Προς το περιεχόμενο

Συμβουλή για Gigabit managed switch

blademyc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα δίκτυο με αρκετές συσκευές εκ των οπίων αρκετές είναι 1000αρες.

Έχω σύνδεση λοιπόν ένα 1000αρι switch (unmanaged) και ένα modem-router 100αρι το οποίο δίνει internet και λειτουργεί και σαν DHCP server.

Όπως λοιπόν φαντάζομαι το modem-router (100αρι) μου κόβει ταχύτητα και αν το κλείσω το δίκτυο μου δεν λειτουργεί και το σημαντικότερο η μεταφορά δεδομένων είναι περίπου 3-4 MB/s εκεί που πρακτικά θα πρέπει να ήταν 10-11 MB/s.

Θα ήθελα να διαθέσω μερικά χρήματα ώστε να πάρω ένα switch managed και να έχει την δυνατότητα να δίνη διευθύνσεις (DHCP) αυτό και να δουλέψω το modem-router μόνο σαν modem !!!

Έχει δούλεψη κανείς κάτι παρόμοιο για να με διαφώτιση ? Είναι έτσι όπως τα υπολογίζω η μήπως δεν κάνω εγώ κάτι σωστά.

Προτιμώ να αγοράσω κάτι για να δουλεύουν όλα σωστά και γρήγορα ώστε να μην ταλαιπωρούμε.

Δημοσ.

Γιατί δεν κοιτάς αν κάποια από τις συσκευές του δικτύου σου έχει DHCP server και να τον ενεργοποιήσεις?

Επίσης αν δώσεις Static IPs στις συσκευές σου, δεν έχεις ανάγκη από DHCP server.

.

Δημοσ.

Έχει ένας δικτυακός δίσκος WD 1000αρις αλλά τον θεωρώ αργό...

Έχω δοκιμαση καρφωτές τις IP αλλά αντιμετωπίζω προβλήματα, το media center πχ δεν λειτουργεί καθόλου.

Θα έβαζα και κανένα πρόγραμμα στο PC αλλά δεν νομίζω να κάνω σωστή δουλειά.

Δημοσ.

Δε ξέρω πολλά πράγματα από δίκτυα αλλά αν υποθέσω ότι όλες οι συσκευές σου είναι στο ίδιο (είναι ?) subnet τότε δε καταλαβαίνω που ενοχλεί το router. Έχω την εντύπωση ότι η κίνηση μεταξύ των συσκευών "δεν περνάει" μέσα από το router το οποίο το μόνο που κάνει είναι να δίνει IP και να ελέγχει την κίνηση προς "τα έξω", δηλαδή προς το inet. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Δημοσ.

Δικιο εχεις, απο την στιγμη που η κινηση ειναι μεσα στο ιδιο subnet τοτε δεν παιζει ρολο το ρουτερ.

Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?Οι ταχυτητες μεταξυ δυο συσκευων εξαρτατε απο τις ταχυτητες των καρτων δικτυου τους και του switch.

Δημοσ.
Δε ξέρω πολλά πράγματα από δίκτυα αλλά αν υποθέσω ότι όλες οι συσκευές σου είναι στο ίδιο (είναι ?) subnet τότε δε καταλαβαίνω που ενοχλεί το router. Έχω την εντύπωση ότι η κίνηση μεταξύ των συσκευών "δεν περνάει" μέσα από το router το οποίο το μόνο που κάνει είναι να δίνει IP και να ελέγχει την κίνηση προς "τα έξω", δηλαδή προς το inet. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Στο ίδιο subnet είναι 255,255,255,0 αλλά το router είναι 100αρι τα PC και ο δικτυακός δίσκος όπου και μεταφέρω τα δεδομένα είναι 1000αρια συνδεμένα πάνω στο 1000αρι switch (GS108 netgear)

Δικιο εχεις, απο την στιγμη που η κινηση ειναι μεσα στο ιδιο subnet τοτε δεν παιζει ρολο το ρουτερ.

Ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου?Οι ταχυτητες μεταξυ δυο συσκευων εξαρτατε απο τις ταχυτητες των καρτων δικτυου τους και του switch.

Το βασικό πρόβλημα μου είναι οτι πιάνω ταχύτητες που έπιανα με το 100αρι πρώτα !!! και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού όταν όλα τα μηχανήματα έχουν πάρει διευθύνσεις αν βγάλω απο την πρίζα το router σταματάνε να λειτουργούν τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Βαλε στατικες ιπ και δοκιμασε μεταξυ δυο πισι μονο τι ταχυτητες πιανεις, χωρις να εχεις συνδεσει τιποτα αλλο πανω στο switch.

Δημοσ.
Βαλε στατικες ιπ και δοκιμασε μεταξυ δυο πισι μονο τι ταχυτητες πιανεις, χωρις να εχεις συνδεσει τιποτα αλλο πανω στο switch.

Το έκανα από 3-5 MB/s έπιασε 8-9 MB/s αλλά μετά πχ ο media tank δεν έμπαινε καθόλου στο δίκτυο, και δεν ξέρω τι άλλα προβλήματα θα αντιμετωπίσω...

Δημοσ.

Απ'ότι είδα έχεις managed switch. Αυτό σημαίνει ότι έχει Software με το οποίο ρυθμίζεις την κίνηση στο δίκτυο. Ίσως στο QoS έχεις βάλει limiter και δεν το ξέρεις

Δημοσ.
Απ'ότι είδα έχεις managed switch. Αυτό σημαίνει ότι έχει Software με το οποίο ρυθμίζεις την κίνηση στο δίκτυο. Ίσως στο QoS έχεις βάλει limiter και δεν το ξέρεις

Έχω το Netgear GS108 το οποίο είναι > Unmanaged Desktop Switches δυστυχώς.

Αλλα μπερδεύτηκα όταν λέμε managed εννοούμε ότι βάζουμε πρόγραμμα σε PC και το διαχειριζόμαστε η ότι έχει web interface ?

Δημοσ.
Έχω το Netgear GS108 το οποίο είναι > Unmanaged Desktop Switches δυστυχώς.

Αλλα μπερδεύτηκα όταν λέμε managed εννοούμε ότι βάζουμε πρόγραμμα σε PC και το διαχειριζόμαστε η ότι έχει web interface ?

Λέμε ότι ένα switch/router/gateway κτλ είναι managed όταν έχει την δυνατότητα να προγραμματίσεις τις λειτουργίες του και να βλέπεις στατιστικά.

Μερικές λειτουργίες που έχουν τα manged switches είναι:

- αποκλεισμός ports ή port range

- επιλογή ταχύτητας θύρας

- προτεραιότητα

- Mac filtering

- SNMP monitoring

- port monitoring

Δημοσ.

Οι ταχυτητα σου ειναι τραγική, λογικά έπρεπε να βλεπείς περίπου 100mb διαμεταγωγη. Δεν ειναι ευθηνη του router η αργη ταχυτητα, δες τα καλωδια, την πιθανοτητα υπαρξης ιου, κακα routing tables και μετά σκέψου την αγορα νεου switch

Δημοσ.

Παρατηρείς το ίδιο πρόβλημα από-προς οποιαδήποτε συσκευή (PC/δίσκο) στο LAN ή μόνο προς τον "δικτυακό" δίσκο ?

έχω διαβάσει κατά καιρούς posts με προβλήματα δικτυακών δίσκων σε 1000ρια LANs.

Το router θα ήταν το τελευταίο στο οποίο θα πόνταρα.

Καλού κακού τσέκαρε το firmware του δικτυακού δίσκου και δοκίμασε να τον συνδέσεις απ'ευθείας σε PC (με static IPs ή σε PC που θα τρέχει software DHCP).

Αν έχεις PC με διαφορετικά chip LAN δοκίμασέ το και στα 2.

Τσέκαρε τα καλώδια (πχ δοκίμασε να συνδέσεις απ' ευθείας 2 PC, χωρίς switch να δεις ταχύτητες)

κλπ

Δημοσ.
Παρατηρείς το ίδιο πρόβλημα από-προς οποιαδήποτε συσκευή (PC/δίσκο) στο LAN ή μόνο προς τον "δικτυακό" δίσκο ?

έχω διαβάσει κατά καιρούς posts με προβλήματα δικτυακών δίσκων σε 1000ρια LANs.

Το router θα ήταν το τελευταίο στο οποίο θα πόνταρα.

Καλού κακού τσέκαρε το firmware του δικτυακού δίσκου και δοκίμασε να τον συνδέσεις απ'ευθείας σε PC (με static IPs ή σε PC που θα τρέχει software DHCP).

Αν έχεις PC με διαφορετικά chip LAN δοκίμασέ το και στα 2.

Τσέκαρε τα καλώδια (πχ δοκίμασε να συνδέσεις απ' ευθείας 2 PC, χωρίς switch να δεις ταχύτητες)

κλπ

Τα περισσότερα τα έχω δοκιμάσει τις επόμενες μέρες θα πειραματιστώ περαιτέρω και ελπίζω να βγάλω κάποια άκρη.

Πάντως έχω καινούρια καλώδια CAT 5E !!

Ο δικτυακός έχει το τελευταίο firmware !

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:37 ----------

Βρηκα αυτο

300Mbps Wireless N Gigabit Router http://www.trendnet.com/products/proddetail.asp?prod=145_TEW-633GR&cat=41

της TRENDnet (δεν ξέρω τι λέει σαν εταιρία)

Έχει ότι χρειάζομαι σε πολύ καλή τιμή (περίπου 100-120)

Οπότε βάζω αυτό να μου δίνει διευθύνσεις (DHCP server) έχει και firewall το επεκτείνω με το δικό μου 8πορτο 1000αρι Switch άρα έχω σύνολο 4 + 8 πόρτες !! και επιπλέον έχω αναβαθμισμένο ασύρματο δίκτυο !! και χρησιμοποιώ το 100αρι modem-router μόνο σαν MODEM !

Σκέπτομαι σωστά ?

Βρήκα και αυτό ενθουσιάστηκα λίγο !!!

BELKIN N1 VISION WIRELESS ROUTER http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613329

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...