katerina_a_86 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Έψαξα στην σελίδα του πλαισίου και βρήκα αυτά : 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . Τα έχω βάλει περίπου με σειρά προτίμησης. Τί έχετε να πείτε? Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο ??? Με τους επεξεργαστές τι παίζει? Όλοι είναι στα 1,6 αλλά υπάρχουν διαφορές? οι celeron απο τους atom σε τι διαφέρουν ?? Επίσης όλοι οι δίσκοι είναι 160, διαφέρουν κάποιοι σε κάτι? Ως προς την οθόνη τι προτείνετε? Με τις αναλύσεις τι παίζει και πόσες inches θα προτιμούσατε? Ως προς τι μπαταρίες τι παίζει?? Βρήκα και αυτό που λεει 6 cells και είναι λίγο πιο ακριβό από το αντίστοιχο με 3 cells. Τι διαφορά έχουν?? Τι να προσέξω γενικά?
ouzoubourou Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 κατερινα θα σου προτεινα να κοιταξεις κ στο http://www.e-shor.gr εχει μεγαλυτερη ποικιλια κ ιδιες η χαμηλοτερες τιμες τα λαπτοπ που προτεινες ειναι σχεδον ιδια αλλα θα σου προτεινα toshiba απο οσα εδειξες κ wind msi η assus το 1000αρι οπου κατα την γνωμη μου ειναι τα καλυτερα netbook στην αγορα αυτη τη στιγμη
katerina_a_86 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 κατερινα θα σου προτεινα να κοιταξεις κ στο http://www.e-shor.gr εχει μεγαλυτερη ποικιλια κ ιδιες η χαμηλοτερες τιμες τα λαπτοπ που προτεινες ειναι σχεδον ιδια αλλα θα σου προτεινα toshiba απο οσα εδειξες κ wind msi η assus το 1000αρι οπου κατα την γνωμη μου ειναι τα καλυτερα netbook στην αγορα αυτη τη στιγμη Γενικά δεν το πολυπάω το eshop, αυτά που είπες γιατί είναι καλύτερα? Βασικά βλέπω ότι όλα έχουν ίδιους επεξεργαστές, ίδιες μνήμες, ίδιους δίσκους κτλ και τα μόνα κριτήριο επιλογής μου είναι το μέγεθος της οθόνης, η τιμή και η εμφάνιση. Τι άλλο να προσέξω???
natasa123 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 ειχα δει ενα σε ροζ χρωμα της acer στο πλαισιο και μαρεσε τωρα δε θυμαμαι πιο ηταν αλλα νομιζω το 3
michalis2610 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Τι άλλο να προσέξω??? Εργονομία (όλα έχουν 9'' ή 10'' οθόνη αλλά τα πληκτρολόγια είναι η μέρα με τη νύχτα). Πχ εγώ στο πληκτρολόγιο του Acer δεν μπορώ να γράψω.- Αλλά κυρίως ΟΘΟΝΗ (Αγόρασε κάτι με ματ οθόνη γιατί στην Ελλάδα με 3500 ώρες το χρόνο ηλιοφάνεια και netbook -στη τσάντα παντού και πάντα- με γυαλιστερή οθόνη είναι no go) το βασικότερο όμως ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ!!! Αν πας σε χαμηλή τιμή να αγοράεις το Advent 4211 από τον Κωτσόβολο/electroworld Αν δώσεις παραπάνω τότε το Asus 1000H ή το MSI Wind U100 6cell. Αν δεν κατάφαρα να σε πείσω και σου αρέσει τόσο πολύ το Acer Aspire One D150, τότε τουλάχιστον δώσε 20ευρώ παραπάνω και αγόρασε την έκδοση με την 6άρα μπαταρία...(που δεν έχει το Πλαίσιο).
basilis5 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 για μενα, παρε ασους 1000Η που τα εχει ολα πανω απο την αρχη (καλυτερη ασυρματη, 6ρα μπαταρια,2 χρονια εγγυηση) επισης δες και το λενοβο που ειναι πολυ καλο μην παρεις κατω απο 10 ιντσες..ειναι πολυ μικρες οι οθονες, εμενα η 8.9 με κουραζει αν μπορεις οικονομικα,παρε το 12ρι της ντελ απο μουλτιραμα
katerina_a_86 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 το MSI Wind U100 6cell. Με αυτού του είδους τους επεξεργαστές τι επιδόσεις θα έχω. Μόνο word και μουσική ή θα μπορεί πχ να σηκώνει και firefox και autocad? (τείνω προς αυτόν, έχει εντυπωσιάσει, στην Θεσσαλονίκη που μπορώ να τον βρω?)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 1)Με τους επεξεργαστές τι παίζει? Όλοι είναι στα 1,6 αλλά υπάρχουν διαφορές? οι celeron απο τους atom σε τι διαφέρουν ?? 2)Επίσης όλοι οι δίσκοι είναι 160, διαφέρουν κάποιοι σε κάτι? 3)Ως προς την οθόνη τι προτείνετε? Με τις αναλύσεις τι παίζει και πόσες inches θα προτιμούσατε? 4)Ως προς τι μπαταρίες τι παίζει?? Βρήκα και αυτό που λεει 6 cells και είναι λίγο πιο ακριβό από το αντίστοιχο με 3 cells. Τι διαφορά έχουν?? 1) Οι Atom ειναι περιπου ισοι με Pentium 4 1,7 (θα μου πεις, Pentium 4 1,7 ειχαμε το 2001, τι δουλεια εχουν οι Atom ΣΗΜΕΡΑ στα netbooks? Θα σου απαντησω: Οι P4 καταναλωναν καπου 50βατ κατα μεσο ορο, ενω ο Atom καταναλωνει μολις 2 (!)). Οπως καταλαβαινεις δεν ειναι πολυ γρηγορος επεξεργαστης, αλλα msn/firefox/μουσικουλα σηκωνει χαλαρα. Επισης σηκωνει office 2007, και κανενα παλιοοο παιχνιδακι. Ο Celeron ULV 900 ειναι "πατεντα" και τον φοραει μονο το πιο παλιο ΕΕΕ. Επισης κατι VIA κτλ, ειναι υποδεεστεροι απο τον Atom. 2) Μικροδιαφορες.. Ασε που δε μπορεις να ξερεις με ακριβως τι δισκο θα σου ερθει (εννοω ποιας εταιρειας/ποιο μοντελο). 3) Οι αναλυσεις ειναι οι ιδιες, ειτε στις 8,9 ειτε στις 10 ιντσες. Αυτο που αλλαζει ειναι i)το μεγεθος των γραμματων -οι 10 ειναι πιο ξεκουραστες-, ii)ο τυπος της οθονης -η γυαλιστερη του Acer εχει πιο ζωντανα χρωματα αλλα οχι καλες γωνιες θεασης κι επισης σε εξωτερικο (φωτεινο) περιβαλλον αντανακλα τα παντα. 4) Με απλα λογια για νορμαλ χρηση με την 3cell θα σου κραταει καπου 1:45 λεπτα ενω με την 6cell το διπλασιο. Παντα μπορεις να παρεις (απο ebay φθηνα μαλιστα σε σχεση με την ελλαδα) και μεγαλυτερες μπαταριες σε περιπτωση που διαλεξεις καποιο με μικρη. Απο κει και περα, αν θελεις κατι φθηνο, παρε αυτο. Ειναι ακριβως το ιδιο μηχανημα με αυτο (μαλιστα απο κατω γραφει MSI!!) Απλα γλυτωνεις ενα 50ρικακι. Αν θελεις κατι με μεγαλη μπαταρια, ειτε παιρνεις το Advent και μια 6-9cell απο εξωτερικο (σσ: αρα κρατας και τη "μαμα" 3 cell για ωρα αναγκης ) ειτε παιρνεις το Acer D150X 6cell που ομως δεν φερνει το Πλαισιο. Αυτα απο μενα. A και κατ εμε δεν αξιζει σε καμια περιπτωση να δωσεις πανω απο 300-350 (αναλογως μπαταριας) για netbook. Γιατι πολυ απλα, αν ειναι να δωσεις 400-450, ε δεν παιρνεις κανενα laptop σε προσφορα?...
JIMBOAthens Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 +1 από JIMBOAthens... Τα είπες όλα σε 10 γραμμές...
katerina_a_86 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Παρήγγειλα αυτόν από αυτό το κατάστημα. Νομίζω πως τα έχει όλα. Τί λέτε? Στον σταθερό ο cpu μου είναι αυτός : AMD Athlon 64 Processor 3000+ NewCastle Σε σχέση με αυτόν πόσο κατώτερος θα είναι αυτός του netbook?
michalis2610 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Παρήγγειλα αυτόν από αυτό το κατάστημα. Νομίζω πως τα έχει όλα. Τί λέτε? Από τις καλύτερες επιλογές που μπορούσες να κάνεις. Στον σταθερό ο cpu μου είναι αυτός :AMD Athlon 64 Processor 3000+ NewCastle Σε σχέση με αυτόν πόσο κατώτερος θα είναι αυτός του netbook? Σίγουρα ταχύτερος ο AMD αλλά όχι και υπερβολικά μεγάλη διαφορά (178 vs 247). Θα το δεις στην πράξη, για την συνηθισμένη χρήση ο Atom είναι μια χαρά επεξεργαστής. Φτάνει και περισσεύει.
dark_banishing Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 1) Επισης κατι VIA κτλ, ειναι υποδεεστεροι απο τον Atom. VIA nano >> atom ; )
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Παρήγγειλα αυτόν από αυτό το κατάστημα. Νομίζω πως τα έχει όλα. Τί λέτε? Στον σταθερό ο cpu μου είναι αυτός : AMD Athlon 64 Processor 3000+ NewCastle Σε σχέση με αυτόν πόσο κατώτερος θα είναι αυτός του netbook? Ο Α64 3000+ τρεχει αν θυμαμαι καλα στο 1,8Ghz, παρολ αυτα ηταν αντιστοιχος με Pentium 4 3Ghz HT. Ο Atom ειναι χειροτερος, αλλα οπως ακριβως ειπωθηκε ηδη ειναι υπεραρκετος για νορμαλ χρηση. Δε νομιζω να βαλεις το netbook να κανει μετατροπες αρχειων video... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:07 ---------- VIA nano >> atom ; ) Μπλε τουλιπες...
katerina_a_86 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Θα το παραλάβω την παρασκευή. Τι λειτουργικό θα έχει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Τα specs στο λινκ τα διαβασες...? Πραγματικα αναρωτιεμαι. Οχι τιποτε αλλο, αλλα το λεει: Προεγκατεστημένο Λογισμικό: Microsoft Windows XP Home Edition MUI (US/NL/DE/FR/GR) Λογικα στο πρωτο boot θα σε ρωτησει τι γλωσσα θελεις, και οι αλλες θα πανε απο κει που ρθανε... Αλλιως θα ειναι απο μονο του ελληνικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.