καν πως κατασκευαζει και οθονες, πσοο μαλλον τετοιων προδιαγραφων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Εχει καταρχας η NEC την απαιτουμενη τεχνογνωσια? NEC>Eizo... believe it or not
liopyr Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Επίσης όπως σου είχα πει και νωρίτερα, μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία στα τυπικά χαρακτηριστικά που αναφέρουν (8ms-6ms), συχνά κρύβουν παγίδες marketing...
Panahs Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Η NEC σχεδιάζει εδώ και χρόνια οθόνες. Αν πας πάντως για Dell, μην παραλείψεις αυτό που σου είπα για Ebay. Θα γλυτώσεις αρκετά λεφτά. Αν καταλήξεις, στείλε μου πμ να σου δώσω πληροφορίες για αυτόν από όπου την αγόρασα ή και για άλλους, όπως επίσης και άλλες πληροφορίες, αν χρειάζεσαι. Με ένα πρόχειρο search βρήκα την 27άρα με περίπου 500€ μαζί με μεταφορικά. Κι αν σκεφτείς ότι εγώ είχα πάρει ακριβότερα την 24άρα ακριβώς πέρυσι...
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δεν μπορεις να αθροισεις διαγωνιους 2 οθονων και να το εξισωσεις με μια.. Με δυο 24αρες θα εχει επιφανεια ~34ιντσων. Δες το και εδω svsta απλα και παλι 2 οθονες δινουν χωρο για toolbars. Για να ξερω και τι μου γινεται δηλαδη, Eizo και Dell εχουν πολυ καλη αξιοπιστια χρωματων, γιαυτο ειναι τοσο ακριβες? Γιατι απο οτι βλεπω απο τα υπολοιπα χαρακτηριστικα, brightnest/contrast ratio/response time δεν εχουν κατι εξωπραγματικο, κυμαινονται σε τυπικες τιμες. Απλως λογικα ξερεις πως το χρωμα που βλεπεις στην οθονη πλησιαζει κατα πολυ το πραγματικο χρωμα, λογικα και αυτο ειναι που πληρωνεις, σωστα? den plηρωνεις ms και τετοια ουτε αντιθεσεις.πληρωνεις απο ποιοτητα κατασκευης μεχρι απολυτο λευκο μεχρι s pva πανελ μεχρι οτι ολα τα χρωματα ειναι σωστα και οτι ολα ειναι ομοιομορφα κτλ Μου ηρθε κιολας απαντηση απο overclockers. Στελνουν εδω και το κοστος για την συγκεκριμενη ειναι 46 λιρες (50 Ευρω) αρα οκ. Βεβαια δεν μου ειπαν ποσες εργασιμες θελει και με ποια μεθοδο πληρωμης, παροτι τους το ρωτησα. Ελπιζω να υποστηριζουν PayPal για να μην χρειαστει να δωσω πιστωτικη ετσι ξερή. Τελικα αν περισσευουν χρηματα ισως χτυπισω την Dell σαν βασικη οθονη για το σχεδιαστικο υποβαθρο, και παρω και μια LG/Samsung 26 για τις γραμμες εργαλειων, οπως προτεινε και ο φιλος παραπανω. εχω δωσει χρεωστικη και ολα ok. Τελειως πληροφοριακα. Η Ειζο γιατι ειναι ακομα πιο ακριβες? ΘΕωρειτε πωε ειναι οτι καλυτερο υπαρχει για γραφιστες? Επισης εχει και μια NEC 30αρα το overclockers στην αναλυση με 6ms αντι για 8 και κοστιζει 600 λιρες παραπανω. Αυτη τι προσφερει περισοτερο που να δικαιολογει την διαφορα τιμης? Εχει καταρχας η NEC την απαιτουμενη τεχνογνωσια? ΜΕχρι προτεινος δεν γνωριζα καν πως κατασκευαζει και οθονες, πσοο μαλλον τετοιων προδιαγραφων. ναι θεωρειται οτι καλυτερο.για αυτο και δεςν θα δεις ποτε να διαφημιζουν contrast κτλ.αυτα οπως ειπε ο φιλος ειναι marketing οπως και οι πιο πολλοι κοιτανε αντιθεση και την πατανε με to dynamic contrast που λενε κατι 10.000 προς 1 και μετα βλεπεις και ενα tn πανελ που ο αλλος δεν ξερει καν τι ειναι.δηλαδη ολοι κοιτανε τα βασικα που τονιζονται.εχει δει ποτε κανεις καμια eizo να γραφει σε αυτοκολλητο πανω οτι εχει hdmi και τετοια.ποτε μα ποτε.πουλανε κατι που ξερουν οτι ειναι καλο και δεν προσπαθουν να το διαφημισουν και να τραβηξουν κοσμο με νουμρα.εχω eizo και απλα ενα αυτοκολλητο πανω που γραφει eizo και το μοντελο.τιποτε αλλο.ενω αλλες ετερειες βλεπεις να γραφουν splendid και αντιθεση 10000 προς 1 και χιλιες βλακειες.δυναμικη αντιθεση εν τω μεταξυ οχι πραγματικη.
Panahs Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Η οποία δυναμική αντίθεση είναι μια πατάτα εντελώς, έτσι? Αν την ενεργοποιήσω στη δικιά μου αυξομειώνει φωτισμούς μόνη της αντίστοιχα με το αν έχει μαύρο ή άσπρο με πολύ άσχημο τρόπο. Άκυρο...
dhmak Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Πώς θα εξετάσουμε άν η αντίθεση της οθόνης μας είναι πραγματική και πώς ενώ δέν έχουν διαφημίζονται οτι έχουν υψηλή αντίθεση ;;
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 γιατι ολοι κολλανε με την αντιθεση και δεν κοιτανε ενα απο τα βασικα τι πανελ φοραει η οθονη.οι μισοι κολλανε με τα ms και οι αλλοι μισοι με την αντιθεση.πηρα eizo και ουτε ms κοιταξα ουτε αντιθεση και9 απλα μια τελεια οθονη,
pscrazy Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Mακρια απο το dell 30 arh φιλε μου! Παρε το SAMSUNG 30arh και αγορασε και ενα ΚΑΛΙΜRATHTH να κανει την δουλεια και να σου βρει που αποδιδει τελεια! Δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να παρεις EIZO , OR LACIE ... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:22 ---------- γιατι ολοι κολλανε με την αντιθεση και δεν κοιτανε ενα απο τα βασικα τι πανελ φοραει η οθονη.οι μισοι κολλανε με τα ms και οι αλλοι μισοι με την αντιθεση.πηρα eizo και ουτε ms κοιταξα ουτε αντιθεση και9 απλα μια τελεια οθονη, Εκει πανω φιλε μου ολα SPVS ειναι! Το θεμα ειναι πιο εχει το καλυτερο σεταρισμα, αν και λενε της dell ειναι χειροτερο απο αυτο της samsung
therock Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Mακρια απο το dell 30 arh φιλε μου! Ναι οντως, τι εχει η Dell η 30αρα? Τοσα ατομα εδω μεσα ειπαν πως ειναι δοκιμασμενη και αποδιδει τα μεγιστα. Παντως εμενα θα με συνεφερε καλυτερα να παρω την Samsung γιατι και πιο φθηνα θα μου ερθει, και θα την παρω εντος της χωρας, και θα εχω 2 Samsung (Αυτη και την 26αρα), αλλα το ζητημα ειναι σε αυτα τα χρηματα να παρω οτι καλυτερο, αρα γιατι την Dell την απορριπτεις? Παρεπιπτωντος ο καλιμπραριτης δεν ειναι και αυτος απο μονος του πανακριβος? Εχω την εντυπωση πως τον ειχα δει κοντα στο χιλιαρικο (εκτος και ανα απαταμαι οικτρα). ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:35 ---------- Επανερχομαι. Περιεργο καθως εναντιωθηκε εναντι στην φωνη των πολλων, αλλα υπαρχει καποια αληθεια σε αυτα που ειπωθηκαν απο το μελος που εκραξε την Dell... Finding another winner other than Dell for a survey of large monitors would have a been much to our liking. We are almost fed up with recommending this manufacturer for all sizes: 24, 27 and now 30 inch, they are everywhere. And yet, in the first few tests, the Samsung 305T showed great results. Factory pre-calibration (the Dell has rather inaccurate initial colors), integrated USB hub, wider viewing angles than the previous generation of PVA panels…and then there was the big mistake, Samsung forgot one essential point: the only interface, the DVI input, isn't HDCP compatible. How will we read HD protected movies with this monitor? Πηγη: http://www.behardware.com/articles/661-9/the-new-30-inch-monitors-dell-and-samsung.html
grimpr Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Αν θες να κάνεις χιλιόμετρα κάθε μέρα με τα μάτια σου στην 30αρα και να κουράζεσαι σε χρόνο DT, προχώρα αγόρασε την. Ειδάλλως θα πας σε 2χ 24αρια όπως σωστά σκέφτηκες και στο προτειναν οι υπόλοιποι χρήστες για να εκμεταλλευτής σωστά το multidesktop και να γίνεις και πιο παραγωγικός. Επειδή έχω διαβάσει τα posts σου, πιστεύω ότι το μηχάνημα που θες να φτιάξεις είναι εντελώς λάθος σαν ιδέα και πρακτική. Με τα ίδια μπορεί και λιγότερα λεφτά αναλόγως τι έξυπνο συμβιβασμό θα κάνεις μπορείς να στήσεις 2 εξαιρετικά μηχανήματα ώστε να διαχωρίσεις έτσι την δουλειά απο την διασκέδαση και δίχως τα προβλήματα που εγγυημένα θα έχεις για χίλιους και δυο λόγους στο Uber μηχάνημά που σκέφτεσαι να στήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.