Προς το περιεχόμενο

Εγγύηση. Αν δεν υπάρχει το προς αντικατάσταση προιόν?

Tzimmys

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Να παρω την gtx260 που κανει 200 ευρω η να ζητησω τα 500 ευρω μου?

Εννοείται πως είσαι εντός εγγύησης. Αν δεν έχουν το ίδιο μοντέλο (σημ. αν το έχουν δε μπορείς να απαιτήσεις πιστωτικό, σου καλύπτουν την εγγύηση μια χαρά), τότε είτε θα πρέπει να συμφωνήσετε για μια δίκαιη κάλυψη της εγγύησης με κάτι όντως αντίστοιχο για να κάνεις τη δουλειά σου το ίδιο (δεν ξέρω αν αυτή που σου προτείνουν είναι αντίστοιχη, ψάξ'το) ή διαφορετικά αν δεν έχουν κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να ζητήσεις πιστωτικό τα χρήματα που έδωσες, αφού τους επιστρέψεις τα πάντα με την απόδειξη. Επίσης σε περίπτωση που σου δώσουν καινούργια κάρτα θα πρέπει να σου δώσουν και νέα εγγύηση για την καινούργια (το λέει ο νόμος αυτό και συμβαίνει, δεν είναι "του μυαλού μου").

Προσωπικά δε μου έχει τύχει να επιστρέψω κάτι αξίας πάνω από 150Ε, πάντως όσες φορές πήγα κάτι πίσω για λόγους εγγύησης στο ΠΛΑΙΣΙΟ έγιναν ακριβώς τα παραπάνω και μάλιστα από άμεσα (επί τόπου) εως και με 2 ημέρες καθυστέρηση (έλεγχος από τεχνικό τους).

• Απαντ. 116
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τώρα γιατί τα λες μια χαρα στον isaias και πριν έλεγες άλλα αντ'άλλον; Αυτό δεν λέω κι εγώ τόση ώρα, πως αν στο αλλάξουν με κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο δεν έχεις λογικά αιτία να υπαναχωρήσεις αν θες να είσαι καλόπιστος;

Τώρα όσων αφορά τον isaias, η 9800gx2 απ'ότι διαβάζω είναι πιο δυνατή από την GTX260, οχι αντίστοιχη. Αν δεν έχουν να στην αλλάξουν με κάτι καλήτερο, ζήτησε τα λεφτά σου πίσω. Αν σου πουν τίποτα κουλό, απείλησέ τους, εδώ δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες όπως λέγαμε παραπάνω, προσπαθούν να σε ρίξουν δίνοντάς σου ένα κατώτερο προϊόν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαιωθείς, αρκεί να μην βαριέσαι να το κινηγήσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

η 9800GX2 είναι πάνω κάτω στις επιδόσεις μιας GTX280...

πες ότι ΔΕΝ δέχεσαι κάρτα χαμηλότερων επιδόσεων...

Δημοσ.
Πρώτα απ'όλα, επειδή το τραβάς το σκοινί, δεν μας αναφέρεις και την ιδιότητά σου; Αν είσαι δικηγόρος, έχει καλώς. Αν όχι, θα σου πρότεινα να προσέχεις τι λες και να μην αραδιάζεις στα τυφλά άρθρα.

Τι ''νόστιμη'' αντίληψη που έχεις για τον διάλογο..ας δηλώσει λοιπόν ο καθείς την επαγγελματική του ιδιότητα και οσάκις ανοίγεται ένα θέμα, να επιχειρηματολογεί μόνον ο ''ειδικός'' και οι υπόλοιποι να παριστάνουν τις διαδυκτιακές γλάστρες..

Εκτός από τα άρθρα που αναφέρεις, υπάρχουν επίσης κάμποσα άρθρα πιο πάνω (υποθέτω έχεις το βιβλίο του Α.Κ., σωστά; ), όπως πχ το 542 που ορίζει πως το δικαστήριο μπορεί να υποχρεώσει τον αγοραστή να δεχτεί μείωση του τιμήματος ή αντικατάσταση αν κρίνει πως οι περιστάσεις δεν δικαιολογουν υπαναχώριση (την οποία αν και ανέφερες στο μύνημα με το spoiler, δεν την τόνισες στα πλαίσια της συζήτησης

Μήνυμα νο 54 : ''....Εάν προσφύγω δικαστικώς, το Δικαστήριο εφ' όσον κρίνει ότι η αξίωσή μου περί υπαναχώρησης και επιστροφής του τιμήματος είναι καταχρηστική (δηλαδή το ελάττωμα δεν είναι ουσιώδες σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναιρείται η χρησιμότητα του πράγματος σε κρίσιμο βαθμό ή η προσφορά του πωλητή για αντικατάσταση ή διόρθωση θα άρει το επουσιώδες ελάττωμα σε βαθμό που να το καθιστά εφάμιλλο του καινούργιου), έχει το δικαίωμα να διατάξει την μείωση του τιμήματος ή την αντικατάσταση ή την διόρθωση. ΚΑΙ σε αυτήν την περίπτωση, παραμένει το δικαίωμά μου για αποζημίωση λόγω θετικής ή αποθετικής ζημίας....''

Προφανώς αναγιγνώσκεις με περίσσια επιλεκτικότητα...ή ελαττωμένη όραση..

το 546 που ορίζει πως ο πωλητής έχει και αυτός το δικαίωμα να ζητήσει αντικατάσταση αν αυτό δεν ρίχνει τον αγοραστή

Να το δούμε ολόκληρο το άρθρο :

Άρθρο 546

Δικαιώματα του πωλητή

Το δικαίωμα αντικατάστασης του πράγματος κατά το άρθρο 540 το έχει με

τους ίδιους όρους και ο πωλητής, εφόσον η άσκησή του δεν είναι ασύμφορη

για τον αγοραστή.

Αν ο αγοραστής προβάλλει ευθύνη του πωλητή για ελαττώματα ή για έλλειψη

συνομολογημένων ιδιοτήτων, ο πωλητής δικαιούται να του τάξει εύλογη

προθεσμία για να απαιτήσει αντικατάσταση του πράγματος ή να υπαναχωρήσει

Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η άσκηση των δικαιωμάτων αυτών

αποκλείεται.

Για όσους γνωρίζουν στοιχειώδη Ελληνικά :

Εάν ο πωλητής μου τάξει προθεσμία για υπαναχώρηση...τότε έχω καταφέρει εξωδίκως αυτό που ενδεχομένως επιδιώκω πρωτίστως , δηλαδή την επιστροφή του καταβληθέντος τιμήματος.. εάν, πάλι, μου τάξει προθεσμία για αντικατάσταση και επιμείνω στην υπαναχώρηση, τότε δεν έχει καμμία ουσία η προθεσμία αυτή, διότι απλώς θα προσφύγω δικαστικώς και θα αιτούμαι να αναγνωρισθεί η υπαναχώρησή μου..με δυο λόγια, δεν με αφορά, δεν με ενδιαφέρει η αντικατάσταση..

το 547 που αναφέρει πως ο αγοραστής πρέπει να επιστρέψει το αντικείμενο ελεύθερο από κάθε βάρος και να επιστρέψει και τα οφελήματα από αυτό αν αποφασίσει αν υπαναχωρήσει στη σύμβαση, κτλ.

Δηλαδή ποια είναι τα ωφελήματα τα οποία αποκομίζει ένας οικιακός χρήστης από την αγορά ενός υπολογιστή και για όσο χρόνο τον έχει στην κατοχή του; Διατηρεί ίντερνετ-καφε; Τον μισθώνει σε τρίτους; Ο μόνος κατά βάσιν λόγος που θεσπίσθηκε αυτή η διάταξη, είναι για τους επαγγελματίες..

Υπάρχουν επίσης τα άρθρα 534 και 537 τα οποία κυρίως αναφέρουν ευθύνη του πωλητή κατά την παράδωση και για 6 μήνες μετά αν είναι ανυπέτειος, όμως δεν είμαι σίγουρος για την ερμηνία τους σε σχέση με το άρθρο 554 που ορίζει 2ετή παραγραφή, αν όμως δεν είσαι δικηγόρος, ούτε κι εσύ μπορείς να υσχηριστείς πως την ξέρεις

Ας ξαναδούμε λοιπόν και πάλι ολόκληρο το άρθρο, μιας και αρέσκεσαι σε γλωσσολογικά χειρουργεία :

Άρθρο 537

Ευθύνη για ελλείψεις

''Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το

χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της

σύμβασης γνώριζε ότι το πράγμα δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη

ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα

σε έξι μήνες από την παρόδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά

την παράδοση, εκτός αν τούτο δεν συμβιβάζεται με τη φύση του πράγματος

που πουλήθηκε ή με τη φύση του ελαττώματος ή της έλλειψης.''

Το ελλάτωμα, λοιπόν, τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση αν διαπιστωθεί εντός εξαμήνου. Αυτή λοιπόν είναι μία ακόμη προστατευτική υπέρ του καταναλωτή διάταξη..

Ερώτημα και δη εύλογο: τι θα γίνει εάν το ελάττωμα διαπιστωθεί μετά την πάροδο εξαμήνου; Αυτό σημαίνει ότι οπωσδήποτε δεν υπήρχε κατά την παράδοση; Ασφαλώς και όχι..απλώς παρέχεται το δικαίωμα στον πωλητή όταν εναχθεί, να αντιτάξει ισχυρισμούς σχετικούς με την κακή χρήση του πωληθέντος εκ μέρους του αγοραστού και ένα σωρό άλλα με σκοπό την απόσειση της ευθύνης του..

Ερώτημα 2ο, ίσως όχι και τόσο εύλογο: τι ακριβώς σημαίνει ''..Ο πωλητής ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά του αν το πράγμα, κατά το χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες..''; Σημαίνει ότι πρέπει το ελλάτωμα να αποκαλυφθεί άρον-άρον αμέσως μετά την παράδοση;

Ασφαλώς και πάλι ΟΧΙ.. Σημαίνει ότι ΔΕΝ είναι όλα τα ελαττώματα άμεσα εμφανή..κι εδώ μπαίνει ο όρος ''κεκρυμμένο ελάττωμα'', που πρακτικώς στοιχειοθετεί το είδος εκείνο του ελαττώματος, το οποίο έχει την γενεσιουργό αιτία του κατά τον χρόνο που ο κίνδυνος μεταβαίνει στον αγοραστή (δηλαδή, είναι πλέον στην δική του σφαίρα επιρροής και ευθύνης), αλλά τα ορατά αποτελέσματά του, εμφανίζονται αργότερα..π.χ. ανώμαλη λειτουργική συμπεριφορά κινητήρα αυτ/του, η οποία έχει την αιτία της σε σκουριασμένο σασί ή γέφυρα μηχανής που αποκόπηκε ένα έτος μετά την παράδοση...

Σημειωτέον,δε, ότι εάν αποδειχθεί και δόλος του πωλητού, ότι δηλαδή εγνώριζε το ελάττωμα και παρά ταύτα προχώρησε στην πώληση, ΔΕΝ ισχύει η διετής παραγραφή αλλά εικοσαετής...

Ερώτημα 3ο : γράφουμε ''παράδωση'' ή ''παράδοση''; ανυπέτειος ή ανυπάιτιος; ερμηνία ή ερμηνεία; υσχηριστείς ή ισχυριστείς;

Bottom line, αν περιμένεις να ασκήσεις δικαίωμα υπαναχώρησης από σύμβαση και να επιστρέψεις τον υπολογιστή που αγόρασες με 5 χρόνια εγγύηση για πραγματικό ελάττωμα με ευθήνη του πωλητή που ανακάλυψες ύστερα από 4 χρόνια και 11 μήνες και να πάρεις τα 2500 ευρώ που κόστισε πίσω, καλή τύχη, εγώ πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει κανένα δικαστήριο σ'αυτή τη χώρα που θα σε δικαιώσει (πόσο μάλλον κατάστημα που θα στα δώσει χωρίς δικαστήριο)

Συγχέεις τα δικαιώματα που απορρέουν από τον Αστικό Κώδικα, με εκείνα της εγγυητικής συμβάσεως..με βάση τον Α.Κ. και όσα είπαμε, δεν μπορείς να υπαναχωρήσεις μετά από 4 χρόνια και 11 μήνες, γιατί απλούστατα υφίσταται διετής παραγραφή..

Με βάση την εγγυητική ευθύνη του πωλητή, δεσμεύεσαι από τους όρους που εκείνος σου τάσσει..σε κάθε όμως περίπτωση, έχεις δικαίωμα να κάνεις χρήση των άρθρων του Α.Κ. και να αγνοήσεις την εγγύηση..

Αν εσύ έχεις υπ'όψη σου περίπτωση που η εγγύηση έγραφε 1 έτος, όμως το δικαστήριο αποφάσισε πως ο πωλητής ευθυνόταν και για ελάττωμα που παρουσιάστηκε στο 2ο έτος, ή που κάποιος απευθήνθηκε στη γραμματεία καταναλωτή για προϊόν με 1 έτος εγγύηση για ελάττωμα που παρουσιάστηκε κατά το 2ο έτος και δεχτήκαν να το αναλλάβουν, παρουσίασέ την.

Άρθρο 3 Ν 3043/21.8.2002

3. Οταν παρέχεται εγγύηση στον καταναλωτή, ο προμηθευτής οφείλει να την παρέχει γραπτώς ή με άλλο τεχνικό μέσο αποτύπωσης που μπορεί να είναι διαθέσιμο και προσιτό στον καταναλωτή. Σε περίπτωση προμήθειας καινουργών προϊόντων με μακρά διάρκεια (διαρκή καταναλωτικά αγαθά), η παροχή γραπτής εγγύησης είναι υποχρεωτική. Η εγγύηση πρέπει να περιλαμβάνει με απλή, ευανάγνωστη και κατανοητή διατύπωση στην

ελληνική γλώσσα τουλάχιστον την επωνυμία και τη διεύθυνση του εγγυητή, το προϊόν στο οποίο αναφέρεται η εγγύηση, το ακριβές περιεχόμενο της, τη διάρκεια της, την τοπική έκταση ισχύος της, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο.

5. Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσεται η εφαρμογή των διατάξεων του Αστικού Κώδικα για την ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων. Εκ των προτέρων παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του κατά τις διατάξεις αυτές είναι άκυρη. Σε διαφορά η οποία απορρέει από την πώληση καταναλωτικών αγαθών και φέρεται ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων, ανεξάρτητα από το εφαρμοστέο σε αυτή δίκαιο, εφαρμόζονται πάντοτε οι διατάξεις του ελληνικού δικαίου που διέπουν την πώληση καταναλωτικών αγαθών κατά την έκταση που παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στον καταναλωτή

Τον Α.Κ. ξέρω κι εγώ να τον διαβάζω,

Άλλο διαβάζω και άλλο κατανοώ..ξαναδιάβασέ τον..

Επίσης ποιός σου είπε πως αποτελεί νόμιμη (και όχι νομική) αιτία για να γίνεις πλουσιότερος το ότι το προϊόν που σου πούλησαν παρουσίασε ελάττωμα; Εκτός και αν το δικαστήριο έχει επιβάλει αποζημίωση, δεν υπάρχει καμία νόμιμη αιτία να γίνεις πλουσιότερος, τα άρθρα που αναφέρεις δεν υπάρχουν με σκοπό να φάει λεφτά ο αγοραστής από τον πωλητή.

Η ''νόμιμη αιτία'' αναφέρεται στον αδικαιολόγητο πλουτισμό''..εγώ ανέφερα ''νομική βάση'' αναφορικά με την πώληση..

Με την υπαναχώρηση, δεν επιδιώκω να γίνω πλουσιότερος..επιδιώκω να μου αποδοθεί παν ό,τι κατέβαλα..

Δημοσ.
Τώρα γιατί τα λες μια χαρα στον isaias και πριν έλεγες άλλα αντ'άλλον; Αυτό δεν λέω κι εγώ τόση ώρα, πως αν στο αλλάξουν με κάτι αντίστοιχο ή καλύτερο δεν έχεις λογικά αιτία να υπαναχωρήσεις αν θες να είσαι καλόπιστος;

Πότε διαφώνησα στο να είσαι καλόπιστος? Αναφερόμασταν πάντα στις ξεφτιλιστικές πιστώσεις που "προσέφεραν" στους isaias1983 και Tzimmys, ΑΝ διάβασες όλο το θέμα. Εγώ κατάλαβα πως το διάβασες διότι αυτές υπερασπίζεσαι συνεχώς (έκπτωση στην εγγύηση, αν είναι δυνατόν!). Βλέπε ξεφτίλα:

Σου ειπα εγω πηγα καρτα γραφικων των 280 ευρω(τοσο την αγορασα) κ μου εδιναν καρτα 110ευρω η 60 ευρω πιστωτικο....
φαντάζομαι δε θα δεχτούν να κόψουν πιστωτικό 135 ευρώ
Με ειδοποιήσανε πριν από λίγο και σας ενημερώνω. Μου κόβουνε πιστωτικό λέει στα 48 ευρώ

Δε λέω "άλλα αντ'άλλον" αγαπητέ συμφορουμίτη. Αφού ξεστόμισες τέτοια έκφραση, το μόνο που έχω να σου πω είναι μάθε να διαβάζεις σωστά τα κείμενα. Προσωπικά τα διαβάζω και 2 και 3 φορές αν χρειαστεί προκειμένου να είμαι βέβαιος πως κατάλαβα το σκεπτικό του συνομιλητή μου.

Με την υπαναχώρηση, δεν επιδιώκω να γίνω πλουσιότερος..επιδιώκω να μου αποδοθεί παν ό,τι κατέβαλα..

Όπως αντιλαμβάνεσαι από την εκτενή κουβέντα μας, αυτό είναι αδύνατον να το καταλάβει. Ο νόμος είναι παράλογος κτλ κτλ.

[edit] Μόλις πρόσεξα πως με τον greece_gus αν και γράφουμε ξεχωριστά, αναφέρουμε τα ίδια πράγματα. :-)

Δημοσ.
http://www.skroutz.gr/s/44693/Asus-9800-GX2-1GB.html

Να ποσο κανει μια GX2....:P

Παντως δεν βλεπω να καταληξαμε πουθενα παιδια...

Εσυ PCharon τι λες?Να παρω την gtx260 που κανει 200 ευρω η να ζητησω τα 500 ευρω μου?

To αυτο~~~~~~~~~~~~~~~~v

η 9800GX2 είναι πάνω κάτω στις επιδόσεις μιας GTX280...

πες ότι ΔΕΝ δέχεσαι κάρτα χαμηλότερων επιδόσεων...

Στα παιχνιδια που σκαλαρει μαλιστα η 9800GX2 ειναι καλυτερη απο την GTX280.

H GTX260 ειναι "αστεια" αλλαγη.

Δημοσ.

Greecegus > Ναι, πολύ νόστιμη, ειδικά τη στιγμή που εσύ, χωρίς να είσαι νομικός (αν ίσουν προφανώς θα το έλεγες), πετάς σαν δεδομένες τις δικές σου ερμηνίες για το τι γράφει ο νόμος, αφού είναι προφανής η ερμηνία του, λες και αυτοί που σπουδάζουν 4 χρόνια για να τον ερμηνεύουν είναι μαμάκες. Αφού είσαι τόσο σίγουρος, γιατί δεν πας να ασκήσεις δικηγορία;

Επειδή εσύ έχεις μειωμένη όραση, γράφω πως το αναφέρεις, όμως ξεχνάς βολικά να το αναφέρεις στην απάντησή σου σε μένα, αναφέρεις μόνο τα άρθα που συμφωνούν με αυτό που λες. Προσθέτεις επίσης πολλά <<δηλαδή>> που είναι πάλι δικές σου ερμηνίες, γιατί το άρθρο λέει απλά πως το δικαστήριο θα κρίνει αν οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν υπαναχώρηση, τελεία, δεν μπλέκει μέσα τα ελαττώματα. Τα <<δηλαδή>> είναι απλά η δική σου άποψη, και ένας δικηγόρος ή ο δικαστής μπορεί να έχει μια άλλη άποψη για το τι ακριβώς λέει το άρθρο. Τελευταία φορά που κοίταξα τα δικαστήρια είχαν δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους, όχι φιλόλογους για να τους ερμηνεύουν το νόμο.

Το ίδιο και για τις ερμηνίες σου για τα υπόλοιπα άρθρα. Εφόσον δεν είσαι νομικός, είναι γνώμες σου και τίποτα άλλο, μην τις προβάλεις λοιπόν σαν να είσαι αυθεντία στα νομικά στους αναγνώστες του forum.

Για άλλη μια φορά μπερδεύεις στη μέση αγωγές και δικαστήρια, και τελικά μάλλον εσύ παριστάνεις τον τυφλό. Όλοι σχεδόν είπαν πως δεν ενδιαφέρονται για αγωγή, και εγώ ανέφερα τι μου είπαν οι υπηρεσίες καταναλωτών. Εσύ μου λες πάλι το τι ορίζει ο Α.Κ., τη στιγμή που συζητάμε για το τι μπορεί να γίνει ΧΩΡΙΣ προσφυγή στα δικαστήρια. Είσαι εκτός θέματος...

Οκ, στο παράδειγμά μου με τα 5 χρόνια της εγγύησης, βάλε 1 χρόνο και 11 μήνες. Δεν αλλάζει τίποτα. Καλή τύχη στην αγωγή σου. Πάλι το πιθανότερο είναι ο δικαστής με βάση το 542 να σε υποχρεώσει να δεχτείς απλά τον καινούριο υπολογιστή, ή μέρος του τιμήματος που κατεβαλες γι αυτόν που ήδη έχεις.

Σταμάτα λοιπόν να παραθέτεις άρθρα, τα οποία μπορώ απλά να διαβάσω μόνος μου, και πες αν έχεις υπ'όψη σου κάποια περίπτωση όπου κάτι τέτειο να έγινε στη πράξη, όπως γράφω στο προηγούμενό μου μύνημα.

Όσο για το 3ο ερώτημά σου, θα σου απαντήσω, ελλάτωμα ή ελάττωμα;

Αν κατανοούσες τον Α.Κ. θα ασκούσες δικηγορία. Αφού δεν ασκείς, μην υσχηρίζεσαι πως κατανοείς τον Α.Κ, και μην παρασήρεις άλλους να φάνε τα μούτρα τους βασισμένοι στη δική σου <<κατανόηση>>...

Με την υπαναχώρηση επιδιώκεις να γίνεις πλουσιότερος, γιατί τα χρήματα που ζητάς υπερβαίνουν την παρούσα αξία που είχε το αντικείμενο τη στιγμή που σου χάλασε. Να υπενθημίσω πως συζητάμε πάντα για περίπτωση που το κατάστημα έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ να προβεί σε επισκευή ή αντικατάσταση, εσύ όμως προτιμάς να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης

Να σου δώσω εγώ μια άλλη ερμηνία, που δεν θεωρώ σωστή, δεν μπορώ όμως να θεωρήσω κατευθείαν λάθος :

Ο πωλητής έχει ευθήνη για ελάττωμα κατά τη παράδωση στον αγοραστή και για 6 μήνες μετά (534-537).

Ο αγωραστής μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του μέσα σε 2 χρόνια, μόνο αν ευθήνη φέρει ο πωλητής για ελάττωμα που βρέθηκε.(540)

Αν το πράγμα χειροτερέψει ή καταστραφεί απο τυχαία αιτία, τον κίνδυνο φέρει ο αγοραστής (522), όχι ο πωλητής.

Συνεπώς , αν δεν έχει τρόπο ο αγοραστής να αποδείξει πως ο πωλητής είχε ευθήνη για το ελάττωμα, ο πωλητής μπορεί να υσχηριστεί πως η ζημιά του προϊόντως οφείλεται σε τυχαία αιτία, ακόμη και αν δεν υπήρξε κακή χρήση από μεριά του αγοραστή, άρα δεν έχει ευθήνη για το ελάττωμα μετά τους 6 μήνες, αν η εγγύηση δεν είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι και αυτό μια εκδοχή; Τι σημαίνει νομικά τυχαία αιτία; Αν δεν είσαι νομικός, πες την άποψή σου, αλλά μην την θεωρείς (και μην προτρέπεις τους υπόλοιπους να την θεωρήσουν) δεδομένη.

PCharon > Μα τα προϊόντα που τους προσφέραν είναι καλύτερα από εκείνα που γυρίσαν σαν ελαττωματικά, απλά δεν κοστίζουν τόσο (σήμερα) όσο κοστίζαν τα προϊόντα που χαλάσαν (όταν τα αγόρασαν)!! Ο ένας μήλησε για 2 μνήμες του 1gb με τιμή λιανικής την στιγμή της αγοράς τους 135 ευρώ (τώρα τα 2gb κοστίζουν κάτω από 20)!! Γιατί να δεχτούν να του κόψουν 135 ευρώ πιστωτικό;;; Με 2 καινούριες μνήμες δεν θα κάνει τη δουλειά του;;; 48 ευρώ μια χαρά πιστωτικό είναι, θέλει να μου το δώσει εμένα και να του δώσω 1 ωραία μνημούλα των 2 gb που έχω πρόχειρη;;; Άντε επειδή είμαι και καλό παιδί, θα σου δώσω και μια 512 δώρο! Και ο isaias είχε μια 8800gt και προτάθηκαν να του την αντικαταστήσουν με 9800GT! Τι το εξευτελιστηκό βρήσκεις εσύ σε όλα αυτά;;; Σου χάλασε μια κάρτα γραφικών και σου δίνουν μια καλύτερη! Αν εσύ θέλεις σόνι και καλά να σου δώσουν χρήματα, δικαίωμά τους είναι εξωδίκως να σου δώσουν ότι θέλουν, αφού σου έχουν ήδη κάνει μια πρώταση η οποία σε καλύπτει και με το παραπάνω!

Υ.Γ. Ο νόμος δεν είναι παράλογος, η δική σας ερμηνεία του είναι παράλογη. Δεν μπορείς να γυρίζεις πίσω υπολογιστή που χρησιμοποιούσες 2 χρόνια και να θες αντί να στον επισκευάσουν ή αντικαταστήσουν να σου δώσουν πίσω τα χρήματά σου, σαν να μην τον είχες πάρει ποτέ. Καλή τύχη, ελπίζω στο δικαστήριο να πείσετε και τον δικαστή πως έτσι έχουν τα πράγματα, και να μην χρειαστεί να ξαναγοράσετε τίποτα στη ζωή σας.

Δημοσ.

Xρονια πολλα και καλη ανασταση...Εγω δν ειμαι δικηγορος...Αλη8εια δν ειμαι...Αλλα δν χρειαζεται να εχεις καν πτυχιο για να καταλαβεις οτι οταν Παραδιδεις ενα ελλατωματικο κομματι που αγορασες χ ευρο εχεις το δικαιωμα να ζητησεις πιστωτικο στα χ ευρο η κομματι με αναλογες επιδοσεις.Και αυτο που αναφερεται οτι αν περασουν 2 χρονια και 11 μηνες δν ισχυουν τα ιδια τοτε μπορει καποιος να μου εξηγησει γιατι τα προοιντα εχουν 2-3-4-5 κτλ χρονια εγγυησης?

Δημοσ.

Ναι, ποιός όμως αποφασίζει αν θα γίνει πιστωτικό ή αντικατάσταση, εσύ ή το κατάστημα; Γιατί αν είναι να αποφασίζεις εσύ, προφανώς πάντα θα προτιμούσες πιστωτικό γιατί πάντα η τιμή μιας κάρτας γραφικών πχ. αντίστοιχων επιδόσεων με αυτή που γύρισες, θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή που είχες δώσει όταν την αγόρασες. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολοί χαζοί να προτιμήσουν να πάρουν αντί για 135 ευρώ που έκαναν οι μνήμες του φίλου όταν τις αγόραζε, 2 καινούριες ίδιων ή καλύτερων επιδόσεων μνήμες των 30 ευρώ. Θα πέρναν το πιστωτικό των 135, θα δίναν τα 30 για να πάρουν τις μνήμες, και θα τους μέναν και άλλα 105. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να είναι κανείς δικηγόρος για να καταλάβει πως κάτι δεν στέκει στην όλη υπόθεση...

Δημοσ.

Έχουμε παραθέσει το νόμο, έχουμε εξηγήσει και το νόμο και το κατεστημένο και γιατί είναι έτσι, αλλά εσύ συνεχίζεις να λες ό,τι σου κατέβει.

[edit] Για την από πάνω bubble λογικής σου, όταν αγοράζει κάποιος ένα πράγμα δεν δίνει τόσα για να το αντικαταστήσει μετά από ένα 6μηνο με άλλο στο 1/4 της αξίας. Έλεος, τί άλλο θα μας πεις...

Αν δεν τα βγάζεις πέρα, κλείστο το μαγαζί, δε χρειάζεται να δουλεύεις τον κοσμάκη.

Τώρα make my day...

Δημοσ.

@PCharon

Αρχικά καταχωρημένο από Tzimmys

φαντάζομαι δε θα δεχτούν να κόψουν πιστωτικό 135 ευρώ

Αρχικά καταχωρημένο από Tzimmys

Με ειδοποιήσανε πριν από λίγο και σας ενημερώνω. Μου κόβουνε πιστωτικό λέει στα 48 ευρώ

Δε λέω "άλλα αντ'άλλον" αγαπητέ συμφορουμίτη. Αφού ξεστόμισες τέτοια έκφραση, το μόνο που έχω να σου πω είναι μάθε να διαβάζεις σωστά τα κείμενα. Προσωπικά τα διαβάζω και 2 και 3 φορές αν χρειαστεί προκειμένου να είμαι βέβαιος πως κατάλαβα το σκεπτικό του συνομιλητή μου.

Κάτι δε κατάλαβα σωστά? Μάλλον σε άλλον ήθελες να τα πεις.

Δημοσ.
Greecegus > Ναι, πολύ νόστιμη, ειδικά τη στιγμή που εσύ, χωρίς να είσαι νομικός (αν ίσουν προφανώς θα το έλεγες), πετάς σαν δεδομένες τις δικές σου ερμηνίες για το τι γράφει ο νόμος, αφού είναι προφανής η ερμηνία του, λες και αυτοί που σπουδάζουν 4 χρόνια για να τον ερμηνεύουν είναι μαμάκες. Αφού είσαι τόσο σίγουρος, γιατί δεν πας να ασκήσεις δικηγορία;

Επιμένεις να θες να βγάζεις συμπεράσματα για το επάγγελμα των άλλων..μπορεί και να είμαι δικηγόρος..και μόνο που θα αποδεχόσουν ως θέσφατον τις απόψεις μου στην περίπτωση που είμαι δικηγόρος, φανερώνει πόσο ρηχή είναι η επιχειρηματολογία σου..

Ειρωνεύεσαι τον κόσμο αποκαλώντας τους δικηγόρος Νο2 κ.λ.π. θαρρείς και πρέπει να σου υποβάλλουμε διαπιστευτήρια και όλα αυτά επειδή ''διδάχθηκες'' εμπορικό και αστικό δίκαιο στην σχολή σου (προσωπικά και μετά τις διατυπώσεις σου για τον Α.Κ., αμφιβάλλω). Ξέρω πάρα πολλούς από εκείνους που σπουδάζουν 4 χρόνια για να ερμηνεύουν τον νόμο και καταλήγουν να ερμηνεύουν τα άστρα...

Προσθέτεις επίσης πολλά <<δηλαδή>> που είναι πάλι δικές σου ερμηνίες, γιατί το άρθρο λέει απλά πως το δικαστήριο θα κρίνει αν οι περιστάσεις δεν δικαιολογούν υπαναχώρηση, τελεία, δεν μπλέκει μέσα τα ελαττώματα. Τα <<δηλαδή>> είναι απλά η δική σου άποψη, και ένας δικηγόρος ή ο δικαστής μπορεί να έχει μια άλλη άποψη για το τι ακριβώς λέει το άρθρο. Τελευταία φορά που κοίταξα τα δικαστήρια είχαν δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους, όχι φιλόλογους για να τους ερμηνεύουν το νόμο.

Τα ''δηλαδή'' είναι επεξηγηματικά και να είσαι σίγουρος ότι δεν αποτελούν δική μου ερμηνεία και άποψη, αλλά μερικών από εκείνους τους οποίους επικαλείσαι. Εσύ γιατί επιμένεις να ''ερμηνεύεις'' τον νόμο άραγε; Α, και δεν είμαι φιλόλογος..αν θες μπορείς να προσπαθήσεις ξανά με την βοήθεια του κοινού...

Το ίδιο και για τις ερμηνίες σου για τα υπόλοιπα άρθρα. Εφόσον δεν είσαι νομικός, είναι γνώμες σου και τίποτα άλλο, μην τις προβάλεις λοιπόν σαν να είσαι αυθεντία στα νομικά στους αναγνώστες του forum.

Μπορώ να επιλέξω να είμαι οτιδήποτε, αρκεί να έχω μεράκι και να αγαπώ αυτό που κάνω..

Για άλλη μια φορά μπερδεύεις στη μέση αγωγές και δικαστήρια, και τελικά μάλλον εσύ παριστάνεις τον τυφλό. Όλοι σχεδόν είπαν πως δεν ενδιαφέρονται για αγωγή, και εγώ ανέφερα τι μου είπαν οι υπηρεσίες καταναλωτών. Εσύ μου λες πάλι το τι ορίζει ο Α.Κ., τη στιγμή που συζητάμε για το τι μπορεί να γίνει ΧΩΡΙΣ προσφυγή στα δικαστήρια. Είσαι εκτός θέματος...

Θα ήθελες να είμαι εκτός θέματος..το θέμα μας είναι τι δικαιώματα έχει ο καταναλωτής και σε ποια έκταση...ειδάλλως εσύ μπορείς να προσλάβεις δύο μπράβους να ικανοποιήσεις την ζημιά σου από το ελαττωματικό προϊόν...Ο λόγος για τον οποίο οι υπηρεσίες καταναλωτών είναι κατ' εμέ αναξιόπιστες, είναι διότι λειτουργούν όποτε θέλουν, σου απαντούν όποτε θέλουν και στέλνουν για γνωμάτευση τις καταγγελίες στους νομικούς τους συμβούλους πάλι όποτε θέλουν..επί πλέον, αποτελούν γνωμοδοτικά ή συμβουλευτικά όργανα χωρίς δικαιοδοσία επί του πρακτέου και όπως και μόνος σου συνομολόγησες, οι απαντήσεις τους δεν είναι πάντοτε έγκυρες..

Οκ, στο παράδειγμά μου με τα 5 χρόνια της εγγύησης, βάλε 1 χρόνο και 11 μήνες. Δεν αλλάζει τίποτα. Καλή τύχη στην αγωγή σου. Πάλι το πιθανότερο είναι ο δικαστής με βάση το 542 να σε υποχρεώσει να δεχτείς απλά τον καινούριο υπολογιστή, ή μέρος του τιμήματος που κατεβαλες γι αυτόν που ήδη έχεις.

Ώστε ακόμη υπάρχει ''πιθανή'' ελπίδα για να γίνει δεκτό το δικαίωμά μου για υπαναχώρηση...ευχάριστα νέα..

Αν κατανοούσες τον Α.Κ. θα ασκούσες δικηγορία. Αφού δεν ασκείς, μην υσχηρίζεσαι πως κατανοείς τον Α.Κ, και μην παρασήρεις άλλους να φάνε τα μούτρα τους βασισμένοι στη δική σου <<κατανόηση>>...

Δεν ισχυρίζομαι και δεν παρασύρω...απλώς αδυνατείς να καταλάβεις ότι δεν είναι μόνον οι δικηγόροι που μπορούν να ερμηνεύσουν τους νόμους, αλλά και οι δικαστικοί και οι εισαγγελείς και οι ανακριτές κ.λ.π. Αλλά τι με μέλλει..κατ' εσέ είμαι ''φιλόλογος''...

Με την υπαναχώρηση επιδιώκεις να γίνεις πλουσιότερος, γιατί τα χρήματα που ζητάς υπερβαίνουν την παρούσα αξία που είχε το αντικείμενο τη στιγμή που σου χάλασε. Να υπενθημίσω πως συζητάμε πάντα για περίπτωση που το κατάστημα έχει ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ να προβεί σε επισκευή ή αντικατάσταση, εσύ όμως προτιμάς να χρησιμοποιήσεις το δικαίωμα της υπαναχώρησης

Με την υπαναχώρηση, εάν υπάρχει κάποιος που είναι πλουσιότερος μέχρι την συντέλεσή της, αυτός είναι ο πωλητής, ο οποίος εάν με είχε ενημερώσει για την ελαττωματικότητα του προϊόντος μετά πλήρους βεβαιότητος ΔΕΝ θα προέβαινα στην αγορά του, πλην όμως το αντίθετο αφού έπραξε ο πωλητής, υπέχει ευθύνη ακόμη και για αστική απάτη όπως προσδιορίζεται στα άρθρα 147 -149 Α.Κ.

Να σου δώσω εγώ μια άλλη ερμηνία, που δεν θεωρώ σωστή, δεν μπορώ όμως να θεωρήσω κατευθείαν λάθος :

Ο πωλητής έχει ευθήνη για ελάττωμα κατά τη παράδωση στον αγοραστή και για 6 μήνες μετά (534-537).

Πουθενά δεν λέει κάτι τέτοιο το 537 Α.Κ. το ανέφερα ήδη και επιμένεις να διαστρεβλώνεις : ''..Το ελάττωμα ή η έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας που διαπιστώνεται μέσα σε έξι μήνες από την παρόδοση του πράγματος τεκμαίρεται ότι υπήρχε κατά την παράδοση..'' Είναι τελείως διαφορετικό..έχω δικαίωμα να αποδείξω και μετά το εξάμηνο ότι υπήρχε το ελάττωμα κατά την παράδοση..απλώς μετά το εξάμηνο έχει δικαίωμα ανταπόδειξης ο πωλητής, κάτι που δεν έχει πριν την παρέλευση εξαμήνου.

Επί πλέον, να διευκρινήσω ότι όπου στον νόμο αναφέρεται ''τεκμήριο'' ή ''τεκμαίρεται'', αυτό δεν σημαίνει ''αμάχητο τεκμήριο'' πλην αν ορίζεται άλλως..συνέχισε απλώς να ''διαβάζεις''...

Αν το πράγμα χειροτερέψει ή καταστραφεί απο τυχαία αιτία, τον κίνδυνο φέρει ο αγοραστής (522), όχι ο πωλητής.

Συνεπώς , αν δεν έχει τρόπο ο αγοραστής να αποδείξει πως ο πωλητής είχε ευθήνη για το ελάττωμα, ο πωλητής μπορεί να υσχηριστεί πως η ζημιά του προϊόντως οφείλεται σε τυχαία αιτία, ακόμη και αν δεν υπήρξε κακή χρήση από μεριά του αγοραστή, άρα δεν έχει ευθήνη για το ελάττωμα μετά τους 6 μήνες, αν η εγγύηση δεν είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι και αυτό μια εκδοχή; Τι σημαίνει νομικά τυχαία αιτία; Αν δεν είσαι νομικός, πες την άποψή σου, αλλά μην την θεωρείς (και μην προτρέπεις τους υπόλοιπους να την θεωρήσουν) δεδομένη.

Εξακολουθείς να είσαι αδαής περί τα νομικά..το βάρος της απόδειξης περί συμβολής γεγονότων που συνιστούν ''τυχηρό'' ή ''ανωτέρα βία'',(όπως και σε κάθε ισχυρισμό ή ένσταση) το έχει πάντοτε ο διάδικος που το επικαλείται..

Τυχηρό γεγονός είναι κυρίως φυσικό γεγονός, δηλαδή οφείλει την προέλευση του στη φύση, το οποίο τυχηρό γεγονός αποκλείει την ευθύνη του..ας αποδείξει λοιπόν ο πωλητής, ότι το πωληθέν χειροτέρευσε από σεισμό, πλημμύρα, καταποντισμό και τις επτά πληγές του Φαραώ..όπως καταλαβαίνεις.. εσύ είσαι εκείνος που αραδιάζει στα τυφλά άρθρα..Α, να μην το ξεχάσω..δεν είναι δική μου άποψη αυτή..όπως ούτε όσες έχω εκθέσει εξ' άλλου..

Δημοσ.

Tzimmy > Συμφώνησαν να σου κόψουν πιστωτικό 48 ευρώ για 2 ddr2 μνήμες του 1gb. που αυτή τη στιγμή λιανική κοστίζουν 17. Για του λόγου το αληθές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554109

Εσύ όμως πιστεύεις πως αυτό είναι κάτι που σε ρίχνει, γιατί ΟΤΑΝ τις αγόρασες έκαναν 135. οκ. Παρέθεσα τις απόψεις μου και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

PCharon > έχετε εξηγήσει το δικό σας νόμο, τον οποίο δεν έχετε διεκδικήσει ποτέ στο δικαστήριο... Θα ήθελα πολύ να σας δω να το κάνετε, πραγματικά... Δεν πας να κάψεις καμιά κάρτα, μήπως σου δώσει κανένας ταλαίπορος καταστηματάρχης τα χρήματά σου πίσω που του έκανες τη χάρη και του τα δάνισες τόσο καιρό;

Greecegus> Δεν δείχνει πόσο ρηχή είναι η επιχειρηματολογία μου, δείχνει απλά πως δεν είμαι ξερόλας για να παριστάνω την αυθεντία, όπως μερικοί, τη στιγμή που είμαι εκτός του αντικειμένου μου και να στέλνω κόσμο να κυνηγάει ανεμόμυλους. Και μην μπερδεύεσαι, δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ξέρω το νόμο, ισχυρίστηκα πως ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ. Δεν μπορείς να επιλέξεις να είσαι οτιδήποτε, μπορείς μόνο να επιλέξεις να θεωρείς ο ίδιος τον εαυτό σου οτιδήποτε, μην περιμένεις όμως και από τους άλλους να σε θεωρήσουν το ίδιο. Θα σε ξαναρωτήσω λοιπόν, είσαι δικαστηκός; Είσαι εισαγγελέας; Εβλεπες πολύ matlock όταν ίσουν μικρός; Έχεις κάποια σχέση με το νομικό χώρο; Υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος να πάρω σοβαρά αυτά που λες; Οι γνώμες είναι σαν τις μύτες, όλοι έχουν από μια. Γιατί να κάτσει κάποιος να ασχοληθεί με τη δική σου σε βάρος της δικής μου; Επειδή έκανες σχόλια για την ορθογραφία μου τη στιγμή που έγραφες το ελάττωμα με 2 λ; Αν ήξερα πως μιάζεις, μπορεί να έκανα σχόλια για τη μήτη σου. Αυτό θα σήμαινε πως ξέρω καλύτερα νομικά από σένα;

Εσύ μηλάς για απάτη. Αυτή τη στιγμή δεν μπλέκουμε το αν ο πωλητής σου πούλησε εν γνώση του ελαττωματικό το προϊόν. Αν ήξερε (και μπορείς να αποδείξεις) πως ήταν χαλασμένο, τότε είμαστε αλλού.

συνεπώς με αυτά που λες, αν επικαλεστείς στους 18 μήνες πως το προϊόν είχε ελάττωμα με ευθήνη του πωλητή, οφείλεις εσύ να αποδείξεις πως είχε ελάττωμα κατά τη παράδοση το προϊόν και όχι εκ των υστέρων. Έτσι δεν είναι; Και τι σημαίνει τυχηρό γεγονός; Αν ο μέσος όρος ζωής του προϊόντος είναι 1 χρόνος και 5 μήνες, δεν μπορώ να υσχηριστώ πως <<έτυχε>> και χάλασε κάτι σε αυτό το διάστημα (και πριν κλείσει 2ετία) και δεν οφείλεται σε ελάττωμα κατά τη παράδοση;

Αν δεν έχεις κάποια νομική ιδιότητα, είσαι το ίδιο αδαής με τα νομικά όσο κι εγώ, είσαι απλά κάποιος τυχαίος που διαβάζει τον Α.Κ. και βγάζει συμπεράσματα, όπως κι εγώ. Οι ερμηνίες σου περί του Α.Κ. δεν αξίζουν περισσότερο από τις δικές μου (και εγώ δεν παρέθεσα ερμηνίες του Α.Κ, απλά είπα πως οι δικές σου είναι λάθος).

Αν δεν εμπιστεύεσαι τις υπηρεσίες καταναλωτών, πέστο ξεκάθαρα πως δεν θα βρουν το δίκιο τους μέσα από αυτές, και σταμάτα να αραδιάζεις το νόμο κάθε φορά που σε ρωτάω αν ξέρεις κάποιον που κάποια οργάνωση καταναλωτή τον βοήθησε, κάτω από τις περιπτώσεις που συζητάμε για τη διετή εγγύηση. Όσο για το θέμα της υπαναχώρησης, ήδη το 542 δίνει το δικαίωμα στο δικαστή να σε γειώσει αν κρίνει πως οι απαιτήσεις σου είναι αστείες. Και εγώ θεωρώ πως οι απαιτήσεις που προβάλεις είναι αστείες. Αυτή είναι η γνώμη μου βέβαια, και ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή όχι, αυτό που λέω εγώ είναι πριν τρέξει ο καθένας στα δικαστήρια σίγουρος πως θα βρει το <<δίκιο>> του, ας μπει στο κόπο να ρωτήσει και κανένα δικηγόρο, αντί να αρκεστεί στις διαβεβαιώσεις του Greekgus, ΠΡΙΝ αρνηθεί τη προσφορά του καταστήματος, γιατί μπορεί ο δικαστής να έχει άλλη <<γνώμη>>.

Δημοσ.
Tzimmy > Συμφώνησαν να σου κόψουν πιστωτικό 48 ευρώ για 2 ddr2 μνήμες του 1gb. που αυτή τη στιγμή λιανική κοστίζουν 17. Για του λόγου το αληθές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554109

Εσύ όμως πιστεύεις πως αυτό είναι κάτι που σε ρίχνει, γιατί ΟΤΑΝ τις αγόρασες έκαναν 135. οκ. Παρέθεσα τις απόψεις μου και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Πρώτον δεν είναι αυτές οι μνήμες μου. Αυτές είναι οι φτηνότερες που υπάρχουν, οι δικές μου προφανώς ήταν πολύ καλύτερες και ακριβότερες.

Δεύτερον, δες τα posts μου.

Ξέρεις πώς το βλέπω? Αν δεν είχαν καεί και τις πουλούσα, πόσο θα έπιανα? 15 το πολύ 20 ευρώ. Τώρα θα αγοράσω μνήμες με το μισό πιστωτικό και μένουν άλλα τόσα. Όχι ότι θα με χαλούσε βέβαια να μέναν 100 ευρώ. Τέλος πάντων, πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση θα κάνω και ένα τηλέφωνο στο ΙΝΚΑ.

Με ειδοποιήσανε πριν από λίγο και σας ενημερώνω. Μου κόβουνε πιστωτικό λέει στα 48 ευρώ, γιατί τόσο λέει ήταν η τελική τιμή τους όσο τις είχανε. Λέω να το δεχτώ γιατί και πάλι κερδισμένος αισθάνομαι, αφού μπορώ με αυτά τα λεφτά να αγοράσω οποιοδήποτε άλλο kit 2χ1 ddr2 και να μένουν και κάτι λίγα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας.

ps Δε νομίζω να κάνω καμιά βλακεία.

Τι καταλαβαίνεις εσύ από αυτά? Εγώ θεωρώ πως η πίστωση των 48 είναι τίμια. ΑΛΛΑ αν υπάρχει νόμος ο οποίος λέει ότι θα πρέπει να μου δοθεί πιστωτικό στα 135, ε όχι, δε θα δεχτώ τα 48. Και ακριβώς εκεί είναι το θέμα και για αυτό άνοιξα το thread. Για να μάθω τι λέει ο νόμος. Αλλά όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Εκεί λοιπόν θα πρέπει να μπει η κρίση του καθενός, η σωστή ενημέρωση και το μέχρι που είναι διατεθειμένος να φτάσει ο καθένας. Και εξηγώ.

Πήρα κάτι μνήμες των 2 gb πριν από 2 χρόνια που κάνανε 135 ευρώ. Καήκανε και μου δίνουν πιστωτικό των 48 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα τώρα μπορώ να αγοράσω αξιολογότατες μνήμες των 4 gb. πχ Ε θεωρώ πως είναι τίμιο.

Στο παλικάρι που δίνουν την gtx 260 αντί της 9800 gx2 που είχε, όπως ειπώθηκε ήδη, δεν είναι δίκαιο. Αυτός θα πρέπει να το κυνηγήσει.

Στα παλικάρια που φτάσανε σε δικαστήριο, είχανε υποθέσεις που ήταν αρκετών ευρώ (δε διάβασα λεπτομερώς ποιο ήταν το θέμα)

Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να συνυπολογίσουμε όλους τους παράγοντες και να πράξουμε το τι θεωρούμε σωστότερο.

Δημοσ.

@Tzimmys: ναι, απλά το ανέφερα για τη συζήτηση με τον Powerfull.

@Powerfull: δηλαδή όλοι όσοι μέχρι στιγμής έχουν πράξει αυτά απέναντί μου, μου έκαναν χάρη? ΟΚ.

ΔΕΝ καίω ποτέ κάρτες και δεν αγοράζω πράγματα που δεν χρειάζομαι. ;)

Ά, δες λίγο πάλι το #38 και κλάψε... :mrgreen:

"ταλαίπωρος καταστηματάρχης" χα! καλό ήταν αυτό! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...