Προς το περιεχόμενο

Ριζική αλλαγή στο τοπικό δίκτυο

DjBac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ξεκινάω μία ριζική αλλαγή στο τοπικό δίκτυο στο σπίτι (όπου και δουλεύω). Αυτό θα γίνει, γιατί προσθέτω κάμερες και Asterisk τηλεφωνικό κέντρο.

Όλα θα τα φτιάξω εγώ, άρα θα πρέπει να καταλήξω κάπου.

Πήρα αυτό το router http://www.draytek.com/user/PdInfoDetail.php?Id=44 και σκέφτομαι, είναι καλύτερα τα Vlan να γίνουν στο router (έχει μόνο 5 port) ή ένα port να φύγει από το router και να πάει στο switch (managed, 24-port, PoE, Vlan, QoS)??

Σκέφτομαι για αυτό το switch http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/switches/ps5718/ps9967/ps9990/data_sheet_c78-502269.html

Θα μπορούν τα Vlan του switch να συνεργαστούν με το QoS του router ή θα πρέπει όλο το management να γίνει μέσω του switch?

Ποια λύση είναι καλύτερη?

Έχω και το δίκτυο περίπου πως θα είναι!!!

post-18006-12906300171_thumb.jpg

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σήμερα ξεκίνησα την καλωδίωση. Δυστυχώς δεν υπάρχει δομημένη, άρα όλα θα γίνουνε με κανάλια (μέσα και έξω από το σπίτι). Μία ερώτηση, μέσα στο ίδιο κανάλι υπάρει πρόβλημα να περνάει UTP και απλό καλώδιο ρεύματος μαζί για 2-5m?

Αν μπει ένα μικρό patch panel δίπλα σε ρολόγια της ΔΕΗ υπάρχει περίπτωση παρεμβολών στο UTP?

Δημοσ.

λογικα δεν θα εχεις προβλημα, αναλογα τι απαιτησεις εχεις και απο το δικτυο.εαν δεν ειναι μεγαλο το καναλι βαλε θωρακισμενο.

ειναι πολυ καλη η ιστορια που στεινεις στο σπιτι.

ενδιαφερομε να μου πεις μερικες πληροφοριες για το τηλεφωνικο κεντρο γιατι ενδιαφερωμε και εγω.

εχω ηδη ενα το οποιο ειναι panasonic και δεν εχει ουτε αναγνωρισει κλησεων κλπ. ειναι βεβαια σκυλι αλλα ειναι πια εκτος εποχης.

εαν βρεις χρονο καποια στιγμη θα ηθελα να μου πεις λιγα πραγματα οπως τιμη, χαρακτηριστικα και οτι αλλο χρησιμο ειτε με πμ ειτε απο εδω.

καλη συνεχεια στην εργασια σου

Δημοσ.

Το κανάλι είναι 10cm πλάτος, αν και μάλλον θα βάλω 2 κανάλια παράλληλα. Ένα για ρεύμα και το άλλο για δίκτυο!! Το Patch Panel δυστυχώς είναι για UTP, άρα τσάμπα η γείωση του FTP, σωστά?

VoiP είναι το τηλ. κέντρο. Αν χρειαστείς οτιδήποτε μου λες.

Δημοσ.

η θωρακιση του FTP προστατευει ολο το καλωδιο κατα μηκος της διαδρομης που ακολουθει.οποτε εαν "ταξιδευει" παραλληλα με ρευμα προστατευει απο τις παρεμβολες του ρευματος.

οταν θα καταλυξει στο Patch Panel δεν χρειαζετε πια η γειωση.

τουλαχιστον ετσι ξερω τα πραγματα εγω.εαν καποιος συμφορουητης γνωριζει τιποτε αλλο ειναι καλοδεχουμενο

το τηλ. κέντρο που λες οτι ειναι μονο VoiP η υποστηριζει και αναλογικα τηλεφωνα ?

ηπαρχει provider οπου υποστηριζει υπηρεσιες τετοιες αξιοπιστες ουτος οστε να βαλεις τις γραμμες σε τηλ. κεντρο ?

ποσο ειναι το κοστος του ?

εαν εχεις κανα link απο το μηχανημα ποσταρε το

Δημοσ.

Απ'οσο γνωρίζω για να εκμεταλευτούμε την προστασία του FTP, πρέπει και στις 2 απολήξεις να είναι γειωμένο, σωστά? Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε δεν έχει νόημα το FTP?

Δημοσ.

Κατι ασχετο...το router το vigor θα το προμηθευτεις απο Ελλαδα ή απο εξωτερικο γιατι γενικα εχω δυσκολια στο να βρω προμηθευτες εδω ειδικα σαν το μοντελο που εχεις διαλεξει...εαν εχεις καποιους μπορεις να μου στειλεις ενα λινκ η καποιο τηλ τους με pm?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...