screenshot Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Eχω στο συστημα μου 2 σκληρους δισκους sata2, συνδεδεμενους στη μητρικη ο καθενας με το γνωστο κοκκινο καλωδιο. Τρεχοντας το Everest διαβαζω οτι τους αναφερει σαν ΙDE... Ειναι δυνατον?
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 για δικαίωσε το όνομά σου, ανεβάζοντας ένα screenshot να δούμε τί ακριβώς λέει το Έβερεστ....
screenshot Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Το Εverest στη στηλη Storage-Disk Drive λεει Disk Drive WDC WD300 μπλαμπλα (279 GB, IDE). Μπορεις να μου πεις πως ξερω εγω οτι οι δισκοι αναγνωριζονται σαν Sata και οχι σαν Ide? Επισης εχω και ενα dvd-rw συνδεδεμενο με sata καλώδιο. Αυτο σημαινει οτι και αυτη η συσκευη θεωρειται Sata? Αν ομως παω στον Device Manager-IDE/ATA ATAPI controllers-Primary IDE Channel θα τη βρω εκει... ειναι φυσιολογικο αυτο?
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Φυσιολογικό είναι, νομίζω έχει να κάνει με επιλογή του BIOS που δείχνει τον SATA ελεγκτή ως IDE για λόγους συμβατότητας.
screenshot Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Kαι οι σκληροι? Τι νουμερο πρεπει να μου βγαλει minimum το HD Tach για να βεβαιωθω οτι λειτουργουν οντως σαν sata2?
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Τι νουμερο πρεπει να μου βγαλει minimum το HD Tach για να βεβαιωθω οτι λειτουργουν οντως σαν sata2? Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να λειτουργούν, αφού είναι SATA?
screenshot Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δεν εχεις ακουσεi ποτέ οτι οι συσκευες μπορει να λειτουργουν σε κατωτερο επιπεδο απ το ονομαστικο τους? Το Everest γιατι μου τους αναφερει ως Ide?
vdanasto Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Άσχετα από αυτό που λέει το Everest, οι δίσκοι σου είναι SATA και σαν τέτοιοι λειτουργούν. Η επιλογή για IDE emulation που δίνεται από το BIOS, είναι για να σε γλιτώσει από τους εκνευριστικούς drivers που χρειάζονται τα Windows XP κατά την εγκατάσταση για να δουν τους SATA δίσκους. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, απενεργοποίησέ το. Δεν πρόκειται πάντως να δεις διαφορά στις επιδόσεις.
screenshot Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μιλας για τoυς sata drivers που χρειαζονταν τα XP στις παλιες μητρικες? Απ οτι καταλαβα εσυ παιρνεις σαν δεδομενο οτι ειναι sata αρα θα δουλευουν ως sata και ειμαστε ok... Πως μπορω να τσεκαρω αν οντως λειτουργουν με τη ταχυτητα των sata(2)? (300Gb/sec)
sYn Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 ...ταχυτητα των sata(2)? (300Gb/sec) Βασικά είναι 3 Gbit/s , δλδ 300 MB/s
nick#18 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 δες με το hdtune...αλλα δεν ειναι αποκλειστηκα για παλιες μητρηκες οι drivers...
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δεν εχεις ακουσεi ποτέ οτι οι συσκευες μπορει να λειτουργουν σε κατωτερο επιπεδο απ το ονομαστικο τους? Το Everest γιατι μου τους αναφερει ως Ide? Εγώ πιστεύω ότι το Everest έχει δίκιο. Πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος με τα πρωτόκολλα στο εργοστάσιο, και περάσανε SATA πρωτόκολλο σε IDE δίσκο. Υπάρχει και η περίπτωση να μην ήταν λάθος και να το κάνανε επίτηδες, και ίσως πρέπει να καταγγελθεί η εταιρία που βγάζει τον δίσκο, αλλά θα θέλουν πάρα πολλά λεφτά οι δικηγόροι, κι ίσως πάρει χρόνια για να δικαιωθεί κανείς.
Street-Fighter Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 (300Gb/sec) OMG μακαρι να ειχαμε τετοια ταχυτητα θα εβλεπες την εκκινηση των windows σε ενα κλασμα του δευτερολεπτου
epivitor Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Και σ'εμενα φιλε ως IDE μου τον εμφανιζει, μαλλον θα ειναι καμια μλκ του everest οποτε μην τρελαινεσαι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.