Προς το περιεχόμενο

ευρεση διευθυνσεων ip σε δίκτυο

laboratory

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

με ειδοποίησε άτομο από την εταιρεία μου ότι δεν πρέπει να δουλεύει το σύστημα καταγραφής των καμερών ασφαλείας. Αυτό έχει dvr που συνδέεται με καρφωτή ip πάνω στο switch, έτσι ώστε από το pc να βλέπω ότι βλέπουν οι κάμερες. Ενώ μπορώ να μπω απο το σπίτι στον server της δουλειάς δεν θυμάμαι καθόλου την ip του dvr για να επαληθεύσω ότι δουλεύει.

Υπάρχει τρόπος να βρω ποιες ip έχει το δίκτυο και κατα συνέπεια και την ip του dvr?

α) όλα τα pc έχουν καρφωτές ip αλλά δεν είναι συνεχόμενες (και δεν τις έχω ορίσει εγώ)

β) το θέμα είναι ότι δεν πάω στην δουλειά αύριο γιατί φεύγω πρωϊ για διακοπές και δεν θα ήθελα να πάω άγρια χαράματα για τον συγκεκριμένο λόγο

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Αν το δίκτυο είναι κλειστό τότε δεν μπορείς να μπεις. Αν το switch συνδέετε και με κάποιον router που βλέπει internet τότε με κατάλληλες ρυθμίσεις (port forwarding) στον router θα μπορούσες για παράδειγμα να μπεις για παράδειγμα στο web interface του dvr (αν έχει) και να δεις αν λειτουργεί.

Δημοσ.
Αν το δίκτυο είναι κλειστό τότε δεν μπορείς να μπεις. Αν το switch συνδέετε και με κάποιον router που βλέπει internet τότε με κατάλληλες ρυθμίσεις (port forwarding) στον router θα μπορούσες για παράδειγμα να μπεις για παράδειγμα στο web interface του dvr (αν έχει) και να δεις αν λειτουργεί.

Το δίκτυο εννοείται ότι είναι ανοικτό αυτήν την στιγμή και συγκεκριμένα είμαι μέσα στον server και δουλεύω το λογιστικό πρόγραμμα. Το θέμα είναι ότι δεν θυμάμαι τι βάζω στον IE (π.χ. 192.168.1.1) ώστε να μπω στο dvr

Τελικά πήγα και το κοίταξα από κοντά και το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να γράφεις ότι δεν θυμάσαι

Δημοσ.

Αφου μπορουσες να μπεις στη δουλεια σου απο το σπιτι.......... θα μπορουσες να δεις στο ρουτερ τι πορτες εχεις ανοιξει για τις καμερες και σε ποιες ips. Εκει θα εβλεπες και τις ips

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...