Toufas Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Toufas σήμερα το http://troktiko.blogspot.com/2009/04/blog-post_9376.html είχε άρθρο για αυτά που μας έγραφες χθες : "Όσοι καταναλώνουν τακτικά καμένο κόκκινο κρέας ή κόκκινο κρέας στα κάρβουνα, όπως το κρέας που ψήνεται σε ψησταριά, διατρέχουν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο πάγκρεας, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη Αμερικανοί επιστήμονες. Η μελέτη συνδέει περισσότερο... από κάθε άλλη το πολύ καλοψημένο-κυρίως κόκκινο-κρέας με τον καρκίνο. "Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας αποτελούν περαιτέρω ένδειξη ότι μία καλή λύση για να μειώσει κανείς τον κίνδυνο να νοσήσει από καρκίνο στο πάγκρεας είναι να χαμηλώνει τη φωτιά όταν ψήνει, τηγανίζει ή κάνει μπάρμπεκιου, ώστε να αποφεύγει να κάψει το κρέας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της μελέτης Κριστίν Άντερσον του πανεπιστημίου της Μινεσότα. Το πολύ ψημένο κρέας περιέχει χημικά που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο, μεταξύ των οποίων ετεροκυκλικές αμίνες. Η ομάδα της Άντερσον πραγματοποίησε την έρευνά της σε δείγμα 62.000 υγιών ανθρώπων και κατέγραψε τι έτρωγαν. Σε διάστημα εννέα χρόνων, οι 208 από αυτούς διαγνώστηκαν με καρκίνο στο πάγκρεας. Όταν χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες με βάση το πόσο καλοψημένο κρέας -όπως χάμπουργκερ- έτρωγαν, εκείνοι που είχαν διαγνωστεί με καρκίνο είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται στην κορυφή και των δύο πρώτων κατηγοριών ("πάρα πολύ"- "πολύ"). "Διαπιστώσαμε ότι εκείνοι που προτιμούσαν τη μπριζόλα τους καλοψημένο είχαν κατά 60% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο πάγκρεας σε σχέση με εκείνους που το προτιμούσαν λιγότερο καλοψημένο ή που δεν έτρωγαν μπριζόλες", εξηγεί η Άντερσον. Για αυτό Toufas όταν στο ζητάνε καλοψημένο κάψτο κατατί λιγότερο στο καρβουνιασμα λεει νομιζω, γενικα στο μαυρο καμμενο. οχι στο καλοψημενο. παντως ξαναλεω η μπριζολα (μοσχαρι=μπριζολα) δεν αξιζει να την φας καλοψημενη ---------- Post added at 17:58 ---------- σημερα πηγα για ψωνια, πηρα και λιγο jamon μεταξυ αλλων και μπορεις να δεις ακομα και με το ματι οτι το ενα ετρωγε βελανιδια (24 μηνες μετα την σφαγη ερχεται στα μαγαζια) ενω το αλλο μονο κανονικη τροφη (και αλλη ρατσα), και μετα ειχε και αυτο απο τα βελανιδια που ηταν 36 μηνες και απλα δεν συγκρινοταν σε θεμα γευσης και υφης (και τιμης) καλα δεν ειναι για καθε μερα, 100 γραμμαρια πηρα συνολικα http://en.wikipedia.org/wiki/Jam%C3%B3n_ib%C3%A9rico ---------- Post added at 18:08 ---------- http://img102.imageshack.us/img102/6886/img0077.jpg οι μεγαλες φετες ειναι το φτηνο, οι μικρες το ακριβο (2πλασια τιμη)
BLISS Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Toufa δε νομιζω οτι αυτος που θελει μπριζολιτσα, την προτιμαει για τις ιδιοτητες της. Θεμα γουστου/γευσης ειναι μετα... Αν ηθελε κρεατακι light θα ετρωγε στρουθοκαμηλο. Προσωπικα δε μπορω τα medium-rare... Η γευση του σιδηρου με αναγουλιαζει (και οπτικα ειναι καπως...) Μια φορα ξεχασα να πω well done, και μου τη φερανε να επιπλεει στο αιμα. (οχι στην αγγλια) Τη γυρισα πισω, και μου την ξαναφερανε καρβουνο... Να πεθανουνε!
Toufas Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Toufa δε νομιζω οτι αυτος που θελει μπριζολιτσα, την προτιμαει για τις ιδιοτητες της.Θεμα γουστου/γευσης ειναι μετα... Αν ηθελε κρεατακι light θα ετρωγε στρουθοκαμηλο. Προσωπικα δε μπορω τα medium-rare... Η γευση του σιδηρου με αναγουλιαζει (και οπτικα ειναι καπως...) Μια φορα ξεχασα να πω well done, και μου τη φερανε να επιπλεει στο αιμα. (οχι στην αγγλια) Τη γυρισα πισω, και μου την ξαναφερανε καρβουνο... Να πεθανουνε! η γευση σιδηρου ειναι σημαδι κακης ποιοτητας κρεατος και χωρις hanging στο κρεας (και το αιμα οτι δεν ειχε rest μετα το ψησιμο) αναλογα τον τροπο μαγειρεματος ειναι παντα, μπορει να φας απο το ιδιο ζωο ενα κομματι medium rare και να σου αρεσει επειδη ειναι με το ταδε τροπο μαγειρεμενο, και με αλλο τροπο να μην σου αρεσει
@@sos@@ Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Για αυτές τις πληροφορίες έγινα κομήτης , thx Toufas BLISS για την γεύση ε...
SCORPIO777 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 τι εγινε εδω ρε συντροφοι χορτοφαγοι.σφαχτηκατε με την σφαγη του πασχα. γιατι δεν τους αφηνετε να τρωνε αυτα που τους αρεσουν.μετα τα 50 ισως θυμηθουν αυτο το thread,αλλα πλεον θα ειναι αργα.πρεπει να ζησουν και οι γιατροι.
tacticalcube138 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 τι εγινε εδω ρε συντροφοι χορτοφαγοι.σφαχτηκατε με την σφαγη του πασχα.γιατι δεν τους αφηνετε να τρωνε αυτα που τους αρεσουν.μετα τα 50 ισως θυμηθουν αυτο το thread,αλλα πλεον θα ειναι αργα.πρεπει να ζησουν και οι γιατροι. Ώπα μάγκα είπες πολύ βαριά κουβέντα. Και εμείς οι νεοέλληνες το έχουμε αυτο το μειονέκτημα, λέμε έλα βρε αδελφέ, και στα 50 κλαψουρίζουμε και ζητάμε από το κράτος να μας παρέχει δωρεάν περίθαλψη, χειρουργεία, πλαστικές και νοσοκόμα στο σπίτι για να ζούμε τη ζωούλα μας και στα 60 και στα 70. Και οι μαλ@κες οι νέοι τα πληρώνουν όλα αυτά, για να έχει ο παππούλης το εφάπαξ του, τη συνταξάρα του και να μας πουλάει νταβατζιλίκι και image, του στυλ εγώ όταν ήμουν νέος δεν είχα αφήσει θηλυκή γάτα! Σιγά ρε παππού, αφού η αγαμία πήγαινε σύννεφο, σε ποιον τα πουλάς αυτά.
afentiko7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 παρέχει δωρεάν περίθαλψη, χειρουργεία Ρε μπας κι είσαι ο Μητσοτάκης? Καταλαβαίνεις τι λες? Να καταργήσουμε τις συντάξεις ? Φαίνεται ότι η αποχή από το κρέας δεν κάνει καλό. Να καταργήσουμε και τις ταβέρνες, γιατί δίνουν κρέας, τις ψαροταβέρνες και ας μέινουνε άνεργοι οι υπάλληλοι. Και μετά να εξοντώσουμε τους κτηνοτρόφους έναν έναν
afentiko7 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Νομίζω πως συμφωνώ με τον όμνι. Κάνε edit γιατί παίζει να ξαναποστάρει ο παρεδώσε
tacticalcube138 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ρε μπας κι είσαι ο Μητσοτάκης? Καταλαβαίνεις τι λες? Να καταργήσουμε τις συντάξεις ? Φαίνεται ότι η αποχή από το κρέας δεν κάνει καλό. Να καταργήσουμε και τις ταβέρνες, γιατί δίνουν κρέας, τις ψαροταβέρνες και ας μέινουνε άνεργοι οι υπάλληλοι. Και μετά να εξοντώσουμε τους κτηνοτρόφους έναν έναν Αντέγραψες 2 λέξεις και είπες μερικές εξυπνάδες. Όχι μη ανησυχείς δεν είμαι εναντίον της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και των συντάξεων. Αλλού το πάω και είναι φανερό πού, ότι οι νέοι έχουν επωμιστεί όλα τα βάρη. Τώρα όσον αφορά τις ταβέρνες και τους κτηνοτρόφους και τα άλλα χαζά, εσύ τα λες... Δυο μερίδες καρκίνο και πέντε μεταστάσεις σε μένα μάγκες. Ας τουμπανιάσω αλλά ας έχω πάει με το στομάχι μου γεμάτο και όπως θέλω εγώ και όχι το κάθε fashion ντιριντίκτιμ. Σας αφήνω λοιπόν την πρασινάδα και ας έχω μετά απο την greek style well done sirloin steak μου για επιδόρπιο χημειοθεραπεία. Πάντα στο τέλος αυτό γίνεται. Αφού οι εξυπνάκηδες δεν έχουν τί άλλο να πουν, μας χαιρετάνε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τρόπο διατροφής, κλαψ...
tacticalcube138 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Σου έχω απαντήσει ήδη: Πάντα στο τέλος αυτό γίνεται. Αφού οι εξυπνάκηδες δεν έχουν τί άλλο να πουν, μας χαιρετάνε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τρόπο διατροφής, κλαψ...
slygeo87 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Να σου πω τι ρε; Ότι γουστάρω την μπριζόλα μου well done; Ναι τη γουστάρω! Ότι την πρασινάδα τη θεωρώ συνοδευτικό φαγητού αλλά όχι κυρίως πιάτο; Ναι με εξαίρεση τα λαδερά φασολάκια. Και πιο ακριβώς ήταν αυτό το έξυπνο που είπες που θα με κάνει να φύγω; Έτσι για να καταλάβω δλδ πιο ήταν το επιχειρημά σου που θα μας τρέψει σε άτακτο φυγή. Μια έρευνα με δείγμα 200 ατόμων; Btw την πόρτα ας μου τη δείξει κανάς παλιός και όχι ο νεοσύλλεκτος των τεσσάρων ποστς. Eπικό post φίλε Ban shortTrader.Έχω κλάσει στο γέλιο! :lol:
washcloud Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Eπικό post φίλε Ban shortTrader.Έχω κλάσει στο γέλιο! :lol: ε φαίνεται πώς και τα 3 ποστ είναι αρκετά για να πάρει κανείς κάποιον στα σοβαρά και να γελάσει... Ρε μάστορα θα με τρελάνεις μεσημεριάτικα;Εσύ ειρωνεύεσαι...εσύ με χαρακτήρισες ως μη σοβαρό άτομο...εσύ σχολίασες αρνητικά τα posts μου (''αληθινά εμπνευσμένο'' και άλλα τέτοια όμορφα) χωρίς να επιχειρηματολογήσεις, εσύ ασχολήθηκες συγκεκριμένα με τη πάρτη μου.Αν είπα δυο κουβέντες δε τις είπα ντε και καλά για 'σενα, απλά πήρα την αφορμή απ' το χαρακτηρισμό σου και απευθύνθηκα γενικώς στο forum.Ούτε η απάντηση του ''Balsamomenos'' μου άρεσε προς τον ''afentiko7'' την οποία και σχολίασα.Δε με ενδιαφέρει ούτε τι βρακί φοράς ούτε αν σε χαρτζιλικώνει ο μπαμπά σου πραγματικά, αλλά δεν ανέχομαι με τη καμία να σχολιάζει κανείς αρνητικά τα posts μου μόνο και μόνο για να με ειρωνευτεί επειδή δε βρίσκουμε μια χρυσή τομή στις απόψεις μας.Αν διαφωνείς απλά πες μου είσαι λάθος εδώ και εδώ.Όσο και βλάκας να είμαι δέχομαι οποιαδήποτε κόντρα πάνω σε μια συζήτηση.Παίρνω πίσω τη κουβέντα μου ''κάποιοι έχετε καεί'' θα μπορούσα κάλλιστα να απαντήσω σε όποιον θεώρησα ο,τι έλεγε παπαριές.Ωραία; Είσαι οφφ τόπικ αλλά νομίζω σου απάντησα στη τελευταία πρόταση παραπάνω. Το παλεύω από 'χθες ρε.Το συνεχίζεις όμως.Όχι τίποτα άλλο γαμάμε και το θέμα. Kαι σε αυτό απάντησα. Kαι σε αυτό απάντησα.Επαναλαμβάνεσαι νομίζω. Άσχετη παρατήρηση: Γενικά στο συγκεκριμένο forum υπάρχει ένα ύφος απ' τα μέλη του αρκετά ειρωνικό θα έλεγα ως προς αυτούς που γράφουν κάτι που διαφωνούν με τη δική τους άποψη.Δε λέω για 'μενα, γενικά αναφέρομαι.Επίσης μου χτυπάει πολύ αρνητικά το thread "Τα κουφά του Insomnia''.Γνώμη μου έτσι;Είχα κάνει παράπονα παλαιότερα στο συγκεκριμένο τόπικ αλλά θα το ξανα πω για άλλη μια φορά.Θεωρώ πως είναι μ@λ@κί@ να κάνετε posts μερικοί κάποιες κουβέντες που ειπώνονται από άλλα μέλη, που είτε θέλετε από βλακεία τους στον εγκέφαλο είτε θέλετε από ασχετοσύνη τους γράφουν ο,τι γράφουν.Μετά μπαίνει μέσα ο Χ και Ψ και λέει: ''Α το μ@λ@κ@ τι είπε!''Το θεωρώ πολύ πουστιά αυτό και δε τιμάει ιδιαιτερα τα παντελόνια που φοράτε.Αιτούμαι το κλείδωμα και τη διαγραφή αυτού του θέματος.Με το ίδιο σκεπτικό βλέπετε ένα καθυστερημένο στο δρόμο και το κοροϊδεύετε ε;Κοίτα το χαζό πως μιλάει!Κάθεται και σε καροτσάκι!Συγκεκριμένα δείτε αυτό.Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς και το να τη λες σε κάποιον πίσω από μια TFT δεν σε κάνει ούτε πιο έξυπνο ούτε πιο ''μάγκα''.Φιλικότατα. ...εγώ μετά από αυτό, μπορώ να καταλάβω τα εξής : ...είναι ΟΚ για 'σενα να μπαίνεις κάπου και να πετάς "2-3 τσουρούτικα μόρτικα" η φράση είναι κλεμμένη από Ντίνο Ηλιόπουλο και μετά αρχικά να παρεξηγιέσαι που ο/οι άλλοι δεν σε παίρνουν και τόσο σοαβαρά, και εν συνεχεία να στραβώνεις "ρε με τί κολλημένους έχω μπλέξει;". Δεν έχεις καν καταλάβει την ουσία των τεσσάρων σημείων του τελευταίου μου ποστ που ήταν αφοσιωμένο σε 'σενα, κι απλά μου λες πως "επαναλαμβάνομαι" και πως "απάντησες". ...Όμως βρε λεβέντη μου, αν κι εσύ με καταλάβαινες όπως είπα (σημείο 4), δε θα σου φαινόταν "χάσιμο χρόνου" το προηγούμενό μου ποστ, και δε θα ευαγγελιζόσουν τις προσπάθειες που κάνεις για χρυσή τομή. Χρυσή τομή δεν παίζει, διότι ούτε κάτι ουσιαστικό έχεις πει περί του θέματος έκτοτε, και όπως ξαναλέω, το κατάλαβα πως εσύ δεν μπήκες για συζήτηση, αλλά για χαβαλέ, πράγμα που συνεχίζεις να το αποδεικνύεις, "ασχολούμενος με 'μενα που ασχολιέμαι με 'σένα", γελώντας και σιγοντάροντας "epic posts", κι αν σε ρωτήσει κανείς να ξαναπείς κάτι επί του θέματος, δε νομίζω να ξεπεράσεις το αρχικό "Τα ζώα για φάγωμα είναι για φάγωμα, και πέραν αυτού δε με απασχολεί το ζήτημα" "Συντονιστείτε με την πραγματικότητα" "Ε ρε mindfucks που τρώω με πάρτη σας ολημερίς". "washcloud o μπαμπάς θα σε πάει άτα καμμιά φορά;". Αυτά νομίζω, διότι αυτά βλέπω. Για πες μου τί άλλο ουσιαστικό είπες σ' όλο το thread που μο 'χει ξεφύγει. ...ΕΚΤΟΣ κι αν προφασιστείς πως το ουσιαστικό που είπες -προσφάτως μάλιστα- είναι το "έλα ξεκόλλα, οφτόπικ καταντήσαμε, και μην κολλάς με μια κουβέντα που είπα, κι άμα είναι την παίρνω πίσω και πάμε παρακάτω" ....γράφοντας ΟΛΟΚΛΗΡΟ κατεβατό για τα......"κουφά του insomnia" ...Tί να πω ρε μαν... καλά, τις μαλακίες περί "πουστιάς" και παντελονιών τις έχουμε συνηθίσει από...άλλον εδώ μέσα, εσύ τώρα τί πας να κάνεις....να του φας τη δόξα ; Τεσπα... Άλλο για το συγκεκριμένο ΔΕΝ θα πω....μπας και ξεχαστεί Χαλαρά είσαι "short-fused", ό,τι σου έρθει το γράφεις/το λες, και μετά δεν ξέρεις και να το συμμαζέψεις κι όλας... Τεσπα, αυτό ας πούμε πως δικιολογείται, δείχνει αυθορμητισμό - εκείνο όμως που για 'μενα ΔΕΝ δικιολογείται, είναι η βάση του σκεπτικού σου "ωχ μωρέ που θα σώσουμε τον κόσμο - φέρτε μου το χάπι και θα το πάρω, αλλά μέχρι τότε μη μου τα ζαλίζετε..." Γι' αυτούς τους λόγους, όπως είπα και στο προηγούμενο ποστττττττττττττ ΔΕΝ νομίζω πως θ' αλλάξεις κάτι -αν και θα το ευχόμουν- όπως ΚΑΙ αυτό το είπα..... ...Θες να φύγεις-φύγε, θες να κάτσεις-κάτσε, αλλά άμα σε ζαλίζουμε τι το παλεύεις; Μαζόχα είσαι ; Τελικώς, αν το κατάλαβες τώρα, το γυαλί έχει ήδη σπάσει, και για τους λόγους που είπα και άλλη φορά αλλά και σήμερα, ΔΕΝ νομίζω ότι θα το γυρίσεις στο σοβαρό... Γι' αυτό και αν μπεις χλευαστικά, ειρωνεία θα εισπράξεις, και αρνητικό σχολιασμό φίλος...Έτσι πάει (επειδή μου λες δεν το ανέχεσαι - λες να το ανέχονται οι άλλοι από 'ΣΕΝΑ; ). Έσο σοβαρός, και θα αντιμετωπιστείς σοβαρά. Quod errat demonstrantum.... Όσο για το τί ρόλο βαράω εγώ εδώ (από μόνος μου το σχολιάζω αυτό), έχω ήδη πει πολλάκις τις απόψεις μου (άμα θες, κάτσε ασχολήσου μ' αυτές), και "συζήτησα" και με κάποιους "αντίθετους" πάνω σε διάφορα. Για την ώρα, μπαίνω, διαβάζω, και απλά βλέπω εσένα ν' απευθύνεσαι σε 'μενα, οπότε ασχολιέμαι κυρίως μ' αυτό, και δεν έχω κάτι περισσότερο να πω γι' αυτά που λεν οι άλλοι (...σχεδόν ). Aν νομίζεις ότι το κάνω λόγω κάποιου "κολλήματος", κάνεις λάθος. "Άλλαξε ρότα" όπως σου είπα, και θα δεις ότι θα 'ναι αλλιώς. Με τον Praetorianos, όπως έχω ξαναπεί, γιατί λες να μην ξοδευτήκαμε σε "προσωπικά", παρ' ότι στη βάση διαφωνούντες ; Λες να τον έχω ξάδερφο ; Ή κάποιοι άλλοι μεταξύ τους; Δυο μερίδες καρκίνο και πέντε μεταστάσεις σε μένα μάγκες. Ας τουμπανιάσω αλλά ας έχω πάει με το στομάχι μου γεμάτο και όπως θέλω εγώ και όχι το κάθε fashion ντιριντίκτιμ.Σας αφήνω λοιπόν την πρασινάδα και ας έχω μετά απο την greek style well done sirloin steak μου για επιδόρπιο χημειοθεραπεία. ...το αποπάνω είναι η ΟΥΣΙΑ "της μίας πλευράς" εδώ 'μεσα. 'Ολα τ' άλλα είναι μπούρδες, κατά μία προσφάτως προσφιλή ατάκα που γεννήθηκε στο θρεντ....
@@sos@@ Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Να σου πω τι ρε; Kάτι για την ουσία του θρεντ , μήπως ... ; Ότι γουστάρω την μπριζόλα μου well done; Ναι τη γουστάρω ! Kαλά κάνεις ! Ότι την πρασινάδα τη θεωρώ συνοδευτικό φαγητού αλλά όχι κυρίως πιάτο; Πάλι καλά κάνεις ! Ναι με εξαίρεση τα λαδερά φασολάκια. Περί ορέξεως ... Και πιο ακριβώς ήταν αυτό το έξυπνο που είπες που θα με κάνει να φύγω; Γιατί να φύγεις ; Έτσι για να καταλάβω δλδ πιο ήταν το επιχειρημά σου που θα μας τρέψει σε άτακτο φυγή. Η άποψη " εις τα παλαιότερα των υποδημάτων μου " είναι το δικό σου ; Μια έρευνα με δείγμα 200 ατόμων; Ηταν κάπου 62.000 btw Btw την πόρτα ας μου τη δείξει κανάς παλιός και όχι ο νεοσύλλεκτος των τεσσάρων ποστς. Δεν είναι θέμα πόρτας ,γιατί απλά δεν υπάρχει πόρτα , και καλά κάνει που δεν υπάρχει και όποιος δει φώς μπαίνει ... Εντάξει το μια ζωή την έχουμε το έπιασα, αλλά οι μελέτες λένε ότι σε κάποιους λόγω κρέατος μπορεί να είναι Short .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.