Προς το περιεχόμενο

επιλογη cpu+mobo?

GIANNIS400

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δέν νομίζω οτι έχει να κάνει με bios update και τα συναφή.

Απλά έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή EIST ή C1E απο το bios.Οταν δέν υπάρχει φόρτος εργασίας πέφτει αυτόματα ο πολλαπλασιαστής στο 6,5 (αντί για 9 που είναι κανονικά).Αν εκτελέσεις κάποια διεργασία, αυτόματα η ταχύτητα θα ανέβει πάλι στα 3ghz.

δλδ φιλε αμα απενεργοποιησω ενα απο αυτα που λες θα δουλευω στα 3ghz μονιμος?

ετσι εξηγητε και το 2,13ghz που γραφει διπλα απο τα 3ghz στις ιδιοτητες συστηματος των windows vista?

thanks ;)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ντα.Το ίδιο πράγμα είναι,απλά δέν ξέρω πώς αναφέρεται στην μητρική σου.Στην Asus P5Q ονομάζεται C1E πάντως.

Αν κάνεις o/c θα πρέπει να απενεργοποιήσεις αυτές τις επιλογές εκ των πραγμάτων,χάριν σταθερότητας και ευελιξίας.

Αν θές να το αφήσεις στις stock ρυθμίσεις δέν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Ίσα ίσα θα έχεις μικρότερη κατανάλωση και 1-2C χαμηλώτερες θερμοκρασίες.Τα 3Ghz θα τα έχεις διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή αν το απαιτεί η περίσταση.

Δημοσ.
Ντα.Το ίδιο πράγμα είναι,απλά δέν ξέρω πώς αναφέρεται στην μητρική σου.Στην Asus P5Q ονομάζεται C1E πάντως.

Αν κάνεις o/c θα πρέπει να απενεργοποιήσεις αυτές τις επιλογές εκ των πραγμάτων,χάριν σταθερότητας και ευελιξίας.

Αν θές να το αφήσεις στις stock ρυθμίσεις δέν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Ίσα ίσα θα έχεις μικρότερη κατανάλωση και 1-2C χαμηλώτερες θερμοκρασίες.Τα 3Ghz θα τα έχεις διαθέσιμα ανα πάσα στιγμή αν το απαιτεί η περίσταση.

μπραβο τα σπασες:-),παλι καλα που υπαρχη και το insomnia και τα λεμε.

αλαξα αυτα και πηγε στα 3ghz αλλα το επαναφερα παλι εκει που ηταν.

τωρα μπαινοντας στο bios ειδα και κατι αλλο,

στο cpu freguency εγραφε = 2,83ghz (333x8,5) αλαξα την ρυθμιση του

cpu host clock control από enabled την εβαλα disabled και

έτσι στο cpu freguency ειχα

=2,26chz (226x8,5), τι να παιζει με αυτο..

Τεσπα, να βρω κανενα που εχει την ιδια μητρικη να μαθω πεντε πραγματα,

υπαρχη αναζητηση στις υπογραφες :whistle:

θα μπω στο thread (Overclocking & Case Modding) να μου πουν τι μπορω να κάνω

για o.c με αυτη την mobo :fear: :-D kai ton e8400

Υστερογραφο: κολησα και εγω απο τον φιλο μου και αγορασα και για μενα την ιδια mobo και cpu, πουλησα τον τιμημενο am2 6000 και την msi που ειχα εδω και 2 χρονια και μπηκα παλι στο intel club:-).Αρα τωρα έχουμε και οι δύο σχεδον τα ίδια συστηματα.

Δημοσ.

Τσέκαρε τον πολλαπλασιαστή σου.Κανονικά είναι 9χ333= ~3Ghz.

Κάπου στις andvanced ρυθμίσεις είναι,δέν ξέρω ακριβώς το bios της μητρικής σου για να σε κατευθύνω.

Δημοσ.
Τσέκαρε τον πολλαπλασιαστή σου.Κανονικά είναι 9χ333= ~3Ghz.

Κάπου στις andvanced ρυθμίσεις είναι,δέν ξέρω ακριβώς το bios της μητρικής σου για να σε κατευθύνω.

ναι πανω πανω ηταν, αλαξα το πολαπλασιαστη απο 8,5 το εκανα 9 και ειμαι στα 3ghz.

τωρα διαδικασιες για o.c δε ξεκινω ακομη, θα το ξεκινησω λιγο αργοτερα.

για να τσεκαρω αν και οι 2 πυρηνες δουλευουν ο.κ υπαρχη κανα προγραμματακι?

Δημοσ.

Αν εννοείς stress test πρόγραμμα τότε θα πρότεινα Prime 95 και small FFT test.

Θα στείλει και τους 2 πυρήνες στο 100% και μπορείς παράλληλα να τσεκάρεις μέγιστες θερμοκρασίες και αν δουλεύουν σωστά και οι DTS (digital thermal sensor)

Ειδικά για το τελευταίο,έχουν αναφερθεί πολλά κομμάτια που έχουν κολλημένο ή προβληματικό σενσορα.

Οχι οτι υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα,άλλα είναι "κάπως" να μήν έχεις αξιόπιστες μετρήσεις,ειδικά την στιγμή που σκέφτεσαι να κάνεις o/c.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...