Προς το περιεχόμενο

Ποιος ειναι πιο ελαφρυς και γευστικός Ντεκαφεινε;

Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απορία: όλοι εσείς που κόψατε τους καφέδες και πίνετε ντεκάφ, τσάγια και τέτοια, πώς χέζ.. πλέον;

Για εμένα, τα τελευταία 7 χρόνια, φραπές σκέτος ξεροσφύρι και τσιγάρο το πρωί=λύτρωση από το δαίμονα. Μετά ισιώνω και πάω και τρώω κανονικό πρωινό σαν άνθρωπος.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απορία: όλοι εσείς που κόψατε τους καφέδες και πίνετε ντεκάφ και τέτοια, πώς χέζ.. πλέον;

Πίνουν γάλα.99,9% επιτυχία 10 λεπτά μετά την κατανάλωση :P

Δημοσ.
Πίνουν γάλα.99,9% επιτυχία 10 λεπτά μετά την κατανάλωση :P

Έτσι είναι, εγώ άμα πιω κακάο, έχω μισή ώρα να βρω τουαλέτα...

Δημοσ.

Νομίζω οφείλεται στην έλλειψη κάποιου ενζύμου, και επίσης κρύβει κατάλοιπα της παιδικής ηλικίας στο υποσυνείδητο (μητρικό γάλα και μετά τα αμολάς στο πάμπερς κι έτσι) κάτι έχει γράψει ο Ζύγκμουντ Φ. γι' αυτό αν δεν κάνω λάθος. Πάντως ο νές δικαιολογείται γιατί είναι καθαρή χημεία που επιδρά καταλυτικά στον οργανισμό, με συνέπεια το πολυπόθητο ακαριαίο (σε μένα τουλάχιστον) και ευεργετικό μέιντέι. Λέω σε μένα γιατί σε άλλους δρά μετά από μισή ώρα, ενώ βρίσκονται στο μετρό, στο λεοφωρείο, ή σε μποτιλιάρισμα στην Κατεχάκη, οπότε δύσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.

Μιλκο + πιτσα από το φούρνο της (οποιασδήποτε ) γειτονιάς. Πιο γρήγορα κι από το φως σε πάει στην τουαλέτα...

Δημοσ.

για συνδιασμους που μας πηγαινουν τουρμπο, νομιζω ο καθενας εχει τον δικο του ατομικο :lol: αλλα για να επανλεθω στο αρχικο ερωτημα, βλεπω οτι δεν εχει αναφερθει στα ... υποκαταστατα του καφε το κριθαρι. στην ιταλια, που στο θεμα καφες εχει μια ιδιαιτερη ευαισθησια, ειναι πολλοι που το προτιμουν, πχ για πρωινο, και αφηνουν ετσι χωρο για εσπρεσσο εξω.

δειτε λιγο εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Orzo

http://www.ciao.it/Orzoro_Nestle__341956

και νομιζω οτι αντιστοιχο κατι πρεπει να υπαρχει και στην ελλαδα (κορρες?)

παντως θεωρω απ΄τις χειροτερες λυσεις τους ντεκαφεϊνε, αμα ειναι να παρω σε μια δοση τα βλαβερα χημικα πολλων προτιμω το γνησιο πραμα ;)

ασχετο αλλα πώς μπορει να ξυπναει κανεις με κρυο καφε (δλδ φραπε)? ακομα και μια κουπα ζεστο νερο τη βρισκω πολυ ελκυστικοτερη :rolleyes: ασε που γενικα στην ελλαδα δεν ακουω τοσο εξαρτηση απ΄τον καφε αλλα απ΄τον φραπε (του στυλ, καλο το ξενοδοχειο, αλλα να μήν κανει φραπε για πρωϊνο? αναγκαστηκαμε να παρουμε τους δρομους τα χαραματα ... :lol:)

Δημοσ.

Υποκατάστατο καφέ είναι αυτό που λές από κριθάρι και διάφορα άλλα και απλά είναι ελεεινό. Οπως και η λέξη "υποκατάστατο" γενικότερα.

Δημοσ.

Η "ελεεινότητα" των υποκατάστατων από κριθάρι, ραδίκι κλπ πιστεύω ότι οφείλεται στο ότι το κρίνεις ως υποκατάστατο καφέ και όχι ως ένα άλλο ρόφημα. Οχι μόνο εσύ, γενικά μιλάω.

Η μόνη του σχέση με τον καφέ είναι το χρώμα. Και, ναι, αν πας να κόψεις έτσι τον καφέ θα σου φανεί ελεεινότατο. Αν το δεις ανεξάρτητα δεν είναι κακό.

Ελλάδα ένα "Sonna" έχω βρει μόνο σε super market, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ.

Δημοσ.

Συμφωνώ, αλλά από τη στιγμή που πασάρεται ως "υποκατάστατο καφέ" ενώ στην ουσία είναι ένα ανεξάρτητο ρόφημα όπως είπες, εγώ ως τέτοιο το κρίνω, και μάλιστα κάπου μυρίζομαι ακόμα μια λανθάνουσα μπαγαποντιά του μάρκετινγκ σε αυτή την ονομασία.

Δημοσ.

η λεξη υποκαταστατο μαλλον αναφερεται στη συνηθεια που θελει ενα ζεστο ροφημα το πρωι και οχι στις ιδιοτητες.

κατα τα αλλα ενας φυσικος φρεσκοστυμμενος χυμος, ή ακομα καλυτερα ενα φρουτο και ενα ποτηρι γαλα θα ηταν σιγουρα πιο λογικο πρωινο απο εναν καφε με τσιγαρο. το θεμα στη χωρα μας ειναι οτι εχουμε προβλημα με το πρωινο σαν λαος, το πηδαμε κανονικοτατα, και δε μπορειτε να φανταστειτε τι καυγας γινεται οταν πχ για να δωσει κανεις αιμα για αιμοδοσια, του ζηταμε να φαει κατι ελαφρυ αν ειναι εντελως νηστικος.

καπως πρεπει να γινει συνειδηση οτι το πρωινο ειναι λαθος να παραλειπεται.

Δημοσ.

Εγώ πάντως πίνω ένα ελληνικό διπλό συνήθως πρώι ή μεσημέρι δεν αισθάνομαι κάποια τρελή εξάρτηση πέρα από το γεγονός του ότι αισθάνομαι μια υπνηλία όλη τη μέρα έαν δε πιώ τουλάχιστον μια γουλιά.Παλιότερα με το φραπέ ήταν χειρότερα τα πράγματα.Έχω παρατηρήσει οτι ακόμα και με ένα ποτήρι φραπέ γίνομαι απίστευτα νευρικός κ οξύθυμος σε σημείο που αναρωτιέμαι αν είναι ψυχολογικό γιατί ακόμα κ Red Bull αν πιώ δεν γίνομαι έτσι...Παν μέτρον,άριστον πιστεύω στον καφέ και ο ντεκαφεϊνέ έχει γεύση σκα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...