Προς το περιεχόμενο

Ποιος ειναι πιο ελαφρυς και γευστικός Ντεκαφεινε;

Nemo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδη ου γαρ ερχεται μονο (το γηρας) , κι επειδη καταναλωνω καθημερινα 4-5 κουπες με καφε για να ακουσω γνωμες για τον ποιο ελαφρυ ντεκαφεινε με τις λιγοτερες παραχωρησεις στην γευση ?????

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί δεν πας σε κάποιο ρόφημα που δεν περιέχει καφείνη? Όπως πχ σοκολάτα ή τσάι?

Ποιος ο λόγος να πίνεις καφέ που δεν έχει καφε-ίνη?

Στο μυαλό μου τουλάχιστον είναι το ίδιο με το να πίνεις πχ, ουίσκι χωρίς αλκοόλ!

Τι παρενέργειες έχεις και θες να κόψεις την καφείνη? Αν πίνεις πολλούς nescafe είναι το χειρότερο είδος καφέ, δοκίμασες να πας σε κανέναν "ελληνικό" ή γαλλικό?

Δημοσ.

Γιατί θεωρείς ότι είσαι εθισμένος μόνο στη γεύση του καφέ κι όχι στην καφεΐνη;

Προσωπική μου εμπειρία, ήμουν εθισμένος στην cocacola (όχι στην ποσότητα αλλά στη στιγμή κατανάλωσης της), μετά από πολύ κόπο κατάφερα και την έκοψα, αλλά είχα πονοκεφάλους, προβλήματα συγκέντρωσης κλπ κλπ και άρχισα να πίνω 4 διπλούς εσπρέσσο την ημέρα, τις ίδιες ώρες που έπινα το νέκταρ κοκακολα και έγινα ξανά άνθρωπος.

Αυτό που σου προτείνω, είναι να κόψεις σιγά σιγά τον κανονικό καφέ, αλλιώς θα έχεις σύνδρομο στέρησης.

Επί του θέματος, αν πίνεις φίλτρου, Maxwell. Aν πίνεις στιγμιαίο, νεσκαφέ (όλοι οι υπόλοιποι μου προκαλούσαν στομαχικές διαταραχές :-D).

Αν καπνίζεις, απλά κόψε το τσιγάρο και θα ελατωθεί κι ο καφές που πίνεις.

Το χειμώνα να πίνεις τσάι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 10:34 ----------

Σχόλιο, σχετικά με τα λεγόμενα του Timour.

To τσάι έχει καφεΐνη και η σοκολάτα παχαίνει (μακροπρόθεσμα αυτό είναι χειρότερο).

Δημοσ.

To τσάι έχει καφεΐνη και η σοκολάτα παχαίνει (μακροπρόθεσμα αυτό είναι χειρότερο).

Το τσάι έχει μικρότερη συγκέντρωση καφείνης απ'ότι ο καφές (ακόμα και σε σχέση με τον ποιο ελαφρύ), ενώ βρίσκεται και σε πολλά αναψυκτικά, το να πιεις ένα ποτήρι redbull όμως δεν είναι το ίδιο (σε ποσότητα καφείνης) με ένα ποτήρι φραπέ. Και ο καφές παχαίνει αν βάζεις ζάχαρη ή/και γάλα. Ένα ποτηράκι σοκολάτας το πρωί (προκειμένου να αντικαταστήσει τον καφέ) δεν νομίζω να επιβαρύνει πολύ την ημερήσια ποσότητα θερμίδων που πέρνει.

Αυτό που είπες για το τσιγάρο είναι πολύ σωστό, ελαττώνοντάς το θα ελαττώσει και τους καφέδες.

Δημοσ.

εισαι εθισμενος σε ενα stimulant. δεν εχεις καμια διαφορα απο οποιον κανει κοκαινη (ή να το πω πιο καλα, απο αυτον που νομιζει οτι κανει alla αυτο ειναι αλλη κουβεντα) και αλλο ενα (τσιγαρο, αν καπνιζεις)

ο πιο πολυ κοσμος ετσι ειναι, ξεκιναει με ενα stimulant, και στο τελος της μερας θελει ενα depressant του κεντρικου νευρικου συστήματος. αλλοι καπνιζουν "μαυρο" , αλλοι στις βενζοδιαζεπινες, αλλοι στο αλκοολ (ελα βαλε ενα ποτηρακι κρασι)

αλλα το κρασι ο καφες και το τσιγαρο ειναι αποδεκτα φυσικα

Δημοσ.

Ειλικρινά τώρα.Δεν έχω πιει ντεκαφεϊνέ και δεν ξέρω τι ρόλο βαράει.

3 φραπέδες τη μέρα παίζουν μίνιμουμ,σκέτοι. Τι προσφέρει ο ντεκαφ? Γεύση που μοιάζει σε καφέ χωρίς να επιδρά στα νεύρα?

Σοβαρά ρωτάω.

Δημοσ.

Ναι, αυτο. Ψευδο-καφές. Είναι γι αυτούς που θέλουν να πίνουν 10 καφέδες τη μέρα και είναι συνέχεια μ' ένα φλιτζάνι στο χέρι, αλλά για να μην ανοίξουν τρύπα στο ταβάνι πίνουν μισούς κανονικούς-μισούς ντεκάφ για να ξεγελιούνται. Πρεζάκια της καφείνης βασικά. Και σε γενικές γραμμές για όσους έχουν πρόβλημα με την καφείνη, τους πειράζει σε νεύρα, στομάχια κλπ., αλλά θέλουν να νομίζουν οτι πίνουν "καφέ". Και νομίζω οτι δοκιμές έχουν αποδείξει οτι οι ντεκάφ έχουν καρκινογόνες ουσίες, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Να ένα επιστημονικό άρθρο που τα εξηγεί καλύτερα όμως.

Δημοσ.
Χαχ,μια χαρά το άρθρο.Και σχολιάζει ακριβώς αυτό το οξύμωρο του "καφές χωρίς καφεΐνη".
πιειτε κανεναν ελληνικο ρε πιπινς:P
Ωραίος κι ο ελληνικός.Κάθε καφές έχει την ώρα του.Ο πρώτος καφές της μέρας πάντως θεωρώ ότι πρέπει να ναι φραππεδιά το καλοκαίρι και νες το χειμώνα.

Αλλά πάλι γούστα είναι αυτά =ρ

Δημοσ.

Το τσάι δεν έχει καφεϊνη. Ούτε η σοκολάτα έχει, που γράφει στο σάιτ της ομοιοπαθητικής, αλλά και σε άλλα διάφορα έντυπα, σάιτ που έχει τύχει να δω "πίνακες περιεκτικότητας σε καφεϊνη".

Ο decaf έχει μια μικρή ποσότητα καφεϊνης, καθώς δεν αφαιρείται 100%. Μέθοδοι υπάρχουν διάφορες, όποιος ενδιαφέρεται για τις τεχνικές λεπτομέρειες, υπάρχει το wikipedia. Προσωπικά, δεν τρελαίνομαι με την ιδέα της επεξεργασίας για την αφαίρεσή της. Και κάποια οξέα που πειράζουν κάποιους στο στομάχι, απ' όσο ξέρω, παραμένουν. Οπότε αν ο λόγος που θέλεις να κόψεις την καφεϊνη είναι αυτός δεν είναι ο decaf η λύση.

Πίνε τσάι, όπως πρότειναν και κάποιοι άλλοι. 'Η πίνε κακάο. Δεν είναι και σε καμία περίπτωση πικρό όσο ο καφές, οπότε, αν βάζεις ζάχαρη, θα μπορείς να βάζεις λιγότερη.

Ενα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο link επί του θέματος

http://psi-gr.tripod.com/choc_09_theo.html

Οι πρώτες 2-3 μέρες είναι η πίκρα με τον πονοκέφαλο όταν κόψεις τον καφέ.

Δημοσ.

Η σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη αλλά μια άλλη ουσία που λέγεται θεοβρωμίνη.Και οι δύο ουσίες ανήκουν σε μια υπερκατηγορία ,τις ξανθίνες, οι οποίες προκαλούν διέγερση του οργανισμού.Απ'αυτή την άποψη συνίσταται δλδ η κατανάλωση σοκολάτας σαν αντικατάστατο του καφέ.

Συνοπτικά από το πιο πάνω λινκ :

Συγκεκριμένα μιλάμε για περιεκτικότητα σε μαύρη σοκολάτα και όχι σοκολάτα γάλακτος.Δεν έχει την ίδια ένταση όσον αφορά στην επίδραση, αλλά μπορεί να επιφέρει αϋπνία μετά από αρεκτά μεγάλη κατανάλωση λόγω του ότι δεν μεταβολίζεται το ίδιο εύκολα με την καφεΐνη.

Δημοσ.
Το τσάι δεν έχει καφεϊνη. [...]

Σαφώς και περιέχει καφεϊνη! Με τη διαφορά όμως πως ενώ στον καφέ η καφεϊνη προέρχεται από καρπό, στο τσαϊ η καφείνη προέρχεται από φύλλο με περιεκτικότητα περίπου 2-3%, την οποία βέβαια δεν λαμβάνουμε στα ίδια ποσοστά (ανάλογα με πολλούς παράγοντες όπως επεξεργασία, θερμοκρασία νερού κ.λπ.). Ακόμα, η θεοφυλλίνη που περιέχει το τσάι αυξάνει την δράση της καφεϊνης, όχι βέβαια σε τέτοιο βαθμό ώστε να συγκρίνεται με τον καφέ. Κάποιος όμως ο οποίος δεν έχει πιεί καφέ ποτέ στη ζωή του μπορεί εύκολα να "ξυπνήσει" με μια-δυο κούπες τσάι και εκτός αυτού, έχουν παρατηρηθεί withdrawal symptoms ακόμα και σε άτομα που έπιναν καθημερινά τσάι και το έποψαν απότομα. :-)

Η σοκολάτα δεν περιέχει καφεΐνη αλλά μια άλλη ουσία που λέγεται θεοβρωμίνη.Και οι δύο ουσίες ανήκουν σε μια υπερκατηγορία ,τις ξανθίνες, οι οποίες προκαλούν διέγερση του οργανισμού.Απ'αυτή την άποψη συνίσταται δλδ η κατανάλωση σοκολάτας σαν αντικατάστατο του καφέ.

Δυστυχώς και η σοκολατα (μαύρη-και άλλα είδη, πάλι ανάλογα με την επεξεργασία) περιέχει εκτός από θεοβρωμίνη και καφεϊνη. Σε μηδαμινές ποσότητες βέβαια. Trivial τελείως καθώς δεν τίθεται θέμα εξάρτησης από την σοκολάτα ή λήψης μεγάλης πόσότητας, τίθεται όμως θέμα κινδύνου για κάποιον ο οποίος δεν θα πρέπει να λαμβάνει καθόλου καφεϊνη στον οργανισμό του. Και αυτό γιατί η θεοβρωμίνη είναι μεν ουσία η οποία προκαλεί σαφώς πιο περιορισμένη διέγερση στον οργανισμό μας, αλλά βρίσκεται σε πολλαπλάσιες ποσότητες απ'οτι η καφεϊνη με αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει και με την θεοφυλλίνη, να ενισχύει (έστω και απειροελάχιστα) την δράση της. :P

[...]Οι πρώτες 2-3 μέρες είναι η πίκρα με τον πονοκέφαλο όταν κόψεις τον καφέ.

Οι χειρότερες μέρες είναι όντως οι πρώτες τρείς-τέσσερις (9 ημέρες περίπου χρειάζονται να καθαρίσει ο οργανισμός). Ανάλογα με τις ποσότητες που πίνεις όμως μπορεί να αυξηθούν κατακόρυφα. Εγώ ήμουν στην κυριολεξία σαν zombie τις πρώτες 10, και μου πήρε περίπου δυο μηνες για να απαλλαγώ τελείως από πονοκεφάλους, ζαλάδες, συννεφιές κ.λπ. Ναρκωτικό με όλη τη σημασία της λέξεως και δεν ακούω κουβέντα. :P

Οπότε όποιος το επιχειρήσει, μόνο σταδιακά. Το decaf είναι απλά η λύση της "συνήθειας", του "να πίνω κάτι που μοιάζει με καφέ" και σε εμένα τουλάχιστον δούλεψε. Οσοι ενδιαφέρονται για να την κόψουν (την καφεϊνη ντέ!) ρίχτε και μια ματιά εδώ για να είστε προετοιμασμένοι. :-)

Δημοσ.

Για συμπτώματα στερητικού συνδρόμου από τσάι δεν ήξερα, για να είμαι ειλικρινής. Ισως για το λόγο που λες. Θα πρέπει να κανεις υπερκατανάλωση λογικά για να υπάρξουν αισθητά συμπτώματα.

Είχα διαβάσει κάπου ότι μια καλή τεχνική είναι να αφήνεις το φακελάκι για 30" περίπου στο νερό και έπειτα να το χύνεις και να πίνεις το τσάι από το "δεύτερο" νερό. Η ιδέα είναι ότι η πολλή καφεϊνη απελευθερώνεται στα πρώτα δευτερόλεπτα και έτσι κάνεις αποκαφεϊνωση ουσιαστικά.

ΥΓ. Εγώ να δεις, που αποφάσισα να κόψω τον καφέ σε περίοδο που έτυχε να φορτωθώ απίστευτη δουλειά, τι τράβηξα. Σκεφτόμουν να ανοίξω κανένα support group for Coffeeless Translators! Πάντω τώρα κοιμάμαι καλύτερα και "τσιτώνομαι" λιγότερο, ειδικά με τη δουλειά, οπότε σίγουρα άξιζε τον κόπο... Και τα depon.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...