Προς το περιεχόμενο

Δειχνει μονο την επιφανεια εργασιας και τιποτα αλλο!

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω ενα pc(windows xp) ενος φιλου μπροστα μου που ξαφνικα σημερα οταν του εκανα μια επενεκινηση και απο κει και μπρος μπαινει στα windows αλλα το μονο που δειχνει ειναι το την εικονα που ειχε αυτος για dekstop background και τιποτε αλλο.

Υπαρχει τροπος να το επαναφερουμε καπως χωρις να χρειαστει αν του κανουμε φορματ γιατι ο ανθρωπος εχει δεδομενα μεσα και δεν θελει να τα χασει? Θα μου πειτε γινεται back-up αλλα το θεμα ειναι αν μπορουμε να το σωσουμε χωρις αν το φορμαρουμε.

Αληθεια σε τι μπορει να ωφειλεται κατι τετοιο?

Δημοσ.

Μήπως εννοεί ότι δεν φορτώνει καν τον explorer και όχι μόνο τα εικονίδια?

Αν ναι... Κάνε το εξής...

Alt+ctrl+del να ανοίξει ο task manager.

Processes και κοίτα αν λέει κάπου explorer.exe

Αν ναι, δεξί κλικ πάνω του και end process tree.

Μετά (είτε τον βρήκες να τον έχει εκεί, είτε όχι)...

File -> new task

Εκεί γράφεις:

explorer.exe

Αν έτσι σου φορτώσει τα υπόλοιπα... κάνε έναν έλεγχο για ιούς και κοίτα μήπως εγκατέστησε κάτι τελευταία και βγάλτο.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω παρα πολυ θα το δοκιμασω αυριο και θα σας ενημερωσω τι εγινε.

Αν συμβαινει αυρτο που λες ειναι λογω των ιων?

Αν κανονατς αυτα δεν λειτουργησει και παλι μετα υπαρχει αλλος τροπος να σωθει χωρις να γινει φορματ?

Δημοσ.

Δεν μπορώ να σκευτώ τώρα συγκεκριμένο λόγο που το κάνει αυτό,

αλλά αν ανοίξει έτσι, δοκίμασε απεγκαταστάσεις (software που ανοίγει μαζί με τα win και κανένας driver), system restore, scan για ιούς και spywares και τα συναφή.

Τέλος μπορείς να δεις τα even logs των windows (run-> eventvwr).

Εκεί θα σου βγάλει με X ή με θαυμαστικό αν κάπου κάτι δεν πήγε καλά.

http://www.windows-help-central.com/windows-xp-event-log.html

Αν με το να τρέξεις τον explorer.exe δεν δουλέψει, μπες σε safe mode και κοίτα από εκεί μήπως κάνεις κάτι από όλα αυτά έτσι.

http://bertk.mvps.org/html/safemode.html

Αν δεν παίξουν όλα αυτά... δεν ξέρω :D

Πάντως ένα φορμάτ να στρώσει κακό δεν θα είναι.

Εκτός αν κάποιος άλλος έχει καμιά άλλη ιδέα.. εμένα δεν μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.

Δημοσ.

Υπαρχει περιπτωση αν ολα αυτα αποτυχουν να προσπαθησω να εγκαταστησω παλι τα windows απο το cd τους αλλα χωρις να χασω αρχεια και προγραμματα?

Δηλαδη απλα να διορθωσουν τα πραγματα βαζοντας τα αρχεια στην σωστη τους αντικαθιστωνατς τα προβληματικα και οχι να τα μηδενισουν?

Δημοσ.

Γίνεται να ξαναπεράσεις τα Windows από πάνω, αλλά αν το πρόβλημα οφείλεται σε ιό θα περάσει και στην νέα εγκατάσταση.

Δημοσ.
Ναι, Repair Windows Installation, ´η καπως ετσι λεει το CD των Windows.

To Recovery Console εννοεις? απο κειδ εν καταλαβα ποτε πως διορθωνει κανςια μια χαλασμενη εγκατασταση. μονο fixboot kai fixmbr μπορεσα να κανω.

Αληθεια πως γινεται ρεπαιρ?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:16 ----------

Γίνεται να ξαναπεράσεις τα Windows από πάνω, αλλά αν το πρόβλημα οφείλεται σε ιό θα περάσει και στην νέα εγκατάσταση.

πως τα περνας απο πανω αφου δεν μπορεις να τα κανεις upgrade εφοσονδ εν φορτωνουν?

Apo to cd γινεται κατι τετοιο? Απο κει μονο φορματ και ενα εγκατασταση κανεις.

Δημοσ.
Κάνεις boot from CD και στο setup έχεις επιλογή να τα περάσεις από πάνω. Όχι μέσα από τα Windows.

Aυτη η επιλογη που ειναι? Εγω εκτος αποτ ο recovery console βλεπωμονο δημιουργια παρτιτιον και new installations.

Δημοσ.

Όχι από το recovery console.

Απλά προχοράς να κάνεις εγκατάσταση, επιλέγεις το partition και απλά του λες να μην κάνει διαμόρφωση.

Θα σου πει ότι έχει ήδη εκεί προηγούμενη εγκατάσταση, και θα σου δώσει 2 επιλογές. Να σβήσεις τον προηγούμενο φάκελο /windows ή να φτιάξεις καινούριο με άλλο όνομα (πχ /windows_new).

Και στις 2 περιπτώσεις τα αρχεία των προγραμμάτων και τα αρχεία των εγγράφων μένουν μέσα.

Απλά αν θυμάμαι καλά, τα προγράμματα δεν θα τα δεις στο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων". Δλδ δεν θα τα αναγνωρίζει ως εγκατεστημένα, και τα πρέπει να τα ξαναπεράσεις.

Ουσιαστικά γλιτώνεις το backup.

Δημοσ.

Μήπως το συγκεκριμένο πρόβλημα σου έτυχε μετά από update των windows ή μήπως σου βγάζει κάποιο σφάλμα όταν πας να ανοίξεις κάποιον browser για κάποιο missing iertutil.dll?

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τα συμπτώματα που σου γράφω όπου μπορούσα να δουλέψω το pc μόνο από το task manager και δεν μπόρεσα να βρω λύση. Μόλις διόρθωσα το dll μου έβγαλε άλλο σφάλμα για library 56 οπότε πήγε για φορματ.

Αν δεν έχεις παρόμοιο πρόβλημα, αγνόησε τα παραπάνω.

Δημοσ.

Και στις 2 περιπτώσεις τα αρχεία των προγραμμάτων και τα αρχεία των εγγράφων μένουν μέσα.

Απλά αν θυμάμαι καλά, τα προγράμματα δεν θα τα δεις στο "Προσθαφαίρεση προγραμμάτων". Δλδ δεν θα τα αναγνωρίζει ως εγκατεστημένα, και τα πρέπει να τα ξαναπεράσεις.

Γιατι ομως αφου τα αφηνει απειραχτα και υπαρχουν ολα μεσα sto program files γιατι να μην τα δειχνει στην προσθαφαιρεση?

Επισης παιδια απο το Revovery console μπορει να γινει πραγματικο revovery του συστηματος? Αν οχι, τοτε τι recovery ειναι?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:20 ----------

Γιατι αφου οι original versions των αρχειων συστηματος θα αντικαταστησουν τις πειραγμενες εκδοσεις αρχειων συστηματος απο τους ιους.

Ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

Δεν θα τα δείχνει γιατί αντικαθιστά τα αρχεία του συστήματος και δεν τα βλέπει ως κανονική εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...