washcloud Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Δημοσ. 17 Απριλίου 2009 Eγω δεν ειχα πει "πηρες καινουργια μητρικη και σωθηκες"... Ειπα μόνο γεγονοτα απο την εμπειρια μου, δηλαδη οτι ειχα παλιοτερες μητρικες(5ετιας) που χρειαζονταν δισκετα με sata drivers για να εγκαταστησεις XP σε sata σκληρο. Στις μητρικες αυτες δεν τιθεται θεμα bios. Να ειμαι ικανοποιημενος με 168 και average speed 55 ?! Αστειευεσαι βεβαια, εδω ο Χάροντας εχει λεει 258 με average 92... Εσυ πόσο εχεις? ...Αστειεύτηκα μόνο σε πολύ νωρίτερο ποστ, στο παρόν thread. Kαι όχι, δεν "αστειεύομαι", όταν όπως είπα οι SATA δίσκοι δεν πιάνουν στην πράξη το "μέγιστο δυνατό θεωρητικό" bandwidth. O ίδιος έχω SATA δίσκους πάνω σε PCI, οπότε η προσωπική μου εμπειρία δε λέει τίποτα (γύρω στο 65άρι average), απλά έχω πετύχει και benchmarks (πάνω σε "κανονικόν" controller) σε λιγότερα από τα δικά σου, "φυσιολογικά" όρια που ανέφερες. Ούτε περί "μητρικών" αστειεύτηκα (και μην αρχίζουμε να παίζουμε με τις εκφράσεις : δεν είπα ότι το ΕΙΠΕΣ ότι σώθηκες, αλλά όποιος διαβάζει τις συγκεκριμένες σου γραμμές, αυτό που είναι το πιο πιθανό να του μείνει, είναι "νέα μητρική=ΟΧΙ πρόβλημα με SATA controller drivers"....πράγμα που εξήγησα γιατί δεν είναι έτσι ακριβώς). Και αν καταλαβαινόμαστε καλά, ΝΑΙ, "δεν τίθεται θέμα BIOS", με την έννοια ότι οι τόσο παλιές μητρικές, δεν είχαν BIOS με το συγκεκριμένο mode. Δεν πάω πάντως να σου κάνω τον έξυπνο, ΑΝ τυχόν έμεινες με τέτοια εντύπωση - για 'σενα προσπάθησα να το αποσαφηνίσω, και για όποιον τυχόν άλλον το διαβάσει. Απλά προσπάθησα να είμαι συγκεκριμένος.
screenshot Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Παρατηρω φιλε οτι εισαι πολυ τσιτωμενος και χωρις λογο. Προσπαθησε να καλμαρεις. Δυο φορες μου ειπες οτι οι sata δεν πιανουν στη πραξη το μεγιστο θεωρητικο αλλα εγω δεν μιλαω για το μεγιστο θεωρητικο, μιλαω μόνο για τη μεση τιμη που πιανουν ολοι οι χρηστες. Εφοσον δεν θες να παιζουμε με τις λεξεις να μη μου βαζεις λογια που δεν ειπα στο στομα μου. Δεν ειπα "πηρες νεα μητρικη και σωθηκες" ουτε και κατι τετοιο βγαινει απ τα λεγομενα μου, εσυ το ερμηνευσες ετσι. Για το θεμα των sata drives τα ειπα πολλες φορες, στις παλιες μητρικες που ειχα εγω δεν τιθεται θεμα bios αλλα επρεπε να ειχες τη δισκετα ετοιμη για το f6. Μπορείς να δεις κάπου το μοντέλο του δίσκου? Μπορείς να βγάλεις κι ένα screenshot από το Everest (εκεί που δείχνει τους δίσκους) για ευκολία και να το ανεβάσεις εδώ (πατάς το πλήκτρο print Screen, ανοίγεις τη ζωγραφική, κάνεις επικόλληση, επιλέγεις το κομμάτι που ενδιαφέρει και το σώζεις ως jpg). Επίσης αν θες μπορείς να κατεβάσεις αυτό http://www.techpowerup.com/downloads/1137/ATTO_Disk_Benchmark_v2.34.html ...όπου στις επιλογές πάνω πάνω επιλέγεις Drive: (ένα γράμμα που ανήκει στο δίσκο που θες να ελέγξεις) Transfer Size: 8192 to 8192 kB Total Length: 2 ΜΒ ...και το τρέχεις, οπότε βλέπεις κάπως καλύτερα μερικές πραγματικές τιμές. Το μοντελο του δισκου το ξερω, ειναι ενας WD αγορασμενος πριν 3.5 χρονια Sata2-160GB-7200-8MB. Ξερω πως να βγαζω screenshot, τι ακριβως θες να δεις απ το Everest? To προγραμμα που μου ειπες το κατεβασα και το ετρεξα, εβαλα τα στοιχεια που ειπες και τα αποτελεσματα τα βγαζει σε δευτερολεπτα. Εχει μια μπαρα κοκκινη για το WRITE και μια μπαρα πρασινη για το READ. To κακο ειναι οτι οσες φορες πατησεις το Start τοσα διαφορετικα αποτελεσματα θα σου βγαλει(!) συνεπως αυτο το προγραμμα ειναι ασοβαρο
PCharon Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Το μοντελο του δισκου το ξερω, ειναι ενας WD αγορασμενος πριν 3.5 χρονια Sata2-160GB-7200-8MB.Ξερω πως να βγαζω screenshot, τι ακριβως θες να δεις απ το Everest? Αυτό δεν είναι μοντέλο δίσκου. Υποτίθεται πως θα έψαχνα για πάρτη σου στο διαδίκτυο να βρω πληροφορίες. To κακο ειναι οτι οσες φορες πατησεις το Start τοσα διαφορετικα αποτελεσματα θα σου βγαλει(!) συνεπως αυτο το προγραμμα ειναι ασοβαρο Μια χαρά είναι το πρόγραμμα. Δεν ασχολούμαι άλλο, μας αντιμετωπίζεις με καχυποψία. Εξάλλου απλά συζήτηση γίνεται, δεδομένου πως οι δίσκοι σου δουλεύουν μια χαρά και το μόνο που έμενε ήταν να πειστείς εσύ γι αυτό.
washcloud Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 screenshot, σε διαβεβαιώ ότι είμαι πιο κάλμα κι από βουδιστή εν ώρα περισσυλογής, και με τη σειρά μου παρατηρώ ότι κατά βάση δεν σου αρέσει ο τρόπος μου, πράγμα θεμιτό, διότι και 'μενα δε μ' αρέσει πχ το μπιλιάρδο ή ο Ολυμπιακός. Γι' αυτό και δεν θα σε ζαλίσω περαιτέρω με τις διευκρινίσεις μου, στο θρεντ σου. Αν θέλεις, αντιπαράβαλε τα ποστ μου με τα δικά σου, για να μη σου μείνει αυτή η αίσθηση που τώρα έχει πάντως. Κλείνω με το να επαναλάβω αυτό : Δεν πάω πάντως να σου κάνω τον έξυπνο, ΑΝ τυχόν έμεινες με τέτοια εντύπωση - για 'σενα προσπάθησα να το αποσαφηνίσω, και για όποιον τυχόν άλλον το διαβάσει.Απλά προσπάθησα να είμαι συγκεκριμένος.
screenshot Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Αυτό δεν είναι μοντέλο δίσκου. Υποτίθεται πως θα έψαχνα για πάρτη σου στο διαδίκτυο να βρω πληροφορίες. Eννοεις τα στοιχεια/κωδικους που γραφει πανω? Πρεπει να ανοιξω τον υπολογιστη για να τα διαβασω αυτα. Ευχαριστω για την προθεση σου να ψαξεις για μενα. Να υποθεσω οτι ειναι αργος επειδη ειναι παλιος? (αγοραστηκε στα τελη του 2005). Ηταν αργοι οι πρωτοι sata-2 σε σχεση με τους σημερινους? Μια χαρά είναι το πρόγραμμα. Συγνωμη, διαβασες τι ειπα? Οσες φορες πατησεις το start, τοσα διαφορετικά αποτελεσματα θα σου βγαλει! Αρα, τι μια χαρα μου λες?... Δεν ασχολούμαι άλλο, μας αντιμετωπίζεις με καχυποψία. Εξάλλου απλά συζήτηση γίνεται, δεδομένου πως οι δίσκοι σου δουλεύουν μια χαρά και το μόνο που έμενε ήταν να πειστείς εσύ γι αυτό. Οταν λες "σας" ποιους αλλους εννοεις εκτος απο σενα? Βασικα δεν εχω καμμια καχυποψια, ουτε προκαταλειψη. Δεν ειμαι τετοιος τυπος. Συζητηση δεν κανουμε? Γιατι στραβωνεις? Μην θεωρεις καχυποπτο τον συνομιλητη σου οταν δεν κατεβαζει αχώνευτα αυτα που του λες, αλλα τα ψαχνει λιγο περισσοτερο Ο δισκος μου, οπως ειπαμε, εχει στο HD Tach 168 και 55 ενω ο δικος σου 258 και 92 αντιστοιχα. Λογικο δεν ειναι να σκεφτω οτι κατι δεν παει καλα? Ο καθενας θα το σκεφτοταν αυτο. (εκτος αν ισχυει αυτο που ειπα παραπανω περι παλαιοτητας).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.