dagios Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 αγαπητοι φιλοι & μελη για πρωτη φορα ζηταω τη βοηθεια απο τα μελη toy site και αφορα το σχεδιασμο εξαρχης ενος οικιακου δικτυου μιας κοι οι γνωσεις μου δεν ειναι τοσο καλες σε αυτο τον τομεα. προσφατα αποφασισα να μετακομισω στο 3οροφο πατρικο μου και μια απο τις πρωτες αλλαγες που θα κανω ειναι η κατασκευη ενος δικτυου το οποιο θα ξεκιναει απο ενα router σε rack με ups και 3-4 σκληρους δικτου και στη συνεχεια θα διακλαδωνεται σε καθε μια πριζα ανεξαρτητα. ο αρχικος σχεδιασμος εχει γινει απο 2 φιλους που δουλευουν στον οτε στο τμημα δομημενης καλωδιωσης και οι οποιοι αφιλοκερδως θα κανουν τη συνδεση αφου ο ηλεκτρολογος μου κανει τις νεες καλωδιωσεις. αυτο που ζηταω απο εσας ειναι τη γνωμη σας και την εμπειρια σας, αφου δεν προκειται να μπω ξανα σε τετοια διαδικασια, οσον αφορα καποια tips,τι router θα χρησιμοποιουσατε, τι σκληρους (εχω ηδη 2 σκληρους wd δικτυου 2terra) τι ups και γενικα τι θα κανατε στο σπιτι σας. η χρηση των υπολογιστων: internet,cameras, συνδεσεις μεσω κεραιας στο δικτυο της δουλειας μου, προβολη ταινιων και οτι αλλο κανουμε ολοι μας.θα ηθελα γενικοτερα να καλυψω και τυχον μελλοντικες χρησεις (web tv & radio,ka) σε αυτο το δικτυο θα συνδεονται 4 υπολογιστες, ενας δορυφορικος αποκωδικοποιτης και οι απαιτουμενες καμερες (πιστευω 6) δυστυχως λογω της φυσης της δουλειας μου,τα μνμ σας θα μπορω να τα δω & να ρωτησω μονο βραδινες ωρες. σας ευχαριστω εκ των προτερων dagios
sitop Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δεν ξέρω ανα θα περάσεις σπιραλ στο τοίχο ή θα περάσεις κανάλια αλλά θα δώσω μια γενική συμβουλή. Μην τσιγκουνευτείς πληθος και ποιοτητα καλώδιών. Μελλοντικά με δίκτυο 10Gbps, iSCSI και nic teaming σε windows ή bonding σε linux θα κάνεις παπάδες. Ελπίζω να έδωσα ένα έναυσμα!
Evgenios1 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δεν ξέρω ανα θα περάσεις σπιραλ στο τοίχο ή θα περάσεις κανάλια αλλά θα δώσω μια γενική συμβουλή. Μην τσιγκουνευτείς πληθος και ποιοτητα καλώδιών. Μελλοντικά με δίκτυο 10Gbps, iSCSI και nic teaming σε windows ή bonding σε linux θα κάνεις παπάδες.Ελπίζω να έδωσα ένα έναυσμα! Τι λες τωρα!! 10Gbps (10,000,000,000/~8.1)*(1024*3)=~1,15GB per second:shock: Πρεπει να κανω λαθος
Johnny Em Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Ποιά η γνώμη σας για οπτικές ίνες? Αξίζουν για οικιακή χρήση? Τί δυνατότητες έχουν? Ρωτάω επειδή με ενδιαφέρει το θέμα "ιδανικού" οικιακού δικτύου!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 οι οπτικές είναι για ευθείες κυρίως...στο σπίτι υπάρχουν γωνίες θα στρίβουν και όπως καταλαβαίνεις δεν παίζει κάτι τέτοιο με τις οπτικές... άσε που το κόστος σε εξοπλισμό είναι κάπως μεγάλο...
dagios Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Καταρχάς παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όσο για τη συμβουλή του sitop, δεν πρόκειται να τσιγκουνευτώ υλικά ποιότητας αλλά οι οπτικές ίνες και δεν κάνουν για γωνίες (και έχω αρκετές) και το συνολικό κοστολόγιο και σε καλωδίωση και ηλεκτρολογικό υλικό (ακόμη και πρίζες στους τοίχους) είναι αρκετά υψηλό. Το πλεονεκτημα είναι ότι μπορώ να επέμβω εξαρχής και να «ράψω και να ξηλώσω» όπως θέλω. Επιτρέψτε μου μια σύντομη περιγραφή του χώρου και ελπίζω να βοηθήσει: είναι ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου 150m2 με μεγάλο σαλόνι, καθιστικό και 2 υπνοδωμάτια. Διαθέτει εσωτερική σκάλα που στο πάνω πλατύσκαλο προβλέπω να βάλω το κεντρικό rack και 2 υπνοδωμάτια-γραφείο στο δώμα. Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως είναι ότι υπάρχει και μια ταράτσα Roof Garden 90m2 Η βασική αρχή είναι κάθε πρίζα να είναι αυτόνομη και να ξεκινάει ανεξάρτητα από το rack και κάθε μία να έχει 2 8πλά καλώδια UTP5. Αυτό που θα με ενδιέφερε περισσότερο είναι η γνώμη σας σχετικά με το ποιο rack να προτιμήσω, ποιο UPS, ποιο Router ώστε να αποφύγω μελλοντικά προβλήματα. Σε αυτό το δίκτυο θα συνδεθούν 3 υπολογιστές (ο ένας καθαρά multimedia μόνο για ταινίες),ένας Mac και 3 σκληροί δικτύου (2 WD 2 Terra ο καθένας και ένας WD 4 Terra που έρχεται σύντομα). Όσο για τον τελευταίο μπορώ να τον ακυρώσω αν υπάρχουν ενστάσεις και προτείνετε κάποιον πιο γρήγορο. Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις… Dagios
sitop Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δεν μίλαγα για οπτικές ίνες αλλά για καλώδια cat6a,cat7 και πάνω που υποστηρίζουν μελλοντικά LAN 10Gbps. Τα καλώδια αυτά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο με όλα τα επακόλουθα. Επίσης για διπλά ζεύγη για άμεσο διπλασιασμό ταχύτητας με την υποστήριξη των καινούργιων λειτουργικών συστημάτων.
dagios Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2009 Δεν μίλαγα για οπτικές ίνες αλλά για καλώδια cat6a,cat7 και πάνω που υποστηρίζουν μελλοντικά LAN 10Gbps. Τα καλώδια αυτά έχουν μεγαλύτερη διάμετρο με όλα τα επακόλουθα. Επίσης για διπλά ζεύγη για άμεσο διπλασιασμό ταχύτητας με την υποστήριξη των καινούργιων λειτουργικών συστημάτων. Δηλαδή κατα τη γνώμη σου είναι η καλύτερη επιλογή? Και τι εννοείς διπλά ζεύγη? Είναι και αυτά σαν τα UTP5 & 6 με 8 καλώδια μέσα τους? Η είναι διαφορετικα? Και από router? Τι θα πρότεινες? Δε με ενδιαφέρει αν θα είναι και ασύρματο Ευχαριστω Dagios
psycoclan1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 Δημοσ. 5 Μαΐου 2009 dagios τι ακριβως προσπαθεις να κανεις στο σπιτι σου??? κομβο ISP ? ο δορυφορικος αποκωδικοποιητης τι σχεση εχει με το ιντερνετ? δορυφορο δε θες να βλεπεις? πες μας κατ αρχην ποιες ειναι οι απαιτησεις σου? ειναι ερασιτεχνικης φυσης ή πας σε κατι πιο επαγγελματικο? γτ αν την ψαχνεις για επαγγελματικη δουλεια καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιο γραφειο ειδικων...
Vasilius Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Δημοσ. 9 Μαΐου 2009 Απο θέμα καλωδίωσης, ότι σου πε ο sitop Απο θέμα rack, "φτιάχτο μόνος σου" ανάλογα τις ανάγκες σου Απο θέμα UPS... βάλε γεννήτρια καλύτερα αλλιώς δες συγκριτικό στο net, και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες σου. Απο θέμα Router , Belkin F5D8636nT4a , δαγκωτό έχει απτις καλύτερες επιδόσεις για τα λεφτά του,είναι και n-series το οποίο θα πατά πάνω σε ένα Gigabit-switch που θα συνδέει τους 3 Η/Υ. Υ.Γ Αν έχεις γυναίκα αγόρασε τα χ2 (πρόσεχε μπορεί να στα φάει δικαστικά τα μισά) και καμουφλάρισέτα με γύψο κτλ. Δε φαντάζεσαι που ξεσπάνε σε έναν γερό καυγά.... δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις αντί να σου πετά βάζα και πιάτα να σου πετά το Router που έχεις περάσει τόσες ώρες χαζεύοντάς το man :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.