Powerfull Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Οκ Tzimmy, υπάρχει νόμος που λέει πως μπορείς να ζητήσεις επιστροφή των χρημάτων σου αν κινηθείς δικαστηκώς, όμως επειδή όπως εσένα σου φαίνεται τίμιο το να πάρεις 48 ευρώ, έτσι μπορεί να φανεί και στο δικαστή αν προχωρήσεις δικαστικά (που δεν το νομίζω για το ποσό που μηλάμε), και να μην δεχτεί να σου δώσει τα 135. Θα μπλέξεις με δικαστήρια, δικηγόρους και ένα σωρό ιστορίες. Μπορείς να δοκιμάσεις αν κάποια υπηρεσία καταναλωτών είναι πρόθυμη να σε βοηθήσει, αν και πιστευώ πως και αυτοί, για τους λόγους που έθεσα πιο πάνω, θα σου πουν απλά να πάρεις τα 48 ευρώ με τα οποία μπορείς να αγοράσεις προϊόντα που υπερκαλύπτουν αυτά που είχες και σου χάλασαν, και να σου μείνουν κιόλας. Τώρα για το φίλο με την GTX260 προφανώς έχει δίκιο και πιστεύω πως θα δικαιωθεί, τόσο δικαστηκά αν προχωρήσει (που για 499 ευρώ θα μπορούσε και να το κάνει), όσο και αν επικοινωνήσει με κάποια υπηρεσία καταναλωτή και τους πει ότι πάνε να του πασάρουν κάρτα ΚΑΙ χαμηλώτερων επιδώσεων σε σχέση με αυτή που του χάλασε, και μικρότερης αξίας (ακόμα και τωρινής). PCharon > ταλαίπωρος καταστηματάρχης δεν είμαι εγώ, ταλαίπωροι είναι οι καταστηματάρχες από τους οποίους ψωνίζεις... Όσο για το άλλο, συγκρίνεις μήλα με πατάτες... Εγώ δεν είπα πως ποτέ δεν δικαιούσαι πίσω το ποσό της αρχικής αγοράς, κι εγώ είχα γίνει κώλος με κατάστημα και τελικά πήρα πίσω τα χρήματά μου, είχαν εξαντληθεί όμως τα περιθώρια για οποιασδήποτε άλλης μορφής συνεννόηση, αφού τους ζήταγα 2 μήνες να μου αλλάξουν το προϊόν που είχε χαλάσει και κάναν τους κινέζους. Στην περίπτωση με τις μνήμες το κατάστημα δεν έκανε το κινέζο (όπως με την GX260 που προσπαθούν να του πασάρουν μικρότερη κάρτα), έκανε μια τίμια και λογική πρόταση, την οποία εσύ θες να βλέπεις παράλογη, γιατί προτιμάς να βγάλεις και κανένα τάληρο να βάλεις στη τσέπη. Έτσι έχουν τα πράγματα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Ναι, ποιός όμως αποφασίζει αν θα γίνει πιστωτικό ή αντικατάσταση, εσύ ή το κατάστημα; αν υπάρχει το ίδιο προϊόν προφανώς γίνεται αντικατάσταση...(ή έστω με τα ίδια χαρακτηριστικά, πχ 9800GX2 της EVGA αντικατάσταση με άλλη της Asus) εφόσον όμως δεν υπάρχει ακριβώς το ίδιο, οφείλουν είτε να σου κόψουν πιστωτικό στην τιμή της απόδειξης είτε να σου δώσουν άλλο τουλάχιστον ίδιων επιδόσεων ή καλύτερο..
PCharon Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Στην περίπτωση με τις μνήμες το κατάστημα δεν έκανε το κινέζο (όπως με την GX260 που προσπαθούν να του πασάρουν μικρότερη κάρτα), έκανε μια τίμια και λογική πρόταση, την οποία εσύ θες να βλέπεις παράλογη, γιατί προτιμάς να βγάλεις και κανένα τάληρο να βάλεις στη τσέπη. Έτσι έχουν τα πράγματα... Να έλεγα πως έχω και πρόβλημα συντακτικού, να πάει στο καλό. Βλέπουν κι άλλοι εξάλλου... Πάντως σε περίπτωση που χρειαστεί να συμβεί το #92, δεν ξέρω αν το έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά το τάληρο είναι αυτό που του έδωσες εσύ.
Powerfull Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Thresh > Συμφωνώ απολύτως... PCharon > Δεν του το χάρησες, του το έδωσες για να σου δώσει κάτι που μέχρι τώρα είχες στα χέρια σου και χρησιμοποιούσες. Αν σταμάτησε να είναι χρηστικό και είναι πρόθυμος να στο αντικαταστήσει/επισκευάσει με κάτι ανάλογο, είναι παράλογο να του ζητήσεις να σου επιστρέψει τα χρήματα με τη δικαιολογία ότι το προβλέπει ο νόμος, ή να του ζητάς να στο αντικαταστήσει με κάτι ίσης ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ αξίας με αυτή που είχε ΤΟΤΕ το εξάρτημα που αγόρασες...
PCharon Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Από πότε αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι "δικαιολογία"? Όσο για το αν είναι λογικό ή όχι, γράψαμε τόσα μηνύματα και οι δυο μας, φτάνει, δεν το σχολιάζω άλλο.
Powerfull Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Σου αρέσει να παίζεις με τις λέξεις; Ένα άρθρο του νόμου προβλέπει πως μπορείς να το ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ αυτό. Άλλο άρθρο του νόμου, σου λέει πως η διεκδίκησή σου βρίσκεται στη διακριτικη ευχέρεια του δικαστηρίου. Οπότε ούτε η δική σου λογική αρκεί για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω, ούτε το άρθρο που επικαλείσαι.
liopyr Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Ρε παιδια γιατι το κουραζουμε τοσο πολυ το θεμα. Απλα ειναι τα πραγματα...
PCharon Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 Δημοσ. 20 Απριλίου 2009 @Powerfull Σωστά, νομίζω το αναφέραμε ήδη με άλλο τρόπο, αλλά μάντεψε τις πιθανότητες για μια σαφή κατάσταση. Αν θεωρείς πως παίζω, μη μου το φορτώνεις. Ολισθαίνεις τις απόψεις σου κάθε φορά που σε πιέζω. Ρε παιδια γιατι το κουραζουμε τοσο πολυ το θεμα. βλ. ακριβώς την αποπάνω φράση (υπόσχομαι να σταματήσω τώρα μόλις)
Tzimmys Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Παιδιά μόλις μίλησα με Γ.Γ.Κ. Το ποσό που μου δίνουν είναι φυσιολογικό. Ειδικά λέει για τον χώρο των υπολογιστών, έτσι πάει το πράγμα. Αν υπάρχει το προς αντικατάσταση προϊόν πρέπει να αντικατασταθεί με αυτό, ειδάλλως η τιμή όντως μειώνεται. Απλά για να κλείσω, εγώ θα ξαναπώ αυτό που είπα παραπάνω. Ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βάζουμε εμείς την κρίση μας για το τι μας συμφέρει και τι όχι. Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.
runner1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Να σας πω πολύ περιληπτικά την δική μου εμπειρία με κινητό και μαγαζί το Πλαίσιο! Είχαμε πάρει για την αδερφή μου ένα κινητό της BENQ-SIEMENS (δεν θυμάμαι όνομα μοντέλου αλλά έκανε 360€).Μετά από κάνα 6μηνο περίπου βγήκε πρόβλημα με την πλακέτα!ΟΜΩΣ όποιος θυμάται εκείνη την περίοδο η BENQ κήρυξε πτώχευση και δεν υπήρχε αντιπροσωπεία στην Ελλάδα για να μου το φτιάξει!Η δικαιολογία τους ήταν ότι η εταιρεία δεν είχε υπογράψει καινούρια σύμβαση με κάποια εταιρεία επισκευής τηλεφώνων!Βέβαι όλοι γνωρίζαμε τι έπαιζε! Εμένα όλο το πάρε δώσε έγινε με το Πλαίσιο!Το πήγα 1 φορά και το έστειλαν.Όταν το γύρισαν πίσω μου είπαν τι έγινε και ότι δνε μπορούν να κάνουν τίποτα!Άρχισα να τους λέω για τό ότι ήμουν καλός πελάτης κ.α. (όντως έχω αγοράσει πάρα πολλά πράγματα από εκεί).Όταν άρχισε να μου το παίζει κινέζος άρχισα να του λέω για κάποιους νόμους κ.α.!Φώναξε υπεύθυνο κ.α.!Μου λένε θα το κοιτάξουμε και θα σας ειδοποιήσουμε!Μετά από 1 μέρα μου στέλνουν μήνυμα ότι το κινητό επισκευάστηκε!!!!!Πάω εκεί και ΤΕΛΙΚΑ μου είχαν βγάλει πιστωτικό 360€,όσο δηλαδή το ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΤΕ για μια συσκευή εταιρείας που στην ουσία ΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ!!! Βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας!
junior-21- Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 @ isaias1983: αν δεν βαριέσαι, πας το pc σου στο Πλαίσιο, τρέχεις ένα 3DMark με την 9800GX2 και μετά βάζεις στην θέση της μια GTX 260 και κάνεις το ίδιο και τότε αμέσως θα πάρεις μια καλύτερη vga
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 με καμένη 9800GX2 τι κάνουμε όμως?
junior-21- Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 με καμένη 9800GX2 τι κάνουμε όμως? θα δανειζόμουνα 9800GX2 από φίλο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 όλοι έχουμε ένα φίλο με 9800GX2... ...oh wait
greece_gus Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Δημοσ. 21 Απριλίου 2009 Greecegus> Δεν δείχνει πόσο ρηχή είναι η επιχειρηματολογία μου, δείχνει απλά πως δεν είμαι ξερόλας για να παριστάνω την αυθεντία, όπως μερικοί, τη στιγμή που είμαι εκτός του αντικειμένου μου και να στέλνω κόσμο να κυνηγάει ανεμόμυλους. Και μην μπερδεύεσαι, δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ξέρω το νόμο, ισχυρίστηκα πως ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ. Δυστυχώς για σένα, δεν εννοείς να καταλάβεις ότι δεν εκφράζω δικές μου γνώμες όπως εσύ, αλλά επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, ότι όπως συμβαίνει και σε άλλα θέματα εδώ μέσα, κατά 90% απλώς μεταφέρουμε αυτά που πληροφορηθήκαμε από αλλού και κατά 10% προσθέτουμε και την προσωπική μας άποψη.. Ακόμη αρνείσαι να δεις την διαφορά μεταξύ της εκ του νόμου αντικειμενικής εγγυητικής ευθύνης κατά τον Αστικό Κώδικα (άρθρο 534, 540) και εγγύησης πωλητού ή τρίτου(άρθρο 559). Ας αφήσουμε λοιπόν τον ''ξερόλα'' απ' έξω , να δουμε τι μας λένε τα Δικαστήρια, μιας και τόσο πολυ κόπτεσαι : Αριθμός 5758/24-07-2007 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ''...Η εγγύηση που δίδεται από τον πωλητή για τα κατασκευαστικά ή άλλα ελαττώματα του πωλούμενου προϊόντος αποτελεί ένα νέο συμβατικό βοήθημα υπέρ του αγοραστή, για την περίπτωση που θα εμφανίζονταν πραγματικά ελαττώματα στο πωλούμενο (Συμβατική εγγυητική ευθύνη του πωλητή (βλ. Σπηλιωτόπουλο Ερμ Α.Κ. Εισαγωγή, άρθρο 534- 562 περιθ. Αριθ. 34), το οποίο όμως (βοήθημα) βαίνει παραλλήλως με τα ex lege βοηθήματα εκ της Α.Κ. 540, υπό την έννοια της συνομολόγησης της συμβατικής εγγυητικής ευθύνης του πωλητή (Α.Κ. 361), δεν καταλύει ex ipso (αφεαυτής) και την εκ του νόμου εγγυητική ευθύνη του -που καθιερώνει εν προκειμένω η Α.Κ. 534- παρά δημιουργείται η καλούμενη διαζευκτική (επιλεκτική) συρροή πλειόνων έννομων βοηθημάτων, δηλ. το δικαίωμα του αγοραστή να επιλέξει ποιο από αυτά θα ασκήσει..'' Άρα, άλλο η εγγύηση που δίνει ο πωλητής ή τρίτος και άλλο η εκ του νόμου (Α.Κ.) ευθύνη του πωλητού..σημειωτέον ότι εγγυητής και πωλητής, μπορεί και να μην είναι το ίδιο πρόσωπο (όπερ και το συνηθέστερο). Όπως , επίσης σημειωτέον, ότι μπορεί στο πωλούμενο πράγμα να μην υπάρχει εγγύηση, αλλά θα υπάρχει πάντοτε η εγγυητική ευθύνη του πωλητού κατά τον Α.Κ. Επομένως τι σχέση μπορεί να έχουν οι αυτοσχεδιασμοί σου περί ''...Επίσης αφήστε τα πολλά πολλά για το νόμο και τα 2 χρόνια, είχα ο ίδιος πρόβλημα στην εγγύηση ενός εκτυπωτή που έγραφε για 1 έτος εγγύηση και πήρα τηλέφωνο στη Γραμματία καταναλωτή και με γειώσαν γιατί δεν έχει καθιερωθεί λέει στην Ελλάδα κάτι τέτειο...'' Είναι προφανές ότι απλώς...σε ξεφορτώθηκαν (οι βαριεστημένοι που λέγαμε, υπάλληλοι..) ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ : 655/4-3-2005 ''..Κατά το άρθρ. 554 ΑΚ οι αγωγές για αναστροφή ή μείωση του τιμήματος λόγω ελαττώματος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών για ακίνητα και έξι μηνών για τα κινητά. Περαιτέρω κατά το άρθρ. 555 παρ. 1 του ίδιου Κώδικα, η παραγραφή αρχίζει στα κινητά από την εγχείριση του πράγματος στον αγοραστή και στα ακίνητα από την παράδοση σ` αυτόν. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα...'' (σημειώνω ότι η εν λόγω απόφαση και οι παρακάτω, δίκασαν με τον παλαιότερο νόμο όπου η παραγραφή του 554 Α.Κ. ήταν 6 μήνες για κινητά και 2 έτη για ακίνητα, πριν αλλάξει σε 2 έτη για κινητά και 5 έτη για ακίνητα) 1710/2003 ΕΦ ΘΕΣΣΑΛ Επειδή, από το συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 534 και 540 ΑΚ, σαφώς προκύπτει ότι για την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα του πράγματος, ένεκα των οποίων παρέχεται στον αγοραστή δικαίωμα αναστροφής της πώλησης και, σε περίπτωση ασκήσεώς του, υποχρέωση του πωλητή, εκτός άλλων, να του επιστρέψει το τίμημα, αρκεί το γεγονός ότι το πωληθέν πράγμα, κατά το χρόνο της παραδόσεώς του στον αγοραστή, είχε πραγματικά ελαττώματα, που αναιρούσαν ή μείωναν ουσιωδώς την αξία ή τη χρησιμότητά του, ανεξάρτητα από το αν ήταν φανερά ή όχι, ή αν τα γνώριζε ο πωλητής ή όχι . 1/2002 ΕΙΡ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ''..Περαιτέρω κατά τα άρθρα 554-555 ΑΚ οι εξαιτίας ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογηθείσης ιδιότητας αγωγές περί αναστροφής ή μείωσης του τιμήματος ή περί αποζημίωσης, παραγράφονται, επί κινητών μετά την παρέλευση 6 μηνών, της παραγραφής, αρχομένης από της εγχείρισης του πράγματος στον αγοραστή ακόμη και αν αυτός ανεκάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη ιδιότητας αργότερα..'' Αριθμός 427/1999 ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ''..Λόγω των πραγματικών αυτών ελαττωμάτων και ελλείψεως της συμφωνημένης ιδιότητας, τα οποία υπήρχαν εν σπέρματι κατά τον παραπάνω χρόνο παραδόσεως της νομής του μηχανήματος στην αναιρεσίβλητη και οφείλονταν σε κατασκευαστικές αστοχίες,και τα οποία (ελαττώματα και έλλειψη ιδιότητας) δεν γνώριζε η αναιρεσίβλητη αγοράστρια όταν στις 6.11.1991 παρέλαβε το μηχάνημα, η αναιρεσίβλητη με την προς την πρώτη αναιρεσείουσα από 7.4.1992 εξώδικη δήλωσή της προέβη σε αναστροφή της πωλήσεώς του(σ.σ.δηλαδή ενα μόλις μήνα πριν λήξει η 6μηνη παραγραφή με τον παλαιό νόμο). Με βάση τις παραδοχές αυτές το Εφετείο έκρινε ότι η αγωγή της αναιρεσίβλητης για απόδοση σ`αυτή, λόγω της αναστροφής της πωλήσεως, που από 5.500.000 δρχ. τιμήματος, που είχε καταβάλει στην πρώτη αναιρεσείουσα ήταν και ουσιαστικά βάσιμη και έπρεπε να γίνει δεκτή...'' 264/1999 ΜΠΡ ΠΑΤΡΩΝ ''...σύμφωνα με το άρθρο 554 ΑΚ οι αγωγές για αναστροφή ή μείωση του τιμήματος ή αποζημίωση λόγω ελαττώματος ή έλλειψης συμφωνημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο δύο ετών για τα ακίνητα και έξι μηνών για τα κινητά.Τέλος κατά την παραπάνω διάταξη του άρθρου 555 παρ. 1 εδ. 2 η προθεσμία που ορίζεται στη διάταξη αυτή αρχίζει να τρέχει από την εγχείριση του κινητού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος που ανακάλυψε ο αγοραστής το ελάττωμα ..'' 9/2006 ΕΦ ΠΑΤΡΩΝ ''...Από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 554,555 και 556 του ΑΚ προκύπτει ότι η παραγραφή της αγωγής για αναστροφή της πωλήσεως για τα κινητά που είναι έξι μηνών αρχίζει από την εγχείριση του πράγματος στον αγοραστή και αν συμφωνήθηκε προθεσμία ευθύνης του πωλητή για το ελάττωμα, αυτό σε περίπτωση αμφιβολίας σημαίνει πως η παραγραφή για τα ελαττώματα που εκδηλώθηκαν μέσα στην προθεσμία αυτή αρχίζει από τότε που εκδηλώθηκαν. 16/2003 ΠΠΡ ΑΡΤΑΣ Τέλος, κατά τη διάταξη του άρθρου 556 ΑΚ, η οποία ορίζει ότι "αν συμφωνήθηκε προθεσμία ευθύνης του πωλητή για ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας, αυτό, σε περίπτωση αμφιβολίας σημαίνει πως η παραγραφή για τα ελαττώματα ή τις ελλείψεις που εκδηλώθηκαν μέσα στην προθεσμία αρχίζει από τότε που εκδηλώθηκαν", συνάγεται ότι η μεταξύ πωλητή και αγοραστή συμφωνία εγγύησης για την επί ορισμένο χρόνο καλή λειτουργία του πωληθέντος πράγματος έχει την έννοια της μετάθεσης του αφετηρίου σημείου του χρόνου της κατά τα άρθρα 554-556 ΑΚ παραγραφής των σχετικών αξιώσεων του αγοραστή από την τυχόν εμφάνιση πραγματικών ελαττωμάτων ή την έλλειψη των συμφωνημένων ιδιοτήτων . Και πάλι..τι σχέση μπορεί να έχουν οι αυθαίρετες διατυπώσεις σου περί : ''...Bottom line, αν περιμένεις να ασκήσεις δικαίωμα υπαναχώρησης από σύμβαση και να επιστρέψεις τον υπολογιστή που αγόρασες με 5 χρόνια εγγύηση για πραγματικό ελάττωμα με ευθήνη του πωλητή που ανακάλυψες ύστερα από 4 χρόνια και 11 μήνες και να πάρεις τα 2500 ευρώ που κόστισε πίσω, καλή τύχη, εγώ πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει κανένα δικαστήριο σ'αυτή τη χώρα που θα σε δικαιώσει (πόσο μάλλον κατάστημα που θα στα δώσει χωρίς δικαστήριο)..'' Συνέχισε να αμφιβάλλεις και είναι πασιφανές ποιος στέλνει τον κόσμο σε ανεμόμυλους.. συνεπώς με αυτά που λες, αν επικαλεστείς στους 18 μήνες πως το προϊόν είχε ελάττωμα με ευθήνη του πωλητή, οφείλεις εσύ να αποδείξεις πως είχε ελάττωμα κατά τη παράδοση το προϊόν και όχι εκ των υστέρων. Έτσι δεν είναι; Και τι σημαίνει τυχηρό γεγονός; Αν ο μέσος όρος ζωής του προϊόντος είναι 1 χρόνος και 5 μήνες, δεν μπορώ να υσχηριστώ πως <<έτυχε>> και χάλασε κάτι σε αυτό το διάστημα (και πριν κλείσει 2ετία) και δεν οφείλεται σε ελάττωμα κατά τη παράδοση; Μπορείς να ισχυρισθείς ό,τι θέλεις...όσο για το τι σημαίνει τυχηρό γεγονός, αν και στο έχω εξηγήσει, ας αφήσουμε κάποιους άλλους ξερόλες να μας φωτίσουν, π.χ. : 35/2003 ΠΠΡ ΔΡΑΜΑΣ ''...τυχηρό γεγονός είναι κυρίως φυσικό γεγονός, δηλαδή οφείλει την προέλευση του στη φύση, : Οταν υπάρχει τυχηρό γεγονός ή ανώτερη βία, δεν αναγνωρίζεται ευθύνη του οφειλέτη της παροχής για τη μη εκπλήρωσή της..'' 5588/2001 ΕΦ ΑΘ ''...Ακατάλληλα τα μίσθια λόγω του σεισμού. Πραγματικά ελαττώματα, που οφείλονται σε τυχηρό γεγονός (σεισμός) και καθιστούν αδύνατη για τη μισθώτρια τη συνέχιση της μίσθωσης..'' Ας περιμένουμε λοιπόν τον πωλητή να αποδείξει σεισμό, λιμό, λοιμό, θεομηνία και όλα αυτά τα εύπεπτα καλούδια.. Αν δεν έχεις κάποια νομική ιδιότητα, είσαι το ίδιο αδαής με τα νομικά όσο κι εγώ, είσαι απλά κάποιος τυχαίος που διαβάζει τον Α.Κ. και βγάζει συμπεράσματα, όπως κι εγώ. Οι ερμηνίες σου περί του Α.Κ. δεν αξίζουν περισσότερο από τις δικές μου (και εγώ δεν παρέθεσα ερμηνίες του Α.Κ, απλά είπα πως οι δικές σου είναι λάθος). Έχω δεν έχω νομική ιδιότητα, δεν θα σου κάνω την χάρη να είμαι κάποιος τυχαίος που διαβάζει τονΑ.Κ... Όσο για το θέμα της υπαναχώρησης, ήδη το 542 δίνει το δικαίωμα στο δικαστή να σε γειώσει αν κρίνει πως οι απαιτήσεις σου είναι αστείες. Και εγώ θεωρώ πως οι απαιτήσεις που προβάλεις είναι αστείες. Αριθμός 11/2004 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ''...Ευνόητο, ότι για να χωρήσει και λειτουργήσει η υπαναχώρηση αυτή, η οποία ανατρέπει τη σύμβαση εξ` υπαρχής, πρέπει να πρόκειται για ουσιώδες πραγματικό ελάττωμα και όχι επουσιώδες, καθόσον στην τελευταία περίπτωση ισχύουν οι όροι του άρθρου 542 Α.Κ: το δικαστήριο κρίνοντας τις περιστάσεις που δεν δικαιολογούν την υπαναχώρηση αποφαίνεται μείωση του τιμήματος ή αντικατάσταση του πράγματος με τους όρους του άρθρου 540 παρ. 1 αρ. Ι Α.Κ....'' Το είπαμε 100 φορές..πάντοτε αναφερόμαστε σε ουσιώδες ελάττωμα, για το οποίο ΔΕΝ μπορεί να σε γειώσει το Δικαστήριο και ΔΕΝ είναι στην διακριτική του ευχέρεια..άπαξ και διαπιστωθεί το ουσιώδες ελάττωμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να κάνει δεκτό το αίτημά σου για αναστροφή της πώλησης... Καλό διάβασμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.