Right in Two Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Πρόβλημα και πάλι. Στο pc έχω φορτωμένα μόνο τα xp, τα βλέπω να φορτώνουν, τελειώνει και μετά παίρνω μία μαύρη οθόνη. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν αντιλήφθηκα κάποιον-κάποιους ιό-ιούς. Βασικά για κάποιο λόγο υπήρχαν άγνωστες υπερβολικά πολλές διεργασίες οι οποίες έτρωγαν όλους τους πόρους του υπολογιστή. Προσπάθησα λοιπόν μέσω msconfig να ξετικάρω ύποπτα πράγματα για να μη φορτώνουν κατά την εκκίνηση. Έγινε επανεκκίνηση και από τότε δεν άνοιξε ποτέ. Τελοσπάντων εγώ αυτό που θέλω είναι να μου πείτε τρόπους για να πάρω κάποια αρχεία από το pc που τα χρειάζομαι γιατί μετά θα κάνω οπωσδήποτε format βάζοντας ubuntu και ίσως vista. Ευχαριστώ.
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Σε safe mode δεν μπαίνει? Αν δεν, ξηλώνεις τον δίσκο και τον βάζεις δεύτερο σε άλλο Pc.
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Aν βαριέσαι να ξυλώσεις τον δίσκο, δοκιμάζεις safe mode με command prompt, ή επιδιόρθωση εγκατάστασης με cd των xp, ή boot με κάνα live cd.
Right in Two Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Βασικά δεν είναι ότι βαριέμαι, αλλά είναι λίγο δύσκολο να βρώ 2ο pc αυτόν τον καιρό. Η επιδιόρθωση δεν είχε αποτέλεσμα (ή τουλάχιστον αυτό που έκανα εγώ δεν είχε αποτέλεσμα). Για το boot με live cd γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος.
liopyr Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Δημοσ. 13 Απριλίου 2009 Live cd linuχ, το βάζεις, boot from cd, τέλος. Χωρίς εγκατάσταση. Σώζεις ότι είναι να σώσεις, και κάνεις τα κουμάντα σου. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου και Xp live cd στα "γνωστά λημέρια".
Right in Two Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Έχω Live cd linux. boot frοm cd, ok, αλλά μετά πως μπορώ να σώσω τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στα xp? Εκεί έχω άγνοια.
washcloud Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 ...με απλό copy/paste σε άλλο-απ' των xp-partition ή δίσκο... (η πλάκα είναι ότι θεωρητικά και τα windows αυτά μπορούν να σωθούν...αλλά είναι λίγο μανούρα )
Right in Two Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μπορώ να χρησιμοποιήσω και εξωτερικό δίσκο; Και βασικά το partition των xp πως θα το δώ, δεν έχω καταλάβει. Πρέπει να εγκαταστήσω τα ubuntu? Γιατί δεν πρέπει να έχω χώρο στο δίσκο...
washcloud Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Αν τον δει το live cd τον εξωτερικό, βεβαίως και μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις. Το οποίο δε, απλά θα δει τα περιεχόμενα του δίσκου με το πρόβλημα, και από το μενού του (cd) θα επιλέξεις τα αρχεία που θέλεις, και θα τα αντιγράψεις στον εξωτερικό. ΑΥΤΗ είναι η "μαγκιά" των "live CDs" : είναι λειτουργικά από μόνα τους, δεν χρειάζονται εγκατάσταση, και μπορούν να "δουν" διάφορα file systems - όπως καλή ώρα το NTFS των ΧΡ...
Right in Two Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Τα αρχεία μου πως θα τα βρώ από το live cd; Σόρρυ αν σε πρήζω ΥΓ: Ωραία, τον εξωτερικό τον βλέπει.
washcloud Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 ...δεν με "πρήζεις".... Λοιπόν : Το live cd, είναι "αντί των windows". Aντί να δεις τα περιεχόμενα του δίσκου, μέσω των windows, τα βλέπεις μέσα απ' το cd (το live cd είναι ένα "minimum" λειτουργικό σύστημα, μέσω του οποίου βλέπεις, και διαχειρίζεσαι τα αρχεία του σκληρού σου δίσκου). ...Το οποίο και σημαίνει, ανοίγεις τον κάθε δίσκο που είναι συνδεδεμένος, βλέπεις τα περιεχόμενά του, και τα διαχειρίζεσαι (cut, copy, pase, delete), όπως ακριβώς τα βλέπεις και τα διαχειρίζεσαι με τον windows explorer. Λογικά, δεν θα έχεις και πάλι την ίδια απορία - αν την έχεις....κλικ στο κουμπάκι του msn στο avatar μου
Right in Two Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Ναι τα καταλαβαίνω όλα αυτά που λες. Ίσως να μη διατυπώνω σωστά το πρόβλημά μου. για παράδειγμα τον εξωτερικό σκληρό τον βλέπω κανονικά στην επιφάνεια εργασίας, με τα περιεχόμενά του, με όλα του. Τον άλλο όμως δεν τον βρίσκω πουθενά Παίζει να μην τον αναγνωρίζει; είμαι καινούργιος στα ubuntu, δεν έχω ασχοληθεί. Τώρα από το live cd γράφω...
micos000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Δημοσ. 14 Απριλίου 2009 Άντε κανένας linuxas να πει που βρίσκονται οι συσκευές αποθήκευσης στα linux. Κάτι σε dev\hd0, dev\hd1 πρέπει να είναι. Αν τον βρεις και αποθηκεύεις τα αρχεία σου στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφα, κατευθύνσου στον φάκελο Documents and settings\[ONOMA XRHSTH]\Επιφάνεια εργασίας (ή Έγγραφα). Αλλιώς όπου τα έχεις αποθηκεύσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.