greeker Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 παιδιά επειδή όπως σωστά επισήμανε ο GeorgeT, σκέφτηκα να ανοίξουμε ένα νέο θέμα για όσους από εμάς προμηθεύτηκαν το συγκεκριμμένο Fujitsu-Siemens μιας και με την προσφορά των Carrefour αρκετός κόσμος (και εδώ μέσα) έγινε κάτοχός του. Για αρχή λοιπόν θα πάρω από το παλιό θέμα που αφορούσε την προσφορά (και θα βρείτε εδώ) ότι τεχνικό ζήτημα τέθηκε με λύση ή χωρίς. Στη συνέχεια μπορούμε να γίνομαι όλοι μας "συνδρομητές" του παρόντος και να ανταλλάξουμε ιδέες-προβληματισμούς-απόψεις. Ακολουθούν αποσπάσματα από το παλιό θέμα μαζί με τις απαντήσεις: 1. Ερώτηση Τελικά το laptop αξίζει? είναι αξιόπιστα τα Fujitsu Siemens?στο προηγούμενο thread για την προσφορά R61' date=' υπήρχε ένα σχόλιο ότι τα πληκτρολόγιά τους βγάζουν φωτιές [/quote'] Απάντηση εχω αγορασει το 3540 g01 απο eshop την προηγουμενη εβδομαδατο πληκτρολογιο ειναι μια χαρα και επισης του εχω βαλει xp και δουλευουν μια χαρα 2. Ερώτηση: το hdmi out επιτρέπει γενικώς σύνδεση σε tv ή είναι μόνο για αναπαραγωγή ταινιών Απάντηση Οτι βλεπεις και ακους απο το pc' date=' οχι μονο ταινιες...[/quote'] 3. Ερώτηση Μιας που το έχεις, πες μου κάτι άλλο, εγγύηση δίνουν 2 έτη η 1; Απάντηση Εγγύηση: 2 χρόνια On Site Collect and Return απευθείας από την Fujitsu-Siemens (2106864807, 8011142200) 4. Ερώτηση τι γίνεται με εγκατάσταση windows xp? Απάντηση για εγκατασταση xp πρεπει να φτιαχτει μια εκδοση με τους drivers για το sata σκληροhttp://www.amilo-forum.com/topic,26,-Installation-of-Windows-XP-Home-Pro-PE-FAQs.html απο κει και περα θελει drivers για xp για τα υπολοιπα 5. Ερώτηση για το μεγάλο που πήρα' date=' έχω να πω τα εξής, άνοιξα το λάπτοπ και ξεκίνησε η εγκατάσταση των vista και μου λέει πρόβλημα και κάνει ρεστάρτ και μετά το ίδιο λούπα. εσείς έχετε τέτοια προβλήματα; (τώρα γράφω με live cd). δε θέλω να περάσω τα σπασμένα vista μου γιατί τα έχω πληρώσει γνήσια. επιπλέον στο κουτί μέσα δεν έχει τα vista σε dvd. γιατί ρε γμτ; (στον παλιό hp μου έδινε τα xp με sn τυπωμένα από κάτω κλπ εδώ τίποτα!) τι κάνουμε;[/quote'] Απάντηση λοιπον στα vista δεν υπαρχει dvd ή cd με τα windows οπως στα xp αλλαοταν το ανοιγεις σε ρωταει για να φτιαξει 2 cd που περιεχουν τα vista για να τα εχεις προσοχη 1.τα dvd τα φτιαχνει μονο μια φορα (γιαυτο φτιαξτε αντιγραφα απο τα ... αντιγραφα) 2.παντα το καλωδιο στην πριζα οταν κανουμε τετοιες δουλειες (την πατησα μια) υπαρχουν δυο τροποι για "format" ο ενας τα cd που εχετε φτιαξει και ο δευτερος απο το σκληρο (εχουν ενα κρυφο partition που εχουν βαλει τα vista ) διαβαστε στο manual οδηγιες αυτα γενικα ' date='τωρα για σενα που κανει restart δυο επιλογες -το πας πισω -κανεις format απο τον σκληρο [/quote'] 6. Ερώτηση Ρε μαγγες το wifi απο που ανοιγει; Απάντηση Fn+F1.... δες και εδω: http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/manuals.html 7. Ερώτηση πως κάνουμε scroll up/down με το touchpad?? Απάντηση αλλά και το κουφό. synaptics.com και πλέον scroll-άρω με το touchpad. τα σχόλια νομίζω είναι περιτά. 8. Ερώτηση παιδια στο fujitsu βρηκα στο bios μια επιλογη που λεει "Long Battery Life Mode"...Ξερει κανεις τι ειναι αυτο ? Απάντηση http://209.167.114.38/support/TechSupport/TSBs/ALL/-TSB000784.htm 9. Ερώτηση Driver για την κάρτα γραφικών χρησιμοποιούμε απο την σελίδα της εταιρείας ή μπορούμε να βάλουμε και απο Nvidia ; Απάντηση με το deskupdate μου έβαλε αυτόματα τους νέους drivers (από τη σελίδα της FS) 10. Ερώτηση παιδιά HD 720p μου σέρνεται! εσάς; Απάντηση 1080P παίζει τζάμι σε XP και 720p έπαιζε επίσης τέλεια στα Vista. Driver Nvidia: 181.20 Klite codecs ' date=' Media player classic. Μήπως έχεις αυτή τη ρύθμιση που λένε πιο πάνω τα παιδιά ενεργοποιημένη στο Bios;[/quote'] 11. Ερώτηση με τους οδηγούς από nvidia σου πάνε όλα ΟΚ δλδ; Απάντηση συμβουλή' date=' πετάξτε τους K-lite codecs και βάλτε CCCP.και αν θέλετε για ταινίες ---> Kmplayer[/quote'] 12. Ερώτηση Παιδιά ξέρει κανείς αν το HDMI που έχει βγάζει και ήχο? Απάντηση Βγάζει 13. Ερώτηση πως μπορω να καταγραψω κατι με την ενσωματομενη καμερα που εχει? χωρις messenger αλλα χρησιμοποιοντας αλλη εφαρμογη για να γραφω κατι offline και να το αποθηκευω Απάντηση εγκατεστησα αυτο και ολα καλα http://www.logitech.com/index.cfm/435/219&cl=us,en?osid=13
nkour Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 όταν γράφεται γρήγορα με το πληκτρολόγιο σας κάνει νερά (για όσους ξέρουν τυφλό ή γράφουν γρήγορα ή κώδικα είναι άθλιο γιατί τρώει γράμματα και η γενικότερη μου αντίληψη είναι άθλια για το θέμα). το έχετε κι εσείς;
greeker Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) κοιτα εγω γραφω περιπου 40-50 λεξεις το λεπτο διαβαζοντας ταυτοχρονα το κειμενο. Γραφοντας τυχαιο κειμενο απο μυαλου (για ελεγχο μεγιστης ταχυτητας) φτανω τους 250 χαρακτηρες το λεπτο. με αυτα τα νουμερα δεν εχω κανενα προβλημα με το πληκτρολογιο. μηπως το παραφορτωσες το φουκαριαρικο το μηχανημα? Επεξ/σία 17 Απριλίου 2009 από greeker διορθωσα τα νουμερα ;-)
nkour Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 τι εννοείς το παραφόρτωσα; τα στατιστικά πως τα έκανες; manually?
greeker Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 τι εννοείς το παραφόρτωσα; τα στατιστικά πως τα έκανες; manually? τεστ για πληκτρολογηση: http://www.typingtest.com/ http://speedtest.10-fast-fingers.com/ και manually οσο για το "φορτωμα"... τι εφαρμογες τρεχεις? εχεις καμια απαιτητικη? τι αντιικο εχεις? και το worst-case-senario... υπαρχει περιπτωση να εχεις ιο?
nkour Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 έχω το avira. δύσκολο να έχω keylogger ή να κολλάει όταν ζορίζεται (κουφό είναι αυτό). Μάλλον οι drivers από το synaptics πρέπει να είναι γιατί μπήκα με linux live cd κι εκεί όλα καλά μου φάνηκαν (με μικρή επείρια placebo). προς το παρόν θα πω so long synaptics driver και άρα και scroll down up right left με το touchpad (ΟΚ έχω ποντίκι always) βέβαια είναι απαράδεκτη να μη δίνει η FJ scrolling... μήπως τους βρούμε σε άλλο μοντέλο; το έχει ψάξει κανείς;
greeker Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 τους οδηγους απο το synaptics τους εβαλα και εγω και τους εχω απενεργοποιημενους (Fn+F6) οσο δουλευω, για να μην πηγαινει το χερι μου εκει κατα λαθος και κουναω ποντικια αλλου για αλλου.. τωρα που τους ενεργοποιησα και ξαναπροσπαθησα σου δινω δικιο... μου τρωει 1 στους 20 χαρακτηρες περιπου οταν γραφω γρηγορα....
nkour Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 (επεξεργασμένο) ΟΚ τώρα νομίζω είναι ΟΚ. Τι να πει κανείς.. Θενξ για το Fn+f6. Και πάλι έναν HP που έχω είμαι πιο χαρούμενος με το πληκτρολόγιο του (είναι πιο μεγάλα τα κουμπιά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στον F/S έχουν κάνει τόσο μικρά τα κουμπία και έχουν βάλει και το Home/end σε ξεκάρφωτο σημείο ή γιατί το enter ειανι τόσο μικρό και το αριστερό shift ανύπαρκτο) Εν πάσει περιπτώσει, έχεις κι εσύ ή άλλοι το πρόβλημα όταν πέσει σε standbye μετά να τα παίζει (πιστεύω η κάρτα γραφικών) και να μην μπορείς να χειριστείς το παραθυρικό περιβάλλον (μόνο με shutdown φτιάχνει κι αυτό με δυσκολία το κάνεις). Έχω βάλει και τους τελευταίους οδηγούς της Nvidia (από το nvidia.com) αλλά και πάλι τπτ. Καμιά ιδέα; επίσης όταν πατάω διπλό click στο powerdvd μου πετάει μπλε οθόνη και μετά restart και μου λέει page_fault και κάτι για τη μνήμη. μόνο εγώ είμαι; η γραφικών ή η μνήμη είναι; Επεξ/σία 18 Απριλίου 2009 από nkour
greeker Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 ΟΚ τώρα νομίζω είναι ΟΚ. Τι να πει κανείς.. Θενξ για το Fn+f6. Και πάλι έναν HP που έχω είμαι πιο χαρούμενος με το πληκτρολόγιο του (είναι πιο μεγάλα τα κουμπιά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στον F/S έχουν κάνει τόσο μικρά τα κουμπία και έχουν βάλει και το Home/end σε ξεκάρφωτο σημείο ή γιατί το enter ειανι τόσο μικρό και το αριστερό shift ανύπαρκτο) μαλλον εννοεις μεταφορικα το ανυπαρκτο. υπαρχει αλλα ειναι μικρο. οκ θεμα συνηθειας. δεν ειχα ποτε φορητο και νομιζα θα εχω μεγαλο προβλημα με το πληκτρολογιο, αλλα δεν ειναι τοσο τραγικο. στα ειδικα κουμπια που αναφερεις θα σμφωνησω, αλλα δεν ξερω ποσο καλυτερα μπορει να γινει. αυτο που με δυσκολευει ειναι η ελλειψη παραμετροποιησιμων πληκτρων. να πατας ενα πληκτρο και να ανοιγει π.χ. το calculator. υπαρχει τροπος για αυτο? Εν πάσει περιπτώσει, έχεις κι εσύ ή άλλοι το πρόβλημα όταν πέσει σε standbye μετά να τα παίζει (πιστεύω η κάρτα γραφικών) και να μην μπορείς να χειριστείς το παραθυρικό περιβάλλον (μόνο με shutdown φτιάχνει κι αυτό με δυσκολία το κάνεις). Έχω βάλει και τους τελευταίους οδηγούς της Nvidia (από το nvidia.com) αλλά και πάλι τπτ. Καμιά ιδέα; δεν ξερω αν ειναι προβλημα ή ειναι ετσι ρυθμισμενο, αλλα οντως αν κουνησεις το ποντικι την πρωτη μιση ωρα περιπου επανερχεται, μετα θελει ελαφρα πιεση το πληκτρο που ανοιγεις-κλεινεις τον υπολογιστη και κανει resume. αν θελεις εξηγησε περισσοτερο το προβλημα σου να δουμε αν αναπαραγεται σε εμας. επίσης όταν πατάω διπλό click στο powerdvd μου πετάει μπλε οθόνη και μετά restart και μου λέει page_fault και κάτι για τη μνήμη. μόνο εγώ είμαι; η γραφικών ή η μνήμη είναι; εννοεις το εικονιδιο που υπαρχει στην επιφανεια εργασιας? κανενα προβλημα σε εμενα. Α, δεν εχω βαλει τους drivers απο nvidia, απλα εκανα update τοσο με το προγραμμα της Fujitsu-Siemens οσο και τα windows update τα οποια δεν ηταν λιγα... τα εβαλες αυτα? με την ευκαιρια: οταν παω στο update history καποιες ενημερωσεις λενε failed.. πως μπορω να της βαλω? δεν εχει επιλογη απο οσο ειδα...
mvaggel Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Εν πάσει περιπτώσει, έχεις κι εσύ ή άλλοι το πρόβλημα όταν πέσει σε standbye μετά να τα παίζει (πιστεύω η κάρτα γραφικών) και να μην μπορείς να χειριστείς το παραθυρικό περιβάλλον (μόνο με shutdown φτιάχνει κι αυτό με δυσκολία το κάνεις). Έχω βάλει και τους τελευταίους οδηγούς της Nvidia (από το nvidia.com) αλλά και πάλι τπτ. Καμιά ιδέα; Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με τον ήχο (χάνονταν μετά το stand by) στα μαμίσια vista. Τώρα έχω φορτώσει Win7 και δεν παρατήρησα κάτι παρόμοιο.
greeker Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Είχα αντίστοιχο πρόβλημα με τον ήχο (χάνονταν μετά το stand by) στα μαμίσια vista. Τώρα έχω φορτώσει Win7 και δεν παρατήρησα κάτι παρόμοιο. εβαλες win7 στον συγκεκριμμενο Fujitsu-Siemens? κανενα προβλημα με drivers αντιμετωπισες?
mvaggel Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δεν έχει βάλει μόνο για τον SM Bus Controller... Αν θυμάμαι καλά έβαλαν μόνα τους τα 7 ό,τι έβαλαν και extra έβαλα μόνο NVidia (απλά λόγω παλαιότερων κακών εμπειριών με drivers γραφικών της MS). Συν αυτά που αναφέρθηκαν πιο πριν για touchpad και κάμερα. Γενικά παίζει χωρίς προβλήματα, αν και δεν το έχω ζορίσει. Από 5λεπτη εμπειρία σε Assasin's Creed και Wheelman, μάλλον κολλώνει, αν και ίσως είναι απλά θέμα ρυθμίσεων... Στα 5' δε μπορώ να πω ότι έχω πλήρη άποψη. Υ.Γ. Mac OS X που προσπάθησα να βάλω, δεν κατάφερα να το ξεκινήσω (θεωρητικά η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς, αλλά κάπου εκεί αρνήθηκε να μπει στο λειτουργικό) Υ.Γ.2 Όπως καταλαβαίνετε είναι μηχάνημα δοκιμών Υ.Γ.3 Χριστός Ανέστη (απ' ότι με πληροφόρησαν... )
nkour Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 εμένα μετά το standbye θέλει restart γιατί η κάρτα γραφικών δεν προβάλει σωστά τα παράθυρα. καλά MacOS πως έβαλες;
Ai8erovamon Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 παιδιά τα f-s είναι οι μεγαλυτερες απάτες στους φορητούς υπολογιστές, όσα φορητά της εταιρίας δεν χαλάνε είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα οτι είναι αναξιόπιστα!
mvaggel Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 καλά MacOS πως έβαλες; Κυκλοφορούν κάτι cd images που εγκαθιστούν "πειραγμένο" OS X σε pc. Υπάρχουν σχετικά thread και εδώ στο insomnia που αναλύουν το θέμα και δίνουν οδηγίες... Βέβαια, όπως προείπα, τελικά δεν κατάφερα να βάλω. παιδιά τα f-s είναι οι μεγαλυτερες απάτες στους φορητούς υπολογιστές, όσα φορητά της εταιρίας δεν χαλάνε είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα οτι είναι αναξιόπιστα! Ως αισιόδοξος άνθρωπος που είμαι, ελπίζω να έχω πέσει στην εξαίρεση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα