Προς το περιεχόμενο

triple crossfire -> 3x 4870x2?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για μενα παρε μια 295 εφοσον ψαχνεσαι τοσο με τις καρτες γραφικων και σε ενδιαφερει και θα βρεις την υγεια σου .Αν θες να περιμενεις για 4890χ2 καλυτερα να δεις πρωτα reviews που θα βγουνε και μετα χτυπα την .Αλλα η nvidia ειναι ο αρχοντας των δαχτυλιδιων...και των ευρω μαζι :cry::cry:

• Moderators
Δημοσ.

Μια ιδεα.

Γιατι δε παιρνεις πρωτα ΜΙΑ, και αν τυχον δε σε ικανοποιει να βαλεις μια ακομα?

Ή ακομα και 2 να παρεις, βαλε πρωτα τη μια και κανε δοκιμες με παιχνιδια, για να διαπιστωσεις και μονος σου γιατι δεν προτεινουμε SLi..

Απο αυτες οποια και να παρεις ιδια ειναι. Το αυτοκολλητακι και τα τυχον παρελκομενα αλλαζουνε...

Δημοσ.
Απο αυτες οποια και να παρεις ιδια ειναι. Το αυτοκολλητακι και τα τυχον παρελκομενα αλλαζουνε...

Ta 40 Ευρω διαφορα που εχει η φθηνοτερη με την ακριβοτερη δε δικαιολογουνται για κανενα λογο δηλαδη? Στις συγκεκριμενες εννοεις η γενικα?

Μια ιδεα.

Γιατι δε παιρνεις πρωτα ΜΙΑ, και αν τυχον δε σε ικανοποιει να βαλεις μια ακομα?

Ή ακομα και 2 να παρεις, βαλε πρωτα τη μια και κανε δοκιμες με παιχνιδια, για να διαπιστωσεις και μονος σου γιατι δεν προτεινουμε SLi..

Σορρυ που επιμενω σε διαταξη sli, απλως απο reviews και benchmarks διαβαζω πως σε παιχνιδια τυπου crysis/far cry 2 με ολου στο τερμα, sli 2-way/3-way κανουν την διαφορα προσθετοντας εως και διπλασια fps. Τουλαχιστον αυτο λενε τα τεστ.

Δημοσ.
Δε μπορεις να συνδυασεις 4870 με 4890.

Νομίζω πως CrossfireX γίνεται με συνδιασμό όποιας κάρτας θέλεις φτάνει να είναι της ίδιας σειράς Radeon 4000 (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω γίνεται και με τις Radeon 3000)

Δημοσ.
Νομίζω πως CrossfireX γίνεται με συνδιασμό όποιας κάρτας θέλεις φτάνει να είναι της ίδιας σειράς Radeon 4000 (δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω γίνεται και με τις Radeon 3000)

Το 4870χ2+4890 παντως, δεν το εβγαλα μονος μου, καποιος το ειπε στο tomshardware.

• Moderators
Δημοσ.

Γινεται, οπως γινεται και 4850+4870, μονο που με 4850+4870 ειναι σα να εχεις 4850+4850. Κοινως η 4870 δεν αξιοποιειται.

Κατι τετοιο γινεται και με τις 70/90.

Επισης, ολες εκει ειναι ιδιες σαν καρτες, μονο το αυτκολλητακι διαφερει.

Άλλα που διαφερουν ειναι:

1)Θεματα εγγυησης (π.χ. EVGA)

2)Συνοδευτικα (παιχνιδια κτλ)

3)Default χρονισμοι. Μερικες ειναι "factory overclocked", δηλαδη εχουν λιιιγο πιο ψηλα τους χρονισμους τους, με αποτελεσμα μικροδιαφορες στην αποδοση. Βεβαια μπορεις κι εσυ ανετα να ανεβασεις και τις "απλες" στα επιπεδα των factory overclocked και να μην πληρωσεις παραπανω μονο και μονο για αυτο...

Δημοσ.

Άλλα που διαφερουν ειναι:

1)Θεματα εγγυησης (π.χ. EVGA)

2)Συνοδευτικα (παιχνιδια κτλ)

3)Default χρονισμοι. Μερικες ειναι "factory overclocked", δηλαδη εχουν λιιιγο πιο ψηλα τους χρονισμους τους, με αποτελεσμα μικροδιαφορες στην αποδοση. Βεβαια μπορεις κι εσυ ανετα να ανεβασεις και τις "απλες" στα επιπεδα των factory overclocked και να μην πληρωσεις παραπανω μονο και μονο για αυτο...

Οκ δεκτον,thanx. Κατι τελευταιο. Γενικοτερα λενε πως αν συνδυαζεις προιοντα ιδιας εταιριας καμμια φορα πετυχαινεις καλυτερα αποτελεσματα. Στην περιπτωση μου ας πουμε που παω για μητρικη asus, υπαρχουν πιθανοτητες να συνεργαστει καλυτερα με την asus gtx? Οχι τιποτα αλλο αλλα ειναι και η ακριβοτερη εκ των 4αρων και εγω ελεγα να παω για την δευτερη ποιο φθηνη που ειναι και superclocked (και κατα 30 ευρω φθηνοτερη απο την asus).

Δημοσ.
Γενικοτερα λενε πως αν συνδυαζεις προιοντα ιδιας εταιριας καμμια φορα πετυχαινεις καλυτερα αποτελεσματα

Δεν νομιζω οτι υπαρχει κατι τετοιο,αλλα και να συμβαινει αυτο που λες οι διαφορες θα ειναι πραγματικα αμελητεες.

Δημοσ.
για μενα παρε μια 295 εφοσον ψαχνεσαι τοσο με τις καρτες γραφικων και σε ενδιαφερει και θα βρεις την υγεια σου .Αν θες να περιμενεις για 4890χ2 καλυτερα να δεις πρωτα reviews που θα βγουνε και μετα χτυπα την .Αλλα η nvidia ειναι ο αρχοντας των δαχτυλιδιων...και των ευρω μαζι :cry::cry:

Η 4890 είναι σχεδόν ίση και πολλές φορές καλύτερη από την 285 και είναι περίπου 100 φθηνότερη. Περισσότερο για άρχοντας της φανφάρας μου κάνει σε αυτή την περίπτωση η Nvidia.

Δημοσ.

Ειναι οντως αρκετα φθηνες, αλλα υποστηριζουν triple crossfire? Δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται 3χ 4890. Και γενικοτερα αναφερεται πως οι ATI αντιμετωπιζουν προβληματα με τους drivers σε τετοιου ειδους διαταξεις.

Απο την αλλη αν βαλεις 3χ gtx285 και ειδικα αυτες που βγηκαν στα 2GB εκαστος, νομιζω εχεις το ποιο δυνατο συστημα σημερα.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1231405&MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FA0B6838DE240427ABCDF8C56FE5F500F81FFBADECD5282AA012AA9D0B6E80085C918770B94D6FBD6A924306A6158C397D385326FFB69143C19C8BC4F1CAE0553A6AB266104671584545B6D01A9CE4DD1B889BE2C9A56B618ED0EEBD254808F36E46A7ADB450689BCE17110EEA46B2655B

Παρεπιπτωντος σε ποιο σημειο υπερτερουν οι 4890 των 285?

• Super Moderators
Δημοσ.
Η 4890 είναι σχεδόν ίση και πολλές φορές καλύτερη από την 285 και είναι περίπου 100 φθηνότερη. Περισσότερο για άρχοντας της φανφάρας μου κάνει σε αυτή την περίπτωση η Nvidia.

σε stock clocks αμφιβάλω...

Δημοσ.

Παντως στις χαμηλες αναλυσεις και η 4850χ2 βλεπω τα παω πολυ καλα, βαση του πανω διαγραμματος. Σε Fear ειδικοτερα αλλα και σε Devil May Cry 4 και COD ριχνει αρκετα FPS στις αλλες.

Βεβαια εμας μας ενδιαφερει στις μεγαλες αναλυσεις τι κανει. 1900 και πανω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...