Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Ερώτηση Νο1: Ποιος συντηρεί όλες τις γραμμές στην Ελλάδα; Όταν έχετε πρόβλημα με τη γραμμή σας οι τεχνικοί ποιου παρόχου φτιάχνουν τη βλάβη ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία πληρώνετε;

Ερώτηση Νο2: Γιατί δεν αφήνουν τον ΟΤΕ να έχει ίδια τιμολογιακή πολιτική με τους άλλους;

Ερώτηση Νο3: Η τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ είναι ίδια με τις τηλεφωνικές γραμμές των άλλων παρόχων; Ποια είναι καλύτερη;

Αυτές είναι βασικές ερωτήσεις για να μπορούμε να μιλάμε. Δε δίνω απαντήσεις γιατί μπορεί αυτά που ξέρω εγώ να είναι λάθος, οπότε καλό θα ήταν να δω τις απόψεις όλων σας.

1η) υποτίθεται ο ΟΤΕ, αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει είναι πράγματι συντήρηση...οι εναλλακτικοί απαγορεύεται να αγγίξουν το last mile

2η)γιατί θα κλείσουν οι εναλλακτικοί και θα μείνει πάλι μόνος του ο ΟΤΕ

3η) no idea, λογικά είναι ίδια...

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1η) υποτίθεται ο ΟΤΕ, αν θεωρείς ότι αυτό που κάνει είναι πράγματι συντήρηση...οι εναλλακτικοί απαγορεύεται να αγγίξουν το last mile

Στα λόγια;

• Super Moderators
Δημοσ.

όχι elven, απλά πορεύεται με την κλασική λογική του Έλληνα...αν δουλεύει κάτι δεν το πειράζουμε/φτιάχνουμε ακόμα και αν υπολειτουργεί...αν το θεωρείς αυτό σωστή συντήρηση τότε πάω πάσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
τώρα όμως κανονικά θα πρέπει να βάλουν και στον οτε που λέει πχ κονέχ με 16 euro το μηνα

να λέει plus τα κερατιάτικα του πάγιου για τη γραμμή μας

η στο πιο αμερικανο style

μια φωνή από πίσω να λέει στα γρήγορα

"προϋποθέτει γραμμή του οτε που το κόστος της δεν συμπεριλαμβάνεται στην χρέωση"

Σωστο αυτο με τη φωνη να τα λεει γρηγορα, με μια προϋποθεση. Να αναγκασουν και τους εναλλακτικους, να εχουν μια τετοια φωνη που να λεει πχ "επειδη δε σας βαζουμε να πληρωσετε παγια, καποια στιγμη το χρεος στον οτε θα γινει 10-15 μυρια ευρω και ειτε θα μας κανει καμμια ρυθμιση το κρατος ειτε θα κλεισουμε, για αυτο να εχετε καβαντζα και κανενα κινητο μαζι σας, μη μεινετε τελειως απο τηλεφωνο."

Επεξ/σία από pournaras
Δημοσ.

den κοιταει ο οτε τα χαλια και τις δικες τουθ διαφημισεις που του καναν μυνυση για τις διαφημισεις που λεει ""να βαζατε connex"' λες και οι αλλες ετερειες δεν εχουν ιντερνετ.η δεν εχουν σταθερο ιντερνετ.ας ειχε καλο χαλκο ο οτε να υπηρχε ιντερνετ.αλλα δεν λεει πουθενα στην διαφημιση οτι η ταχυτητα εξαρτατε αποκλειστικα απο ποιοτητα και μηκος χαλκου.που αμα ειχαν ολοι connex θα ειμασταν ακομα 1 mbps

Δημοσ.
den κοιταει ο οτε τα χαλια και τις δικες τουθ διαφημισεις που του καναν μυνυση για τις διαφημισεις που λεει ""να βαζατε connex"' λες και οι αλλες ετερειες δεν εχουν ιντερνετ.η δεν εχουν σταθερο ιντερνετ.ας ειχε καλο χαλκο ο οτε να υπηρχε ιντερνετ.αλλα δεν λεει πουθενα στην διαφημιση οτι η ταχυτητα εξαρτατε αποκλειστικα απο ποιοτητα και μηκος χαλκου.που αμα ειχαν ολοι connex θα ειμασταν ακομα 1 mbps

Σε αυτό που λες εμένα μ' άρεσε που οι ενναλακτικοί χαλάστηκαν για το μη σταθερό internet,ε ναι αμα δεις τα forums δεν πρόκειτε να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα,βρε ούτε ένας με πρόβλημα

Δημοσ.
Ερώτηση Νο1: Ποιος συντηρεί όλες τις γραμμές στην Ελλάδα; Όταν έχετε πρόβλημα με τη γραμμή σας οι τεχνικοί ποιου παρόχου φτιάχνουν τη βλάβη ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία πληρώνετε;

Ερώτηση Νο2: Γιατί δεν αφήνουν τον ΟΤΕ να έχει ίδια τιμολογιακή πολιτική με τους άλλους;

Ερώτηση Νο3: Η τηλεφωνική γραμμή του ΟΤΕ είναι ίδια με τις τηλεφωνικές γραμμές των άλλων παρόχων; Ποια είναι καλύτερη;

Αυτές είναι βασικές ερωτήσεις για να μπορούμε να μιλάμε. Δε δίνω απαντήσεις γιατί μπορεί αυτά που ξέρω εγώ να είναι λάθος, οπότε καλό θα ήταν να δω τις απόψεις όλων σας.

α. ο οτε αφουθ ειναι δικο του το δικτυο.αν και κανονικα δικο μας ειναι αλλα οκ.του λαου.

β.γιατι θα ειναι μονωπολιο και αμα ειναι μονοπωλιο θα ειμασταν ακομα στην isdn.μονο αμα παρει το δικτυο τριτη ετερεια ο οτε θα μπορει να εχει τα ιδια τιμολογια η πιο φτηνα.

γ.θεωρητικα η ιδια.πρακτικα ο οτε θα μπορουσε να δωσει σε δικο του χρηστη καλυτερο καλωδιο αλλα γιατι να μπει στον κοπο.και δεν θα μπει στον κοπο γιατι αλλιως δεν θα τους κλειδωνε με 9 margin.

Δημοσ.
Σε αυτό που λες εμένα μ' άρεσε που οι ενναλακτικοί χαλάστηκαν για το μη σταθερό internet,ε ναι αμα δεις τα forums δεν πρόκειτε να βγάλεις τέτοιο συμπέρασμα,βρε ούτε ένας με πρόβλημα

οloi πατανε σε χαλκο του οτε και για ολους θα ακουσεις προβλημα.απο εκει και περα τι χαλκος θα σου κατσει και τι ρουτερ.

Δημοσ.
οloi πατανε σε χαλκο του οτε και για ολους θα ακουσεις προβλημα.απο εκει και περα τι χαλκος θα σου κατσει και τι ρουτερ.

ΟΚ,δηλαδή τα προβλήματα που έχουν οι ενναλακτικοί τα χει και ο ΟΤΕ;

Που οφείλεται αυτό;Ότι αν και λιγότεροι συνδρομητές έχουν περισσότερα προβλήματα

Δημοσ.

Απορώ αν θα λογοδοτήσουν ποτέ αυτοί που με λεφτά του λαού, σύστησαν εταιρίες όπως η Cosmote, η Tellas κτλ οι οποίες κατέληξαν σε χέρια ιδιωτών... (μάλλον λάθος.... δεν απορώ, ξέρω: ΠΟΤΕ!!!). Αλλά είπαμε... Το νόμιμο πλέον είναι και ηθικόν (και όχι το αντίστροφο).

Δημοσ.
H πρωτη ειναι Shared LLU και η δευτερη ειναι Full LLU.

Στην πρωτη δεν εχεις ταχυτητα εως 24 αλλα εως 8.

Νομίζεις...είμαι στο ιδιόκτητο της 4νετ μόνο για την ADSL, πληρώνω 19.50 για 24άρα και έχω κανονικά πάγιο ΟΤΕ για το σταθερό τηλέφωνο (το γιατί δεν έχω 4νετ και για το σταθερό είναι μια άλλη ιστορία εντελώς άσχετη)

Δημοσ.

Τόσα χρόνια ο ΟΤΕ μας έπινε το αίμα με το καλαμάκι, και τώρα φιλοτιμήθηκε να ρίξει τις τιμές του? Καβάτζωνε τόσα χρόνια τα πάγια για να κάνει αποθεματικά και τώρα αποφάσισε να σταματήσει το πάγιο?

Ας μην ξεχνάμε οτι κάποτε μπαίναμε με dial up στο internet και δεν είχαμε χρονοχρέωση, μετά (και ενώ γινότανε προσπαθεια για να διαδωθεί το ιντερνετ) βάλανε χρονοχρέωση σε dial up την στιγμή που στο εξωτερικό είχαν free call νούμερα για πρόσβαση στο internet.

Eπίσης ας μην ξεχνάμε την επιμονή του να πλασάρει isdn (για να μην αφήσει παραπονεμένο τον crocus και την intracom) την στιγμή που άλλα κράτη είχαν περάσει στο cable και στο dsl σε ίδιες ή καλύτερες τιμές.

Έτσουξε τώρα τον ΟΤΕ που έχασε συνδρομητές και τον πήρε ο πόνος να κόψει το πάγιο. Θα είχε το ίδιο φιλότιμο αν είχε ακόμα μονοπώλιο?

Δημοσ.

Επειδή τέθηκε το ερώτημα αν θα αφεθεί ο ΟΤΕ να ρίξει τις τιμές όσο οι άλλοι πάροχοι, θα προσπαθήσω να δόσω μια απάντηση.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι αγοράζουν κάποιες υπηρεσίες χονδρικής από τον ΟΤΕ (π.χ. πρόσβαση στον τοπικό βρόχο, local loop που λέμε), προκειμένου να φτιάξουν την υπηρεσία λιανικής τους. Η τιμή χονδρικής καθορίζετε κοστοστρεφώς, δηλαδή πόσο κοστίζει στον ΟΤΕ το τάδε πράγμα, και απο κει προκύπτει η τιμή χονδρικής του ΟΤΕ προς τους παρόχους.

Τώρα, αν ο ΟΤΕ αποφασίσει να πουλήσει π.χ. το conn-x σε χαμηλότερη τιμή απ' οτι το πουλάει τώρα, συμβαίνουν 2 πράγματα: α) το κόστος του ΟΤΕ για το conn-x έπεσε, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να ρίξει και την τιμή χονδρικής του προς τους εναλλακτικούς, αφού έχουμε κοστοστρέφεια, και β) προσπαθεί να κάνει price squeezing, δηλαδή να μειώσει το περιθώριο μεταξύ λιανικής και χονδρικής, το οποίο είναι ουσιαστικά το περιθώριο κέρδους των εναλλακτικών, με απότερο σκοπό να τους πετάξει έξω από την αγορά.

Επειδή το α) ο ΟΤΕ δεν το κάνει, και το β) αποτελεί παράνομη πρακτική, το μόνο που απομένει είναι η ΕΕΤΤ να απορρίπτει (προς το παρον) τις μειώσεις τιμών στις υπηρεσίες του ΟΤΕ, και κατά τη γνώμη μου καλά κάνει.

Δημοσ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ. Ο ΟΤΕ εχει στηριξει ολη του την διαφημιστικη καμπανια στην δυσφήμιση των αλλων. Δηλαδη αυτο δεν ειναι ανηθικο κ παρανομο??? ή επίσης δεν ειναι παρανομο το οτι σαμποτάρει συστηματικα τους εναλλακτικους ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...