Tzimmys Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Το αυτό. Κάηκαν ας πούμε οι ram μου. Έχουν εγγύηση εφ΄όρου ζωής. Δεν υπάρχουν όμως πλέον οι ίδιες για να αντικατασταθούν. Σε αυτή τη περίπτωση τι γίνεται? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:03 ---------- Ένα update γιατί το χρειάζομαι και τους περιμένω να με πάρουν τηλέφωνο. Θα πρέπει να ξέρω τι να τους απαντήσω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Απλα στις αλλαζουν με ιδιων ή καλυτερων επιδοσεων (στις ραμ επιδοσεις = χαρακτηριστικα). Εναλλακτικα σου πιστωνουν το αρχικο ποσο αγορας για να αγορασεις κατι αλλο. Αν π.χ. ηταν 800Mhz CL4 kαι πανε να σου δωσουν CL5 μπορεις να μη δεχτεις.
antreasM77 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 παιδια,μην λεμε οτι θελουμε,μιλαω φιλικα μην αρπαχτει κανεις....Κανεις δεν θα πιστωσει το αρχικο ποσο.Δεν λεω οτι ειναι το σωστο,αλλη μια πουστι@ τους ειναι για να σου τρωνε λεφτα αλλα ετσι κανουν.Αυτο που γινεται και ειναι το πιο συμφερον για τον καταναλωτη ειναι η αντικατασταση με ΙΣΑΞΙΟ ή ΚΑΛΗΤΕΡΟ προιον...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Moderators Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Τις περισσοτερες φορες παντως το Πλαισιο μου εχει πιστωσει το αρχικο ποσο οταν εχει συμβει κατι τετοιο, ενω ακομα και το "κακο" απο πολλους e-shop εχει αρκετες εκλαμψεις! Το καταστημα της γειτονιας ισως να μην εχει την "πολυτελεια" να πιστωσει το αρχικο ποσον.
teoefsta Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 παιδια,μην λεμε οτι θελουμε,μιλαω φιλικα μην αρπαχτει κανεις....Κανεις δεν θα πιστωσει το αρχικο ποσο.Δεν λεω οτι ειναι το σωστο,αλλη μια πουστι@ τους ειναι για να σου τρωνε λεφτα αλλα ετσι κανουν.Αυτο που γινεται και ειναι το πιο συμφερον για τον καταναλωτη ειναι η αντικατασταση με ΙΣΑΞΙΟ ή ΚΑΛΗΤΕΡΟ προιον... Μπα μην το λες φιλε μου μου ειχαν χαλασει δυο σκληροι δισκοι(που εκανα εγω μαλακια κ τους χτυπισα κ χαλασανε) που τους ειχα παρει απο το πλαισιο κ τους επεστρεψα γτ ειχαν εγγυηση κ με πιστοσαν με 100 ευρω που τους ειχα παρει καποτε 50Ε + 50Ε κ πηγα κ πηρα ενα πληκτρολογιο με 100 ευρω
Tzimmys Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Απλα στις αλλαζουν με ιδιων ή καλυτερων επιδοσεων Αυτό έχω ακούσει και εγώ και έτσι είναι το λογικό. Εναλλακτικα σου πιστωνουν το αρχικο ποσο αγορας για να αγορασεις κατι αλλο. Αυτό το εναλλακτικά μου κάνει σαφώς περισσότερο, αλλά φαντάζομαι δε θα δεχτούν να κόψουν πιστωτικό 135 ευρώ για 2χ1 gb ddr2 μνήμες. Και μιλάω για eshop. Για αυτό ήθελα να ξέρω ακριβώς τι λέει ο νόμος, σε περίπτωση που δεν υπάρχει το προς αντικατάσταση προιόν.
PCharon Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 τι λέει ο νόμος, σε περίπτωση που δεν υπάρχει το προς αντικατάσταση προιόν. Είναι υποχρεωμένοι να σε αποζημιώσουν.
PCharon Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Δημοσ. 15 Απριλίου 2009 Ναι ρε συ, Αστικό Δίκαιο είναι, υπάρχει νόμος από παλιά δεν είναι κάτι καινούργιο. Μπορείς να κατεβάσεις το σχετικό ΦΕΚ εδώ http://www.efpolis.gr/el/library2.html?func=startdown&id=5 ...πάντως αυτό είναι κάτι γνωστό δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα στο κατάστημα. Αν πρόκειται για "καθαρή" περίπτωση (βλ. ΦΕΚ) τότε ασκείς καθ'επιλογήν δική σου ένα από τα δικαιώματά σου, μεταξύ των οποίων είναι και η επιστροφή χρημάτων.
vdanasto Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Αυτό το εναλλακτικά μου κάνει σαφώς περισσότερο, αλλά φαντάζομαι δε θα δεχτούν να κόψουν πιστωτικό 135 ευρώ για 2χ1 gb ddr2 μνήμες. Και μιλάω για eshop. Για αυτό ήθελα να ξέρω ακριβώς τι λέει ο νόμος, σε περίπτωση που δεν υπάρχει το προς αντικατάσταση προιόν. Καταρχήν δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν DDR2 μνήμες, ιδίων χαρακτηριστικών με τις δικές σου, να σου δώσουν. Άρα αφού υπάρχουν το θεωρώ πολύ απίθανο να δεχθούν να σου δώσουν πιστωτικό. Ωστόσο, σε περίπτωση που φτάσεις στη λύση του πιστωτικού, να ξέρεις ότι οφείλουν να σε πιστώσουν στο αρχικό ποσό και σε αυτό να είσαι αδιαπραγμάτευτος. Εμένα μου είχαν πει μια φορά μα και μου αλλά είχα επιμείνει, ευγενικά πάντα, και με πίστωσαν κανονικά. Καταλαβαίνω βέβαια την δυσαρέσκεια στο να σου αντικαταστήσουν τις μνήμες που είχες πάρει με 135€ με άλλες που να κάνουν 40. Ψάξε να βρείς τίποτα περίεργες-ακριβές και ζήτα τους να στις αλλάξουν με αυτές .
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Προφανώς ίσης αξίας. Δεν το συζητάμε καν αν έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά είναι χαμηλότερης αξίας, να μην το αποδεχτεί, εκτός αν του επιστρέψουν τη διαφορά (αλλά και πάλι θα πρέπει να συμφωνήσει και ο ίδιος για κάτι τέτοιο).
Mr V Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 παιδια το ισης αξιας δεν ισχιει...αυτο που ισχιει ειναι τα ιδια χαρακτηριστικα!συγκεκριμενα μου χαλασαν πριν 3 μηνες 2 ραμ σετ (απο πλαισιο τις ειχα αγορασει 90 ευρω τοτε) και πριν 2 εβδομαδες που πηγα εγια αντικατασταση ειχε παρομοιες με 40 ευρω............Δεν μπορουσα να πω τπτ αφου ειχαν ιδια χαρακτηριστικα με τις παλιες αν και εκαναν τα μισα λεφτα...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 και όμως ο νόμος λέει ίσης χρηματικής αξίας (με αυτή της απόδειξης έτσι)...
PCharon Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 παιδια το ισης αξιας δεν ισχιει...αυτο που ισχιει ειναι τα ιδια χαρακτηριστικα!συγκεκριμενα μου χαλασαν πριν 3 μηνες 2 ραμ σετ (απο πλαισιο τις ειχα αγορασει 90 ευρω τοτε) και πριν 2 εβδομαδες που πηγα εγια αντικατασταση ειχε παρομοιες με 40 ευρω............Δεν μπορουσα να πω τπτ αφου ειχαν ιδια χαρακτηριστικα με τις παλιες αν και εκαναν τα μισα λεφτα... Στη νέα απόδειξη που κόπηκε τί ποσό έγραφε?
Tigran Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Δημοσ. 16 Απριλίου 2009 Εγώ όσες φορές έχω πάει για αντικατάσταση στο πλαίσιο, μου πιστώνουν το ποσό στο λογαριασμό και με το χαρτί που παίρνω στα χέρια μου, πάω μετά κι αγοράζω ότι θέλω. Δεν κάνουν ποτέ νομίζω απευθείας αντικατάσταση(δώσε αυτό-πάρε εκείνο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.