Tzimmys Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά . Θα πάω με το ίσης αξίας. Θα το διεκδικήσω γιατί όπως δεν έχω κάνει ποτέ επίτηδες ζημιά για να μου αντικατασταθεί προϊόν, έτσι τώρα θα απαιτήσω το νόμιμο. Άντε και λίγο παρακάτω. Εν το μεταξύ PCharon, φοβερή η σελίδα που με παρέπεμψες. Πολύ χρήσιμη.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Εγώ όσες φορές έχω πάει για αντικατάσταση στο πλαίσιο, μου πιστώνουν το ποσό στο λογαριασμό και με το χαρτί που παίρνω στα χέρια μου, πάω μετά κι αγοράζω ότι θέλω. Δεν κάνουν ποτέ νομίζω απευθείας αντικατάσταση(δώσε αυτό-πάρε εκείνο) Το ιδιο και σε μενα...Δεν ειχαν ups turboX που χαλασε και μου εδωσαν πιστωτικο στην αξια αγορας και πηρα αλλο. Μαλιστα μου εχουν μεινει και 3 ευρω πιστωτικο .
fankavo78 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Εγω εχω μια κακη εμπειρια απο τετοια φαση, αφου σε συνθεση που μου εφτιαξαν στο Πλαισιο, μετα απο 6μηνες μου παρουσιαστηκε προβλημα σε μια Abit IP35Pro, πηγα ολο το κουτι επειδη βαριομουνα να το λυσω ολο, και μου εβαλαν μεσα μια Asus P5K απλη........
ArisG88 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Εγω εχω μια κακη εμπειρια απο τετοια φαση, αφου σε συνθεση που μου εφτιαξαν στο Πλαισιο, μετα απο 6μηνες μου παρουσιαστηκε προβλημα σε μια Abit IP35Pro, πηγα ολο το κουτι επειδη βαριομουνα να το λυσω ολο, και μου εβαλαν μεσα μια Asus P5K απλη........ Και η P5K το P35 φοραει, αλλα αν λες οτι βαριοσουν μην περιμενεις να σου βαζαν και καμια καλυτερη. Σιγουρα αν την ειχες βγαλει θα ειχες παρει την ιδια ή πιστωτικο
guardianx71 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Εμένα παιδιά πλαίσιο ένα δίσκο που βγήκε off μου έδωσαν πιστωτικο για την τωρινή αξία του και όχι για την τότε.
fankavo78 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Και η P5K το P35 φοραει, αλλα αν λες οτι βαριοσουν μην περιμενεις να σου βαζαν και καμια καλυτερη. Σιγουρα αν την ειχες βγαλει θα ειχες παρει την ιδια ή πιστωτικο Δεν αντιλεγω Ρ35 φοραει ωστοσο η μια εκανε 140Ε κ η αλλη κανα 100Ε.... Αυτο που με χαλασε ειναι οτι αφησα για τσεκ το μηχανημα κ η αλλαγη της μητρικης εγινε χωρις να με ρωτησουν ποια συγκεκριμενη θελω... Κατα τα αλλα κανενα παραπονο πλην αυτου
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Για όλα τα περιστατικά που αναφέρετε στα οποία δεν τηρήθηκε η νομοθεσία, να πω πως το γεγονός πως συνέβησαν δε σημαίνει πως είναι και το σωστό (το δίκαιο το καταλαβαίνετε αμέσως γιατί δεν είναι). Απλά επειδή πρόκειται για πράγματα μάλλον μικρής αξίας και το θέμα αντιμετωπίζεται ελαφρά τόσο από τους υπάλληλους/καταστηματάρχες όσο κι από τους ίδιους τους καταναλωτές, οι περιπτώσεις καταλήγουν σε χασούρα του άτυχου αγοραστή. Αυτό είναι μια κατάσταση που επικρατεί για τους παραπάνω λόγους και όχι το νόμιμο! Για παράδειγμα, αν αγοράζατε έναν καναπέ αξίας 2000Ε κι έσπαγε μια σανίδα, δεν θα δεχόταν κανείς και με τίποτα την αντικατάστασή του από έναν ιδίων διαστάσεων/σχεδίου αλλά αξίας 1000Ε, δεν θα τολμούσαν καν να σας το κάνουν αυτό.
liopyr Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Ο νόμος, αν και σε μερικά σημεία είναι λίγο "tricky", είναι σχετικά σαφής. Το τι συμβαίνει στα καταστήματα φαίνεται από την εξέλιξη του συγκεκριμένου thread. Με απλά λόγια: "ότι κάτσει και ότι ερθεί"... Σε ορισμένες περιπτώσεις βλέπουμε πως τηρείται ο νόμος με ακρίβεια, σε άλλες όχι. Αυτό εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την πολιτική που ακολουθούν τα καταστήματα απέναντι σε ανυποψίαστους (ή μη) καταναλωτές. Το πλαίσιο π.χ, έχει φτιάξει ένα καλό όνομα στο after sales support του, σε αντίθεση με τον μεγάλο ανταγωνιστή του που βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο thread "μακριά από eshop-έλεος/whatever". Aυτό βέβαια, δεν είναι δεδομένο, γιατί παντού υπάρχει και ο παράγοντας "κακός" υπάλληλος όχι ιδιαίτερα πρόθυμος/γνώστης του αντικειμένου και της νομοθεσίας, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία του πελάτη. Έχω δει περιπτώσεις rma 7950x2 να γίνεται αλλαγή με 9800Gx2, αλλά και περιπτώσεις Corsair450W να αλλάζονται με Chieftec450W. Εν κατακλείδι, πιστεύω πως ενημερωμένος καταναλωτής με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκει το δίκιο του.
Powerfull Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μισό λεπτάκι παιδιά, ναι μεν η νομοθεσία λέει ότι επιλέγεις εσύ αν θέλεις επιστροφή χρημάτων, υπάρχουν όμως και άλλες πολλές διατάξεις σχετικά με κακόπιστες απαιτήσεις, αδικαιολόγητο πλουτισμό, κτλ,κτλ,κτλ. Δεν είμαι δικηγόρος, όμως φαντάζομαι πως αν το κατάστημα έχει καλήτερο προϊόν απ'αυτό που είχες και διατήθεται να στο δώσει χωρίς διαφορά τιμής έναντι του προϊόντος που είχες πριν κι εσύ επιμένεις για πιστωτικό (στην αρχική τιμή κι όλας), δύσκολα θα πείσεις κάποιον πως ψάχνεις το δίκιο σου. Αν όμως δεν έχουν προϊόν να σου δώσουν (πχ χάλασε ο P3 που είχες και με κάποιο τρόπο είχε εγγύηση) και σου λένε παπάρες του τύπου <<φίλε ο p3 σου κάνει τώρα 8 ευρώ στο σύστημα οπότε πάρε τόσα>>, τότε τα πράγματα είναι μάλλον απλά, τους ζητάς το αρχικό ποσό όπως προβλέπει ο νόμος, ή αντικατάσταση όλου του υποσυστήματος μητρικής/μνήμης/επεξεργαστή και τους εξηγείς την επόμενη φορά να ελέγχουν καλύτερα τι εγγυήσεις δίνουν και τι στοκ κρατάνε για να τις καλύψουν.
greece_gus Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Τα έχουμε πει ξανά : Από τον ισχύοντα Αστικό Κώδικα.. Aρθρο 540 Δικαιώματα του αγοραστή Στις περιπτώσεις ευθύνης του πωλητή για πραγματικό ελάττωμα ή για έλλειψη συνομολογημένης ιδιότητας ο αγοραστής δικαιούται κατ' επιλογήν του: 1. να απαιτήσει, χωρίς επιβάρυνσή του, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του πράγματος με άλλο, εκτός αν μια τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες 2. να μειώσει το τίμημα 3. να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα. Ο πωλητής οφείλει να πραγματοποιήσει τη διόρθωση ή την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή.
Tzimmys Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Με ειδοποιήσανε πριν από λίγο και σας ενημερώνω. Μου κόβουνε πιστωτικό λέει στα 48 ευρώ, γιατί τόσο λέει ήταν η τελική τιμή τους όσο τις είχανε. Λέω να το δεχτώ γιατί και πάλι κερδισμένος αισθάνομαι, αφού μπορώ με αυτά τα λεφτά να αγοράσω οποιοδήποτε άλλο kit 2χ1 ddr2 και να μένουν και κάτι λίγα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. ps Δε νομίζω να κάνω καμιά βλακεία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 και τι ποσό αναγράφει η απόδειξη?
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Με ειδοποιήσανε πριν από λίγο και σας ενημερώνω. Μου κόβουνε πιστωτικό λέει στα 48 ευρώ, γιατί τόσο λέει ήταν η τελική τιμή τους όσο τις είχανε. Λέω να το δεχτώ γιατί και πάλι κερδισμένος αισθάνομαι, αφού μπορώ με αυτά τα λεφτά να αγοράσω οποιοδήποτε άλλο kit 2χ1 ddr2 και να μένουν και κάτι λίγα. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σας. ps Δε νομίζω να κάνω καμιά βλακεία. Αν ειχες δωσει παραπανω να απαιτησεις ισο ποσο με τα λεφτα που εδωσες.
isaias1983 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Αν ειχες δωσει παραπανω να απαιτησεις ισο ποσο με τα λεφτα που εδωσες. Παιδια τωρα πια δεν γινονται αυτα.... Εχω κατι καμμενες μνημες 4Mb η καθεμια...Με εγγυηση εφορου ζωης... Τις ειχα παρει 30-35 χιλιαδες την μια καποτε... Τωρα δλδ 100 ευρω...Να στις δωσω με την αποδειξη να πας να μου παρεις πιστωτικο? Κ δωσε μ εμενα 50 ευρω κ κρατα τα υπολοιπα δικα σου... Ας μην λεμε λοιπον οτι θελουμε.... Το καλοκαιρι εστειλα τη χαλασμενη μου EVGA 8800GT που ειχα παρει 280 ευρω οταν πρωτοβγηκε...Κ Μου ειπαν θα σου δωσουμε μια 9800GT η 60 ευρω πιστωτικο...Κ ολα αυτα στο Πλαισιο που υποτιθεται οτι ειναι το καλυτερο σε RMA! Γιαυτο αφηστε τα λογια.... Εχω απειρο hardware που χρειαζεται αντικατασταση! Αν καποιος μπορει να μου κοψει πιστωτικο στην τιμη που τα ειχα αγορασει θα του δωσω πισω το 1/3! Αλλα να ξερετε οτι δεν παρετε τιποτα πισω σε σχεση με την αρχικη τιμη τους...
Γιάννης Platano Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Δημοσ. 18 Απριλίου 2009 Παιδια τωρα πια δεν γινονται αυτα....Εχω κατι καμμενες μνημες 4Mb η καθεμια...Με εγγυηση εφορου ζωης... Τις ειχα παρει 30-35 χιλιαδες την μια καποτε... Τωρα δλδ 100 ευρω...Να στις δωσω με την αποδειξη να πας να μου παρεις πιστωτικο? Κ δωσε μ εμενα 50 ευρω κ κρατα τα υπολοιπα δικα σου... Ας μην λεμε λοιπον οτι θελουμε.... Το καλοκαιρι εστειλα τη χαλασμενη μου EVGA 8800GT που ειχα παρει 280 ευρω οταν πρωτοβγηκε...Κ Μου ειπαν θα σου δωσουμε μια 9800GT η 60 ευρω πιστωτικο...Κ ολα αυτα στο Πλαισιο που υποτιθεται οτι ειναι το καλυτερο σε RMA! Γιαυτο αφηστε τα λογια.... Εχω απειρο hardware που χρειαζεται αντικατασταση! Αν καποιος μπορει να μου κοψει πιστωτικο στην τιμη που τα ειχα αγορασει θα του δωσω πισω το 1/3! Αλλα να ξερετε οτι δεν παρετε τιποτα πισω σε σχεση με την αρχικη τιμη τους... Με τις μνημες που εχουν απεριοριστη εγγυηση ισως υπαρχει διαφορα.Με τα αλλα ομως οσο ισχυει η εγγυηση μπορεις να απαιτησεις το ποσο που εδωσες ή ανταλλαγη με το ιδιο προϊον. Επεστρεψα ups στο Πλαισιο λιγες μερες πριν ληξει η εγγυηση και μου εκοψαν πιστωτικο ισης αξιας με την αγορα του αφου δεν ειχαν το ιδιο για αντικατασταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.