Προς το περιεχόμενο

Πρόσβαση σε δεδομένα πρώην εξωτερικού HDD

Typhoon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!

ένας φίλος μου έδωσε έναν Seagate Barracuda 72000.10 500GB, τον οποίον είχε αγοράσει ως εξωτερικό δίσκο και του χάλασε το βύσμα που μπαίνει η τροφοδοσία στο casing. Τον συνδέω στον υπολογιστή μου για να ανακτήσω τα δεδομένα και δεν τον βλέπει τον δίσκο καν το BIOS. Δοκίμασα όλες τις SATA ports της MB, οπότε δεν παίζει να φταίει κάτι τέτοιο, άλλωστε οι ίδιες θύρες λειτουργούν με τους κανονικούς μου δίσκους. Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να φταίει και αν μπορώ να κάνω κάτι.

ΥΓ: Είχα δοκιμάσει να τον συνδέσω και στο PC του πατέρα μου και πάλι δεν τον αναγνώριζε. Τότε βλακωδώς δεν κοίταξα στο BIOS αλλά στα Windows δεν τον έβλεπε καθόλου το δίσκο (ούτε στο device manager).

Δημοσ.

Περίεργο, ειχα κάνει το ίδιο πριν λίγο καιρό. Είχε σπάσει το usb στον εξωτερικό seagate και τον συνδεσα στο pc να πάρω τα data. Μάλλον κάτι εγινε και ο δίσκος χάλασε. Όταν τον συνδεεις με το pc, τον ακους να ξεκιναει κανονικα ; κανα περίεργο θόρυβο κάνει ;

Δημοσ.

Η μόνη περίπτωση να ζει ο δίσκος, απ' τη στιγμή που 2 pc δεν τον βλέπουν (το 1 διαπιστωμένα ούτε στο BIOS), είναι να είναι SATA1 ΚΑΙ οι 2 μητρικές στις οποίες τον δοκίμασες, και να πρέπει να μπει το (πιθανό) σχετικό τζαμπεράκι, όπως περίπου είπε ο προηγούμενος, στα σωστά pins.

Δεν ξέρω βέβαια το γιατί (εκτός κι αν η "σπασμένη USB υποδοχή", προϋποθέτει καμμιά καλή σαβούρντα ενώ δούλευε) - αλλά παρ' όλ' αυτά ο δίσκος (στην καλύτερη απλά και μόνο η πλακέτα του) μάλλον φαίνεται να βρίσκεται στις πύλες τις Κολάσεως, ή του Παραδείσου του hardware (ανάλογα με τον βίο του).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...