Προς το περιεχόμενο

Η σφαγή του Πάσχα

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@@sos@@

Αυτά εξυπακούονται.

Π.χ. με μια δίαιτα βασισμένη στο κόκκινο κρέας θα αρρωστήσεις από 50 διαφορετικές ασθένειες. Ουσιαστικά το κρέας είναι το συμπλήρωμα και το ζαρζαβατικό η κυρίως τροφή.

Τροφοσυλλέκτης σημαίνει απλώνω το χέρι και τρώω. Μέχρι που φτάσαμε στις αγροτικές κοινωνίες και κτηνοτροφικές κοινωνίες.

Καμία σοβαρή μελέτη περί πόσα γαλακτοκομικά, ψάρια, κρέατα πρέπει να τρώει ο μέσος άνθρωπος σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση για να μην υποφέρει από έλλειψη της πολυπόθητης Β12 υπάρχει;

• Απαντ. 639
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Καμία σοβαρή μελέτη περί πόσα γαλακτοκομικά, ψάρια, κρέατα πρέπει να τρώει ο μέσος άνθρωπος σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση για να μην υποφέρει από έλλειψη της πολυπόθητης Β12 υπάρχει;
Οι βρετανικές επίσημες συστάσεις έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, μιας και οι ανάγκες του σώματος είχαν υπερεκτιμηθεί παλαιότερα. Πράγματι, το τμήμα υγείας αναγνωρίζει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν χαμηλότερη από τις μέσες απαιτήσεις B12. Η απαίτηση για τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής σε B12 φτάνει όσο ένας κόκκος των 40 χιλιοστογράμμων από κόκκινους κρυστάλλους, περίπου το ένα έβδομο του μεγέθους μιας ταμπλέτας ασπιρίνης! Η λήψη από το στόμα μεγάλων δόσεων της βιταμίνης είναι άσκοπη επειδή 3μg(μικρογραμμάρια) είναι το περισσότερο που μπορεί να απορροφηθεί σε οποιαδήποτε στιγμή.

Θα βρεις απάντηση σε αυτό το λινκ :http://libaware.economads.com/b12issue.php

Δημοσ.
Αγαπητοί λάτρεις του κόκκινου κρέατος, ήρθε η ώρα να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα φέρνει κακά νέα: Ναι μεν, μία καλοψημένη μπριζόλα αποτελεί για τους περισσότερους, άνδρες κυρίως, τον ορισμό του ιδανικού γεύματος, η ευρεία κατανάλωση κρέατος όμως περιλαμβάνει και έναν αριθμό επιβλαβών επιπτώσεων για την υγεία μας. Πρόσφατα αποτελέσματα μιας δεκαετούς έρευνας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών στο Προσδόκιμο Καρκίνου και Διατροφής (EPIC), έδειξε ότι άνδρες (και γυναίκες) που καταναλώνουν έστω και 283 γρ. κόκκινου κρέατος την εβδομάδα έχουν παραπάνω πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του παχέως εντέρου σε αντίθεση με όσους το αποφεύγουν.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναφάμε ποτέ στη ζωή μας κρέας. Απλά, από εδώ και πέρα θα προσέχουμε. Θα προτιμάμε τα λιγότερο επιβλαβή κρέατα -και κυρίως τα «άσπρα» υποκατάστατα αυτών- και θα λέμε όχι σε αυτά που η έρευνα κρίνει ως επικίνδυνα. Ποια είναι αυτά;

ΑΠΟ http://www.in2life.gr/wellbeing/nutrition/articles/144354/article.aspx?singlepage=1

οποιος τρωει την μπριζολα (μιας και μπριζολες μονο το μοσχαρι εχει) καλοψημενη, εχει πιο αμεσο προβλημα απο το κατι που ισως παθει :P

Δημοσ.
Αγαπητοί λάτρεις του κόκκινου κρέατος, ήρθε η ώρα να έρθετε σε επαφή με την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα φέρνει κακά νέα: Ναι μεν, μία καλοψημένη μπριζόλα αποτελεί για τους περισσότερους, άνδρες κυρίως, τον ορισμό του ιδανικού γεύματος, η ευρεία κατανάλωση κρέατος όμως περιλαμβάνει και έναν αριθμό επιβλαβών επιπτώσεων για την υγεία μας. Πρόσφατα αποτελέσματα μιας δεκαετούς έρευνας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών στο Προσδόκιμο Καρκίνου και Διατροφής (EPIC), έδειξε ότι άνδρες (και γυναίκες) που καταναλώνουν έστω και 283 γρ. κόκκινου κρέατος την εβδομάδα έχουν παραπάνω πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του παχέως εντέρου σε αντίθεση με όσους το αποφεύγουν.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναφάμε ποτέ στη ζωή μας κρέας. Απλά, από εδώ και πέρα θα προσέχουμε. Θα προτιμάμε τα λιγότερο επιβλαβή κρέατα -και κυρίως τα «άσπρα» υποκατάστατα αυτών- και θα λέμε όχι σε αυτά που η έρευνα κρίνει ως επικίνδυνα. Ποια είναι αυτά;

ΑΠΟ http://www.in2life.gr/wellbeing/nutrition/articles/144354/article.aspx?singlepage=1

Και για την χοιρινή μπριζόλα μιλάει?

Δημοσ.
Οι βρετανικές επίσημες συστάσεις έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, μιας και οι ανάγκες του σώματος είχαν υπερεκτιμηθεί παλαιότερα. Πράγματι, το τμήμα υγείας αναγνωρίζει ότι μερικοί άνθρωποι έχουν χαμηλότερη από τις μέσες απαιτήσεις B12.

Μα αυτός είναι ο ορισμός της μέσης τιμής!!! Όχι μερικοί, πρακτικά οι μισοί άνθρωποι έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις!

Συνήθως, όταν βγαίνουν οδηγίες για τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται καθημερινά, δεν αναφέρεται η μέση τιμή. Αναφέρεται η τιμή που θα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν αυτό είχε σημασία για τη συζήτησή σας, την παρακολουθώ αποσπασματικά.

Αν κάποιος ψάχνει τη σωστή αναλογία τροφών πάντως, ας ρίξει μια ματιά στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Έχει αποδειχθεί εξαιρετική σε πάμπολλες μελέτες. Κόκκινο κρέας προβλέπει 2 φορές τον μήνα.

Δημοσ.
Μα αυτός είναι ο ορισμός της μέσης τιμής!!! Όχι μερικοί, πρακτικά οι μισοί άνθρωποι έχουν χαμηλότερες απαιτήσεις!

Συνήθως, όταν βγαίνουν οδηγίες για τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών που χρειάζονται καθημερινά, δεν αναφέρεται η μέση τιμή. Αναφέρεται η τιμή που θα καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.

Δεν ξέρω αν αυτό είχε σημασία για τη συζήτησή σας, την παρακολουθώ αποσπασματικά.

Αν κάποιος ψάχνει τη σωστή αναλογία τροφών πάντως, ας ρίξει μια ματιά στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής. Έχει αποδειχθεί εξαιρετική σε πάμπολλες μελέτες. Κόκκινο κρέας προβλέπει 2 φορές τον μήνα.

Σωστός.

Δίαιτες δοκιμασμένες αιώνες είναι η καλύτερη απόδειξη, όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Τώρα μένει να δούμε γιατί οι εσκιμώοι που δεν τρώνε ζαρζαβατικά δεν ψοφάνε.

Μάλλον το κλίμα τους προστατεύει.

Δημοσ.
Τι μπορώ να κάνω εγώ και εσύ δηλαδή;Να ονειρεύομαι;Να φαντάζομαι μια καλύτερη κοινωνία;Εγώ θα τη φτιάξω;Να κάθομαι να συζητάω με το καθένα εδώ μέσα για το τι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι του κράτους μας για να διευθετηθούν κάποια ζητήματα;Πες το αδιαφορία, πες το απάθεια αλλά πραγματικά δε μου καίγεται καρφί.Μιας και μιλάμε για τα ζώα για να είμαι ον τόπικ σου λέω το εξής.Το ξανά λέω μάλλον.Μακάρι να μπορούσα να τρέφομαι με χάπια επειδή αγαπώ τα ζωάκια και δε θέλω να τους κάνω κακό.Πόσο ποετικ και λογοτεχνικό σου ακούγεται αυτό;Μπορώ;Όχι.Να τρώω μόνο χόρτα μπορώ;Εγώ προσωπικά όχι.Απο 'κει και πέρα καλέ μου φίλε γουος θεωρώ πως δεν έχει για 'μενα καμία σημασία για το αν στα ζώα προσφέρουν έναν πιο ανώδυνο θάνατο.Ωραίο επιχείρημα.Σκοτώστε τα όμορφα για να είναι πιο εύγεστα.Καλύτερα να σφάζεις για να 'κονομήσεις στο γόνατο παρά να σφάζεις γιατί θεωρείς πως το κρέας είναι πιο νόστιμο όταν το σκοτώνεις χωρίς να το πάρει πρέφα.

Just a joke.Τίποτα παραπάνω.Αλλά να σου πω και κάτι;Μη νομίζεις πως οι σφάγεις στα χωριά και γενικά στην επαρχία διαφέρουν και πολύ απ' την έστω και υπερβολική εικόνα που σου περιγράφω.

Η παρεξήγηση μας έχει λήξει νομίζω, δε σε χαρακτήρισα κάπως ούτε απευθύνθηκα σε 'σενα συγκεκριμένα.Μην αρπάζεσαι, προδίδεσαι.Σχετικά με τους θεσμοθετημένους κανόνες σου λέω πως όλα αυτά είναι π...μπλε. (μπλε μαρέ συγκεκριμένα..γαμώ τις αποχρώσεις).Στην Ελλάδα είσαι.Πρόσεξε μη χτυπήσεις το κεφαλάκι σου στο κομοδίνο.

Απ' όλο αυτό το, αληθινά εμπνευσμένο, ποστ, κρατάω το κομοδίνο, και περιμένω μυγιασμένος να εξηγήσεις αν αναφερόσουν στο δικό μου - η γενικά έχεις ψύχωση με τα κομοδίνα.

Δημοσ.
Θα βρεις απάντηση σε αυτό το λινκ :http://libaware.economads.com/b12issue.php

Αυτό το link λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι έλεγα: ότι κάποιοι τα παίρνουν για να μιλάνε για πρωτεϊνομανή/πτωματοφάγο homo. Αφού υπάρχουν αμέτρητες μελέτες περί των αρνητικών συνεπειών της κρεατοφαγίας, πώς μπορεί ο έμφρων άνθρωπος να τους πιστέψει.

For instance, Tesco's raspberries now state quite clearly that 100g of raspberries contain 30% of the recommended daily allowance of vitamin B12.

Τί γίνεται ρε π****η μου;

Δημοσ.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα ξαναφάμε ποτέ στη ζωή μας κρέας. Απλά, από εδώ και πέρα θα προσέχουμε. Θα προτιμάμε τα λιγότερο επιβλαβή κρέατα -και κυρίως τα «άσπρα» υποκατάστατα αυτών- και θα λέμε όχι σε αυτά που η έρευνα κρίνει ως επικίνδυνα.

Εσύ από τον άκρατο χοροφαγισμό πέρασες στο "καλό είναι να τρώμε κυρίως άσπρα κρέατα"?

Τέλος πάντων από εκεί που κάποιοι υποστήριζαν την αυστηρή χορτοφαγία τώρα άρχισαν να λένε ότι είναι κακό να τρώμε κόκκινο κρέας κάθε μέρα. Λες και δεν το ξέραμε οι υπόλοιποι ή υποστηρίζαμε το αντίθετο.

Θα αρκεστώ στην παρακολούθηση του thread μέχρι να ειπωθεί πάλι καμιά μπεκάτσα.

ΥΓ Short καλώς γύρισες. Η Λ Λ διευκρίνηση δεν χρειαζόταν, αρκούσε το νέο nick. Πόσοι να υπάρχουν..

Δημοσ.
Απ' όλο αυτό το, αληθινά εμπνευσμένο, ποστ, κρατάω το κομοδίνο, και περιμένω μυγιασμένος να εξηγήσεις αν αναφερόσουν στο δικό μου - η γενικά έχεις ψύχωση με τα κομοδίνα.

Προφανώς διαφωνείς με τις μπούρδες μου όπως λέει και ο τάκτικαλ. :shock:

Θες να μου απαντήσεις πάνω σε αυτό που σου έγραψα ή θα συνεχίσεις να μου τη λες; :rolleyes:

Δημοσ.

ξαναλεω για νιοστη φορα.

στην ελλαδα δεν θα εχει σωστα σφαγεια γιατι ειναι η γυφτια του ελληνα που βγαινει και εκει.

στην αγγλια στο σφαγειο για να μπεις εισαι σαν χειρουργος, και οτι σφαζεται το εξεταζει γιατρος πρωτα και το σφραγιζει.

το ζωο πρωτα τρωει ενα σοκ απο ρευμα για να μεινει αναισθητο και μετα το σφαζουν. η μεταφορα των ζωων ειναι λες και τα πανε εκδρομη για να μην νιωσουν πανικο και το κρεας γινει σκατα. αυτα ισχυουν για ολους τους τροπους εκτροφης. τωρα γινεται αγωνας στην τηλεοραση απο γνωστους chefs (με μεγαλη επιτυχια) που προτρεπει τον κοσμο να μην αγορασει ζωο που εχει μεγαλωσει μονο μεσα σε ενα κλουβι. ο κοσμος αν και δεν παιζουν φραγκα επειδη εδω η οικονομικη κριση εχει αντικτυπο, ανταποκρινεται ολο και πιο πολυ.

φυσικα υπαρχει και κοσμος που θα παρει ζωο που εχει μεγαλωσει σαν....ζωο αλλα οπως δειχνει ο ρυθμος της αγορας σε λιγο καιρο θα ειναι μειονοτητα. και ολα αυτα στην αγγλια που το κρεας πουλιεται μεσα σε πλαστικα κουτια (που πλεον τα πιο πολλα γραφουν και σε ποια φαρμα μεγαλωσε το ζωο και τι ρατσα ειναι ακριβως και μεχρι και τι ετρωγε )

αλλα οκ ο θειος απο το χωριο ξερει πιο καλα που σφαζει το αρνι στο γονατο ε?

Η γυφτια του ελληνα ποτε δημιουργηθηκε; Τι χρονολογια; Σε σχεση με τη γυφτια του αγγλου, που τα εστελνε πρωτα διακοπες (πληρωμενες εννοειται) στα highlands για να νιωσουν ομορφα, και να αποκτησουν εμπειριες, ποτε αρχισε ο αγγλος να παυει να ειναι γυφτος, και ποτε ο ελληνας;

Μηπως να χαλαρωσουμε λιγακι και να σκεφτουμε (αν εστω και για ενα 10% εχουμε μεινει ontopic) οτι ενα εθιμο που υπαρχει για 2000 χρονια θυμηθηκαμε φετος οτι τα καημενα τα ζωα τα αγχωνουμε πριν τα σφαξουμε;

Και στην τελικη, για τη γυφτια του ελληνα, ποιος φταιει (αν θεωρησουμε οτι αιντε, απο ολη την παραδοση, πρεπει μεν να κρατησουμε το κρεας, αλλα με ποιο "εκλεπτυσμενο" τροπο), ποιος φταιει λοιπον για τη γυφτια του ελληνα; Ο αγγλος; Ο γερμανος; Ο γαλλος;

Ο ιδιος ο ελληνας δε φταιει; Αυτος δε φταιει που εν ετει 2009 σνομπαρει με οποιοδηποτε τροπο βρει το κρεας ενος σφαγειου σε σχεση με το "νοστιμο" απο το χωριο; Αυτος δε φταιει που "εχει και 2-3 φιλους που θελουνε κι αυτοι "νοστιμο" απο το χωριο" και που τελικα η παραγγελια του καθενος ειναι 5-10 αρνια καθε πασχα, και τα λεωφορεια του κτελ ειναι τιγκα στο ασυνοδευτο αρνακι;

Μηπως λοιπον να ψαχνατε σε αλλο σημειο το "κακο" του ολου πραγματος;

Διοτι στην τελικη, εμενα η καποιον αλλον εδω μεσα που ελαχιστα μας ενδιαφερει η ψυχοσυνθεση του αιγοπροβατου, μια χαρα τα εχουμε με τον εαυτο μας, εχουμε γνωση του τι γινεται, εχουμε δει και καποσες live σφαγες, και αρκετοι εχουμε πραγματοποιησει κιολας, για να φαει ο "ξαδερφος στην Αθηνα το νοστιμο και υγιεινο", ο οποιος "ξαδερφος" θα μου βαλει χερι στο τελος, γιατι το αρνι που του εστειλα κοπηκε στα γραπτα στην ψυχολογια.

Α επισης, και η μαριδα την ιδια ψυχη εχει με το λαυρακι, το να διαχωριζεις το λαυρακι για τον αθλιο και απαξιωτικο τροπο που πεθαινει βαζοντας σαν μετρο συγκρισης τη μικρη αθωα μαριδα (ειδες πως μπορεις να φτιαξεις ενοχες; ), δεν νομιζω να δινει αξια στο παραδειγμα σου.

Οχι δεν θα την φτιάξεις μόνο εσύ αλλά και εσύ και όλοι μας μαζί μπορούμε να το προσπαθήσουμε.

Α... και άνθρωπος που γράφει αυτό : μπορεί να φτιάξει το κέφι στην κοινωνία ...άρα την ψιλοαλλάζει ;)

Να παω λιγο απο τη μερια του omni (μπρρρρ) και να πω οτι αν ειναι να καταφερουμε να μαζευτουμε ολοι μαζι ωστε να προσπαθησουμε για κατι τετοιο, γιατι ολη αυτη την προσπαθεια δεν τη βγαζουμε για να "σωσουμε" πρωτα τον ανθρωπο και μετα ευχαριστως να σωσουμε και ολα τα ζωα, αλλα αν ειναι να καταφερουμε ολοι μαζι να μπορεσουμε να σωσουμε τα αρνια, αλλα να μην μπορουμε να μαζυετουμε να σωσουμε τους εαυτους μας... μηπως καπου κανουμε λαθος;

Aν το έθιμο ήθελε το Πάσχα να ψήσεις φασιανό θα το έκανες ;

Ή θα συνέχιζες το Πάσχα να τρώς αρνάκι.

Όσο για την ερώτησή σου , απαντώ .

Για μένα δεν είσαι αθώος ή ένοχος για μένα είσαι κρεατοφάγος .

και δεν θέλω να με παρεξηγήσεις αλλά τρως πλάσματα τα οποία είχαν κάποτε ζωή ...

Οχι δεν τρώω .

Δεν είναι καθόλου στην φύση μας .

Και για του λόγου το αληθές βιολόγε μας :-) παρατήρησε την οδοντοστοιχία μας , την νυχτερινή όρασή μας , τα νύχια μας και την γρηγοράδα μας .

Τώρα πιάστηκες από μια λέξη.... ο.κ. λοιπόν , την παίρνω πίσω και επαναδιατυπώνω δεν τρώω κανένα θηλαστικό.

Aα ,Ο.Κ.

Ενα άλλο παράδειγμα στην φύση παμφάγου ζώου που να μην έχει αυτές τις φυσικές επιλογές μπορώ να έχω ;

Τώρα άμα σου γράψω ότι ούτε κότα αλλά και ούτε ψάρι τρώω θα με πιστέψεις ; Mάλλον όχι .

Για αυτό δεν στο γράφω .

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:43 ----------

Ναι αλλά δεν διατύπωσες σαφή απάντηση . Το Πάσχα τι θα έτρωγες φασιανό κατά το έθιμο ή αρνάκι ;

Αυτα τα 4 μηνυματα τωρα... Ξεκινας οτι δεν τρως πλασματα που εχουν ζωη

Επαναδιατυπωνεις οτι τελικα δεν τρως θηλαστικα.

Το συνεχιζεις λεγοντας οτι δεν τρως ουτε κοτοπουλα ουτε ψαρια (διαχωριζοντας τα, δεν ξερουμε βεβαια το λογο, ισως λογο μη θηλαστικων, ισως λογω κοκκινου κρεατος, το αφηνεις στον αερα).

Και τελος αφου αναφωνεις οτι οι λατρεις του κοκκινου κρεατος δεν εχουν σχεση με την πραγματικοτητα και πρεπει καποια στιγμη να ερθουν και σε αυτην, γιατι φερνει κακα νεα (τωρα, γιατι τα τελευταια 200.000 χρονια ειχαν αλλο ταχυδρομο, η νδ φταιει που εβαλε τα δικα της παιδια, με τον παλιο ταχυδρομο ηταν ολοι μελι γαλα), και αφου ριχνεις και λιγο αχταρμα μεταξυ ανδρα γυναικα, τελειως αστειο και υποκειμενικο (αν θεωρει ο καθενας τον κυκλο του αντιπροσωπευτικο δειγμα, εμενα ο γυναικειος κυκλος μου ειναι αυτος που εχει κανει τις πιτσαριες πλουσιες), μας δηλωνεις οτι καλο ειναι να προτιμαμε τα λιγοτερο επιβλαβη "ασπρα" (μη αποκλειοντας τα κοκκινα σε ελαφρες ποσοτητες), και τελικα θα λεμε οχι, σε καποια που μια ερευνα; μπορει να βγαλει επικινδυνα.

Τελικα εχουμε σφαγη του πασχα,

γιατι σφαζονται πολλα αμνοεριφια;

γιατι σφαζονται ενω ΔΕΝ χαμογελανε;

γιατι σφαζονται ενω ειναι θηλαστικα;

γιατι σφαζονται ενω εχουν κοκκινο κρεας,;

γιατι σφαζονται ενω τη Β12 την παιρουν απο αλλα χιλια πραγματα;

γιατι σφαζονται για να ευχαριστηθει πιο πολυ ο ανδρας απο τη γυναικα;

γιατι σφαζονται απο μη πτυχιουχους πανεπιστημιου;

γιατι σφαζονται και βγαζουν κοκκινο αιμα; (σα δεν ντρεπονται)

γιατι...

γιατι...

γιατι...

Δημοσ.

Ρε pournara έχω ρίξει μαύρο δάκρυ με τα ακατάσχετα που γράφεις.

Κλαψ.

Τουλάχιστον ας σου απαντήσω πώς δημιουργήθηκε η γυφτιά του νεοέλληνα. Από παλιά έτσι ήταν.

Δημοσ.

Κοιτα να δεις πλακα, κι εγω θα μπορουσα καλλιστα σε ολα σου τα μηνυματα να απαντησω ετσι, χωρις λογο, χωρις παραθεση καποιας γνωμης χωρις τιποτε, απλα να γραψω ακριβως το ιδιο, χωρις καμμια αλλαγη.

Ο Lucy δεν είπε τίποτα. Ο εγκέφαλος δεν αναπτύχθηκε λόγω της κρεατοφαγίας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και απορώ γιατί κάποιοι αναπαράγουν αυτές τις ανοησίες.

Οι πρόγονοί μας, από την εποχή του ανθρωποπίθηκου, τρέφονταν με φρούτα και ρίζες κυρίως. Ενίοτε πλούτιζαν την τροφή τους με κάνα ψαράκι αν ζούσαν δίπλα σε θάλασσα, λίμνη ή ποτάμι και μία στο τόσο με κυνήγι. Το ίδιο και στην αρχαιότητα, δημητριακά, φρούτα και το πολύ μία φορά την εβδομάδα κρέας. Εμ τί νομίζατε. Υπάρχει η άποψη ότι τα ψαρικά έδωσαν το έναυσμα για αύξηση του εγκεφάλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι η φυσική επιλογή προηγήθηκε.

Εξάλλου ως γνωστόν το νευρικό σύστημα καίει μόνο γλυκόζη, τίποτε άλλο, λίπη και πρωτείνες τα αγνοεί.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας μια και οι μπουρδολογίες πέφτουν σύννεφο και αν δεν με πιστεύεται, διαβάστε μελέτες για τις διατροφικές συνήθειες των προγενέστερων σε μας ανθρωποειδών. Κρεατάκι μία φορά την εβδομάδα και αν...

Δεν είμαι κατά της κρεατοφαγίας, αλλά διαδίδονται πολλές μπούρδες. Η φυτοφαγία με κατάλληλους συνδυασμούς μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας, παρόλα αυτά και πάλι δεν είμαι εναντίον της κρεατοφαγίας, αλλά δεν χρειάζεται κάθε μέρα κρέας, αυτό είναι μύθος.

Ρε tacticalcube138 έχω ρίξει μαύρο δάκρυ με τα ακατάσχετα που γράφεις.

Κλαψ.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος αστέρας της επιστήμης για να μην δέχεται το μύθο των πρωτεϊνωμανών homo.

Μια ματιά στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων αρκεί. Απλά στην εποχή μας έχει υπεραναπτυχθεί η βιομηχανία κρέατος. Και κάποιοι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν αντιστοιχίες με το παρελθόν. Αμ δε.

Ζουλού, αβορίγινες, ινδιάνοι, αρχαίοι έλληνες, ρωμαίοι, homo, ανθρωποπίθηκοι 1 φορά την εβδομάδα κρέας τρώγανε. Τις υπόλοιπες μέρες την έβγαζαν με όσπρια, δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, χόρτα που τα έβρισκαν πιο εύκολα. Ρώτα και τους γονείς να σου που τί έτρωγαν όταν ήσαν μικρά στο χωριό, παρόλο που έιχαν κότες και κατσίκες και πρόβατα, για ρώτα να δεις τί θα σου πουν.

Αυτή είναι η αλήθεια.

Κλαψ.

Όλο το νευρικό σύστημα καίει γλυκόζη.

Για να ρωτάς πάει να πει ότι ενοχλείσαι. Αλλά το θέμα για μένα δεν είναι τί ενοχλεί τον καθένα, αλλά τί ισχύει και δυστυχώς για σένα ισχύει ότι ο εγκέφαλος καίει γλυκόζη.

Όπως επίσης ότι τα ψαρικά έδωσαν το επιπλέον υλικό για την αύξηση του εγκεφάλου και δεν χρειάζεται κάποιος να τρώει κάθε μέρα ψάρια, μία αντί καμία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή να συγκεντρώθεί η κρίσιμη μάζα που χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να καταναλώνει κουβάδες με πρωτείνη, η πρωτείνη αυξάνει το μυϊκό σύστημα όχι τον εγκέφαλο. Όταν μιλάς για επιστήμες τουλάχιστον μίλα επιστημονικά.

Εξάλλου πρωτείνες έχουν και μάλιστα καλύτερες και τα ζωικά παράγωγα: αυγό, γάλα, βούτυρο κ.λπ.

Κλαψ.

Όλο μπούρδες.

Όπως προανέφερα αν και δεν είμαι υπέρ της κατάργησης της κρεωφαγίας (είμαι υπέρ της μείωσης) η φυτοφαγία μπορεί με κατάλληλο προγραμματισμό (συνδυασμό τροφών) να καλύψει πλήρως τις διατροφικές ανάγκες, περί αυτού δεν υπάρχει αμφιβολία, αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη ποικιλία προϊόντων στο σούπερμάρκετ, όχι μόνο τα γνωστά, αλλά και φύκη, μικροοργανισμοί κ.λπ., όπως η σπιρουλίνα.

http://farmakopoios.blogspot.com/2006/11/blog-post.html

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=537071

Κλαψ.

Χμμ παλαιότερα οι άνθρωποι έτρωγαν πολύ λιγότερο κρέας και ζωικά προϊόντα από ότι σήμερα. Π.χ. πριν την αναγέννηση και το εμπόριο μπαχαρικών με τις ινδίες (δηλαδή την εποχή του μεσαίωνα) το ελάχιστο κρέας που έτρωγαν ήταν σάπιο και βρώμαγε. Μετά με τα μπαχαρικά κάποιοι έφτιαξαν μέγαρα και πλούτισαν. Ο κόσμος αγόραζε όσο-όσο μπαχαρικά για να τα βάζει στο σάπιο κρέας να νοστιμίζει. Στοιχειώδεις γνώσεις διατήρησης και συντήρησης του κρέατος των ρωμαίων και των αρχαίων ελλήνων είχαν χαθεί λόγω του σκοταδισμού του μεσαίωνα.

Παμφάγο ζώο, αλλά όχι πρωτεϊνομανής. Βασικά το μήνυμα που πρέπει να περνάει είναι μείωση της κρεατοφαγίας πάση θυσία. Το έχουμε παρακάνει όσο δεν πάει. Το θέμα πια εκτός από κοινωνικό είναι και πολιτικό.

Κλαψ.

Bliss τζάμπα το κουράζεις. Σου έγραψα κάποια πράγματα τα οποία θυμάσαι είμαι σίγουρος.

Από εκεί και πέρα στην εποχή μας έχει τόσο πολύ (σε σχέση με το παρελθόν) αναπτυχθεί η βιομηχανία κρέατος που έχει επιστρατεύσει επιστήμονες να λένε ότι δεν θα υπήρχε άνθρωπος, αν δεν το έριχνε μετά βουλιμίας στην πρωτείνη. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ ότι λίγο κρεατάκι (μία φορά την εβδομάδα και αν) βοήθησε. Αλλά περισσότερο ακόμα βοήθησαν τα ψαρικά. Επίσης δεν βλέπω τη λογική συνάφεια μεταξύ εγκεφάλου και σουβλακίων. Δηλαδή τί μας λες, ότι έχεις ανάγκη τα κρέατα για να αυξήσεις τον εγκέφαλό σου;

Τέλος η πρωτείνη αυξάνει το μυϊκό σύστημα, όχι το νευρικό. Όσο και να χτυπιούνται κάποιοι, επιστήμονες και μη, αυτό δεν αλλάζει, όπως και ότι ο εγκέφαλος καίει γλυκόζη. Κατά πάσα πιθανότητα μία μικρή αύξηση στην κατανάλωση ψαριών ή θαλασσινών στο παρελθόν υποβοήθησε την αύξηση του όγκου του εγκεφάλου. Δες τις φάλαινες και τα δελφίνια, έχουν μεγαλύτερο όγκο εγκεφάλου από τον άνθρωπο και ειδικά τα δελφίνια θεωρούνται από κάποιους επιστήμονες 10 φορές εξυπνότερα από τον άνθρωπο (ναι καλά διάβασες), αλλά δεν το έχουν ρίξει στις πρωτείνες, ούτε πάνε γυμναστήριο, ούτε έχουν φάρμες με αγελάδες.

Όλες οι λογικές ενδείξεις είναι εναντίον στο ότι η κρεατοφαγία/πτωματοφαγία αύξησε τον εγκέφαλο, από τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων μας έως τις διατροφικές συνήθειες των κοντινών σε μας ζώων. Απλά κάποιοι πληρώνονται για να λένε ιστορίες της χαλιμάς περί πρωτεϊνομανών homo. Γελοίο.

Κλαψ.

Οι αβορίγινες πώς επιβίωσαν τόσα χρόνια με ελάχιστο ή καθόλου κόκκινο κρέας;

Δεν υπάρχουν φυτοφάγοι άνθρωποι έτσι όπως το βλέπω. Υπάρχουν τροφοσυλλέκτες με συμπλήρωμα πρωτεϊνών.

Π.χ. οι αβορίγινες, τροφοσυλλέκτες οι οποίοι τρώνε και μηρμύγκια, ενίοτε καμία σαύρα ή φίδι, μία φορά το μήνα σκοτώνουν και έναν καρχαρία (το έχω δει σε ντοκυμαντέρ) και υποθέτω ότι μπορεί να κυνηγάνε σπανίως και κάνα καγκουρώ.

Οι οπαδοί του κόκκινου κρέατος λανθάνουν όταν κριτικάρουν την φυτική δίαιτα. Ανέκαθεν κάθε φυτική δίαιτα είχε "συμπληρώματα". Οπότε ο άλλος ο έξυπνος βάζει τη χημεία κάτω και λέει, αχά εδώ λείπουν απαραίτητα συστατικά. Αμ δε που λείπουν. Απλά δεν συνυπολογίζει όλους τους παράγοντες. Υπολογίζει μόνο ότι είναι πράσινο. Δεν είναι όμως έτσι. Το να μην υπολογίζεις όλους τους παράγοντες φυσικά είναι αντιεπιστημονικό. Και η σπιρουλίνα μαμάει και δέρνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποτε οι homo το έριξαν στην σπιρουλίνα.

Κλαψ.

Ζεις τρώγοντας ότι βρίσκεις και κρεατάκι όταν είσαι τυχερός. Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση που μπορώ να σου δώσω επί του συγκεκριμένου ερωτήματος. Αν είχε και σπιρουλίνα θα ήταν άρχοντας. :)

Πέσμου τώρα εσύ πως ζουν οι αβορίγινες και οι πρωτόγονοι στον αμαζόνιο με φρούτα και βότανα. Μην κολλάς στα μπρόκολα και στα μαρούλια.

Επίσης δες τις διαφορές της γενιάς μας με αυτήν των πατεράδων μας. Εμείς ψηλοί αυτοί μάξιμουμ 1.60. Αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ανθρώπους από εμάς, αλλά το κρέας και το φρέσκο γάλα έκαναν τη δουλειά. Αυτοί το κρέας το έβλεπαν συνήθως ζωγραφιστό.

Στο χωριό τους είχαν κατσίκες, πρόβατα, κότες, γαιδούρια, αλλά το κρέας ήταν σπάνιο. Αν έσφαζαν την κατσίκα θα έχαναν το γάλα της και θα έπρεπε να αγοράσουν άλλη. Λεφτά δεν υπήρχαν για κατσίκες. Οπότε δεν την έσφαζαν. Αν έσφαζαν μία κότα κάθε εβδομάδα για να λένε πως τρώνε κρέας, σε 1-2 μήνες δεν θα είχαν κότες για να κάνουν αυγά. Οπότε έσφαζαν μία κότα για κοτόσουπα όταν ήταν κάποιος συναχωμένος, μία φορά το μήνα δηλαδή και αν.

Τα πρόβατα πάλι τα είχαν για το μαλλί και το γάλα. Χώρια τις απώλειες που είχαν λόγω επιδημιών και προσβολών από παράσιτα και σκουλήκια. Σήμερα με την εξέλιξη της επιστήμης βάζεις μερικά χάπια στο φαί τους και δεν τα προσβάλλει τίποτε. Τότε όμως ήταν δύσκολοι καιροί. Χορταράκια, πατάτες, κάνα καβούρι από το ποτάμι (τώρα δεν υπάρχουν καβούρια λόγο ευτροφισμού), λίγο λαδάκι της κακιάς ώρας και ζαρζαβατικά από τον κηπάκο.

Στις μέρες μας η βιομηχανία κρέατος έχει γιγαντωθεί. Η πτώση της τιμής των σιτηρών μετά τον ΒΠΠ έπαιξαν το ρόλο τους. Αλλά αυτό το φαινόμενο με το κρέας, ειδικά το κόκκινο, είναι πρωτοφανές στην ανθρώπινη ιστορία. Μιλάμε για μαζική παραγωγή κρέατος, όχι τις ισχνές δυνατότητες των νοικοκυριών του παρελθόντος, όπου ναι μεν κάθε οικογένεια είχε κοτούλες, μία κατσίκα και μερικά πρόβατα, αλλά κρεατάκι σε ειδικές περιπτώσεις γεύονταν.

ΥΓ: το κύρος της χημείας δεν αμφισβητείται, αλλά για σύνθετα ερωτήματα δεν αρκεί από μόνη της. Χώρια τον κίνδυνο των πλασματικών συσχετίσεων.

Κλαψ.

Η άποψή μου είναι ότι λες μπούρδες.

Δεν είμαι συνήγορος των vegeterian, αλλά το να λες ότι τα λάχανα και οι φακές δεν έχουν την πρωτείνη του γάλακτος, άρα χάσατε, είναι μπούρδα. Και είναι μπούρδα διότι δεν υπάρχουν μόνο αυτά. Ρίξε μια ματιά στα ταπεινά φασόλια ή σε κάποια ψαρικά να δεις πόσες πρωτείνες έχουν, ουκ ολίγες. Επίσης τα ψάρια και τα θαλασσινά έχουν την πολυπόθητη Β12. Ψάξε για κάποια μανιτάρια και κάποια φύκη.

Αντί να ψάχνεις στο net για links που ισχυρίζονται ότι ο homo εξελίχθηκε χάρη στο κόκκινο κρέας, ψάξε για το ερώτημα που έθεσες. Επίσης δεν είμαι αντίθετος στην κατανάλωση γάλακτος, αυγών, βουτύρου και τυριού. Αλλά το κρέας και να καταργηθεί που λέει ο λόγος δεν πρόκειται να πεθάνουμε, ούτε να αρρωστήσουμε.

Τώρα αν θες να γίνεις φουσκωτός, βεβαίως και πρέπει να το ρίξεις στις πρωτείνες.

Για τους ζουλούδες έχεις άδικο, είναι άνθρωποι και ανθρωπολογικές μελέτες πάνω στις διατροφικές τους συνήθειες έχουν πιο μεγάλο βάρος από τη χημεία. Η χημεία δεν μπορεί να υπολογίσει όλους τους παράγοντες από μόνη της. Π.χ. είχα διαβάσει κάπου, δεν θυμάμαι πού, για κάποιους αυστηρά φυτοφάγους που παραδόξως δεν έπασχαν από αναιμία, λόγω έλλειψης Β12. Τελικά βρήκανε ότι η κοπριά που χρησιμοποιούσαν για τα λαχανικά είχε Β12.

Κλαψ.

Δεν είμαι ο συνήγορος των χοτροφάγων, αλλά κοίταξε να δεις.

Εν μέρει έχεις δίκιο. Η πολύ θεωρία βλάπτει, ακόμα και ο Αϊνστάιν τεμπέλιαζε στο Πρίνστον και ήταν θέμα χρόνου να πετάξει την πατάτα. Είπε ότι ο θεός δεν παίζει ζάρια.

Όμως υπάρχει κάτι που επίσης είναι σημαντικό: αν ο δίποδος σκατιάρης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νευράκια του όταν πάει να σφάξει το ζωντανό και αν η κοινωνία δεν μπορεί να λάβει μέτρα για να μην συμβαίνουν αυτά τα περιστατικά σε τακτική βάση, ε τότε ναι, να καταργηθούν οι φάρμες. Τα ζωάκια δεν χρωστάνε τίποτε στον κάθε χωριάτη και στις εταιρίες που βρίσκονται από πίσω. Αν δεν τα πας καλά με τον εαυτό σου, αυτό φαίνεται στο πώς αντιμετωπίζεις τους πιο αδύναμους. Επειδή εσύ βρέθηκες σε θέση ασφαλείας, δεν σημαίνει ότι οι ενέργειές σου θα πρέπει να είναι αποδεκτές από την υπόλοιπη κοινωνία. Κοινώς: μην κάνεις ότι δεν θες να σου κάνουν.

Ας παίρνουν συμπληρώματα, χέστηκε η γελάδα στ' αλώνι.

Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να συνδυάσουμε την βιοπάλη με τον αγώνα για το σεβασμό στα ζώα και στη φύση. Διότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα και όχι το ένα μετά το άλλο. Εξάλλου κάτι μου λέει ότι αν όλοι λύναμε τα οκονομικά μας προβλήματα, πάλι κάποιοι καλοθελητές θα έβρισκαν κάποια άλλη δικαιολογία.

Κλαψ.

Αφού δεν ξέρεις τί μιλάς;

Αν ήξερες δεν θα έλεγες όλες αυτές τις μπούρδες. Είναι σαν να λες ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει μόνο με κόκκινο κρέας. Ε δεν μπορεί. Με χορτοφαγική δίαιτα και γαλακτοκομικά μπορεί. Μην ανησυχείς δεν είμαι υπέρ της πλήρους κατάργησης της κρεατοφαγίας. Απλά γράφονται πολλές μπούρδες.

Τώρα όσον αφορά το "επιχείρημα" ότι και τα μύδια ασφυκτιούν κράτησέ το.

Ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για σένα η Β12 δεν βρίσκεται μόνο στο άσπρο και κόκκινο κρέας, αλλά και στα ψάρια, θαλασσινά, γάλα, τυρί, βούτυρο, αυγά, ακόμα και στο γιαούρτι σε μικρή ποσότητα.

Επίσης έχει βρεθεί και σε κάποια μανιτάρια και φύκη και αργότερα θα τη βρουν και αλλού.

Κλαψ.

Αν θες, μπορω να quotearw και τα υπολοιπα, χωρις απαντηση ξερω κι εγω...

Δημοσ.
Η γυφτια του ελληνα ποτε δημιουργηθηκε; Τι χρονολογια; Σε σχεση με τη γυφτια του αγγλου, που τα εστελνε πρωτα διακοπες (πληρωμενες εννοειται) στα highlands για να νιωσουν ομορφα, και να αποκτησουν εμπειριες, ποτε αρχισε ο αγγλος να παυει να ειναι γυφτος, και ποτε ο ελληνας;

Μηπως να χαλαρωσουμε λιγακι και να σκεφτουμε (αν εστω και για ενα 10% εχουμε μεινει ontopic) οτι ενα εθιμο που υπαρχει για 2000 χρονια θυμηθηκαμε φετος οτι τα καημενα τα ζωα τα αγχωνουμε πριν τα σφαξουμε;

Και στην τελικη, για τη γυφτια του ελληνα, ποιος φταιει (αν θεωρησουμε οτι αιντε, απο ολη την παραδοση, πρεπει μεν να κρατησουμε το κρεας, αλλα με ποιο "εκλεπτυσμενο" τροπο), ποιος φταιει λοιπον για τη γυφτια του ελληνα; Ο αγγλος; Ο γερμανος; Ο γαλλος;

Ο ιδιος ο ελληνας δε φταιει; Αυτος δε φταιει που εν ετει 2009 σνομπαρει με οποιοδηποτε τροπο βρει το κρεας ενος σφαγειου σε σχεση με το "νοστιμο" απο το χωριο; Αυτος δε φταιει που "εχει και 2-3 φιλους που θελουνε κι αυτοι "νοστιμο" απο το χωριο" και που τελικα η παραγγελια του καθενος ειναι 5-10 αρνια καθε πασχα, και τα λεωφορεια του κτελ ειναι τιγκα στο ασυνοδευτο αρνακι;

Μηπως λοιπον να ψαχνατε σε αλλο σημειο το "κακο" του ολου πραγματος;

Διοτι στην τελικη, εμενα η καποιον αλλον εδω μεσα που ελαχιστα μας ενδιαφερει η ψυχοσυνθεση του αιγοπροβατου, μια χαρα τα εχουμε με τον εαυτο μας, εχουμε γνωση του τι γινεται, εχουμε δει και καποσες live σφαγες, και αρκετοι εχουμε πραγματοποιησει κιολας, για να φαει ο "ξαδερφος στην Αθηνα το νοστιμο και υγιεινο", ο οποιος "ξαδερφος" θα μου βαλει χερι στο τελος, γιατι το αρνι που του εστειλα κοπηκε στα γραπτα στην ψυχολογια.

Α επισης, και η μαριδα την ιδια ψυχη εχει με το λαυρακι, το να διαχωριζεις το λαυρακι για τον αθλιο και απαξιωτικο τροπο που πεθαινει βαζοντας σαν μετρο συγκρισης τη μικρη αθωα μαριδα (ειδες πως μπορεις να φτιαξεις ενοχες; ), δεν νομιζω να δινει αξια στο παραδειγμα σου.

το εθιμο πως και υπαρχει 2000 χρονια? το πασχα ειναι εβραικο καταληπο που το πηρε ο χριστιανισμος, και δεν νομιζω οτι με το καλημερα αρχιζανε να σουβλιζουνε αρνια. εγω σου ξαναλεω, ο χορτοφαγος και ο vegan ειναι οτι χειροτερο για μενα. και λογω επαγγελματος, και οτι το παιζουνε υπερανω (σαν αυτους με τα mac, το hipster lifestyle γενικα)

και γενικα μηπως να βαζω ενα disclaimer σε καθε μου post σχετικα με το φαγητο για το τι κανω σαν επαγγελμα, και οτι οπως αν πει καμια μαλακια κανεις για ιατρικη (οπως και εγινε πιο πριν στο thread) θα σας πει ο luci οτι λετε ακυρα πραγματα, ετσι και εγω οταν δω να λεγεται κατι λαθος θα με πιασει το μανιατικο να υπερασπιστω αυτα που ξερω.

δεν υπαρχει ενα αρνι, ενα γουρουνι και μια αγελαδα. αλλα ο κοσμος στην ελλαδα αυτο νομιζει. οπως με τα σκυλια και τα πουλια, εχει ρατσες και ρατσες με διαφορετικα χαρακτηριστικα η καθε μια. και μετα εχουμε τον πειραματισμο του ανθρωπου να συνδιασει ρατσες ωστε να βγαλει κατι διαφορετικο.

τωρα θα μου πεις, πως να μαθει ο χασαπης στον κοσμο τι ειναι η καθε ρατσα, μιας και ο οποιοσδηποτε οταν δει χοιρινο χαλκιδας σε ενα μαγαζι και το δει και στο αλλο νομιζει οτι αυτο ειναι το ιδιο. ( http://www.britishpigs.org.uk/breedlist.htm ενα παραδειγμα)

φυσικα μπορω να σου βαλω παραδειγματα για αγελαδες, μοσχαρια και αρνια και κατσικια, αλλα νομιζω οτι καταλαβαινεις τι θελω να πω, αν και εκει ειναι ακομα πιο πολυπλοκα γιατι απο το γουρουνι στην τελικη μονο κρεας παιρνουμε.

δεν θελω να το παω στο πολιτικο το θεμα σχετικα με την ελλαδα , αλλα ο περισσότερος κοσμος δεν ξερει ουτε τι τρωει ουτε πως να τρωει. και αυτο ειναι ΚΑΙ σε παγκοσμια κλιμακα. στεγνο ψαρι, γκρι κρεας, λαχανικα βρασμενα για ωρες κλπ κλπ

και οποιος τρωει κρεας που σφαχτηκε πριν μια μερα απλα ειναι λαθος. το κρεας δεν τρωγεται αμεσως μετα την σφαγη, η γευση και η υφη δεν εχει καμια σχεση με το τι γινεται μετα.

οσο για το λαυρακι, απλα επειδη εδω ξερω οτι τα μεγαλα ψαρια (γοπες, πεστροφες, ρέγκες) χτυπανε στο κεφαλι με το που πιασουν για ακαριαίο θανατο, νομιζω στα πιο μικρα ψαρια μπαινουν στον παγο για να μην νιωσουν τον θανατο (δεν εχω ιδεα στο θεμα των μικρων)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...