Nightstrike Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα Laptop για τις ανάγκες της σχολή μου. Έχω ήδη έναν desktop 4 πύρινο όπου ουσιαστικά κάνω την βαριά δουλειά, και έλεγα να πάρω έναν laptop κυρίως για παρουσιάσεις, και δουλειά εκτός σπιτιού. Γενικά κάθομαι πολλές ώρες στην σχολή και μετακινούμε συχνά Αθήνα- Πάτρα και πολλές φορές πρέπει να κάνω κάποια δουλειά στο τωρινό μου laptop (τα έχει φτύσει και δεν μπορώ να δουλέψω βαριές εφαρμογές εκεί πλέον).Θέλω ένα laptop όπου να μπορώ να δουλέψω μερικά προγράμματα με ευκολία ώστε να έχει και νόημα. (3ds max, revit, cad, photoshop…) δεν έχω σκοπό να κάνω Render BTW. Έλεγα να έπαιρνα έναν C2D φτηνό 400-650 ευρώ περίπου (intel η Amd?). Ξέρει κανείς εάν τρέχει αυτές τι εφαρμογές με ευκολία? Γενικά θα πρέπει να πάω σε ένα πολύ ακριβό μηχάνημα για να μπορώ να δουλέψω τέτοια πράγματα? Είναι καλύτερα να περιμένω με το παλιό μου μηχάνημα ώστε να «δυναμώσουν» τα Laptops? ty
michalis2610 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Στο εύρος τιμής που γράφεις το καλύτερο που μπορείς να αγοράσεις είναι το Lenovo R61. Δεν είναι "κτήνος" αλλά την δουλειά σου πιστεύω θα την κάνεις αξιοπρεπώς. Τώρα ποιό μοντέλο έχεις?
Draculina Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Συνεχώς βγαίνουν καινούρια και δυνατότερα μηχανήματα, δεν έχει νόημα να περιμένεις. Εφόσον το χρειαζεσαι τώρα, το αγοράζεις. Εάν δεν επείγεσαι και έχει ψωμιά το παλιό ψάχνεις και περιμένεις. Το παλιό σου τι μηχάνημα είναι?? Τα προγράμματα που αναφέρεις τρέχουν πολύ άνετα σε 1 σύγχρονο λαπτοπ όχι ακριβό αναγκαστικά, αφού έχεις δυνατό desktop μην ξοδεύεσαι περισσότερο. Νομίζω πας σφαίρα για το lenovo R61, θα σε καλύψει θαυμάσια + είναι στα λεφτά σου!! http://www.skroutz.gr/s/62240/Lenovo-R61.html
Nightstrike Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Turbo X Intel Pentium M 1,86Ghz 798MHz 2GB RAM ATI Mobile Radeon X800 XT 17" 60BG 7200rpm νομιζω... Τώρα τι άλλο χρειάζεται να πω? Τις IBM είναι το PC που μου στείλατε? Για αυτό τι λέτε? http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1216597&catalog=21&category=69977907 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1216589&page=1&category=69977907&catalog=21 core duo (oxi core 2 duo) μακριά?
Draculina Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Σελίδες για benchmarks: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html Ο επεξεργαστής που έχεις ειναι σειρά 158 νομίζω. Δεν είναι πολύ χάλια αλλά σίγουρα θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά με καινούριο. Το lenovo (ναι, πρώην IBM) είναι πιο δυνατό και σε CPU+GPU από αυτά που αναφέρεις....Επίσης ματ οθόνη, πολύ καλύτερη ποιότητα κατασκευής και το σημαντικότερο 3 χρόνια εγγύηση και όχι 1.... Μόνο (+) του presario περισσότερος χώρος εργασίας (αλλά είναι και 17αρι...). Επειδή και γω τα ίδια προγράμματα με σενα δουλεύω πάνω κάτω(+ matlab, ansys, visual studio + κάτι άλλα πιο ειδικά) το lenovo υπολογιστικά σου φτάνει, δεν πετάει, αλλά θα δουλεύεις άνετα. Με λίγα λεφτά ακόμα μπορείς να του βάλεις μνήμη και δίσκο 7200rpm (αργότερα αν δεν ευκαιρείς τώρα) και θα είσαι παραπάνω από καλά. Σε αυτά τα λεφτά δεν έχει κάτι δυνατότερο. Πρέπει να ανεβείς αρκετά στα λεφτά (γύρω στο 900αρι ή και παραπάνω) για να πάρεις κάτι αισθητά καλύτερο.
ss13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Στο εύρος τιμής που γράφεις το καλύτερο που μπορείς να αγοράσεις είναι το Lenovo R61. Δεν είναι "κτήνος" αλλά την δουλειά σου πιστεύω θα την κάνεις αξιοπρεπώς. Τώρα ποιό μοντέλο έχεις? +++1!!
Nightstrike Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Είναι customizable δηλαδή? Αν ναι, από πού μπορώ να τον παραγγείλλω και να μπορώ να τον κάνω customize? Από εξωτερικό είναι (ιντερνέτ δηλαδή) φθηνότερο? Η κάρτα γραφικών μου φαίνεται λίγο αδύναμη, ισχύει? Δεν θα πειράζει για το modeling? ty
Draculina Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Oxi, customizable δεν είναι δυστυχώς...Στην Ελλάδα δεν βλέπω άλλη έκδοση διαθέσιμη (ότι βγάζει ο skroutz μόνο). Και στο εξωτερικο (στα συνήθη Γερμανικά site notebook.de, notebooksbillinger.de) δεν υπάρχει επίσης, γιαυτό και τόσο καλή τιμή.... Η καρτούλα όντως δεν είναι σπουδαία (αυτή που ήδη έχεις είναι καλύτερη, απότι βλέπω!). Για το modeling αυτό δεν σε πειράζει. Εγώ έχω την intel 4500, κατώτερη, + γίνεται η δουλειά άνετα αν δεν κάνεις render. Ο επεξεργαστής θα σου κάνει τη διαφορά περισσότερο...
michalis2610 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Οντως η διαφορά από την CPU θα φανεί, αλλά στη θέση σου θα έμενα με τον τωρινό φορητό. Εφόσων ο φορητός είναι με ΧΡ νομίζω ότι θα έβλεπες σεβαστή διαφορά αν έκανες βασικές εργασίες συντήρισης και "ελάφρωνες" το σύστημα απενεργοποιώντας services των windows που είναι άχρηστα, αφαιρώντας antivirous/firewall (το πρώτο αν δεν είναι απαραίτητο) κτλ. Σίγουρα το ΙΒΜ θα είναι ταχύτερο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να δώσεις 600 ευρώ ακόμα.
Nightstrike Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Οντως η διαφορά από την CPU θα φανεί, αλλά στη θέση σου θα έμενα με τον τωρινό φορητό. Εφόσων ο φορητός είναι με ΧΡ νομίζω ότι θα έβλεπες σεβαστή διαφορά αν έκανες βασικές εργασίες συντήρισης και "ελάφρωνες" το σύστημα απενεργοποιώντας services των windows που είναι άχρηστα, αφαιρώντας antivirous/firewall (το πρώτο αν δεν είναι απαραίτητο) κτλ. Σίγουρα το ΙΒΜ θα είναι ταχύτερο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να δώσεις 600 ευρώ ακόμα. Μάλλον κάπως έτσι με βλέπω… Θέλω να πιστεύω βέβαια ότι έχω κάνει αρκετά για να τον ελαφρύνω τον τωρινό! Τον είχα πάρει ακριβά οπότε ας τον χαρώ λίγο ακόμα… Όσο για τα vista… δεν υπήρχε περίπτωση να τα κρατούσα… xp ftw για τα laptops που έχουν 2gb ram… Και για αυτούς που θέλουν surfing-μουσική θα πρωτινά linux να χαρούν γραφικά… Μόνο τα 64bit Vista σκέπτομαι, αλλά και πάλι για κανένα desktop καλύτερα Ξέφυγα λίγο ίσος Λοιπόν, Πέρα της απόδοσης ο τωρινός, είναι αρκετά βαρύς και έχει χαλάσει και η μπαταρία (100 ευρώ). Αλλά από ότι βλέπω στην πρίζα βολεύομε. Θα τον κρατήσω και βλέπω από τον Σεπτέμβριο. Thanks σε όλους !!!
Draculina Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 +1...ναι έτσι όπως τα λες καλύτερα περίμενε...Να αποσβέσεις τον υπάρχοντα, να μαζευτούν και λεφτά και βλέπεις.... (offtopic) Το 64bit linuxακι λέει και για υπολογιστικά, (για οσους κάνουν γραμμικές άλγεβρες, πεπερασμένα στοιχεία κτλ), ή χρησιμοποιούν GIMP για επεξεργασία εικόνας. Άλλη αίσθηση+ ταχυτητα τελείως....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.