dream21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Αν δεν παίζει ούτε 720p τι διάολο παίζει; Το'χει πάρει ένας φίλος και μου το έδωσε να του το "διαμορφώσω" αλλά δεν ξέρω τι να κάνω. Να του βάλω aTV Flash (που έλεγα) ή να το αφήσω έτσι; απλος του το φτιαχνεις με patchstick η atvFlash ,του το δινεις και του λες οτι πεζει τα παντα εκτος απο matroska αρχεια. Σε αλλα αγλικα φορουμ λενε οτι μεχρι 1gb αρχειο σε .mkv πεζει μια χαρα.τι να πω δεν ξερω. ειμαι τις γνωμης να του βαλεις καλυτερα το patchstick διοτι εαν εχει account για itunes store ,θα το δηλωσεις region usa ωστε εν θελει να κατεβαζει τις γνωστες σειρες ,καθως και ταινιες for rent or sell και σε ποιοτητα HD mp4 φορματ. Στο atvFlash δεν πεζει το itunes store σε εμενα που το δοκιμασα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Άντε, να το δοκιμάσουμε κι αυτό το patchstick. Να'σαι καλά, ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
dream21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Άντε, να το δοκιμάσουμε κι αυτό το patchstick. Να'σαι καλά, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. προς Θεου παρακαλω,οτι θελεις ξανα εδω ειμαι
Super Moderators paredwse Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Απριλίου 2009 Έτσι όπως έχουν τα πράγματα μέχρι τώρα, μακράν το Western Digital WDTV.
ripper386 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Δημοσ. 25 Απριλίου 2009 Επειδή έχω παιδευτεί πάρα πολύ με το θέμα HD και AppleTV σαν κάτοχος του εδώ και 2 χρόνια, τα πράγματα έχουν ώς εξής: Το AppleTV μπορεί να παίξει 720p και κάτω απο κάποιες συνθήκες και 1080p αλλά ο περιορισμός του είναι το bitrate και όχι η ανάλυση. Το bitrate λοιπόν εικόνας και ήχου μαζί πρέπει να είναι το πολύ 5000 Kbits/sec. Μπορεί με το boxee/XBMC ή ATVFlash γενικότερα να ανοίγει MKV αλλά σε γενικές γραμμές βλέπεις καρέ καρέ την κίνηση. Οι λύσεις σε γενικές γραμμές είναι 2: 1) Convert με το visualhub του 720p MKV σε MP4, με προεπιλογή AppleTV και κρατάει και τον 5.1 ήχο. Η μετατροπή κρατάει περίπου όσο και η ταινία. H διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί δραματικά με το νέο Elgato Turbo H.264 HD σε ~20-30 λεπτά. 2) Ένα κόλπο χωρίς μετατροπή όπου αν βρούμε ένα 720p MKV με bitrate έως 4000-4200 και ήχο 300-500 (λίγο σπάνιο γιατι τα περισότερα έχουν DTS με άνω του 600), μπορούμε να το ανοίξουμε με το QuickTime (αρκεί να είναι το pro), η διαδικασία ανοίγματος μπορεί να κρατήσει 5-10 λεπτά, και στη συνέχεια να το αποθηκεύσουμε ώς MP4 χωρίς convert. Για τους υπότιτλους η πιο σίγουρη λύση είναι το Submerge (το χρησιμοποιώ πολύ καιρό και κoλλάει τους υπότιτλους στο video σε 1-2 λεπτά. Έχω καταφέρει αρκετές ταινίες να τις έχω χωρίς convert (περίπτωση 2) να παίζουν άψογα στο AppleTV ενώ τα αρχικά MKV τους σέρνονταν. Για κάθε περίπτωση πέρα απο σπασίματα και formats κορυφαία λύση είναι το AppleTV Fooler ένα σκριπτάκι που πέρνει σχεδόν όλους τους τύπους βίντεο (εκτός MKV) και χωρίς convert τους κάνει playable στο AppleTV. Είναι πολύ έξυπνο γιατί ο περιορισμός που πραγματικά έχει το AppleTV δεν είναι το format αλλά να αναγνωρίσει η συσκευή στα πρώτα 5" ότι το αρχείο είναι ένα απο τα υποστηριζόμενα σε εικόνα και ήχο.Κάποιος λοιπόν με αυτό το σκριπτάκι κόλλησε ένα χαζό-μαύρη εικόνα με aac τίποτα ήχο σε όλα τα αρχεία και ξεπέρασε το κόλλημα της συσκευής. Το σκριπτάκι κάνει το ίδιο για ότι αρχείο του ρίξουμε απο εδώ και πέρα. Αν για κάτι δεν είμαι κατανοητός κάπου θα επανέλθω, γιατί πήγαινα για ύπνο μετα απο επιστροφή απο διακοπές και είδα το θέμα, και είπα να γράψω κάτι τις... Το AppleTV το λατρεύω γιατί εδώ και καιρό βλέπω απο το σαλόνι τη δισκοθήκη μου σε απίστευτη μορφή και παρακολουθώ 10δες podcast χωρίς να τα κατεβάσω με απευθείας streaming, συν πολλά άλλα, αν γινόταν και μια αναβαθμισούλα στην πλατφόρμα ION (αμυγδάλου) με NVIDIA 9400 ώστε να υποστηρίζεται fullHD video θα ήταν η απόλυτη συσκευή.
sitop Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 ripper386, Ποια έκδοση firmware (δηλαδη software) έχεις; Με την 2.3.1 εγω χρησιμοποιώ το handbrake κάνοντας πλήρη μετατροπή. Τα mp4 υποτίθεται ότι έχουν κάποιους περιορισμούς σε σχέση με τον αριθμό των tracks. Από την έκδοση 2.3 και μετά πρέπει υποχρεωτικά να είναι πρώτα το aac και μετά το ac3 αλλοιώς παίζει μόνο aac. Επίσης δεν ξέρω αν έχει δοκιμάσει κανείς το muxo για soft subtitles. Στο iphone δουλεύει τέλεια!
darkthan Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 τι περιορισμούς έχει για την γραμμή adsl και ακόμα μπορώ να νοικιάσω ταινίες αν ναι θα έχουν υπότιτλους?
jumaru99 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά..Έχω ένα Apple TV 40GB με το 2.4. Το πρόβλημά μου είναι όταν ripάρω με το handbrake μετά από 20 λεπτά έχω πρόβλημα αποσυγχρονισμού ήχου-εικόνας..ακόμα και με τα έτοιμα presets του έχω το ίδιο πρόβλημα..είτε στο Apple TV είτε σε pc - mac... Έχετε κάτι να προτείνεται οι ήδη χρήστες του handbrake? Κάτι άλλο, έχεται κανά preset για HD movies?δλδ Μετατροπή από mkv με το λιγότερο loss quality που να είναι βέβαια playable από το Apple TV?
georgeadams Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2009 τι περιορισμούς έχει για την γραμμή adsl και ακόμα μπορώ να νοικιάσω ταινίες αν ναι θα έχουν υπότιτλους? Το Ελληνικό iTunes Store δεν υποστηρίζει ενοικίαση ταινιών. Μπορείς να αγοράσεις μέσω eBay μια iTunes Gift Card και να κάνεις εγγραφή στο αμερικάνικο iTunes Store δηλώνοντας διεύθυνση Αμερικής έτσι ώστε να μπορέσεις να νοικιάσεις ταινίες αλλά φυσικά θα είναι χωρίς υπότιτλους.
rigasrigas1980 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 δε μου λετε, επειδη ειμαι απο χωριο, θα μου πειτε με λιγα λογια, τιναι αυτο το μαραφετι?
georgeadams Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2009 http://www.apple.com/appletv/ Συνδέεται στην TV σου και σου επιτρέπει να παίζεις μουσική/βιντεο/φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη του iTunes του υπολογιστή σου (μέσω δικτύου). Μάλιστα, μπορείς να αντιγράψεις κάποια βίντεο/τραγούδια στο σκληρό του δίσκο έτσι ώστε να παίζουν και όταν έχεις σβηστό τον υπολογιστή σου. Ακόμα, μπορείς να αγοράζεις / νοικιάζεις ταινίες από το iTunes store (αυτό δεν ισχύει ακόμα στην Ελλάδα). Τέλος, μπορείς να βλέπεις/ακούς βίντεο, ράδιο, φωτογραφίες, podcast κλπ μέσω internet (πχ youtube, flickr, κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.